• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişanlımın tavırları, söyledikleri?

Alintiladigim bölüm @Muhtelif Evhamli Hatun bu konuda, konu sahibi bitirecegi hususunda yorum yapanlara karşı sert tutumu dikkat çekiciydi.
Neyi yutmuşum? Zaten derdim var bir de yazdığınız şeye bakın bilmem nerdeki lafı yutmuşum. Zaten sıkıntısı olan insanların üstüne gitmeye ne kadar bayılıyorsunuz ya

Neyi yutmuşum? Zaten derdim var bir de yazdığınız şeye bakın bilmem nerdeki lafı yutmuşum. Zaten sıkıntısı olan insanların üstüne gitmeye ne kadar bayılıyorsunuz ya
Pardon? Göz gördüğünü hatırlar bacım.
Anımsayın sizde. Kör çobanın sürüsünün sonu uçurumdur. Neyi yutarsınız, neyi sindirirsiniz kişi kendi karar verir. Ne yapayım, siz rahatsız oluyorsunuz diye doğruları hep mi ahirete bırakalım?

Uzman değilim ama böyle küçük şeyleri takıp büyüten insanların genelde büyük psikolojik sıkıntıları oluyor. Bence yakın zamanda evlenmeyi düşünmeyin bu kişiyle

Sürekli gergin ve her an patlayacak bir tavrı varsa ilerde çok sıkıntı yaşarsınız.
Hiç sevmem böyle gerilim balonlarını. Nerde patlayıp huzur kaçıracakları belli olmuyor.

Ayrıca kendi kazağı için size sinirlenip sizin kazağınızı arabanın üstüne koyması çok kabaca. Böyle küçük şeyler gerçekten büyük ipuçları verir.
Bence görmezden gelmeyin.
Evlenince her şey katlanarak çoğalıyor çünkü.
İyi şeyler de kötü şeyler de.

Poşette araba anahtarını ararken kazağı nasıl kirleteceğinizi düşündü? Ellerinizin mi pis olduğunu söylemek istedi? Zira kahve sırasında da abartılı şekilde kahveme parmak sokuyorlar demiş.
O kahveyi içti mi merak ettim? İçtiğini tahmin ediyorum.
Temizlik takıntısı varsa sizin aldıklarınızı nasıl arabanın üstüne öylece koyuverdi?
Obsesif falan değil bence bu adam düz şımarık ve bencil.

Poşette araba anahtarını ararken kazağı nasıl kirleteceğinizi düşündü? Ellerinizin mi pis olduğunu söylemek istedi? Zira kahve sırasında da abartılı şekilde kahveme parmak sokuyorlar demiş.
O kahveyi içti mi merak ettim? İçtiğini tahmin ediyorum.
Temizlik takıntısı varsa sizin aldıklarınızı nasıl arabanın üstüne öylece koyuverdi?
Obsesif falan değil bence bu adam düz şımarık ve bencil.
Şöyle. Katlamış kazağını, bir poşet içinde verdiler mağazadan. Düzgünce içine koymuş ben de kazağı anahtar ararken bozmuşum. Olay bu yani. Ne kadar saçma değil mi. Öyle temizlik takıntısını falan da görmedim ama tuhaf tuhaf şeyleri çıkmaya başladı. Bana kızınca ben de kendi bildiğin gibi yap diye çıkıştım, ona tepki olarak benim aldıklarımı arabanın üzerine koydu. Şaka gibi. Arabada dönerken de diyor ki adamlar boşuna mı kazağı poşet içinde veriyor

Şöyle. Katlamış kazağını, bir poşet içinde verdiler mağazadan. Düzgünce içine koymuş ben de kazağı anahtar ararken bozmuşum. Olay bu yani. Ne kadar saçma değil mi. Öyle temizlik takıntısını falan da görmedim ama tuhaf tuhaf şeyleri çıkmaya başladı. Bana kızınca ben de kendi bildiğin gibi yap diye çıkıştım, ona tepki olarak benim aldıklarımı arabanın üzerine koydu. Şaka gibi. Arabada dönerken de diyor ki adamlar boşuna mı kazağı poşet içinde veriyor

Gözüne girsin kazak töbe töbe. Sanki kalıp gibi birşey de bozulunca eski haline gelmiyor.

Ben hassas yerlerimden beni vurduğu için egosunun ve hırsının sevgi ve saygısından yüksek olsuğunu düşünüyorum.
Tespitinde haklısın.
İncitmekten korkmayı gec
Zaman içinde torbadaki yüzünü göstermiş

Öfkeli adamdan uzak durun. Bir de cimri adamdan

Evlilik ruhun huzur bulması için yapılır. Eş teselli kapısı olmalı. Hayattan Etraftan bu alınca sakinlestiğin yer olmalı. Gülüp eğlendiği konusu anlaştıgın kişi olmalı. Seni geren ezen üzen bunaltan kişi eş olursa o hayat cekilir mi?

