- 4 Şubat 2019
- 4.210
- 9.019
- 158
- Konu Sahibi socialscientist
-
Kücük notunuz sayesinde banada pek zeki gelmediniz adam haklı olabilirHa küçük bir not alanımda dünyanın en iyi 10 üniversitesinden birinden aldığım doktora kabulünü bu beyefendi için yaktım, yurtdışına gitmedim.
Mesajlarınız da kendini beğenmişlik kibir falan asla sezmedim.sanırım biraz kıskandı hanımlar.Toplu cevap vereyim.
1-kariyerimi bir erkek için yaktığımı söyleyenler olmuş. Cevaben kariyer benim öncelik sıramda nişanlımdan sonra geliyor(du). Kendisinin ısrarlarına rağmen gitmedim. İki kişi birimiz işsiz olarak gitmek mantıklı değildi. Hala pişman değilim, istesem bir daha başvurur giderim. Dünyanın sonu değil benim için.
2-okumak zekayı garanti etmiyor diyenler olmuş. Haklısınız ben buna katılıyorum. O ayrıntıları verme sebebim de en azından komple aptal olamam yani bunu belirtmek istedim. Kaldı ki çok zekiyim demiyorum ben.
3-kibir kokuyor yazdıkların diyenler olmuş. Ben aramızdaki kariyer farkına dair bu ayrıntıları vermesem, kendi kariyerime ve başarılarıma dair ayrıntıları vermesem, buradakiler sağlıklı bir değerlendirme yapamayacaklardı. O sebeple bunlardan bahsetmek zorunda kaldım. Normalde ne iş yapıyorsun denildiğinde araştırma görevlisiyim deyip geçerim, sorulmadan üniversitemi falan söylemem.
4-ben adama sürekli zekiyim zekiyim demedim de ailesi falan beni çok över. Bu kız sana fazla oğlum minvalinden. Belki bu onu komplekse sokmuş olabilir.
5-benim zeki olup olmadığım tartışma konusu olmuş. Ama soru da sorun da bu değil. Zekamı kimseye ispatlama gereği duymuyorum. Adama cevap vermeme sebebim de biraz bu. Buna ihtiyacım yok. Sadece artık saygısızlık boyutuna vardığını düşündüğüm için önünü kesme niyetindeyim.
Baştan beri beni ona çeken aşktan başka bir şey yoktu. Garip bir çekim yani mantıksızdı zaten. Şu sıralar o çekimi de hissetmiyorum. Bayadır düşünüyorum zaten.Mesajlarınız da kendini beğenmişlik kibir falan asla sezmedim.sanırım biraz kıskandı hanımlar.
Nişanlıya gelince de bu adamla evlilik asla yürütemezsiniz.şuan aşk dan gözünüz birşey görmüyor.
hangimiz sevmedik ki,sonunda o aşk bitti Ben bunu nasıl yapmışım dedik.lutfen bu adamla evlenmeyin sizi hakeden biriyle evlenin
Hissetmeyin de zaten.bu adam sizi yer bitirir.bir süre sonra kendinizden şüphe duyarsınız.yolunuza bakın derim.o da sizi uzaktan izleyip zekânızı görsün.Baştan beri beni ona çeken aşktan başka bir şey yoktu. Garip bir çekim yani mantıksızdı zaten. Şu sıralar o çekimi de hissetmiyorum. Bayadır düşünüyorum zaten.
BU NASIL BİR KISKANÇLIKTIR, NASIL BİR EGODUR YARABBİİİİ!!!! Klasik erkek işte seni bastırmak için sana kendini yetersiz hissettiriyor, çünkü o da biliyor senin ondan kat be kat üstün olduğunu ama yediremiyor işte. Bu onun için bir başarı zaten, senin gibi akıllı, kariyer sahibi, ZEKİ bir insanla nişanlanmak ama yetmemiş belli ki senin zekanı, başarılarını aşağılamakla senden üstün olduğunu göstermeye çalışıyor çünkü aşağılık kompleksi var maalesef.... Ne demek sen zeki değilsin. Seninle gurur duyması gerekirken ettiği laflara bak !!!!Merhaba hanımlar,
Ben Türkiye'nin herkes tarafından ilk 3'te sayılabilecek bir üniversitesinde araştırma görevlisiyim. Bölümümü birinci bitirdim ve daha öncesinde de üniversite sınavında ilk 500'e girmiş bir insanım. Etrafımdaki benle aynı derecede başarılı insanlara baktığımda benden kat kat fazla çalıştıklarını görüyorum. Kendimi süper zeka görmesem de ortalama bir zekaya sahip makul derece çalışan bir insan olarak görüyorum ki çevremdeki bir sürü insan aşırı zeki olduğumu düşünür, nişanlım hariç.
Nişanlım 2 yıllık özel üniversite mezunu, liseyi ailesinin okula yaptığı yardımlarla bitirmiş, kariyer olarak da benden şuan baya geride bir pozisyonda. Maaş olarak da. Şimdiye kadar onu her başarısında pohpohladım, asla kariyerin benden geride imasında bulunmadım. Özellikle dikkat ettim.
