Kayınvalidesi aramak zorunda değil zaten büyükler küçükleri değil küçükler büyükleri arar, daha şimdiden laf sokmalar başlamış bence iki kere düşünün. Bir de daha dün konuştuğunuz kadın neden oğluna “eee nişanlın ne yapıyor” diye sorsun ki? Bana nişanlınız konuyu açıp annesine yakındı, annesi de bunun üzerine “aaa hiç bana söylemedi” dedi gibi geldi belki de annesi hayal kırıklığına falan da uğramadı, oğlu uğradı annesine söylemediğin için. Çünkü eşimle sevgili iken annesi ile telefonda tanışmıştık, sonra ara ara konuşmaya başladık. Bir gün eşim “annem çok üzülüyor, kızımız bizi benimsemedi herhalde ne zaman anne diyecek diye soruyor?”dedi. Ben de taviz vermedim tabi, “bizim oralarda nişanlanmadan anne denilmez” dedim kestirip attım. Evlendikten sonra konusu geçti, kayınvalidem de “şimdiki kızlar çok hızlı daha bir kere görüşüp oğlanların evine geliyorlar, hemen anne baba diyorlar” dedi. Ben de “e siz benden beklemiştiniz” deyince olayın tamamen eşimin emrivakisinden kaynaklandığı ortaya çıktı. İyi ki taviz vermemişim eşime yoksa ben de hevesli olacaktım gözlerinde. Eşime çok kızdım sonra o da “ergenlik işte aşkım, anneme yaranmak için sözde hava atmak için istemiştim” dedi. Bence siz arayın kayınvalidenizi tatlı tatlı konuşun, açın konuyu ama açıklama yapar, mahçup olmuş gibi değil çünkü sonra hep beklerler aynı şeyi sadece ağzını arayın. Yada gittiğinizde arayın, burdayım falan filan ay söylemedim size ama alınmadınız dimi falan diye yani gerek görmedim ama x alınmıştır annem falan dedi ben de yok yok öyle şeylere takılmaz benim kayınvalidem sen anneni tanımamışsın dedim falan diye bir de kahkaha patlatın ardından yani aranızdaki samimiyete göre bi ağız yoklaması çekin derim