İyi de adamın hiçbir şeye sinirlenmemesini beklemeyin. Size göre ufak bir şey ona göre büyük olabilir. O gün tersinden kalkmış olabilir, stresli depresif günler yaşıyor olabilir. Bunlar insanı eşinden bağımsız etkileyen şeylerdir. Yorgun olduğum günlerde eşim kızıma yarım saatte yarım kase çorba yedirdiğinde öfkeden deliye dönüyorum mesela senin yapacağın işe diye başlıyorum... çok basit bir konu, adamın çocuğa yemek yedirdiğine şükret diyenler bile çıkabilir mesela. Öfke kontrol edilmesi zor bir şeydir çoğu zaman. Yıllarca eşimle ettiğimiz kavgaları saysam burdan Yemen’e yol olur. Ama soğuduysanız, çekemiyorsanız ayrılın onu bilemem

Hepinize merhaba sevgili kk üyeleri. Buraya iki ay önce bir konu açmıştım nişanlımla ilgili, daha doğrusu ailemin onu araştırmak istediğinde verdiği tepkiyle ilgili. Tanıma sürecini uzattım ama aklıma takılan yeni bir durum daha yaşadık. Sizce ben abartıyor muyum lütfen yorumlarınızı yazın.

Nişanlımla avm'ye gittik, ona bir kazak aldık. Ben de birkaç bir şey aldım, hepsini aynı poşete koyduk. Arabanın anahtarını da o poşete atmıştım. avm'den dönerken arabaya geldiğimizde poşetin içinde ben anahtarı ararken nişanlım düzgün tut kazağı kirlenecek gibi bir şey söyledi kızarak, gergin bir tavrı vardı. Ben de kazak için bana böyle davranmasına çok bozuldum, kendin yap o zaman dedim o da agresif bir şekilde benim aldıklarımı arabanın üzerine öylece koydu kendi kazağını poşete koydu, ben de sinirle arabaya bindim kapıyı sertçe çektim. Bugünyaşadığımız ikinci gerginlikti. ilkinde kahve almak için sıra beklerken sıradaki insanlara söylendi, önümüzde birkaç kişi vardı onun kahvesine ellediklerini düşünmüş onu izliyormuş, ben de o sırada ona başka bir şey anlatıyordum, bana uğraşamam şimdi bilmem neyle parmaklarını kahveme sokuyorlar ona bakıyorum dedi. Durduk yere gerilmesinden hiç hoşlanmadım ve kahveleri alıp oturduğumuzda ben zaten gergin bir ailede büyüdüm, bu şekilde küçük şeylerden gerilmeni istemiyorum ben da geriliyorum böyle bir aile olmayalım dedim (annem ve babam boşandı babamın sinirli tavırları da bunda etkiliydi). Bunu bir şekilde hallettikten sonra az önce anlattığım araba dönüşü o olayı yaşadık. arabada dönerken de tartıştık, bana senin babanın suçunu ben mi çekicem bunun için beni niye cezalandırıyorsun gibi bir şeyler dedi. Küçük şeylerden bana kızılmasını çocukluğumdaki travmalardan dolayı kaldıramıyorum bunu daha önce söyledim. Dün akşam benim uzaklaşmam sonucu beni kırdığı için özür diledi, üslubunun hatalı olduğunu kabul etti ben sana kızmamıştım sen öyle anlamışsın dedi üzgün de görünüyordu. Ama sürekli böyle mi olacak. Sizce artık bu ilişkiyi bitirmem mi gerekiyor?
Sen bu açtığın konuları başkasınınmış gibi bir oku bakalım gerçekten bu adamla evlenilir mi, daha da diyecek lafım yok

Hepinize merhaba sevgili kk üyeleri. Buraya iki ay önce bir konu açmıştım nişanlımla ilgili, daha doğrusu ailemin onu araştırmak istediğinde verdiği tepkiyle ilgili. Tanıma sürecini uzattım ama aklıma takılan yeni bir durum daha yaşadık. Sizce ben abartıyor muyum lütfen yorumlarınızı yazın.

