Nisanlimin yeni cikan hayalleri...

Edebiyat mezunu olarak iş bulması ev geçindirmeside çok zor.
Daha mantıklı bir eşitağırlık bölümü okusun.
Yada kolay atanabilecek bir bölüm tercih etsin.
Tıp düşünmesi banada çok saçma geldi.

Bende aynısını düşündüm.Ygsye girerek tıp kazanmayı düşünen bir edebiyatçı(adam liseden sosyal bölüm çıkışlı yani sayısalla uzaktan yakından alakası yok)kpssden tavan yapıp öğretmen olur.Bu daha olabilir bir durum bana göre.Çünkü sosyalci birinin tıp kazanması çok fazla ütopik geldi bana.

Kaç yaşında nişanlonoz daha çocuk yani tavırları bence çok fazla bel başlamayın iki yıl sonra evleniriz diye

Demek istediğimin birebir aynısı.. .

Kadin erkek fark etmez karsi taraf kendini gelistirmek adina bir karar almisken ona destek.olmayan partnerin karsi tarafi sevdigini sanmiyorum ben...

Ayrica bir arkadasda demis katiliyorum.edebiyat okurken tip.kazanırsa sakin adami elinizden kacirmayin...

Ben onun yerinde olsan hayalimden vazgeçmem. Belki bir sene sonra çekip gideceksiniz hayatından, garantisi mi var ?

Hiç kimse için hayallerimden vazgeçmemeyi geç de olsa öğrendim şükür.kim olursa olsun.

yahu daha taş çatlasa 20-25 yaşında çocuk, evlenmek için neden hayalinden vazgeçsin?
hayat da evlilik de kaçmıyor ya...
doğru demiş 10 yıl sonra evlenseniz ne olur, evlenmezse ölecek hastalığına mı yakalandınız?
aynı konuyu genç bir kız açsa, ben tıp okumak istiyorum ama nişanlım engel olmaya çalışıyor, hemen evlenmek istiyor dese topa tutulurdu burda.
abim de tıp fakültesi 2. sınıftayken (hacettepe) ben doktor olmak istemiyorum, sevmiyorum diyip okulu bıraktı işletme okudu, annem ayılıp bayıldı, herkes köpek gibi pişman olacaksın dedi ama şu an 37 yaşında, çok başarılı bir iş adamı oldu, asla da pişman olmadı.
insan kaç yaşında olursa olsun hayallerinin peşinden gitmeli, evlilik her zaman olur, ama eğitim, meslek seçimi, bunlar ne kadar erken netleşirse hayata o kadar önde başlanıyor.

Ay buradaki kadınları da anlamıyorum ben ya. En saçma konuda destek isteyene bile "yaparsın ne olacak canım, isteyen her şeyi başarıyor kuzum" diye methiyeler dizen tipler, konu başkasının olunca dalgaya alır hale geldi. Pes. Gören de ülkemizde her şey zekaya bakıyor sanacak. Bir sene disiplinli çalışsın tıp garanti zaten, atla deve değil yani.

Neyse. Tabii ki karışmayıp destek olun siz. Çevrenizde yapamaz diyen olursa da çenesini kapamasını söyleyin ve arkasında durun. Evlilik kaçmıyor ya gençsiniz daha. Kazanırsa siz de kazanmış olursunuz.

ahahaha öğretmenlik kpss 'sini kazanamayip tipi kazanacağını mı düşünüyor ve sozelciyken gerçekten ironik o aklı ona kim vermiş bilmiyorum ama kazanirsa ben altın takacagim

Bence bırakın hazırlansın büyük ihtimal kazanamaz çünkü edebiyat ve tıp çok farklı alanlar. Yok öbür yıl yine sınavlara hazırlanırsa o zaman bir gidişat düşünürsünüz...

Hayallerinin pesinden giden azimli insanlara saygi duymusumdur hep. Caba sarfetmek, hayali icin emek harcamak ne guzel. Ben olsam nisanlima destek olurken bir taraftan da kendi egitimimi tamamlardim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…