- 14 Ağustos 2016
- 4.559
- 21.570
- 238
biliyorum zaten,teşekkürlerOlayi saptirmayiniz lutfen.bizlerde kendi ayaklarimizin uzerinde duruyoruz cok sukur ama sevgi ve saygi bagi uzerinde
tmm siz haklisiniz.
Kesinlikle katılıyorummmmmbu ortak alana nişanlı eğer saygı göstermiyor ve önce benim dediğim olsun sonra sen diyorsa zaten bir bağdan söz edilemez.
erkekleri tepemize çıkaran kadınlar oldukça burada her gün 10 aldatma,5 şiddet,3 ayrılık ve daha nice konular okumaya devam ederiz.
Sadece su kadarini soyluyorum bana gore evlilik ortak bsyler yapmak demektir sevgi varsa baglilik varsa tek basina plan yapmak bana sacma geliyor.bsy yapilacaksa birlikte konusulup anlasilir siz diyosunuz ki git.oyle kolay mi gitmek hadi gitti nisanlisi ya erkegi dinlemicek ya. yada ayni sekilde erkek kadini dinlemicek gidecek ya.mutlu olacak mi saniyorsunuz.birlikte konussalar brbrlerine bagli kalarak ortak yol bulsalar.daha hos olmaz mi.daha sevgi saygi cercevesinde olmaz mi.gidince cok mu ayaklari saglam basacak saniyosunuz kadinin.hersey kariyer degil hersey para degl hersey guc gosterisi degil.bana gore evlilik bir birliktelikse birlikte o bagi dusunerek karar vermektir.simdi yine diyorum yine diyorum erkege bagli kalmayacaksa erkegine birlikteligini gostermeyecekse evlenmesin.ha su tepemize cikan erkeklerden bahsetmissiniz ben kariyeri olupta kendi ayaklari uzerinde durupta sevgi bagim kuvvetli diyen kadinlari da gordum burada.aldatmak ve aldatlmak kisiliksizliktir.kisiliksiz olan bir erkek de kadinin sucu degildir.ister kralice olsun ister dunya guzeli adamin icinde varsa hersekildeee yaparrrrr....biliyorum zaten,teşekkürler
bu ortak alana nişanlı eğer saygı göstermiyor ve önce benim dediğim olsun sonra sen diyorsa zaten bir bağdan söz edilemez.
erkekleri tepemize çıkaran kadınlar oldukça burada her gün 10 aldatma,5 şiddet,3 ayrılık ve daha nice konular okumaya devam ederiz.
Daha ortada fol yok yumurta yok gerçi ama ben nişanlınızın yerine koyarsam kendimi ben de mevcut düzenimi bozmak istemezdim.
Sizin açınızdan da düşünürsek kariyeriniz ve geleceğiniz için böyle bir fırsat varsa kaçırmazdım. Ancak nişanlımı da eğer istemiyorsa gitmek zorlamazdım.
Neden akışına bırakmıyorsunuz her şeyi? Daha hayata yeni başlıyorsunuz. Gezin tozun bir süre, elbet birikim de yaparsınız ama şimdiden birikim yapmak gibi şeylerle neden kendinizi kasıyorsunuz ki? Plan yapmamayı öğrendim ben. Çünkü ne zaman plan yapsam hayat hep planlarımı bozdu. Olduğu gibi yaşa demeyi öğretti. Elbet birikim de yaparsınız da şimdiden bunları düşünmek için çok erken. Ben artık bir sonraki stepin planını bile yapamıyorum, siz bilmem kaç step sonrasını düşünüyorsunuz. Daha evlenmemişsiniz, evlilik oturmamış, işinizin olacağının garantisi yok, hiçbir şey belli değil... siz şimdiden her şeyi halletmiş gibi birikimi düşünmeye başlamışsınız. Size tavsiyen anı yaşayın. Siz plan yapsanız da hayat bozuyor unutmayın.Bende zorlamak istemiyorum. sadece ilk asamada maddi anlamda toplanmamiz icin cok faydali olur diye düşünmüştüm. ama o tercih etmedi. burada çalıştığımizda gecinebilecegiz ama birikim kismi zor olacagi icin cekiniyorum. hayırlısı olsun cok kasmam da bakalım.
