- 31 Mart 2011
- 1.095
- 11
- 158
- Konu Sahibi sevimistanbul
-
aradı nışanlım, özür diledi.. hoş olmayan kelimlerini pek hatırlatamadım çünkü bende karşılığında ona çok kırıcı sözler sarfetmiştim.. sahte takı aldık çünkü yatırım amaçlı olmayan takılar almak istemiyorum, birazda nışanlımın bu güne kadar benim için yaptığı fedakarlıklarını göz önğne alarak ikimizide sıkıntıya sokmamak adına böyle yaptım.. Nışanlım fedakarlıklarımı görüyo ama k.walidemin umrunda bile deil.. Hatta sahte takılara bakıp zavallı oğlum benim bunları nasıl ödeyeceksin demişti bi keresinde :))) söylesem eltime söyler gülünç duruma düşerim.. Güvendiğim akrabalarıma bunları anlattığımda keşke senin gibi düşünceli bi gelinimiz olsa diyolar ama k.walidemde bu sözler yokinanın nışanlı olduğumu bişle bile 2 kişi evlenme teklifi etti.. ( çocukların anneleri
demek istedğim şu çok fazla fedakarlık yapıyorum burda hepsi anlatılmıyo.. bunu bilen çok yakın akrabalarım nışanlımın iyi biri olduğunu fakat ailenin bana göre olmadığını bu yüzden düşünmem gerektiğini söylüyolaryorumlardan şunu çıkardım.. iyi geçinme çabalarımı bırakayım artık.. herkesle iyi olunmuyo ve onlarla çok net bi mesafe cizeyim.. ama yapamıyorum ki kadın arasa bende hemen yumuşak konuşurum sonra yine kırar yine kırar...
ya şimdi nişanlın sana o çocuğun numarasını mı al mı dedi? Madem al dedi neden sen numarayı aldın diye sana kızdı? Yok al demediyse, senin üstüne ne vazife ki eltini arıyorsun? Ne demek biz bi aile olduk falan? Daha nişanlısınız ya, bu kadar içli dışlı olmayın. Burda bakıyorum daha sözlü, nişanlı veya onlar bile yok. Gidip gelmekten fazla samimiyetten vıcık vıcık olmuşlar. Bu ne aile olma hevesi anlamadım ki? Taş yerinde ağırdır. yazının tamamını da okuyamadım ama sen herşeyi böyle ayrıntılarıyla uzatıyorsan, daha çok üzülürsün
nisanliniz bile o kadinla gorusmenizi istemiyor...birakin gorusmeyi, disarda suratini gorseniz bile selam vermeden gecin...
kadin sizi ayirmaya calismis siz hala onunla konusmaya calisiyorsunuz, cok ilginc dogrusu...
ben yuzune bile bakmazdim asla...
diger arkadaslarin dedigi gibi, eltilere gorumcelere kayinlara her zaman mesafeli olun...hele dertlesmeye hic calismayin...
siz nisanlinizi ve ailesini gozunuzde cok buyutmussunuz cok deger vermissiniz...hic geregi yokmus bence...abartmissiniz...
kendinizi geri cekin bundan sonra...
herkese mesafeli olun ve kimseye guvenmeyin...
bu arada diger tavsiyem ise bu tur konulari mesajlasarak konusmayin esinizin ailesiyle...
mesajlasma, konusma dili gibi olmadigi icin soyledikleriniz yanlis anlasilabilir ya da farkli yerlere cekilebilir...
O zaman yumuşak konuşma canım.
Azıcık duygularınla değil mantığınla hareket edeceksin..
O sana nasıl davranıyorsa sen de ona öyle davranacaksın ki sonradan pişman olma..
Şuna çok kızıyorum açıkçası, bak mesela bu olayda karşı tarafın nasıl insanlar olduğu belli, sen onlara yine melek gibi davranacaksın sonra yine aynı şeyler olduğunda yine pişman olacaksın doğal olarak. Ben böyle iyiydim şöyle iyiydim de bana böyle yaptılar..
Bırak canım kimseye iyi olmak zorunda değilsin..İçinden geleni yap sonradan pişman olmaktansa
işte onla bi gün gecirseniz keşke :) ya her harekete bir kulp takıyo, sonra giidp her yerde benim lafımı ediyo..
nışanlımın ailesinde çok yaşlı teyzeler bile nışanlıma bu kadın nışanlından ne istiyo diyolar...
ben işte onun gibi davranamam ki.. zaten konuşurken gözlerinin içine bakasım bile gelmiyo...
ama haklsıın kimseye melek gibi olak zorunda deilim.. içimden geldiği gibi dawranayım... :))))))))))))
Canım ben almayayım herkesinki kendine :))
Bak madem ki nişanlına öyle diyolar o da biliyo annesinin durumunu seni de zorlamaz..
