Nışanlımla eltim yüzünden kavga ettik..içim acıyor..ne yapacağım bilmiyorum

şuan söz konusu eltin gibi görünüyor ama en büyük sorun kayınvalide sorunu sana siddetle kayınvalidenle yaşamamanı tavsıye ediyorum gerekirse ayrıl cunkı evlendıkten sonra buraya bir daha konus acarsın bu sorunla ılgılı ve dönüşü olmaz eşinde evlendikten sonra annesine daha cok düşer emin ol tanıyamazsın bile burda kime sorsan aynısını söyler cok değişiyorlar o yüzden iyi düşün annenle yaşamak istemiyorum cunkı bır evde ıkı düzen olmaz de gerekcelerını acıkla evlendikten sonrada bununla ılgılı sorun olmasın de sımdıden herşeyi aklına yerleştir evlendikten sonra söylesende fayda etmıyor cünki yolun başındasın daha.. kayınvalidenle ilgili konunu okudum ama yorumlara kapatıldığı ıcın buraya yazıyorum..

bende bunlardan çok korkuyorum
nışanlımda biliyor gerci annesi ile anlaşılmıyo kendiside aynı evde olunca annesine her konuda kızıyo ya beni anlamanı çok istiyorum ria etsem kayınvalidemi paylaştığım konuyu okuyabilirmisn
şimdi bişey yazıp tepki almaktan korkuyorum ama k. walide gercekten yaşanılmaz bi insan
nışanlımla açıkca konuştum
hatta senin annenle yasamaktansa akıl hastanesinde yatmayı tercih ederim dedim..
keşke bunları söylememi gerektirecek seyler yasatmasalardı...
şuan nışanlım bunu diretmiyo ama evlenince diretirse ne yaparım bilmiyorum

seni cok iyi anlıyorum kayınvalıdenle ılgılı konunu okudum ve sana yerden göğe kadar hak veriyorum tekrar tekrar şiddetle ayrı yaşamanı tavsiye ediyorum!! benim eşimde annesiyle hiç anlasamazdı hatta evde hıc durmazdı nısanlıyken annesini hep yalnız bırakırmıs bende bılıyorum gordum hep kızardı tahammül edemezdi annesine evlendik inanamadım kendimi o aileye ait hissetmiyorum diyen adam evlendi annesine düşkün oldu 360 derece değişti evlendikten sonra hepsi yalan oluyor kayınvaliden başına kalır eşin işe gider ve eşinle değil kaynananla daha cok vakit geçirirsin eşinde eve gelince senle değil annesiyle evlenir cefasını sen çekersin ve 6 ay geçmeden ayrılırsın ne diyorsam tecrübelere dayalı diyorum lütfen ama lütfen kayınvalidenle oturma gerekirse ayrıl nişanlından evlenip ayrılmaktan daha çok acı vermez emin ol!!

bir çok şeyden taviz vererek en baştan maddi sıkıntıları herşeyi kabullenerek nişanlanmışsın zaten şimdi nişanlının yüzüne vurman yanlış bnce eltindende uzak dur derim bnm eltim bu kadar fena değil ama oda kendi çapında zarar veriyor bana bn onla mecbur kalmadıkça görüşmüyorum bnm annemde farketti eltimin kıskançlıklarını o bile bni uzak tutuyor ondan ve nişanlın askerde o psikoloji çok kötü olsa gerek sizde çok fazla üstüne gitmişsiniz sanırım bu süreçte alttan almanız gerekirdi bnce umarım halledersinizz probleminizi

açıkcası ben bu aile varken zaten uzun birliktelik yaşıyabilicenizi düşünmüyorum sahte bilezik almakta ne ya çok komik çocuk neyse o ailene niye farklı gösteriyosun elti desen tam hastanelik işin zor benceiiy düşün, bide sana nasıl küfretmesine izin veriyosun ki onuda anlamış değilim

o kadar bunaldımki... bazen ona der vermek istiyorum..

