• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişanlımın tavırları, söyledikleri?

Hepinize merhaba sevgili kk üyeleri. Buraya iki ay önce bir konu açmıştım nişanlımla ilgili, daha doğrusu ailemin onu araştırmak istediğinde verdiği tepkiyle ilgili. Tanıma sürecini uzattım ama aklıma takılan yeni bir durum daha yaşadık. Sizce ben abartıyor muyum lütfen yorumlarınızı yazın.

Nişanlımla avm'ye gittik, ona bir kazak aldık. Ben de birkaç bir şey aldım, hepsini aynı poşete koyduk. Arabanın anahtarını da o poşete atmıştım. avm'den dönerken arabaya geldiğimizde poşetin içinde ben anahtarı ararken nişanlım düzgün tut kazağı kirlenecek gibi bir şey söyledi kızarak, gergin bir tavrı vardı. Ben de kazak için bana böyle davranmasına çok bozuldum, kendin yap o zaman dedim o da agresif bir şekilde benim aldıklarımı arabanın üzerine öylece koydu kendi kazağını poşete koydu, ben de sinirle arabaya bindim kapıyı sertçe çektim. Bugünyaşadığımız ikinci gerginlikti. ilkinde kahve almak için sıra beklerken sıradaki insanlara söylendi, önümüzde birkaç kişi vardı onun kahvesine ellediklerini düşünmüş onu izliyormuş, ben de o sırada ona başka bir şey anlatıyordum, bana uğraşamam şimdi bilmem neyle parmaklarını kahveme sokuyorlar ona bakıyorum dedi. Durduk yere gerilmesinden hiç hoşlanmadım ve kahveleri alıp oturduğumuzda ben zaten gergin bir ailede büyüdüm, bu şekilde küçük şeylerden gerilmeni istemiyorum ben da geriliyorum böyle bir aile olmayalım dedim (annem ve babam boşandı babamın sinirli tavırları da bunda etkiliydi). Bunu bir şekilde hallettikten sonra az önce anlattığım araba dönüşü o olayı yaşadık. arabada dönerken de tartıştık, bana senin babanın suçunu ben mi çekicem bunun için beni niye cezalandırıyorsun gibi bir şeyler dedi. Küçük şeylerden bana kızılmasını çocukluğumdaki travmalardan dolayı kaldıramıyorum bunu daha önce söyledim. Dün akşam benim uzaklaşmam sonucu beni kırdığı için özür diledi, üslubunun hatalı olduğunu kabul etti ben sana kızmamıştım sen öyle anlamışsın dedi üzgün de görünüyordu. Ama sürekli böyle mi olacak. Sizce artık bu ilişkiyi bitirmem mi gerekiyor?

sürekli böyle olacak..
o ufak şeylere bile gerilecek/ gerilmese bile sana hep öyle gelecek.
bence geçmiş travmaların için psikolojik destek alman gerekiyor. önce kendinle ilgili geçmiş sıkıntılarını toparlamak durumundasın yoksa dünyanın en sakin adamı gelse sana batacak orası net..

Biz nişanlınızı tanımıyoruz. Burda anlatılan kadarıyla yargılayıp yanlış değerlendirme yapabiliriz. Bu nedenle ben bu forumda çok kesin ifadeler kullanmayı sevmiyorum. Her ne kadar sinirli, saygısız ve obsesif bir tablo çizmesine rağmen artıları tolere edebilir mi bu eksilerini görmek için biraz zamana bırakın derdim.

Ama sizin konunuzda çok çirkin bir ayrıntı var ve bu hazmedilmemeli. Adam daha evlenmeden açıklarınızı başınızı kalkmaya başlamış. Size bakın şimdiden diyor ki " Ben senin yaralarını sarmayacağım. Aksine onları sana silah olarak kullanacağım."

Sırf bu sebeple bile olsa kararınızı yeniden değerlendirin.

Devam etmeye karar verirseniz de her şeyinizi , hele ki ailenizin açıklarını asla anlatmayın . Adama malzemeyi siz veriyorsunuz biraz da.

