nişanlımla gizli nikah kıysak olurmu???

Ben bu konuyla alakalı bir fetva okumuştum. Geçerli oluyor ama İslam ahlakına aykırı, uygun görmüyoruz demişti bahsettiğim ilahiyatçı.

Nişanlanınca evlenme niyetinde olduğunu etrafa duyurmuş oluyorsun zaten. Konu ilan etmek değil yani. Burada İslam ahlakına aykırı olarak bahsedilen kısım; ailenden gizliyorsan duyduklarında izin vermeyecekler ve demek ki yanlış bir şey.

Ayrıca sana tavsiyemdir. Yapma arkadaşım. Geçerli olsa da, ailen itiraz etmese de yapma... Dünyanın binbir türlü hali var. Ben daha çok yakın bir zaman önce nişanlımdan ayrıldım. Eski nişanlım da nişanımız olur olmaz nikah yapmak istemişti. O her iki nikahımızı da hemen istemişti ama benim ailem resmi nikahı söz konusu bile ettirmeyeceği için dini nikah konusunda ısrarcı olmuştu. Ama annesine fikrini sorduğumuzda şiddetle karşı çıkmıştı. İyi ki de öyle yapmış sağolsun. Çünkü İslama göre evlenmiş boşanmış olacaktım ben şimdi.

Yakınlaşma konusunda kendini kötü hissetmeni de çok iyi anlıyorum. Ama kendini kötü hissediyorsan saygı duymak zorunda. Sen günah oluyor, istemiyorum, huzursuz oluyorum dediğin müddetçe elini bile tutmaya hakkı yok ki...

Ki şimdi okuyanlara imkansız, hiçbir erkek dinlemez gibi geliyor ama benim eski nişanlım 2 yıllık ilişkimiz boyunca hiç talep etmedi böyle bir şey. Elimi de tutmak istemedi dini hassasiyetinden ötürü. Bir eksikliğini falan da hissetmedik. Tüh onu bari yapsaymışım demiyorum şu an.
Yapmak zorunda değilsiniz yani günahını düşünüyorsanız. Rahatça yapabilmek için kılıf bulmaya lüzum yok ki.

Resmi nikah olmadan imam nikahı kıyılmıyor artık.Eğer sarılmak istiyorsa nişanlınız beklemesi gerektiğini söyleyin eğer beklemiyorsa ve zorluyorsa yapacağınız bir şey yok görüşünüzden dolayı...

Peki düğün ne zamana?Bu arada nişanlınızın siz ona sarılmasına falan izin vermediğinizde bunu kişisel algılayıp,onu sevmediğinizi düşünmesi yanlış.Nişanlınız bilmiyor mu dindar biri olduğunuzu,üstelik türbanlı da bir hanımmışsınız?Bunu ona belirtin özellikle.Zina,namahreme el uzatmak sadece kadına günah değil İslam'da bunu bilmesi gerekir.Bu arada ben de diyanete sorun derim ama ben de duyurmak gerek diye biliyorum,imam nikanının verdiği rahatlıkla daha ileri gidebilirsiniz bence.

Haklisin kardesim nefis sanirim beni zorluyo buna nasil bir çözüm getirebilirim peki fikirlerin önemli cunku

Bazi seyleri türbana girmeden yasadim cok pismanim huzur islamda ama o bunu algilamakta cok gucluk cekiyor.dügünüme 1 yil var maddi zorluklardan evlenemiyoruz açıkcasi.önceden bana basit gibi geliyodu kapaninca hersey degisti bende bunu anlatinca imam nikahi kiyalim dedi

aileden gizli dini nikah yaparsanız vicdanen çok problem çekersiniz ve pişman olursunuz yapmayın derim

aileden habersiz nikah geçerlidir nikahın kurulması ve geçerli olması için mehir ve iki erkek veya bir erkek iki bayan şahit yeterlidir. nikahın kuruluş şartları yanında sıhhat şartları da vardır bu da çiftin birbirine denk olması ve aleniliği sağlamaktır yani herkese duyurmaktır.

yani kuruluş açısından nikahınız kurulur geçerlidir ancak gizli olması sıhhatli ve sağlıklı bir işlem değildir. ayrıca peygamber efendimiz duyrulmsaını istediği için sünnete de aykrıdır. ayrıca aileniz haberdar olduğunda nikahınızı bozma hakkına sahip olur.

bence kalkışmayın böyle bir şeye. genel sonuç pişmanlık oluyor bu tür durumlarda.
bunlar hep imtihan.

Haklisin kardesim nefis sanirim beni zorluyo buna nasil bir çözüm getirebilirim peki fikirlerin önemli cunku

Dini hassasiyetin varsa ve bundan rahatsız olacak kadar önemsiyorsan ne kadar günah olduğunu düşün, nişanlına da söyle.

Bir de öbür dünyada günah sevap hiçbir şey gizli kalmayacakmış ya... Ben ne zaman günah işlesem onu sonradan düşününce öyle utanıyorum ki... Bir de komik gelecek ama herkesin onu gördüğünü, hatta dev bir ekranda o anı izlediğini getiriyorum gözümün önüne. Bunu düşünsene bir... Annen baban falan izliyor her şeyi.

