Nışanlımla eltim yüzünden kavga ettik..içim acıyor..ne yapacağım bilmiyorum

O zaman yumuşak konuşma canım.

Azıcık duygularınla değil mantığınla hareket edeceksin..

O sana nasıl davranıyorsa sen de ona öyle davranacaksın ki sonradan pişman olma..

Şuna çok kızıyorum açıkçası, bak mesela bu olayda karşı tarafın nasıl insanlar olduğu belli, sen onlara yine melek gibi davranacaksın sonra yine aynı şeyler olduğunda yine pişman olacaksın doğal olarak. Ben böyle iyiydim şöyle iyiydim de bana böyle yaptılar..

Bırak canım kimseye iyi olmak zorunda değilsin..İçinden geleni yap sonradan pişman olmaktansa

sonuçta o para ile ikimizin geleceğine katkı sağlanacak, bende numarası zaten wardı tekrar istedim kaynımdan
kaynımın cep telefonunu aradım, telefona eltim bakınca ondan istedim.

aile olam hevesinde değilim eltim devamlı bu lafı söylüyo bende ona istinaden öyle söyledm madem aile olduk diye..

yapımda ayrıntıcılık var ne yapayım :/

çok haklısın ailesini gözümde çok büyüttüm.. Ama nışanlıma olan düşkünlüğümden dolayı..
Aynı şekilde nışanlımda benim ailemle çok iyi.. bende istiyorum ki onlar benim ikinci ailem olsun... Fakat son 2 yılda yasadıklarım
bunun münkün olmayacağının kanıtı.. benim yapımda yok insanlarla mesafe koymak ve politiklik.... 3 günlük dünya....
bu şekilde dawrandığım içinde hep kaybediyorum... Ya zaten asıl sorun k.walidemin hem bizi umursamaması hemde benle yasama tutkusu

işte onla bi gün gecirseniz keşke :) ya her harekete bir kulp takıyo, sonra giidp her yerde benim lafımı ediyo..
nışanlımın ailesinde çok yaşlı teyzeler bile nışanlıma bu kadın nışanlından ne istiyo diyolar...
ben işte onun gibi davranamam ki.. zaten konuşurken gözlerinin içine bakasım bile gelmiyo...
ama haklsıın kimseye melek gibi olak zorunda deilim.. içimden geldiği gibi dawranayım... :))))))))))))

Canım ben almayayım herkesinki kendine :))

Bak madem ki nişanlına öyle diyolar o da biliyo annesinin durumunu seni de zorlamaz..

Ben seni anladım sen hep beraber büyük bi aile olalım istiyosun o da iyi niyetinden.

Ama öyle olmuyo malesef herkes bizim gibi düşünmüyo.

Boşver siz çekirdek ailenizle mutlu olun yeter..

Son düzenleme:

ya benim ve nışanlımın babası vefat etti.. bi büyüğümüz yok..
benim ailem çok geniş ve birinin sıkıntısı olursa herkes ona yardımcı olmaya calışır, bu nışanlımın ailesnde yok, kültür farklılığımız çok fazla..
nışanlım aileme gıpta ediyo, benim ailemde keşke böyle olsa diyo.. hep bu düşüncesi yüzünden onlarlada iyi olayım dedim
ama hata etmişim
dedğin gibi biz cekirdek olalım öyle çok mutluyuz :)

o zaman ailesini takmadan yolunuzu çizin canım sen ona güveniyosan elbet birbirinize sahip çıkarsınız allah kolaylık versin mutlu olun

canım kendini boş yere bu kadar üzmüşsün diye sinir oldum sadece, nişanlına güveniyorsan evlilik öncesi maddi manevi sorunlar çok oluyor aşarsınız inşallah. Yok eğer sana verdiği değerden ve insanlığından merhametinden şüphe ediyorsan evlilik için çok iyi düşün. Onun haricinde herşey gelip geçici, sana yardım edecek olan yine sensin. Otur sağlıklı bir şekilde düşünmek için dua et, sizin için hayırlısını dile. Rabbim ferahlatır gönlünü. O'ndan başka yardımcımız mı var

akrabalarinla hem fikirim...sen cok taviz vermissin hem nisanlin icin hem de ailesi icin, ayrica cok ta icli disli olmussun simdiden...