Nişanlımla avm'ye gittik, ona bir kazak aldık. Ben de birkaç bir şey aldım, hepsini aynı poşete koyduk. Arabanın anahtarını da o poşete atmıştım. avm'den dönerken arabaya geldiğimizde poşetin içinde ben anahtarı ararken nişanlım düzgün tut kazağı kirlenecek gibi bir şey söyledi kızarak, gergin bir tavrı vardı. Ben de kazak için bana böyle davranmasına çok bozuldum, kendin yap o zaman dedim o da agresif bir şekilde benim aldıklarımı arabanın üzerine öylece koydu kendi kazağını poşete koydu, ben de sinirle arabaya bindim kapıyı sertçe çektim. Bugünyaşadığımız ikinci gerginlikti. ilkinde kahve almak için sıra beklerken sıradaki insanlara söylendi, önümüzde birkaç kişi vardı onun kahvesine ellediklerini düşünmüş onu izliyormuş, ben de o sırada ona başka bir şey anlatıyordum, bana uğraşamam şimdi bilmem neyle parmaklarını kahveme sokuyorlar ona bakıyorum dedi. Durduk yere gerilmesinden hiç hoşlanmadım ve kahveleri alıp oturduğumuzda ben zaten gergin bir ailede büyüdüm, bu şekilde küçük şeylerden gerilmeni istemiyorum ben da geriliyorum böyle bir aile olmayalım dedim (annem ve babam boşandı babamın sinirli tavırları da bunda etkiliydi). Bunu bir şekilde hallettikten sonra az önce anlattığım araba dönüşü o olayı yaşadık. arabada dönerken de tartıştık, bana senin babanın suçunu ben mi çekicem bunun için beni niye cezalandırıyorsun gibi bir şeyler dedi. Küçük şeylerden bana kızılmasını çocukluğumdaki travmalardan dolayı kaldıramıyorum bunu daha önce söyledim. Dün akşam benim uzaklaşmam sonucu beni kırdığı için özür diledi, üslubunun hatalı olduğunu kabul etti ben sana kızmamıştım sen öyle anlamışsın dedi üzgün de görünüyordu. Ama sürekli böyle mi olacak. Sizce artık bu ilişkiyi bitirmem mi gerekiyor?
Bu adam ufacik seylerden tartisma cikariyor.. evlendikten sonra daha buyuk sorunlar olursa ne olacak ?! birde sanki sizden sogumus gibime geldi..

Nişanlılıkta önemsenmeyen ya da geçiştirilen sorunlar evlilikte çığ gibi büyüyerek hayatı zindan ediyor. Benim şahsen keşke o zaman görmezden gelmeseydim dediğim çok şey var hayatımda. Değişmiyorlar anlayacağın.

Ben de sürekli ufak şeyler yüzünden gerilen bir ailede büyüdüm. Küçücük şey için bile tartışma yaşanmasını artık kaldiramiyorum anında çarpıntı başlıyor. Ses yükselince bile bakıyorum kalbim çarpmaya başlıyor ellerim titriyor. Asla böyle biriyle yapamazdim çünkü nisanliniz tam da babanız gibi biri sinir konusunda. Bütün bir ömür çekebilecek misiniz bu dağ ayısını?
Bir de " Senin babanın suçunu ben mi çekicem bunun için beni niye cezalandırıyorsun?" demiş ya artık baştan aşağı ofsayt.
Aslında onun cezasını ben niye cekiyor um derken sunu demiş haberi yok.
Benim bu kadar ufak hareketlerime (bu kabalığını cok olağan ve ufak görüyor) önceden travmalı oldugun için tepki gösteriyorsun. Yani Türkçesi. Ben buyum. Bu hareketler benim doğalım, her zaman yaparım. Karsımdaki bunu normal bulmalı. Bulmaman senin sucun.

Bu adamla olmaz , farkında mısın bilmem , baban gibi bir adamla evlenmek üzeresin, bunda geçmişin etkisi muhakkak var muhakkak psikolog yardımı al ..

Son düzenleme:

Nişanlımla avm'ye gittik, ona bir kazak aldık. Ben de birkaç bir şey aldım, hepsini aynı poşete koyduk. Arabanın anahtarını da o poşete atmıştım. avm'den dönerken arabaya geldiğimizde poşetin içinde ben anahtarı ararken nişanlım düzgün tut kazağı kirlenecek gibi bir şey söyledi kızarak, gergin bir tavrı vardı. Ben de kazak için bana böyle davranmasına çok bozuldum, kendin yap o zaman dedim o da agresif bir şekilde benim aldıklarımı arabanın üzerine öylece koydu kendi kazağını poşete koydu, ben de sinirle arabaya bindim kapıyı sertçe çektim. Bugünyaşadığımız ikinci gerginlikti. ilkinde kahve almak için sıra beklerken sıradaki insanlara söylendi, önümüzde birkaç kişi vardı onun kahvesine ellediklerini düşünmüş onu izliyormuş, ben de o sırada ona başka bir şey anlatıyordum, bana uğraşamam şimdi bilmem neyle parmaklarını kahveme sokuyorlar ona bakıyorum dedi. Durduk yere gerilmesinden hiç hoşlanmadım ve kahveleri alıp oturduğumuzda ben zaten gergin bir ailede büyüdüm, bu şekilde küçük şeylerden gerilmeni istemiyorum ben da geriliyorum böyle bir aile olmayalım dedim (annem ve babam boşandı babamın sinirli tavırları da bunda etkiliydi). Bunu bir şekilde hallettikten sonra az önce anlattığım araba dönüşü o olayı yaşadık. arabada dönerken de tartıştık, bana senin babanın suçunu ben mi çekicem bunun için beni niye cezalandırıyorsun gibi bir şeyler dedi. Küçük şeylerden bana kızılmasını çocukluğumdaki travmalardan dolayı kaldıramıyorum bunu daha önce söyledim. Dün akşam benim uzaklaşmam sonucu beni kırdığı için özür diledi, üslubunun hatalı olduğunu kabul etti ben sana kızmamıştım sen öyle anlamışsın dedi üzgün de görünüyordu. Ama sürekli böyle mi olacak. Sizce artık bu ilişkiyi bitirmem mi gerekiyor

Back
X