Nisanlimin yeni cikan hayalleri...

Bence hayalini engelleme sonrasında ben okuyacaktım sen istemedin olur daha çok üzülürsün bırak denesin.

Güzel bir şey de biraz özentilikten yapmış gibi geldi bana. Hani şey dese anlarım "Ya ben hep tıp okumak istedim de olmadı içimde ukte kaldı" falan -ki edebiyat okuyan birisinde o yoktur bölüm kafadan başka. Öyle bir şey de değil sırf afedersiniz sidik yarıştırmaktan. "Bizim arkadaş kazandı ben de kazanırım yieea" hesabı. Hevesinin uzun ömürlü olacağını düşündürtmüyor bana o yüzden, konuların tekini anlamakta zorlansın vazgeçer.

Ha bir de bu kadar evlilik de evlilik diye tutturmayın. Daha yaşlar erken bir, adamın gözünde "evlilik meraklısı kezo" konumuna düşüp itici oluyorsunuz bu da iki.

Tıp kazanmak/okumak çok mu kolaymış?
Kapasitesi tıp olan bir kişi, öğretmen olmak ister mi direkt tıp ister.
Fazla hayalperest biri galiba. Siz onaylıyormuş gibi yapın bari, nasılsa olmayacak.

Ay ne bileyim aklimda kalmis
Ayrilmisti bunalimdaydi,anasi mardinliydi diye kucuk goruyordu ordaki akrabalarini. Babasi tarafi karadenizliydi filan fistik. Olduydu oyle birseyler sanki yaaa
Ayy sanane taktiniz eski konularima. Evet hala kucuk goruyorum umarim seninde egon tatmin olmustur bidaha bu konulari acmayin

yaa okurken de evlenirsiniz
bırakın okusun içinde kalmasın ayrıca kazanır neden kazanamasın
ben hayallerinin peşinden gitmesinden yanayım her insanın

ay yorumları resmen "ee yuh bu kadar da değil" diyerek okudum. İnsanları küçümsemeyi ne çok seviyoruz topluca.

kendimden bir örnek vereyim lise hayatım boyunca okuldan kaçtım,Ankaranın en büyük dershanesine yazıldım,sembol dershanesi bilenler vardır,sonra ordan atıldım,sigara içtim babamı her gün okula çağırdılar,şuan e okul denilen zımbırtıya girip baksak notlarım hep 50 nin altındadır hep sözlülerle geçtim.

ee sonunda noldu? tm yani eşit ağırlık öğrencisiyken bir anda kararımı değiştirdim,mühendis olucam dedim. Afedersiniz it gibi çalıştım. tıpçılardan daha yüksek sıralama yaptım.

ki konu sahibinin nişanlısı üniversite okuyor,kendince bir çalışma düzeni vardır. bence bu süreci iyi yönetirse hacettepe tıp değil belki ama küçük bir anadolu şehrinde kazanabilir. resmen adamı tiye almışsınız "ekiekeike zaten kazanamaz" diyerek. Sınav sistemini bilmiyor musunuz acaba? ygs kimya dediğinizi kafasına koyan adam 1 ayda bitirir. olmayacak bir şey göremiyorum ben eğer kararlı bir insansa.

konu sahibi sizi de az çok biliyorum bencilsiniz,buradaki cevaplarınızdan da belli ters birisiniz. adamı rahat bırakın bence kimsenin hayatında alacağı kararlara karışmaya hakkınız yok.

Ben sayısalcıyım tıp için iki yıl uğraştım 80.000siralama ile fizyoterapist geldi tıp için 22.000gerekiyor ki o da Kıbrıs'ta Türkiye'de 12.000 felan .
Bence saygı duyun sözel ile okuyan insan sayısalcı olup tıp kazanamaz .hem de edebiyat mis bölümü çok çok zor .
Destekliyormuş gibi yapın:))

Daha okuyorsunuz ,askerlik yapilmamisken,elde meslek yokken nisanlanmak...Nerden tutsan elde kaliyor.Bunlarin arasindaki tek sorunu nisanlinin tekrar sinava girmesi goruyorsun.Ne diyim.Senin mezun olup atanma gibi bir planin yok sanirim.

1.si tıp kazanamayacak, öyle bir dünya yok. Ama belki iki yıllık ataması iyi olan bir sağlık bolumu kazanabilir. Aslında guzel bir şey yapmış atanamayacagini bilip de başka bölümlere yönelmesi. Atamalar zor, işsiz kaldığında nasıl evleneceksiniz hangi para ile? Bence destekleyin bu hayalini. Hayır nasılsa tıp olmayacak ama iş imkânı yuksek olan başka bi bolum kazansa ikiniz için de hayırlısı olur.

Nisanlini takdir ettim. Hayalleri var gelecekle ilgili. Okudugu bölümden memnun degil. İş bulma konusunda tereddütleri var. Yeni hedefler koyuyor kendine gelecek adina.
Ayrica yapimiycak şeklinde düşünmeniz de cok aci. Denedi bende destek oldum ama olmadi demek baska. Zaten yapamaz baska.

KPSS ye yönelmesi daha doğru olur otursun deli gibi çalışsın madem çıta yüksek yapar bence yüksek puan alırsa atanır.

Tıpı bilmem de askerlik yapmadan evlenmeyin ... ayrıca evlilik öyle çok istenecek bir durum değil evlenince anlarsınız

Ayy sanane taktiniz eski konularima. Evet hala kucuk goruyorum umarim seninde egon tatmin olmustur bidaha bu konulari acmayin
Takmadim niye takayim. Sadece tutarsizlik var. bir diyorsunuz ki nisanlimdan ayrildim,bir diyorsunuz ki evlencez bilmem ne. Bize ne ise acmayin konuyu. Bu da moda herhalde konulari acip acip da sonra sananeeeee diye cemkirmek

Ben senin yerinde olsam birlikte çalışırdım, ben de tıp kazanmak için yırtınırdım. Birbirinizi motive de ederdiniz hem.
Şu yaşımda küçüklerle okula gitmeyi gözüm alsa oturur eşek gibi tıp kazanmak için çabalardım.
Tıp olmaz baska bir bölüm olur. Birlikte çalışır, okursunuz.
Evlilik kaçmıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…