bana kalirsa ister nisanlin olsun ister kocan, boyle sahte taki muhabbetine falan hic girme...
yani ne geregi var bir kere?
yapabildigi kadar yapsin nisanlin, 2 bilezikse 2 bilezik ne var bunda? elalemin gozunde farkli gorunmek icin boyle seylere gerek yok bence...
hem simdi siz sahte taki olayina girdiniz ama siz evlendikten sonra kayinvaliden, eltin ve diger fitne kisiler siz durumumuz sikisik falan diye konustugunuz zaman altinlarinizi satin odeyin borcunuzu harcinizi derler...
onlarin gozunde parasi olan ama kendini farkli gostermeye calisan kisiler olarak gorunebilirsiniz...
ya da dugunden sonra kayinvalidenler sana takilan altinlari gorup sizden surekli para koparmaya calisabilir...halbuki altinlarin bir kismi sahte bundan haberleri yok, sizi zengin sanacaklar...
neyse uzatmayayim, sozun kisasi benim bu sahte altinlara hic aklim yatmadi...
dugununde onlari kullanip kullanmamayi cok iyi dusun...bana sorarsan da o sahte altinlari sakin dugunde altinlarin bol gorunsun diye esine taktirtma...cidden anlamsiz...

fazlasıyla yüz göz olmuşsunuz bence
nedir bu yaa kız kısmı ağır olur
anladığım kadarıyla daha nişanlılık evresinde aile sizi takmamaya başlamış
daha nişanlıyken bunları yaparlarsa evlenince kim bilir neler neler olur
sonra sahte takı falan demişiniz bence çok mantıksız o kadarda taviz vermeyin canım
5alacağına 2 alsın ama alsın yani, bu fedakarlıklarınızın taktir göreceğine mi inanıyorsunuz
kimseye olduğundan fazla değer vermeyin, soğuk olun, ağırdan satın kendinizi
ilerde eminim çok çokkkkk pişman olacaksınız

bizim aile ve akrabalar takı vs hiç aldırış etmez, yanlız nışanlımın memleketinde bakıyolarmış geline ne takıldı diye.. laf çok oluyomuş...
nışanlımın kendi memleketinde mahçup olmasını geline ala ala 2 bilezik almış demelerini istemedim. O 2 tane bilezik alacaktı onun yerine iki beyazımızı alalım düğündede tanıdık altıncıdan kiralayalım dedim. Bi tane set almıştı bana nışanda, onun parası ile 3 tane beyazlar alınabilirdi bari 3 tane sahte bilezik alıp daha fazla masraf ettirmeyim dedim. Sahtelerinde içi gümüş dışı altın kaplama, kuyumcum tanıdık olduğundan bana böyle yaptı.

Nasıl olsa paraları var, diye düşünmesindelr diye 3 tane sahte bilezik yaptırdım.. Nışanlım teklif etse kırılırdım belki.. ama ben aldırmadım ona..
k.walideyede söylemyi düşünüyorum ama eltime söylerse eltim bunu kullanır diye çekiniyorum

insanlara iyi olmaya çalışmak herkesle iyi geçinmek yaradılanı yaradandan ötürü hoş görmek hafiflik midir ??

ben yeterince ağırım.. Güler yüzüm iyi niyetim suistimal ediliyosa bu benim ağır olmadığım anlamına gelmez ki ..
ben nışanlım zorlanmasın diye 2 bilezikte olsa aldırmadım, set aldı zaten o set ile beyazlar alınabilirdi, beğendiğimiz yüzüklerde işçilikten dolayı çok papalıya aldık bide bilezik yaptırmak istemdim, bizim ailede değilde onların akrabaları laf ediyolar. nışanlıma laf gelemsin diye 3 tane dışı altın kapğlama içi gümüş yaptırdım tanıdık kuyumcuma.. Ailesi bilmiyo ama k.walideye söyleyeceğim ki bunların altyını war demesin.
onlar bilmesede olur inşallah nışanlım değişmez kadrimi bilir..

sizin yazdıklarınızı okumaktan arkdşların yorumlarını okuyamadım o kadar çok ve karışık yazmışsınızki keşke işin özünü anlatsaydınız... buradaki herkesin eleştirisine bir cevap yazmışsınız fakat sen anlatıp yardım istiyorsan bizde her yönüyle eğriyi doğruyu söyleyeceğiz...
1.si eltin bunları yapıyor ve sen hala onla iyi olmaya çalışıyorsun bu saçmalık buna pek inanasın gelmedi mutlaka sende de vardır kabahat olmasa o sennle iyi olmak için çaba sarfederdi
2.si madem nişanlında görüşmeni istemiyor o zamn görüşme ki bunada bence sen hazırlıyosun gibi (kusura bakma karşı çıkacaksın biliyorum ama)
3.sü sana bunları yapan aileye nie iyilik ediyorsun sahte bilezikler alıyorsun bunları yapmak yerine madem bu çocuğu seviyorsun yap bi nikah takında olmasın 2 çekyat bi yatak al evlen ama böyle basit şeylere girme...bunlar sevgi gösterisi değil erkeğini küçük düşürmektir,inan bana sen o çocuğa sahte bilezikleri verince seninle gurur mu duymuştur yoksa kendisinden utanç mı duymuştur öncelikle bunu sorgulayın bence bu düşüncesizlikten başka birşey deildir..

