Nişanlımın sürekli zekamı hafife alması

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Zeki olmak maalesef bu gönül işlerinde pek de işe yaramıyor şekil 1-A; ne kadar zeki olursa olsun insan böyle hatalar yapıyor işte.
Heh evet. Bide göre göre yapıyorsun. Yani işin kötüsü ne zamandır olup biten her şeyi en ince ayrıntısına kadar farkındayım. Fazla farkındayım. Ama felç olmuş gibiyim. Kolumu kıpırdatamıyorum. Hatta keşke farkında olmasaydım. Daha mutlu olurdum

kolunu kıpırdat ve o parmagındaki yüzüğü
bu hayatta herkes haddini bilmek zorunda bilmiyorsa da birileri ögretmek zorunda
sana insan muamelesi yaptım kendi düzeyimde gibi davrandım ama sen bunu hak etmedin ,
bu iş burada bitti , eline ver ,

Benim eşim zeki bir insandır, beni bir erkekte en çok cezbeden unsurlardan biridir zeka. Ne var ki eğitim yönünden ben de ondan epey üstünüm. Maddi yönden de ben daha üstünüm. Ailesi de "sen bu kızı nasıl buldun?" demişler ona ama biz birbirimizi iyi taşıyoruz, Eşim kompleksli biri değildir, doğalız neysek oyuz. Evlilikte rekabet olmaz, nişanlınızın hatası ve sizi de içine sürüklemekte olduğu hata bu bence.

sizin başarınızı kıskanıyor olabilir
kendini sizden hep bir adım önde görmek istiyor olabilir
ve bu evlenince büyük sorunlara dönüşebilir şimdiden tavrinizi koyup sınırlarınızı çizmelisiniz.
çünkü bazı erkekler hatta çoğunlugu kadınların
iş hayatı olsun eğitim hayati olsun önde olmalarını hazmedemiyorlar
bnce nisanlinizi iyi analiz edip ona gore karar vermelisiniz

Poh pohlamayı bırakıp biraz eleştirdiğiniz an tekmeyi yiyeceksiniz. Sizin gibi biri tarafından poh pohlanladığı için egosunu tatmin ediyor. İlişkiniz bunun üzerine kurulu ve bir gün yıkılmaya mahkum. Üzgünüm.

benim ablam memur. sizin kadar zeki diyemem ama çalışkan kızdır. 33 yaşında olmasına rağmen evlenemedi. kriterleri var mesela evleneceğim erkek benim konumumdan düşük olmamalı benden az maaş almamalı, ben sorun etmem ama onun kompleksleriyle uğraşamam diyor.
ömrünüzün sonuna kadar bu adam size bunu yapacak ve siz bi yerden sonra onun bu söylemlerinden dolayı bunalıma gireceksiniz.
[/QUOTE]
Bence ablaniz bu şekilde devam ederse evlenmeme durumu devam edebilir.. Memurluğun çok yüksek bir konum olduğunu düşünmüyorum açıkçası..Aldığı maaşın da evleneceği kişi ile uçurum kadar fark edecegini de düşünmüyorum..

Kusura bakmayın da bu kadar değmeyecek biri için kendinden bu kadar taviz veren bir insan zaten çok zeki olamaz. Ya da sadece akademik alanda zekisiniz. Umarım özel hayatınızda da bu zekayı kullanabilir, böyle aşağılık kompleksli bir insan için kendinizden ödün vermeye devam etmezsiniz.

belki de size karşı komplekslerini böyle bastırıyordur nişanlınız. ama zekisin, değilsin tartışması yerine aranızdaki bağda bi sorun var gibi. hakkınızda hayırlısı...

Baştan beri beni ona çeken aşktan başka bir şey yoktu. Garip bir çekim yani mantıksızdı zaten. Şu sıralar o çekimi de hissetmiyorum. Bayadır düşünüyorum zaten.
Bu konuyu kendisiyle ciddi bir şekilde konusabilirsin..Acık açık..Ben sen ezilme diye mütevazi davrandıkça sen beni ezmeye başladın..Davranışlarından rahatsızım..Ve bu şekilde ilerde de çocuklarımızın aile bireylerinin yanında beni hafife almaya çalışan biri ile evlenmek istemiyorum diye belirtin..İlerde bu insanla ilişkiye devam etmeye gelince..İlişkinizin artılarını eksilerini değerlendirin..Temel prensiplerinize bakın onlar uyusuyor mu..Diğer konularda ortak noktalarda bulusabiliyor musunuz..Bunlara göre kararınızı verin..Bir de inancınız var ise Allah ın hayırlısı ve doğrusuna sizi yönlendirmesi için bol bol dua edin..

istediğiniz kadar laf etseniz adam sizinle yarışıyor
üstünlüğünüzü hazmedemiyor bence nişanı atın
savaşmayın ömür bitmez

Ah be canım. red ettiğin şey tüm insanların hayali. Nişanlın neden böyle yapıyor sence de çok belli değil mi? Duygularından ötürü konduramıyorsun ya da.

ben hiç bir şeye değil ama son cümlenize çok üzüldüm.bir daha böyle bir şans yakalanır mı?kaç kişinin ayağına böyle bir fırsat gelir?niye zeki kadınlar nişanlı eş sevgili için evlilik için kariyerinden ilerlemelerinden eğitimlerinden taviz verirler.umarım ilerde bu adam için mi ben geleceğimi yaktım demezsiniz.çok üzüldüm çok

Arkadaşlar bana akıl verin. Haddini güzelce bildirmek istiyorum. Kırıldığımı anlasın ama onu ezmeden nasıl yapabilirim bunu?
Arkadaşım, bu adama haddini bildirsen ne olur, sen hayatını yakacaksın.

Benim de üniversite sınavında ciddi derece yapmış tanıdıklarım var, ama bu sosyal hayatta, birebir günlük etkileşimlerde çok belli olmuyor. Analatik zekanın fazlası bazen duygusal, sosyal zekadan çalıyor gibi.

Gideceğin yerde erkek kıtlığı mı vardı da kariyerini hiçe attın?

Kusura bakma canım açık konusucam, aptallik etmissin. Ömrün onun egosunu tatminle mi gececek? Git yap doktorani yurt dışında.

Gercekten bu beyefendiyle en az 30 yıl geçirmeye niyetli misin?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…