Ben anlayacağını düşünmüyorum dersten falan. Sadece daha büyük gerginliklere yol açar bu isteğiniz. Siz bilirsiniz tabi.
Bir de aynı seviyeye düşmek var.
Ayrıca aile sizi yeterince tanımıyor. İlk değerlendirmeler önemlidir. Sabırlı davranmaya çalışın isterseniz

canım çok üzüldüm yaşadıklarına fakat yanlış yoldasın çok sevdiğin belli yoksa bunlar saçma konular kalbini kırmaya değmicek işler nişanlında sonuçta o aileden şimdi hoş ama evlenince hayatın zindan olacakmış gibi geliyo hiç bir özgürlüğün kalmıcakmış gibi geldi huzur çoook önemli bir evlilikte hele sorunlar sürekli eşiinin ailesinden çıkıyosa problem katlanır daha bunları aşamamış nişanlın yarın öbür gün ailem dicek bişey yapamam sonuçta yinede burunlarını sokuyolar hele bide aynı evde faalan yaşıcaz diye anladım sakınnn
aklını peynir ekmeklemi yedin kızım sen huzursuz bir ortamda ilerde çocuklarını nasıl büyütürsün her an burun buruna düşünemiyorum hayatınon hatasını yapmadan kafanı iki elinin arasına al ve çoooooook iyi düşün derim sevgi neki kalp kırıla kırıla sevginin S si bile kalmıyo emin ol ben 13 yıllık evliyim ve çok güleryüzlü ve herkesle iyi geçinen biriyimdir ama sabretmek yıllar içinde sende bir çok problem çıkmasına sebep veriyo hayata bir defa geliyoruz seviyorsun diye sakın alttan alma hep buna alışır oldu sinirliyim der askerde psikolojim der yeme bunları kafaları bozulunca ağzına gelen herşeyi sölerse kalbini kırarsa bu her daim böle olcaktırr insanların karakterleri değişmez bunuda sakın unutma canım senin ne eksiğin var sürekli iyi geçinmek için sen neden çabalıcaksın bırak insan lar senin değeriinin farkına varsınlar en öncede sen ................

Benim yazımla ilgili yazdığınızı düşünerek yazma gereği duydum. Çünkü benim yazdıklarıma cevap niteliğinde yazdıklarınız. Eğer öyle değilse kusura bakmayın.
Sabırlı olmaktan kastım ona ders verme isteğiyle alakalıydı. Daha şimdiden nişanlıyken alttan almamak adına kavgacı duruma düşmemek gerektiğini düşünüyorum. Her yapılana katlanmamalı elbette ki, seviyor diye alttan alamamalı. Ama susmak da cevaptır. O ona konuşur o ona konuşur sonra ne saygı kalır ne iletişim. Durun bakalım daha şimdiden neyi ispatlayacak. Üstelik ona görüş diye baskı yapan da yokken. Görüşmelerini asgari esviyede tutar. Görüştüklerinde fazla samimi olmaz.Olur biter. Boyun eğmek demek değil bu.
Bu da benim fikrim

herkeze merhaba konuyu tesadüfen gördüm ve açtığın diğer konularıda üşenmedim okudum sürekli bir elti bir kaynana derdi yazıp durmuşsun çoğuda inan tuaf bir konuda kaynananla oturup sabaha kadar ağlıyorsunuz gözünüze uyku girmiyor bir konuda ben kaynanam ne yapıcam öle böle şöle kötüleyip duruyorsun bir konuda nişanlından soğuyorsun bence birde dönüp kendine bir bakmalısın ne isteyip istemediğimi bir ölcüp tartmalısın bende nişanlıyım suan düşündüğüm tek sey nişanlım ve ben.. bizim evlilik hayatımız yok kayınvaliden yok eltim yok kaynım değil bunları düşünürsek işin içinden hiç birimiz çıkamayız.... sana nacizane fikrim eltinle irtibatını kes herkez için hayırlısı bu yoksa daha çok yılan eltim kötü kaynanam diye konu acarmısn

Benim anlayamadığım belki de kaçırdım kusura bakmayın neden nişanlınız kendi işini halletmiyor? Sizi arayana kadar kardeşiyle konuşmuyor da sizi araya sokuyor?

nışanlım askerde, her zman arayamıyo kardeşini, o gün akşama kadar aradı, kardeşi telefonu evde unutmuştu benden rica etti
arar mısın bana dönsün diye. Yanlız ben artık ne eltim ne kaynım ne k.validemle eskisi gibi olmak istemiyorum...
Çünkü insanlıktan bilmiyolar.. K.validemin nışanlıma üvey evlat muamelesi yapması yüzünden sözlüm köydeki çocuğa güvenip yatırım yaptı...

