• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişanlımın tavırları, söyledikleri?

Bu adamla olmaz , farkında mısın bilmem , baban gibi bir adamla evlenmek üzeresin, bunda geçmişin etkisi muhakkak var muhakkak psikolog yardımı al ..
Hepinize merhaba sevgili kk üyeleri. Buraya iki ay önce bir konu açmıştım nişanlımla ilgili, daha doğrusu ailemin onu araştırmak istediğinde verdiği tepkiyle ilgili. Tanıma sürecini uzattım ama aklıma takılan yeni bir durum daha yaşadık. Sizce ben abartıyor muyum lütfen yorumlarınızı yazın.

Nişanlımla avm'ye gittik, ona bir kazak aldık. Ben de birkaç bir şey aldım, hepsini aynı poşete koyduk. Arabanın anahtarını da o poşete atmıştım. avm'den dönerken arabaya geldiğimizde poşetin içinde ben anahtarı ararken nişanlım düzgün tut kazağı kirlenecek gibi bir şey söyledi kızarak, gergin bir tavrı vardı. Ben de kazak için bana böyle davranmasına çok bozuldum, kendin yap o zaman dedim o da agresif bir şekilde benim aldıklarımı arabanın üzerine öylece koydu kendi kazağını poşete koydu, ben de sinirle arabaya bindim kapıyı sertçe çektim. Bugünyaşadığımız ikinci gerginlikti. ilkinde kahve almak için sıra beklerken sıradaki insanlara söylendi, önümüzde birkaç kişi vardı onun kahvesine ellediklerini düşünmüş onu izliyormuş, ben de o sırada ona başka bir şey anlatıyordum, bana uğraşamam şimdi bilmem neyle parmaklarını kahveme sokuyorlar ona bakıyorum dedi. Durduk yere gerilmesinden hiç hoşlanmadım ve kahveleri alıp oturduğumuzda ben zaten gergin bir ailede büyüdüm, bu şekilde küçük şeylerden gerilmeni istemiyorum ben da geriliyorum böyle bir aile olmayalım dedim (annem ve babam boşandı babamın sinirli tavırları da bunda etkiliydi). Bunu bir şekilde hallettikten sonra az önce anlattığım araba dönüşü o olayı yaşadık. arabada dönerken de tartıştık, bana senin babanın suçunu ben mi çekicem bunun için beni niye cezalandırıyorsun gibi bir şeyler dedi. Küçük şeylerden bana kızılmasını çocukluğumdaki travmalardan dolayı kaldıramıyorum bunu daha önce söyledim. Dün akşam benim uzaklaşmam sonucu beni kırdığı için özür diledi, üslubunun hatalı olduğunu kabul etti ben sana kızmamıştım sen öyle anlamışsın dedi üzgün de görünüyordu. Ama sürekli böyle mi olacak. Sizce artık bu ilişkiyi bitirmem mi gerekiyor?
Nişanlınızın hijyen takıntısı olabilir mi? Yani psikolojik olabilir mi? Her iki gerginliğin sebebi de dikkat ettiyseniz hijyen. Daha önce böyle şeyler dikkatinizi çekti mi? Böyle bir takıntısı yoksa bu saçma davranışlarına katlanılmaz ömür boyu

insan gergin bir döneminde falan olabilir dışarda mutlu halde gezerken bile bazı insanlar yok yere sinirini bozabilir. bunlara ben çok dikkat etmezdim ama sizin giysilerinizi bırakıp sadece kendi giysisiyle ilgilenmesi içinde sevgi barındıran bir ilişkiye ait eylem değil.

Hepinize merhaba sevgili kk üyeleri. Buraya iki ay önce bir konu açmıştım nişanlımla ilgili, daha doğrusu ailemin onu araştırmak istediğinde verdiği tepkiyle ilgili. Tanıma sürecini uzattım ama aklıma takılan yeni bir durum daha yaşadık. Sizce ben abartıyor muyum lütfen yorumlarınızı yazın.

Nişanlımla avm'ye gittik, ona bir kazak aldık. Ben de birkaç bir şey aldım, hepsini aynı poşete koyduk. Arabanın anahtarını da o poşete atmıştım. avm'den dönerken arabaya geldiğimizde poşetin içinde ben anahtarı ararken nişanlım düzgün tut kazağı kirlenecek gibi bir şey söyledi kızarak, gergin bir tavrı vardı. Ben de kazak için bana böyle davranmasına çok bozuldum, kendin yap o zaman dedim o da agresif bir şekilde benim aldıklarımı arabanın üzerine öylece koydu kendi kazağını poşete koydu, ben de sinirle arabaya bindim kapıyı sertçe çektim. Bugünyaşadığımız ikinci gerginlikti. ilkinde kahve almak için sıra beklerken sıradaki insanlara söylendi, önümüzde birkaç kişi vardı onun kahvesine ellediklerini düşünmüş onu izliyormuş, ben de o sırada ona başka bir şey anlatıyordum, bana uğraşamam şimdi bilmem neyle parmaklarını kahveme sokuyorlar ona bakıyorum dedi. Durduk yere gerilmesinden hiç hoşlanmadım ve kahveleri alıp oturduğumuzda ben zaten gergin bir ailede büyüdüm, bu şekilde küçük şeylerden gerilmeni istemiyorum ben da geriliyorum böyle bir aile olmayalım dedim (annem ve babam boşandı babamın sinirli tavırları da bunda etkiliydi). Bunu bir şekilde hallettikten sonra az önce anlattığım araba dönüşü o olayı yaşadık. arabada dönerken de tartıştık, bana senin babanın suçunu ben mi çekicem bunun için beni niye cezalandırıyorsun gibi bir şeyler dedi. Küçük şeylerden bana kızılmasını çocukluğumdaki travmalardan dolayı kaldıramıyorum bunu daha önce söyledim. Dün akşam benim uzaklaşmam sonucu beni kırdığı için özür diledi, üslubunun hatalı olduğunu kabul etti ben sana kızmamıştım sen öyle anlamışsın dedi üzgün de görünüyordu. Ama sürekli böyle mi olacak. Sizce artık bu ilişkiyi bitirmem mi gerekiyor?
Dün süslü sözlükte açtığınız başlık yetmedi mi :) orada yeterince akıl verdiler zaten size, hala bitirmem mi gerekiyor diyorsunuz,enteresan.