Ben seni anladım sen hep beraber büyük bi aile olalım istiyosun o da iyi niyetinden.
Ama öyle olmuyo malesef herkes bizim gibi düşünmüyo.
Boşver siz çekirdek ailenizle mutlu olun yeter..
aradı nışanlım, özür diledi.. hoş olmayan kelimlerini pek hatırlatamadım çünkü bende karşılığında ona çok kırıcı sözler sarfetmiştim.. sahte takı aldık çünkü yatırım amaçlı olmayan takılar almak istemiyorum, birazda nışanlımın bu güne kadar benim için yaptığı fedakarlıklarını göz önğne alarak ikimizide sıkıntıya sokmamak adına böyle yaptım.. Nışanlım fedakarlıklarımı görüyo ama k.walidemin umrunda bile deil.. Hatta sahte takılara bakıp zavallı oğlum benim bunları nasıl ödeyeceksin demişti bi keresinde :))) söylesem eltime söyler gülünç duruma düşerim.. Güvendiğim akrabalarıma bunları anlattığımda keşke senin gibi düşünceli bi gelinimiz olsa diyolar ama k.walidemde bu sözler yokinanın nışanlı olduğumu bişle bile 2 kişi evlenme teklifi etti.. ( çocukların anneleri
demek istedğim şu çok fazla fedakarlık yapıyorum burda hepsi anlatılmıyo.. bunu bilen çok yakın akrabalarım nışanlımın iyi biri olduğunu fakat ailenin bana göre olmadığını bu yüzden düşünmem gerektiğini söylüyolaryorumlardan şunu çıkardım.. iyi geçinme çabalarımı bırakayım artık.. herkesle iyi olunmuyo ve onlarla çok net bi mesafe cizeyim.. ama yapamıyorum ki kadın arasa bende hemen yumuşak konuşurum sonra yine kırar yine kırar...
sonuçta o para ile ikimizin geleceğine katkı sağlanacak, bende numarası zaten wardı tekrar istedim kaynımdan
kaynımın cep telefonunu aradım, telefona eltim bakınca ondan istedim.
aile olam hevesinde değilim eltim devamlı bu lafı söylüyo bende ona istinaden öyle söyledm madem aile olduk diye..
yapımda ayrıntıcılık var ne yapayım :/
akrabalarinla hem fikirim...sen cok taviz vermissin hem nisanlin icin hem de ailesi icin, ayrica cok ta icli disli olmussun simdiden...
bana kalirsa ister nisanlin olsun ister kocan, boyle sahte taki muhabbetine falan hic girme...
yani ne geregi var bir kere?
yapabildigi kadar yapsin nisanlin, 2 bilezikse 2 bilezik ne var bunda? elalemin gozunde farkli gorunmek icin boyle seylere gerek yok bence...
hem simdi siz sahte taki olayina girdiniz ama siz evlendikten sonra kayinvaliden, eltin ve diger fitne kisiler siz durumumuz sikisik falan diye konustugunuz zaman altinlarinizi satin odeyin borcunuzu harcinizi derler...
onlarin gozunde parasi olan ama kendini farkli gostermeye calisan kisiler olarak gorunebilirsiniz...
ya da dugunden sonra kayinvalidenler sana takilan altinlari gorup sizden surekli para koparmaya calisabilir...halbuki altinlarin bir kismi sahte bundan haberleri yok, sizi zengin sanacaklar...
neyse uzatmayayim, sozun kisasi benim bu sahte altinlara hic aklim yatmadi...
dugununde onlari kullanip kullanmamayi cok iyi dusun...bana sorarsan da o sahte altinlari sakin dugunde altinlarin bol gorunsun diye esine taktirtma...cidden anlamsiz...