Ama beyefendi beni beğenmiyor. Sürekli işten geliyor ay sen ne yapıyorsun ki ben çalışıyorum modunda. Benim h.içi boş günüm var diye çalışmıyorum sanıyor galiba. Bir kaç kez kendi zekamla ilgili espiri yaptım, bir de ailesi bu kız fazla zeki oğlum falan dediler. Cevabı şu hayır sen zeki değilsin, çalışkansın sadece. Açıkça söylüyorum sen zeki değilsin.
Bu tavrına sinir oldum. Haksız mıyım? Nasıl ağzının payını versem bunun? Bir kaç kez söyledi takmadım. Ben ortadayım, her şey belli sonuçta. Ama devam edince sinirlerim zıpladı. Ha küçük bir not alanımda dünyanın en iyi 10 üniversitesinden birinden aldığım doktora kabulünü bu beyefendi için yaktım, yurtdışına gitmedim.
onun anladığı dil ezmeden olmaz maalesef. Ezerek ama öyle böyle değil yere yapıştırarak cevabını verin ve arkanıza bile bakmayın. İlerde bu adama teşekkür edeceksiniz size gerçekten değer veren, kıymetinizi bilen insanlarla olduğunuzda..Arkadaşlar bana akıl verin. Haddini güzelce bildirmek istiyorum. Kırıldığımı anlasın ama onu ezmeden nasıl yapabilirim bunu?
Tamamen benim kararım pişman değilim.
Sizin nisanlınızın olumlu yönleri cok cünkü siz ona karsı fazla iyisiniz. Yani nasıl desem hayatını kolaylastırıyorsunuz. Evet çiftler bunu yapmalı ama karsılıklı. Siz bu denli yanınızda olmayın, onu desteklemeyin o size karsı böyle olabilecek mi? Maalesef sanmıyorum. (eski konularda anlattıklarınıza göre) kaldı ki bu olumlu yönlerinin yanında zekanızı hafife alması egosunu da gözler önüne seriyor. Yani ya acık acık konusacaksınız ben aklımı seviyorum ve saygı duyulmasını istiyorum. Aynı benim sana saygı duyduğum gbi. Ya da ciddi ciddi düşüneceksiniz. Neden bu adam? Yeni evlendim 1ay oldu sanıyorum. Asık olarak evlendim evet dogru ama evlilik süresince aslında o heyecan ve ask yerini Baska birseylere bırakacak gbi hissediyorum simdiden. Güvenli Bi hayat ve dost olmak gbi.Baştan beri beni ona çeken aşktan başka bir şey yoktu. Garip bir çekim yani mantıksızdı zaten. Şu sıralar o çekimi de hissetmiyorum. Bayadır düşünüyorum zaten.
aksine ezmen lazım,hatta ez suyunu çıkart sonra kenara at,arkana bakmadan kaç.Evlendikten sonra ömür boyu psikolojik şiddete mağruz kalacaksın,dahası çocuklar bu ortamda büyüyecek ve bu ezik seni sindire sindire istediği kıvama getirecek.Hee çok zeki değilsin derken belki ironi yapmış olabilir zeki olsaydın benim sana uyguladığım psikolojik şiddetin farkına varır,kaçardın güzelim sen ayakta uyuyorsun demiş olabilir içinden ki şu anda çok haksız değil gibi.Arkadaşlar bana akıl verin. Haddini güzelce bildirmek istiyorum. Kırıldığımı anlasın ama onu ezmeden nasıl yapabilirim bunu?
sevgililik,nişanlılık dönemi en mutlu en süper geçmesigereken zamanlar,çiftlerin birbirine en iyi davrandığı zamanlar olmalıaksine ezmen lazım,hatta ez suyunu çıkart sonra kenara at,arkana bakmadan kaç.Evlendikten sonra ömür boyu psikolojik şiddete mağruz kalacaksın,dahası çocuklar bu ortamda büyüyecek ve bu ezik seni sindire sindire istediği kıvama getirecek.Hee çok zeki değilsin derken belki ironi yapmış olabilir zeki olsaydın benim sana uyguladığım psikolojik şiddetin farkına varır,kaçardın güzelim sen ayakta uyuyorsun demiş olabilir içinden ki şu anda çok haksız değil gibi.
Senin nereden bacın oluyorum ya? Bu ne samimiyet? Nereye odaklanacağıma karışma hakkı da bulmuşsun kendinde, pes.ee nolmus bacim? ne fark eder? herkes her zaman dogru mu yazacak? illa milleti ya meslegiyle ya yazisiyla vurursunuz. yapmayin konuya odaklanin bence.
Arkadaşlar bana akıl verin. Haddini güzelce bildirmek istiyorum. Kırıldığımı anlasın ama onu ezmeden nasıl yapabilirim bunu?
Zeki olmak maalesef bu gönül işlerinde pek de işe yaramıyor şekil 1-A; ne kadar zeki olursa olsun insan böyle hatalar yapıyor işte.Ha küçük bir not alanımda dünyanın en iyi 10 üniversitesinden birinden aldığım doktora kabulünü bu beyefendi için yaktım, yurtdışına gitmedim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?