Seni araştıracağız demeye ne gerek var , daha çok da tanımadığınız bir insana travmalarınızı anlatmaya ne gerek var.

Bana niyese bu konu hiç inandirici gelmedi. Temmuz ortasinda kazak ve hiçbir erkek "kazagim kirlenir" diye trip atacagini sanmiyorum.

Ya önceki konuda faketi, yada bu konu ile "baak aslinda ben hakliyim" diye açildi. Ancak neticede bu konu bana gerçek gelmiyor. Gerçek isede her gerginlike bu kadar trip atacaksan, hemen aile travmalarindan bahs edeceksen kimse ile mutlu olamazsin. Yine haksiz gördüm seni.

Araba adamın

Anahtarının sizin elinizde işi ne

Onu da geçtim araba anahtarı kazak poşetine konur mu

Sizin kol çantanız onun cebi yok mu

Bakın ben de bunlar için kavga çıkartabilirim

Herkesin öncelikleri, tepkileri farklıdır işte nişanlılık bunları değerlendirme zamanıdır

Adamın tavrı özellikle o kahve olayında çirkin ama siz de aralıksız ilgi mi bekliyorsunuz

en sevmediğim insan tipi
ben ben ben ben
hep ben benim kazağım benim kahvem benim arabam yarın da benim evim benim kararım benim karım
kaçın

Bu durumu hala içimde tam olarak çözemedim. Ama annemi duysanız. Herkes sinirleniyor, herkesin kusuru var, bu çocuğun çok iyi yanları var ilk defa biriyle bu kadar denk düştünüz vs vs söylemlerde bulundu. Suçu ona atmak istemiyorum ama alacağım ayrılık kararında bana tam olarak destek olmayacağını hissettirdi. Kafam karışıkken bir de böyle destek görmeyince tanıma sürecini uzun tutayım dedim ama sonsuza kadar böyle olmaz, destek görmüyorum diye yanlış evlilik yapamam.

Ablacım sen anneni dinleme çünkü babam da sinirli biri demişsin, ona normal geliyordur. Sen yazdığın tipte biriyle olmak istiyor musun bunu düşün. Ben istemezdim, her şeye surat, her şeye bir laf, hr seye trip boyle birini yaninda gezdirmek istiyor musun gercekten?

ya bu adamda var yamuk bişeyler.
insan obsesif olabilir bazı konularda bende de var mesela o. ben de bazen bir gürültü yüzünden olay çıkarabiliyorum.
üstelik sabırlı davransam 10 dk'ya bitecek bişey oluyor çoğu zaman.
yani kahve ve kazak olayında obsesiflik olabilir ama size karşı da davranışları yanlış.
bundan bi cacık olmaz var sakladığı bişeyler.

Araba adamın

Anahtarının sizin elinizde işi ne

Onu da geçtim araba anahtarı kazak poşetine konur mu

Sizin kol çantanız onun cebi yok mu

Bakın ben de bunlar için kavga çıkartabilirim

Herkesin öncelikleri, tepkileri farklıdır işte nişanlılık bunları değerlendirme zamanıdır

Adamın tavrı özellikle o kahve olayında çirkin ama siz de aralıksız ilgi mi bekliyorsunuz
Birincisi araba benim. İkincisi yanıma çanta almadım büyük bir cüzdan ve araba anahtarı aldım. Anahtarı cebimde taşırken ona kıyafet alınca (büyük bir poşet de değildi) onun içine attım. Hala aynı fikirde misiniz

Hepinize merhaba sevgili kk üyeleri. Buraya iki ay önce bir konu açmıştım nişanlımla ilgili, daha doğrusu ailemin onu araştırmak istediğinde verdiği tepkiyle ilgili. Tanıma sürecini uzattım ama aklıma takılan yeni bir durum daha yaşadık. Sizce ben abartıyor muyum lütfen yorumlarınızı yazın.