fazlasıyla yüz göz olmuşsunuz bence
nedir bu yaa kız kısmı ağır olur
anladığım kadarıyla daha nişanlılık evresinde aile sizi takmamaya başlamış
daha nişanlıyken bunları yaparlarsa evlenince kim bilir neler neler olur
sonra sahte takı falan demişiniz bence çok mantıksız o kadarda taviz vermeyin canım
5alacağına 2 alsın ama alsın yani, bu fedakarlıklarınızın taktir göreceğine mi inanıyorsunuz
kimseye olduğundan fazla değer vermeyin, soğuk olun, ağırdan satın kendinizi
ilerde eminim çok çokkkkk pişman olacaksınız
insanlara iyi olmaya çalışmak herkesle iyi geçinmek yaradılanı yaradandan ötürü hoş görmek hafiflik midir ??
ben yeterince ağırım.. Güler yüzüm iyi niyetim suistimal ediliyosa bu benim ağır olmadığım anlamına gelmez ki ..
ben nışanlım zorlanmasın diye 2 bilezikte olsa aldırmadım, set aldı zaten o set ile beyazlar alınabilirdi, beğendiğimiz yüzüklerde işçilikten dolayı çok papalıya aldık bide bilezik yaptırmak istemdim, bizim ailede değilde onların akrabaları laf ediyolar. nışanlıma laf gelemsin diye 3 tane dışı altın kapğlama içi gümüş yaptırdım tanıdık kuyumcuma.. Ailesi bilmiyo ama k.walideye söyleyeceğim ki bunların altyını war demesin.
onlar bilmesede olur inşallah nışanlım değişmez kadrimi bilir..
bizim aile ve akrabalar takı vs hiç aldırış etmez, yanlız nışanlımın memleketinde bakıyolarmış geline ne takıldı diye.. laf çok oluyomuş...
nışanlımın kendi memleketinde mahçup olmasını geline ala ala 2 bilezik almış demelerini istemedim. O 2 tane bilezik alacaktı onun yerine iki beyazımızı alalım düğündede tanıdık altıncıdan kiralayalım dedim. Bi tane set almıştı bana nışanda, onun parası ile 3 tane beyazlar alınabilirdi bari 3 tane sahte bilezik alıp daha fazla masraf ettirmeyim dedim. Sahtelerinde içi gümüş dışı altın kaplama, kuyumcum tanıdık olduğundan bana böyle yaptı.
Nasıl olsa paraları var, diye düşünmesindelr diye 3 tane sahte bilezik yaptırdım.. Nışanlım teklif etse kırılırdım belki.. ama ben aldırmadım ona..
k.walideyede söylemyi düşünüyorum ama eltime söylerse eltim bunu kullanır diye çekiniyorum
sizin yazdıklarınızı okumaktan arkdşların yorumlarını okuyamadım o kadar çok ve karışık yazmışsınızki keşke işin özünü anlatsaydınız... buradaki herkesin eleştirisine bir cevap yazmışsınız fakat sen anlatıp yardım istiyorsan bizde her yönüyle eğriyi doğruyu söyleyeceğiz...
1.si eltin bunları yapıyor ve sen hala onla iyi olmaya çalışıyorsun bu saçmalık buna pek inanasın gelmedi mutlaka sende de vardır kabahat olmasa o sennle iyi olmak için çaba sarfederdi
2.si madem nişanlında görüşmeni istemiyor o zamn görüşme ki bunada bence sen hazırlıyosun gibi(kusura bakma karşı çıkacaksın biliyorum ama)
3.sü sana bunları yapan aileye nie iyilik ediyorsun sahte bilezikler alıyorsun bunları yapmak yerine madem bu çocuğu seviyorsun yap bi nikah takında olmasın 2 çekyat bi yatak al evlen ama böyle basit şeylere girme...bunlar sevgi gösterisi değil erkeğini küçük düşürmektir,inan bana sen o çocuğa sahte bilezikleri verince seninle gurur mu duymuştur yoksa kendisinden utanç mı duymuştur öncelikle bunu sorgulayın bence bu düşüncesizlikten başka birşey deildir..
Bunlar benm kararım tabikide allah bu durumlara düşürmesin büyük konuşmak istemem ama ben aynı şeyleri yapmazdım ve sizde bu kadar duygularınızla hareket etmek yerine biran önce mantığıda devreye sokun evlilik bu hiçbişeye benzemez...[/B]
özlem bence sen bazı seyleri biraz abartıyorsun gibime geliyor akışına bırak birazda, kendini yıpratırsın başka bişey değil ben olsam mesela senin yerinde eltimi hayatta aramazdım o kadar gecmişte sorun yasadığım birini bence burada eltinde yine bir tuaflık göremediim şimdi onun düşünceni görüşmek istemiyorum ama özlem beni arıyor olmuştur eminim....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?