Bunlar benm kararım tabikide allah bu durumlara düşürmesin büyük konuşmak istemem ama ben aynı şeyleri yapmazdım ve sizde bu kadar duygularınızla hareket etmek yerine biran önce mantığıda devreye sokun evlilik bu hiçbişeye benzemez...[/B]

özlem bence sen bazı seyleri biraz abartıyorsun gibime geliyor akışına bırak birazda, kendini yıpratırsın başka bişey değil ben olsam mesela senin yerinde eltimi hayatta aramazdım o kadar gecmişte sorun yasadığım birini bence burada eltinde yine bir tuaflık göremediim şimdi onun düşünceni görüşmek istemiyorum ama özlem beni arıyor olmuştur eminim....

1......Kocamla evimde oturur soğan ekmek yerim beni sevmeyen kaynanaya kaynata annem babam vs kim olursa olsun bana bu şekilde küçümseyen kişilere karşı hiçbir iyilik yapmam muhatap bile olmam.ki görümcemde bana bazı şeyler yaptı araya sınırları koyunca ıhı çıkmıyor artık ..
2....... Kendi anam babam dahi olsun bana sahte altın taktırmam bak ben yedi aylık evliyim benim eşim istanbulda gayet görgülü giyimime karışmayan bir insan.Ancak benim kaynatam beni açık görüp 3 kere çalıştığım işyerime gelip kendi ağzıyla istediği halde beni istemeye gelcekleri akşam nişanlım kapanmamı istedi bende ben senle böle konuşmamıştım dedim oda bana ist . da istediğin gibi gezersin ancak burda babamın yanında öle ol dedi ki saf kafam uydum kapandım eşim kırılmasın ((zaten ben de düşünüyordum ama bu kadar erken değil ççünkü işe girersem engel olur diye ...) sonradan bunlar kapattık ki bu kzıı her dediğimize getiririz her istediğimizi yaptırırız dercesine beni o kadar hırpaladılar ki anlatsam örf adetlerimizde uymuyor sırp eşim için prim verdim onlara görümcemden de kaynatamdan da o kadar iyilik yaptığım halde abla dediğim halde ..Neler gördüm neler kaynanam melek gibi insan görümcem se resmen ağzıyla bana dediki ilk z<manlar beni kaynanan olarak görceksin nese ağzının payını aldı sınırın karşısına oturdu ....Kendi SINIRLARINI ÇİZMESSEN BAŞKALARI SENİN SINIRLARINI ÇİZER .....!!!!Akıllı olun arkadaşlar ben şuan çok mutluyum..Önce kendinizi düşünün kimse anne baba demeyle ANNE BABANIZIN TIRNAĞI KADAR olamıyor milyonda bir hariç ...
3... Nişanlından alıp başkasına laf götürme başkasından alıp nişanlına getirme her zaman kötü sen olursun evlenene kadar evlenince herşeyini paylaş evlenmeden hiçbirşeyini anlatma .Hiçbir erkek anne babasını kötü de olsa karalamaz EVLENENE KADAR çünkü evlenince gerçek yüzleri ortaya çıkıyor herkesin
4....Sen çok iyiniyetli insansın ilerde sinir hastası olursun birazda kendini düşün çalışan bir bayansın nişanlınında seni her zaman hatalı görmesi doğru değil ben olsam o tip insanla Evlenmem

Gerçekten arkadaşım sinir hastası olursun kimse sana acımaz kendi annen baban gibi boşver takma herşeyi nişanlını beğenmedim birkere resmen sahtekarlık senide kandırıyor başkalarınıda altın takıyorum diye erkek dediğin gururlu olur olduğu gibi görünür sanada olduğu gibi göründüğüne eminmisin ??? Aşığım diceksin ki onun için herşeyi yaparım aşığım ey arkadaşım kadınların hallerini görüyormusun neler var şu hayatta at gözlüğünü at gözünden iyi olmayan insanların yanında ömrün çürümesin eşin sana sahip çıkmasa şimdiden evlenince daha çok ezer sen kendini ne kadar onlara bağlı göstermişsin yaaa valla çok kızdım sana kusura bakma ..Üzülmeni istemem canım kız evlenip aileden ayrılınca garip olur her zaman ...Hayırsızsa birde eşin yandın

bak canım yüz göz oldun dediysek uydurmadık önceki konularını da okudum daha nişanlanmadan daha o aile için bir hiçken yok kayınvalidem şöyle yok eltim böyle.... bu aileyle nişanlı değilken bile böyle içli dışlı isen yeterince ağır değilsin demek ki en azından benim ağırlıktan kastım bu değil yani

sen daha nişanlı bile değilken yok sevgilimin annesiyle şöyle iyiyim yok abisiyle böyle iyiyim eltim beni kıskanıyor dedikten sonra ağırlık neresinde kaldı bu işin