Eski koynunda da nişanlıya hiç hak vermedim.
dayıya küfür edercesine verdiği tepki yapacaklarının fragmanıydı sadece
Hepimiz istemediğimiz davranışlara maruz kalıyoruz her zaman sinirli sinirli tepki mi veriyoruz?
Yoksa işler istediğimiz gibi gitmediği zaman acısını sürekli yanımızdakinden mi almalıyız?
Kendi ailesinden biri istemediği bir şey yaptığında bu kadar sertleşebiliyor mu?
İyiki araştırmış dayı bu adamı sadece buna kalkışması bile adamın bir yönünü çok güzel göstermiş size

Ben de senin gibiyim, huzursuz bir ailede buyudum. Simdi en ufak huzursuzluk, agresiflik, negatif enerji hemen dibe cekiyor beni.
Bu nedenle evlenecegim insani secerken cok dikkat ettim.
Esim cok sakin ve ic huzuru olan bir insandir. Neredeyse 4 yildir evliyiz gercekten abartmiyorum bir kere bile onun sesi yukselmedi evde. Eger boyle bir insan olmasaydi evlenmezdim.
Bence sen bu adamla yapamazsın. Goz gore gore basini yakma.. Bosanmak nisan atmaktan daha zor. Iyi dusun derim.

Adamin tepkileri abartili, psikolojik sorunlari olabilir. Yani kim neden onun kahvesini parmaklasin? Ya da cantaya elini soktun diye neden kazak kirlensin? Zaten giymeden once yikamak gerekiyor Bunu da oyle cevreden arastirmakla ogrenemeyebilirsiniz.

Bir ornek vereyim bizim gelinin erkek kardesinin hastaneye yatacak kadar ciddi psikolojik sorunlari varmis. Yatarak tedavi gormus bir sure ve hala biraz garip davraniyor. Bu durumu evlendigi kizdan sakladilar.. Cocuk gecen aylarda evlendi ve kiz simdi hamile. Bile bile kizin basini yaktilar. Bu tarz sorunlar genetik olabiliyor.. Aileden cocuklara aktarilabiliyor kiz bilseydi belki de evlenmezdi.
Kimse agzini acip bu adamin boyle bir sorunu var demedi.

Hemen ayrilmak istemiyorsan cok iyi gozlemle. Kararini ona gore ver. Evlenince duzelir diye bir yanilgiya dusme cunku asla duzelmez.

Sürekli gergin ve her an patlayacak bir tavrı varsa ilerde çok sıkıntı yaşarsınız.
Hiç sevmem böyle gerilim balonlarını. Nerde patlayıp huzur kaçıracakları belli olmuyor.

Ayrıca kendi kazağı için size sinirlenip sizin kazağınızı arabanın üstüne koyması çok kabaca. Böyle küçük şeyler gerçekten büyük ipuçları verir.
Bence görmezden gelmeyin.
Evlenince her şey katlanarak çoğalıyor çünkü.
İyi şeyler de kötü şeyler de.
O gergin bombalar dayak yiyeceğini bildiği yerde kedi gibi olur.
Ama yanındaki kadına yada derdini çeken birini bulunca sürekli benim sinirliyim, üstüme gelmeyeceksin falan filan diye bastırır. Karşındakini sürekli diken üstünde durdurur.
Arabadaki konuşma baştan başa ofsayt
Yani adam diyor ki ben değişmem benim öfke krizlerimi azarlarımı çekeceksin.
Ayrıca senin baban şöyle arızalı olan sensin.

Şimdi böyleyse evlenince neolur? Daha ne yaşandı? Yarın büyk bir kriz yaşandığında,çoluk çocuğa karıştığında tantanası hiç bitmez. Dayına o lafı dediğinde de sana bitir demiştik hala direniyorsun.

Ya ben de kahveme dokunanlara gıcık oluyorum şu pandemide ama 2. konuda sinirlenmesi çok absürt, eve gidince yıkar kazağını.

Ben olsam böyle takıntılı, dengesiz tavırlara sahip biriyle evlenmezdim..

Kahveme parmak sokuyorlar derken ahsjsjs. Küçük sevimli bir ruh hastası görüyorum konuda. Kahveye parmak sokuyorlar, kazağı düzgün tut bilmem ne. Evlenseniz şifonyerin üstündeki toz taneciklerine de takılır hayatı zehir eder muhtemelen. Siz de fazla hassassınız. Ayrılsanız sanki daha mı iyi olur.

Aşık misin peki ?

Back
X