Sadece su kadarini soyluyorum bana gore evlilik ortak bsyler yapmak demektir sevgi varsa baglilik varsa tek basina plan yapmak bana sacma geliyor.bsy yapilacaksa birlikte konusulup anlasilir siz diyosunuz ki git.oyle kolay mi gitmek hadi gitti nisanlisi ya erkegi dinlemicek ya. yada ayni sekilde erkek kadini dinlemicek gidecek ya.mutlu olacak mi saniyorsunuz.birlikte konussalar brbrlerine bagli kalarak ortak yol bulsalar.daha hos olmaz mi.daha sevgi saygi cercevesinde olmaz mi.gidince cok mu ayaklari saglam basacak saniyosunuz kadinin.hersey kariyer degil hersey para degl hersey guc gosterisi degil.bana gore evlilik bir birliktelikse birlikte o bagi dusunerek karar vermektir.simdi yine diyorum yine diyorum erkege bagli kalmayacaksa erkegine birlikteligini gostermeyecekse evlenmesin.ha su tepemize cikan erkeklerden bahsetmissiniz ben kariyeri olupta kendi ayaklari uzerinde durupta sevgi bagim kuvvetli diyen kadinlari da gordum burada.aldatmak ve aldatlmak kisiliksizliktir.kisiliksiz olan bir erkek de kadinin sucu degildir.ister kralice olsun ister dunya guzeli adamin icinde varsa hersekildeee yaparrrrr....
Arkadaslar, bir devlet kurumu yurtdışı icin görevli alacakmis. tek sart lisans mezunu olmak. mülakat ile alacaklar. kurumun yöneticisi benim lisanstan hocam. ben sonradan öğrendim bu da elbette bizim icin bir arti olur.
maasi cok yuksek ama sartlari zor bir calisma.
Nisanlim su an özel bir okulda çalışıyor. evine 10 dakikalık mesafede. sartlari bir cok özel okula göre cok cok iyi.
Ayni zamanda yüksek lisans yapıyor. istedigimiz bir kurum var atanırsak üst düzey olarak calismasina imkan sunacak. (Bir pilot uygulama icin hazirlanan y.l. programi)
Askerlik yapmadı. 2 yıl tecili var.
Aksam babam bahsettigim ilk kurumun is basvurulari baslamis. bana mesaj atti. nisanlina da gönder bi konusun dedi.
Gönderdim. maasini soyledim. Ikimizde gidersek birikim yaparız birlikte hem farkli bir ülkede yasamanin artilari olur gelecegimizde dedim. para icin oraya kadar gitmem.(kurum nereye gorevlendirirse belli bir ülke yok) yüksek lisans var askerlik var diye siraladi. hem dönüşte nerde is bulacağız simdiki kurumdan cok memnunum dedi. devlete kadrolu atanana kadar iyi bir yer dedi.
Bende hayati standartlara göre yasamasak bir süre dedim. sinirlendi ben böyle deyince. neden gitmek istiyorsun bir anda sen para icin demezsin vs dedi.
Sabahta annem ayni isi söyledi. yurt dışına gidip bir yada iki yil disinizi sikarsaniz buraya geldiginizde evinizi alirsiniz arabanizi alirsiniz.
Istediginiz kurum da kadro acarsa o zamana atanirsiniz düzeninizi kurarsiniz dedi. Bi konusup düşünün dedi. (Tabi ben nisanlimin istemedigini soylemedim)
Simdi tekrar konusmali mıyım hani kayinbabama mi söylesem ki bilemedim. zor ama mantıklı geldi niyeyse bana.. macera mi arıyorum onu da bilemiyorum..
Ne fikir verirsiniz sizler..
aslında konu senin yaşadığından bağımsız tamamen genel bir cümle üzerinde ilerliyor şu anSizlerin dedigini cok iyi anladim. uzun yillardir bir birlikteliğimiz var. Bugüne kadar sosyal cevremizi vs.. hepsi kendi tercihlerimize göre sekillendi.