ayayyay cnmm en son cumlen sperrrr...alesi ile tanışmadan önce ne mutluyduk nışanlımla ne dooru bılafff....emınım herkess olmasa da cogunluk ole düşümuodurr....bnde ole dşünüğorummm..hele bıde ben evlıyımmm...ayhhh daha beter evlenınceee...gttıydın gtmedıydınn geldıydın baktıydın slm bverdıydın....yan baktıydınn şöle gıyındıydınnnnnnnnbıs de hem nısanlılıkk hmde evlılıkte kii hala zmn zmn oluooo yaşıossss aile
sorunu malesef oluooo.birbirimısı cok sevıoruss ama aıle olayıı işin ıcıne grdımıı sınırler fırlıoo..onların sorumsuzlukları ve de yalanlarıu akla gelıoo.amaa sen onlara nıspett sımsıkı sarıl nişanlınaaaaaaaaaaaaa....ama kndınden tavız vermeeeeççsahte altın olayını fılann yapma yada aılene yalan soleme lutfenn tavsıye sana....yapmısın bundan snra yapma..altın taksa ne takmasa ne mılletın agzının laf yapması cok da muhım deıl bsverrrr...ama sen onların yanında cnm askım dee..onlar kötu seyler solese sen ypamss bennmm askım öle seyler deeee...emın oll çatlarlarr ve bırakırlar ugrasmayıı ugrassalar da bosa oldugunu anlarlarrayhh cok eglencelı oluoo öleeeeeee...larsındakıler fesatlıklarından dudak yerken ızlemesiiiiallahım sabır ve mutluluk versın cnmmm

ya şimdi nişanlın sana o çocuğun numarasını mı al mı dedi? Madem al dedi neden sen numarayı aldın diye sana kızdı? Yok al demediyse, senin üstüne ne vazife ki eltini arıyorsun? Ne demek biz bi aile olduk falan? Daha nişanlısınız ya, bu kadar içli dışlı olmayın. Burda bakıyorum daha sözlü, nişanlı veya onlar bile yok. Gidip gelmekten fazla samimiyetten vıcık vıcık olmuşlar. Bu ne aile olma hevesi anlamadım ki? Taş yerinde ağırdır. yazının tamamını da okuyamadım ama sen herşeyi böyle ayrıntılarıyla uzatıyorsan, daha çok üzülürsün

nisanliniz bile o kadinla gorusmenizi istemiyor...birakin gorusmeyi, disarda suratini gorseniz bile selam vermeden gecin...
kadin sizi ayirmaya calismis siz hala onunla konusmaya calisiyorsunuz, cok ilginc dogrusu...
ben yuzune bile bakmazdim asla...
diger arkadaslarin dedigi gibi, eltilere gorumcelere kayinlara her zaman mesafeli olun...hele dertlesmeye hic calismayin...
siz nisanlinizi ve ailesini gozunuzde cok buyutmussunuz cok deger vermissiniz...hic geregi yokmus bence...abartmissiniz...
kendinizi geri cekin bundan sonra...
herkese mesafeli olun ve kimseye guvenmeyin...
bu arada diger tavsiyem ise bu tur konulari mesajlasarak konusmayin esinizin ailesiyle...
mesajlasma, konusma dili gibi olmadigi icin soyledikleriniz yanlis anlasilabilir ya da farkli yerlere cekilebilir...