bilezik konusunda da yapmışın bir şeyler ama bence saçma sen ne düşünürsün umrumda değil ben böyle düşünüyorum

anliyorum sen nisanlina iyilik etmeye calisiyorsun fakat dogru olmamis bu taki isi yine de...
kim ne derse desin aldiris etmeyin zaten...
altinda ondan bunda gozu olan takialara dikkat eden insanlar da 2-3 gun konusurlar 3. gun herkes esinin sana ne taktigini unutur gider...
devir cok zor artik, oyle geline bilmem kac metre kolyeler zincirler dirsege kadar bilezikler yapmak cok zor...
herkes elinden geleni yapar, 2 ise iki bilezik...benim dugunumde de az bilezigim oldu mesela...
cok az hem de...

sonuçta benim açtığım topik, sıkıntılarımı olduğu gibi paylaşıyorum, sonrada ilgilenen arkadaşlarla karşılıklı konuşuyorum..
1.si Ben insanlarla her zaman iyi geçinmeye çalışırım, kişiliğimi ve kalbimide kötülük yapanlardan dolayı karartamam,
herkesle iyiyim eltimlede bi şekilde iyi olurum mantığı ile hep sustum onun zararları karşısında.. bu size sacmalık olarak gelebilir.
bana görede olması gereken.. Çünkü annemde böyleydi asla insanlarla mesafe koymayı sevmez hep güler yüzlü olurdu.. bende öyleyim..
benim kabahatim olsa buraya açık açık yazarım, içimde rahat olmaz, Sonuçta burası insanların kendilerini en saf halleriyle ifade ettiği bi paylaşım sitesi..
kimse kimseyi dışarda tanımıyor kime rant sağlamaya calışayım ki burda ? benim eltime gör kabahatim herkesle iyi geçinmemmiş bunu dolaylı yoldan nışanlımada demiş, yapısında kıskançlık var bunu bütün herkes kendi eşi bile söylüyo ama ben yanlış anlaşılıırım diye burda yazmıyorum, onun yaptığı çoğu şeyi yazmıyorum akıl sır ermiyo onun zararlarına, herzaman ben önde olayım hep ben sevileyim diyen bi insan, aileye sonradan giren ve herkes tarafından sevilen beni kabul etmke istemiyo.. çoğu insan onu dışlıyo bi yandanda üzülmüştüm durumuna ona sevgiyle yaklaşmıştım. bu şekilde davranışım benim kabahatli olduğum anlamına gelmez. Herkezin doğrusu kendine..
2. ben GÖRÜŞMÜYORUM, sadece selam veriyordum, nasılsın sormak bile içimden gelmiyodu, 2 hafta önce nasılsın diye arayınca bende onla konuştum, artı onu aramadım kaynımı aradım kaynımın cep telefonuna o baktı, tekrar söylüyorum içimden gelmiyodu cok kırgındım ama 2 hafta önce halimi hatrımı sorma bahanesi ile çeyizle ilgili sorulara boğmuştu beni nezaketen sen nasılsın diye konuştum, benim burda iyilikten kastım ona onun diliyle cvp vermiyor, gülümseyerek kısa öz konuşuyorum.

3. daha dün nışanlıma bunlardan bahsettim, düğün yapmayalım benim tek istedğim senle yuva kurmak, ben kredi çekeyim, sende askerden gelince herhangi bi işe gir, bi nikah bi kına gecesi tarzında bişey yapalım, ikimizide sıkıntıya girmeyelim diye. Nışanlım kabul etmek istemedi..
Nışanlım zaten bu güne kadar bi sürü şey yaptı maddi manevi.. Ben arkadaşlarımla ajans kurmuştum, kriz patlak verince bi sürü borçla iş yerini kapatmıştık, işsiz kaldığımda nışanlım ( daha o zamanlar nışanlı değildik ) öğrenci haliyle akşamları çalışıp benim bütün borçlarımı o ödemişti..
Ailemle paylaşamamıştım borçlarımı, nışanlım olmasaydı büyük bunalıma girecektim. Her düştüğümde beni kaldırdı..
Şimdide ben altınm vs şu bu olayına girmek istemiyorum. Durumum çok iyi olsa bile bana yatırım amaçlı olmayan takılar almak sacma geliyo
ben ona hep söylüyodum altın sevmiyorum kiralayalım, onları alacağımıza, balayımızı ev eşyalarımızı daha iyi alalım gösterişten başka bişey deil diye..
benim tercihim nışanlım neden utanç duysun o bunları fazlasıyla hakeden biri..

ben eltimi aramadım !! kaynım bana bi takım evrakları kargo yapacaktı, nışanlım asker olduğu için kardeşimi arayabilirmisin dedi bende kaynımı aradım o cıktı telefona nezaketen konuştum bende, onu neden arayayım !!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…