Nişanlımla avm'ye gittik, ona bir kazak aldık. Ben de birkaç bir şey aldım, hepsini aynı poşete koyduk. Arabanın anahtarını da o poşete atmıştım. avm'den dönerken arabaya geldiğimizde poşetin içinde ben anahtarı ararken nişanlım düzgün tut kazağı kirlenecek gibi bir şey söyledi kızarak, gergin bir tavrı vardı. Ben de kazak için bana böyle davranmasına çok bozuldum, kendin yap o zaman dedim o da agresif bir şekilde benim aldıklarımı arabanın üzerine öylece koydu kendi kazağını poşete koydu, ben de sinirle arabaya bindim kapıyı sertçe çektim. Bugünyaşadığımız ikinci gerginlikti. ilkinde kahve almak için sıra beklerken sıradaki insanlara söylendi, önümüzde birkaç kişi vardı onun kahvesine ellediklerini düşünmüş onu izliyormuş, ben de o sırada ona başka bir şey anlatıyordum, bana uğraşamam şimdi bilmem neyle parmaklarını kahveme sokuyorlar ona bakıyorum dedi. Durduk yere gerilmesinden hiç hoşlanmadım ve kahveleri alıp oturduğumuzda ben zaten gergin bir ailede büyüdüm, bu şekilde küçük şeylerden gerilmeni istemiyorum ben da geriliyorum böyle bir aile olmayalım dedim (annem ve babam boşandı babamın sinirli tavırları da bunda etkiliydi). Bunu bir şekilde hallettikten sonra az önce anlattığım araba dönüşü o olayı yaşadık. arabada dönerken de tartıştık, bana senin babanın suçunu ben mi çekicem bunun için beni niye cezalandırıyorsun gibi bir şeyler dedi. Küçük şeylerden bana kızılmasını çocukluğumdaki travmalardan dolayı kaldıramıyorum bunu daha önce söyledim. Dün akşam benim uzaklaşmam sonucu beni kırdığı için özür diledi, üslubunun hatalı olduğunu kabul etti ben sana kızmamıştım sen öyle anlamışsın dedi üzgün de görünüyordu. Ama sürekli böyle mi olacak. Sizce artık bu ilişkiyi bitirmem mi gerekiyor?
Öyle bir iki tavrından anlayamazsın kendi kararını kendin ver aynı eve girince her şey daha da çok değişiyor bu adamla bir ömür geçer mi diye kendin düşün sonradan keşke dememek için . Can çıkar huy çıkmaz demek ki kaba adam ona göre yol yakından geri dönmesi daha kolaydır

ya bu adamda var yamuk bişeyler.
insan obsesif olabilir bazı konularda bende de var mesela o. ben de bazen bir gürültü yüzünden olay çıkarabiliyorum.
üstelik sabırlı davransam 10 dk'ya bitecek bişey oluyor çoğu zaman.
yani kahve ve kazak olayında obsesiflik olabilir ama size karşı da davranışları yanlış.
bundan bi cacık olmaz var sakladığı bişeyler.
O kadar aklımdan geçeni söylemişsiniz ki. Aynı işi yapıyoruz, eli yüzü düzgün, ailesi iyi, iş yerinde ve çevresince çok seviliyor, altında çalışanlara çok kibar vs vs. Ama yamuk bir şey var. Hissediyorum. Dili keskin kızdığı zaman hassas neyim varsa ordan vurmaya kalkıyor. Ha bunu bir yılda 3-4 kere yapmıştır. Ama yaptı mı yaptı. Demek ki potansiyeli var.

O kadar aklımdan geçeni söylemişsiniz ki. Aynı işi yapıyoruz, eli yüzü düzgün, ailesi iyi, iş yerinde ve çevresince çok seviliyor, altında çalışanlara çok kibar vs vs. Ama yamuk bir şey var. Hissediyorum. Dili keskin kızdığı zaman hassas neyim varsa ordan vurmaya kalkıyor. Ha bunu bir yılda 3-4 kere yapmıştır. Ama yaptı mı yaptı. Demek ki potansiyeli var.