Dün 6 gibi yorumunuzu okudum, firmaya yetişmek zorunda olduğum için cevap yazamadan çıktım gece rüyama bile girdi bu yorum.. Evet sütrekli bi elti k.valide konuları açtım çünkü hiç tahmin etmedğim şeylerle karşılaştırdı beni hayat.. Bunlarla ne ailemi ne de nışanlımı rahatsız etmek istiyorum, k.velidemin zamanla tavırlarının değişmesini arkadaşlarımlada paylaşmaya utanıyorum o yüzden kadınlar kulübünde benim gibi sıkıntı çekenlerle paylaşmak istedim.
(((( bir konuda kaynananla oturup sabaha kadar ağlıyorsunuz gözünüze uyku girmiyor bir konuda ben kaynanam ne yapıcam öle böle şöle kötüleyip duruyorsun )))
Yazmışsınız, açıklayayaım hemen : Kayınvalidemle çok kısa tanışmalarımız olmuştu, ben onların memleketine gidiyordum, k.validem burada üniversite okuyan nışanlımı ziyarete geliyordu
Gayet sıcaktım ona oda bana.. Bu sırada eltimin olayları patlak verince k.validemle olanlara üzülmüştük ben çok ağlamıştım o mailide eltime o sıralarda yazmıştım.
Aradan uzunca süre geçtikten sonra k.validem beni kırmaya başladı, yaşaya yaşaya gördüm
Garip tavırlarını ve bura ile paylaştım, kadınlar kulubine üye olduğumda başımdan geçenleri buraya anlattım ve fikir bekledim insanlardan. Yani sizin anladığınız gibi bi anda olup bitmedi
3 yıllık bi süreç.. hatta eltime o maili atalı 2.5 yılı geçti..
Keşke konuları acarken başımdan gecen sıkıntıların tarihlerini belitrseydim, umarım başkalrıda bu şekilde değerlendirmez..
Nişanlımdan soğuma olayına gelince nışanın akabinde ailelerin çok fazla ilgilenmeleri, benim regl dönemi sıkıntılarım, işimden ayrılışım birleşti.. öyle bi konu açtım benim sıkıntılarımı geçmişte yaşamış insanların deneyimlerinden faydalandım..
(((bende nişanlıyım suan düşündüğüm tek sey nişanlım ve ben.. bizim evlilik hayatımız yok kayınvaliden yok eltim yok kaynım değil bunları düşünürsek işin içinden hiç birimiz çıkamayız.... sana nacizane fikrim eltinle irtibatını kes herkez için hayırlısı bu yoksa daha çok yılan eltim kötü kaynanam diye konu acarmısn)))
Yazmışsınız, siz o şekilde değerlendirirsiniz sizin için doğru odur ben biraz daha hümanist yaklaşıyorum.. Zararını gördüğüm insanları bile sevgimle eğitmek istiyorum, sonuçta nışanlımın ailesi.. Onların bi sıkıntısı olunca nışanlım üzülecek, benden onun üzülmesine üzüleceğim, istiyorum ki bu tarz sıkınıtılarla ne nışanlımı ve ailemi üzeyim, ne de arkadaşlarımla çok daha yararlı şeyler varken bunlarla zaman öldüreyim, çünkü beni en iyi şekilde anlayıp, yönlendirecek insanlarında burada olduğu yani gerçek hedef kitlemin kadınları kulübünde olduğunu kanısında olduğum için sıkıntılarımı ailem ve nışanlım yerine burada paylaştım. Bunları burada anlatıyor olmam nışanlımla zamanımı bu şekilde geçirdiğim anlamına gelmez ki !!

sen niye bu kadar taviz verdinki kendinden sahte bilezikler , alınmış eşyaları onlar almış gibi göstermek bunlar ancak seni yıpratır inanki kimse kıymet bilmiyo kaldıki elti ve kaynana faktörü ömür boyu yakanı bırakmıcak onlarla baş etmeye dayanabilecekmisin sevdiğin adamda gün geliyo yanında olamıyo bak şimdiden küfürler başlamış ilerde neler yaşarsın düşünebiliyomusun bence arama sonuçta sen kötü bişey yapmamışsın hatasını anlasın ve özür dilesin Allah yardımcın olsun kötü insanlarla uğraşmak çok güç

aradı nışanlım, özür diledi.. hoş olmayan kelimlerini pek hatırlatamadım çünkü bende karşılığında ona çok kırıcı sözler sarfetmiştim.. sahte takı aldık çünkü yatırım amaçlı olmayan takılar almak istemiyorum, birazda nışanlımın bu güne kadar benim için yaptığı fedakarlıklarını göz önğne alarak ikimizide sıkıntıya sokmamak adına böyle yaptım.. Nışanlım fedakarlıklarımı görüyo ama k.walidemin umrunda bile deil.. Hatta sahte takılara bakıp zavallı oğlum benim bunları nasıl ödeyeceksin demişti bi keresinde :))) söylesem eltime söyler gülünç duruma düşerim.. Güvendiğim akrabalarıma bunları anlattığımda keşke senin gibi düşünceli bi gelinimiz olsa diyolar ama k.walidemde bu sözler yok inanın nışanlı olduğumu bişle bile 2 kişi evlenme teklifi etti.. ( çocukların anneleri
demek istedğim şu çok fazla fedakarlık yapıyorum burda hepsi anlatılmıyo.. bunu bilen çok yakın akrabalarım nışanlımın iyi biri olduğunu fakat ailenin bana göre olmadığını bu yüzden düşünmem gerektiğini söylüyolar yorumlardan şunu çıkardım.. iyi geçinme çabalarımı bırakayım artık.. herkesle iyi olunmuyo ve onlarla çok net bi mesafe cizeyim.. ama yapamıyorum ki kadın arasa bende hemen yumuşak konuşurum sonra yine kırar yine kırar...

yapabilsem... bu anlattıklarını eltin çok iyi yapıyo ben hep sus pusum yanlarında, nışanlımda eltime sinir oluyo ona inat inat davranıyo ben kızarıp uzaklaşıyorum hemen ortamdan... vallahi bilmiyorum ya çok korkuyorum o kadından.. cünkü iftirasıda war..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…