Ve inan ki sen kararlı olduktan sonra o nefis, şeytan falan halt etmiş. Ben açıkçası o konuda kendime hayranım diyebilirim. Tahmin bile edemeyeceğin kadar iradeliyimdir. Ama siz artık keşfettiniz bazı şeyleri. Özlersiniz falan. Zor olur. Mesafeli olmaya alışana kadar başbaşa kalmamayı deneyebilirsiniz. Mesela sinemaya gitmeyin bence. :)

Senin örtünme isteğini nasıl karşıladı peki? Açıkçası benim aklıma nişanlının isteğiyle örtünmen geldi ilk olarak. Burada öyle konular okuyoruz çünkü hep. Ama şu yazdığını okuyunca fikrim değişti.

Sinir oluyorum şu erkeklere cidden ya. Çözüm önerileri getireceğine yapmayalım rahatsız oluyorsan, evlenmeyi beklerim dese ölür sanki...

hımmm hassas konu, aileleriniize söyleyin de kıyın nolacak ki derdim ama resmi nikah olmadan kıyılmaması lazım... ee resimi nikahı kıyın erkenden.. düğünü sonra yaparsınız diycem olmaz diyceksiniz... İçiniz rahat etmiyorsa, sizi rahatsız edecek boyutta yakınlaşma kurmayın, yada rahatsızlığa katlanın...

Canım cümle aleme de sorsan doğru tektir, adım kadar eminim ki aleni olmadıkça, gizli nikah geçersizdir

dini nikahı kıydınız farzedelim .. evlenemediniz birsey sebep oldu sayalım ..
basınızdan bir nikah gecmis olacaksınız dinen ..bak herseyin bir zamanı var ..

sanki konu sahibinin nişanlısı, "madem ona dokunmama izin vermesi için tek çıkış yolu imam nikahı, ben de bir şekilde bunu hallederim" diye düşünüp beni sevmiyorsun diye triplere girerek sırf ona kendini kötü hissettirerek imam nikahını onaylamasını sağlamaya çalışıyor gibi.
arkadaşım ,ateşle oynuyorsun bilesin. nişanlının sözlerinden triplerinden acaip işkillendim. nikahlanarak nişanlınla arandaki ilişkiyi bir level üste çekmiş olacaksın. ve inan, pişman olacağın şeyleri yaşaman an meselesi. madem senin için sarılmak dokunmak günah-ki bana göre de öyle- sık dişini de dokunmayıver. seni sevdiğini söyleyen adam da senin düşüncene saygı göstersin bi zahmet.

İmam nikahını kıymanın bir sürü dezavantajı var 40 kere düşün
1. Nişanlın ailesine uyup ya da sinirlenip ayrılalım dese aaa sonra barışalım olmaz boşanmış oluyorsun
2. Nişanlın artık eşin olduğundan herşeyini ondan izin alman gerekir ve onun cinsel isteklerine karşı koyduğunda günaha girmiş olursun
3. Yarın bigün Allah korusun ayrılırsan boşanmış hükmünde olacaksın dinen, bunu başka birine nasıl açıklayacaksın?
İmkan varsa düğünü erkene almaya çalışın ya da yalnız kalmamaya çalışın

Nişanlanınca türbana girmek bana çok ilginç geldi hatalarınızı başınızdaki örtüyle örtemezsiniz doğru yolu bulmanız dileğiyle

Canım o olanlar Allah ile senin aranda,Allah affeder elbet insanlar ne günahlar işliyor,kafana takma geçmişi derim ben,geleceği önemse.Peki normal resmi nikah kıysanız nasıl olur,düğünü de 1 sene sonra yaparsınız millete de duyurursunuz,ufak bir törenle,aileniz izin verir mi?

"Seven sevdigini ateşe atmaz" bence nişanlınıza bunu söyleyin.

Nişanlanınca türbana girmek bana çok ilginç geldi hatalarınızı başınızdaki örtüyle örtemezsiniz doğru yolu bulmanız dileğiyle

Kesinlikle hatami turbanla ortmuyorum çok kirildim bu lafiniza turbandan önce hatamin farkında değildim bazi şeyler Basit geliyordu ama şuan turbanima layik yasamaya calisiyorum sürekli tövbe istiğfar cekiyorum Allah beni affetsin.nisanlanmadan önce niyetliydim nisanlaninca bana sahada istek geldi nisanlimin baskisi yada isteğiyle olmadi özellikle belirteyim

Kırdığım için üzgünüm fakat konuyu okur okumaz o nokta ilgimi çekti anlatım tarzından olabilir ..
Gönlün nasıl rahat ediyorsa o şekilde yaşa tatlım türban konusuna hiç girmeyelim :)

ALLAH sahittir resmi nikahi kayin valdeme söyledim kayin pederim kabul etmedi.O konuda beni çok ama çok yaralamisti çok uzulmustum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…