Nisanlimla anlasamadik. Fikrinize ihtiyacim var

zeynones

Nirvana
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2014
17.656
31.609
598
Arkadaslar, bir devlet kurumu yurtdışı icin görevli alacakmis. tek sart lisans mezunu olmak. mülakat ile alacaklar. kurumun yöneticisi benim lisanstan hocam. ben sonradan öğrendim bu da elbette bizim icin bir arti olur.
maasi cok yuksek ama sartlari zor bir calisma.

Nisanlim su an özel bir okulda çalışıyor. evine 10 dakikalık mesafede. sartlari bir cok özel okula göre cok cok iyi.
Ayni zamanda yüksek lisans yapıyor. istedigimiz bir kurum var atanırsak üst düzey olarak calismasina imkan sunacak. (Bir pilot uygulama icin hazirlanan y.l. programi)
Askerlik yapmadı. 2 yıl tecili var.

Aksam babam bahsettigim ilk kurumun is basvurulari baslamis. bana mesaj atti. nisanlina da gönder bi konusun dedi.

Gönderdim. maasini soyledim. Ikimizde gidersek birikim yaparız birlikte hem farkli bir ülkede yasamanin artilari olur gelecegimizde dedim. para icin oraya kadar gitmem.(kurum nereye gorevlendirirse belli bir ülke yok) yüksek lisans var askerlik var diye siraladi. hem dönüşte nerde is bulacağız simdiki kurumdan cok memnunum dedi. devlete kadrolu atanana kadar iyi bir yer dedi.
Bende hayati standartlara göre yasamasak bir süre dedim. sinirlendi ben böyle deyince. neden gitmek istiyorsun bir anda sen para icin demezsin vs dedi.

Sabahta annem ayni isi söyledi. yurt dışına gidip bir yada iki yil disinizi sikarsaniz buraya geldiginizde evinizi alirsiniz arabanizi alirsiniz.
Istediginiz kurum da kadro acarsa o zamana atanirsiniz düzeninizi kurarsiniz dedi. Bi konusup düşünün dedi. (Tabi ben nisanlimin istemedigini soylemedim)

Simdi tekrar konusmali mıyım hani kayinbabama mi söylesem ki bilemedim. zor ama mantıklı geldi niyeyse bana.. macera mi arıyorum onu da bilemiyorum..

Ne fikir verirsiniz sizler..

aslında çok güzel şartlar
nişanlınız ya rahatına düşkün ya da kedine güveni pek yok biri mi
ya da düzen değiştirmekten hoşlanmıyor bilemedim
onun annesi babası nasıldır böyle durumlarda

Nişanlınızla ortak bir karar almaya bakın oda sizi dinlesin,sizde onu.. tek bir taraf baskın olmaya çalışırsa büyük sorunlar doğar

aslında çok güzel şartlar
nişanlınız ya rahatına düşkün ya da kedine güveni pek yok biri mi
ya da düzen değiştirmekten hoşlanmıyor bilemedim
onun annesi babası nasıldır böyle durumlarda

Yani düzenini degistirmekten cok hoslanmiyor dediginiz gibi..
Kayinvalidem istemez diger ogullari ulkenin diger ucunda.. hasret cekmekten yoruldugunu söyler hep.
Kayinbabamla daha ortak düşünüyoruz genel anlamda. soylesem destekleyecegini düşünüyorum onun.

bence git kesinlikle git nişanlın evlenince borca girince görür ev geçindirmrk nasıl zor bir iş sen ne yap et ikna et gerekirse babana söyle baban konuşsun nişanlınile

Sadece 1 senelik program mi yani 1 sene sonra geldiniz işiniz olmayacak mi?
Ev alınmasi güzel parasıyla ama gelince ne olacak belki bunları düşünüyor...

Hangi kurum gönderiyor? Devlet mi öyleyse gelince yerleştirmez mi?

Nişanlınızla ortak bir karar almaya bakın oda sizi dinlesin,sizde onu.. tek bir taraf baskın olmaya çalışırsa büyük sorunlar doğar

Yok baskin olmak icin degil aslında böyle bir durumu değerlendirelim istiyorum da konusunca istemedi sinirlendi. düşünmek istemedo pek

tahmin etmiştim
kendi de sevmiyor annesi de etkiliyordur
kp ile konuşun siz

Aslında iyi bir fırsat yüksek lisans yurt dışında da yapılır hem de yabancı dil var buda iyi bir seçenek fakat şunu anlamadım nişanlın demiş ya dönüşte nerede iş bulacağız diye tekrar Türkiye'ye dönünce yine sizi gönderen kurumda çalışmayacak mısınız.

Evet bir devlet kurumu ama kadroyu yurtiçinde degil yurtdisina sagliyor.

Nişanlın alıştığı ortamdan kopamıyorsa senin ikna etmenle bile gitse sürekli somurtur ve hiçbir anlamı kalmaz aranız bozulur.

Yok o kurum sadece yurtdisi icin kadro sagliyor.

Nişanlın alıştığı ortamdan kopamıyorsa senin ikna etmenle bile gitse sürekli somurtur ve hiçbir anlamı kalmaz aranız bozulur.

Ya aslinda gurbet fobisi var bunu biliyorum bende haydi gidelim demiyorum da normalde oturup birlikte rahat istisare ederdik. bu sefer direk yok dedi gecti.

Yok o kurum sadece yurtdisi icin kadro sagliyor.
O zaman durum değişir biraz nişanlın haklı derim tamam Türkiye'de bir kurumda çalışsan ve seni oraya gönderseler dönüşte yine kendi kurumunda çalışırdın ama dönünce iş garantin yok ki önce atanın derim o zaman eğer sonra görevlendirme olursa gidersiniz en azından geri gelince iş garantin olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…