Is konusunda o benimle cok cok konusarak acabalarimi giderip basladi mesela.. Bugüne kadar hayir deyip kestirip atmazdi. ne yapacaksa o bana sorar bende ona..
Ortak hayata adim attik. birbirimizin boyundurugu altina girmeyi beklemek cok sacma. Evlilik kurumu öyle bir sey değil.
aslında konu senin yaşadığından bağımsız tamamen genel bir cümle üzerinde ilerliyor şu an
konunu da dağıttık özür dilerim.son mesajım olsun bu :)
Yani zor bir karar zira siz başka şey istiyorsunuz o başka şey. Bence bu iş gayet mantıklı. Eğer aşkınızdan ölüp bitmiyorsanız ve ikisi arasında bir tercih yapmanız gerekecekse işi seçin. İş çok çok önemli çünkü. Bence bir insan için önce kendisi, kendi geleceği gelmeli. Sen iyi bir hayata sahip olursan ailen, çoluğun çocuğun da iyi olur. Bugün uğruna güzel bir işi geri çevirdiğin insanın yarın sana kazık atmayacağı belirsiz. Siz şu an ne iş yapıyorsunuz?
Gitmeyecekseniz de bana söyleyin benim bir engelim yok, lisans mezunuyum, giderim yani hem zaten çok istiyorum, yabancı dile de çok ilgim var. :) Şaka bir yana hayırlısı olsun.
ne ile gidiyorsunuz ylsy mi bu?Arkadaslar, bir devlet kurumu yurtdışı icin görevli alacakmis. tek sart lisans mezunu olmak. mülakat ile alacaklar. kurumun yöneticisi benim lisanstan hocam. ben sonradan öğrendim bu da elbette bizim icin bir arti olur.
maasi cok yuksek ama sartlari zor bir calisma.
Nisanlim su an özel bir okulda çalışıyor. evine 10 dakikalık mesafede. sartlari bir cok özel okula göre cok cok iyi.
Ayni zamanda yüksek lisans yapıyor. istedigimiz bir kurum var atanırsak üst düzey olarak calismasina imkan sunacak. (Bir pilot uygulama icin hazirlanan y.l. programi)
Askerlik yapmadı. 2 yıl tecili var.
Aksam babam bahsettigim ilk kurumun is basvurulari baslamis. bana mesaj atti. nisanlina da gönder bi konusun dedi.
Gönderdim. maasini soyledim. Ikimizde gidersek birikim yaparız birlikte hem farkli bir ülkede yasamanin artilari olur gelecegimizde dedim. para icin oraya kadar gitmem.(kurum nereye gorevlendirirse belli bir ülke yok) yüksek lisans var askerlik var diye siraladi. hem dönüşte nerde is bulacağız simdiki kurumdan cok memnunum dedi. devlete kadrolu atanana kadar iyi bir yer dedi.
Bende hayati standartlara göre yasamasak bir süre dedim. sinirlendi ben böyle deyince. neden gitmek istiyorsun bir anda sen para icin demezsin vs dedi.
Sabahta annem ayni isi söyledi. yurt dışına gidip bir yada iki yil disinizi sikarsaniz buraya geldiginizde evinizi alirsiniz arabanizi alirsiniz.
Istediginiz kurum da kadro acarsa o zamana atanirsiniz düzeninizi kurarsiniz dedi. Bi konusup düşünün dedi. (Tabi ben nisanlimin istemedigini soylemedim)
Simdi tekrar konusmali mıyım hani kayinbabama mi söylesem ki bilemedim. zor ama mantıklı geldi niyeyse bana.. macera mi arıyorum onu da bilemiyorum..
Ne fikir verirsiniz sizler..
Hem mülakatla alacaklar, hem kesin gidecekmiş gibi plan yapıyorsunuz.Ortada torpil var yani ?
Bence de gitmeyin, hem sizin aranız bozulmasın.Hem başkalarının hakkına girmeyin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?