Valla canımcım içgüdünü dinle içsesin kaç diyorsa bir yamukluk var diyorsa kaç mutlaka. Başın yandıktan sonra iş işten geçmiş oluyor. Kimseye bir sebep sunmak zorunda değilsin soğudum de ayrıl kaç

Birincisi araba benim. İkincisi yanıma çanta almadım büyük bir cüzdan ve araba anahtarı aldım. Anahtarı cebimde taşırken ona kıyafet alınca (büyük bir poşet de değildi) onun içine attım. Hala aynı fikirde misiniz

araba sizinse kapıyı çarpmanızın haber değeri ne

yani benim arabamın kapısını çarptım diye o bana neden tepki verdi

evet araba anahtarı poşete konulmaz, bana çok uç geldi

ayrıca da poşete hem adamın kazağı hem sizin aldıklarınız sığmış demek ki öyle mini boy değilmiş

ki bunlar örnekti sadece

yani önemli olan karşınızdaki tartmak demek istemiştim nişan sürecinde

bakarsınız uymuyorsa güle güle dersiniz

karşılıklı beklentiler benzeşmiyor demek ki

aslında siz adamı tanımışsınız

şimdi tartmanız gereken bu adamla bir ömür geçer mi

yani şimdi yılda 3-4 yaptığı aynı evde uzun saatler yaşayınca ayda 3-4 e çıkar

buna dayanılır mı dayanılmaz mı düşünün, olmaz derseniz de ayrılın gitsin

adam bence fazla maskeli yani çevrede çok sayılıp seviliyor herkese çok cici

bu kişiler hep en yakınlarına patlar, onlara tepki verir, sen hele bir dur moduna girer

Buyutmuyorsun tabikide bencilin teki ben bir insanın bana yaptığı büyük hareketlerden değilde küçük hareketlerden beni sevip sevmedigini bencil olup olmadığına karar veririm ....misal en sevdiği bir şey onundedir büyük parçasını bana veriyorsa veya once bana veriyorsa gibi ... Bak senin aldıklarına saygısızca davranmış kendi aldığıni ise özenle koymuş bu aslında sana yapılan bir hareket ilerde evlenirseniz nasıl bencil olacağının göstergesi ama sanırım babanızdan dolayı kader motifi tekrar etmiş babana benzer birini bulmuşsun bende bunu yikmalisin ..gelecekteki çocuklarının huzurunu dusunmelisin..kendi yaşadıklarını dusunmelisin .eğer bas edemiyorsan profosyonel bir yardımla daha iyi bir karar alabilirsin....

Bir insanın gerçek yüzü aşırı mutluyken değilde sinir anında ortaya çıkar.. Rabbim göstermiş sana gerçek yüzünü ister kabul eder yolunu ayirirsin ..istersen ben bu adamı ömür boyu çekerim tüm huzursuzluklar ona kavgalarına katlanirim çocuklarıma da zorla katlandiririm dersin ...

Ailem etkili oldu. Onların da etkisiyle tanıma sürecini uzun tutmaya karar verdim. Sizce ben mi büyütüyorum?

Hayır demek istediğim şu aslında
Hepimizin hassas noktaları farklı
Siz diğer konuda çok nettiniz ama ben dahil bir çok insan sizi haklı bulmamıştı.
Bu konu da kahve sırasında sinirlenmesi falan bana göre mevzu değil
Aynı durumda biri kahvemi mıncırsa bende eşime bir dk şunları izliyorum derim
Siz bazı konularda (küfür, agresiflik) çok hassassınız.
Anladığım kadarıyla travmalarınız sebebiyle
Ama nişanlınız bunlara uygun biri değil.
O yüzden birbirinizi üzersiniz
Yani adam salt kötü tü kaka diyemiyorum.
Sadece anlaşamıyorsunuz gibi
Özellijle travmanız varsa ve nişanlınız da bu karakterdeyse evlenmeyi 2726 defa düşünün

Bitir

Back
X