Kesinlikle hatami turbanla ortmuyorum çok kirildim bu lafiniza turbandan önce hatamin farkında değildim bazi şeyler Basit geliyordu ama şuan turbanima layik yasamaya calisiyorum sürekli tövbe istiğfar cekiyorum Allah beni affetsin.nisanlanmadan önce niyetliydim nisanlaninca bana sahada istek geldi nisanlimin baskisi yada isteğiyle olmadi özellikle belirteyim
İmam kolay benim arkadasimin kocasi imam arkadasim kiyariz dedi o oluyo Allen bilmesede geçerli olur dedi ama ben pek emin olamadim açıkçası.ben aileme elini tutmak istiyor diyemem neden diyeceksin doğuda yaşıyorum burda nisanlimla gezip dolaşmak bile ayıp karsilaniyo nisanlimla aram çok iyi ve beni zorlayacak hicvi davranista bulunmuyor ekimi tutma günah dediğimde o yüzündeki ifade canini yakiyo çok çok iyi biri 3 yildir hic uzmedi beni kafam karmakarisik arkadasim
Canım o olanlar Allah ile senin aranda,Allah affeder elbet insanlar ne günahlar işliyor,kafana takma geçmişi derim ben,geleceği önemse.Peki normal resmi nikah kıysanız nasıl olur,düğünü de 1 sene sonra yaparsınız millete de duyurursunuz,ufak bir törenle,aileniz izin verir mi?
Amin. Allah hepimizi affetsin. Birkaç defa vurguladığın için itici gelmiş olabilir belki ama bence de hoş olmamış o yorum.
Bir de canım, lütfen türban değil de başörtü de. Olur mu?
Güzelim nıkahın kabul olur ama ne kadar nikah nikahtır ama aile rızasını almadan bole bisey yaparsan dogru olmıyacagı için ewliligindende bi hayır gelmeye bilir manevi şeyleri unutma bnce ve daha ileri gitmenize sebep olabilir gelin ata binmiş ya kısmet demiş hiç belli olmaz bazı seyler dügün tarihiniz bellimi bu arada eger yakında ise resmi nıkahla beraber yapabilirsin ama genede tavsiye etmiyorum arkadaşımın başına böyle bişey gelmişti ve sonu hüsran oldu açıkcası mantıklı davranmanı tavsiye ederim sabrın sonu selamettir😉😉Kesinlikle hatami turbanla ortmuyorum çok kirildim bu lafiniza turbandan önce hatamin farkında değildim bazi şeyler Basit geliyordu ama şuan turbanima layik yasamaya calisiyorum sürekli tövbe istiğfar cekiyorum Allah beni affetsin.nisanlanmadan önce niyetliydim nisanlaninca bana sahada istek geldi nisanlimin baskisi yada isteğiyle olmadi özellikle belirteyim
Kesinlikle hatami turbanla ortmuyorum çok kirildim bu lafiniza turbandan önce hatamin farkında değildim bazi şeyler Basit geliyordu ama şuan turbanima layik yasamaya calisiyorum sürekli tövbe istiğfar cekiyorum Allah beni affetsin.nisanlanmadan önce niyetliydim nisanlaninca bana sahada istek geldi nisanlimin baskisi yada isteğiyle olmadi özellikle belirteyim
Güzelim nıkahın kabul olur ama ne kadar nikah nikahtır ama aile rızasını almadan bole bisey yaparsan dogru olmıyacagı için ewliligindende bi hayır gelmeye bilir manevi şeyleri unutma bnce ve daha ileri gitmenize sebep olabilir gelin ata binmiş ya kısmet demiş hiç belli olmaz bazı seyler dügün tarihiniz bellimi bu arada eger yakında ise resmi nıkahla beraber yapabilirsin ama genede tavsiye etmiyorum arkadaşımın başına böyle bişey gelmişti ve sonu hüsran oldu açıkcası mantıklı davranmanı tavsiye ederim sabrın sonu selamettir😉😉
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi...
düğüne daha bir yıl var dua edin ne olur maddiyat yüzünden evlenemiyoruz nisanlimin psikolojisi bu yüzden çok bozuluyor bir an önce evlenebilmenin pesindeyiz
Her şey tamam da günah olduğu türbana girdikten sonra mı aklınıza geldi. Neyse kınamak büyük konuşmamak lazım.
Evet nikahın anlamı budur zaten, gizli nikah olmaz...
Mustafa Karataş hoca bu konu hakkında bak ne demiş;
"Nişanlı iken nikahtan kastınız resmi nikah ise gerçek nikah olur ve karı koca olursunuz. Ancak dini nikahı soruyorsanız bunun sakıncaları vardır ve kanunen de yasaktır. Nişanlı iken istenildiği gibi gezip dolaşmak elele tutuşmak vs. için dini nikah kıyılamaz. Nikah ciddi bir iştir. nikah kıyıldığı zaman herkese bunun ilan edilip duyurulması gerekir. Halbuki toplum nişanlı iken sadece dini nikah kıyanları evli saymamaktadır. Dolayısıyla iki tarafında mağdur olmaması için resmi işlemlerden önce dini nikah yapılamamalı, nişanla düğün arası mümkün olduğunca kısa tutmalı ve düğün günü veya resmi nikahın peşinden dini nikah kıyılmalıdır."
Bunlar çok ince noktalar sadece elini tutmak için dini nikah kıyılmaz kıyılsada kendinizi kandırırsınız sadece.Dini nikahın geçerli sayılması için bazı hükümler vardır mesela nikahtan sonra artık kadın kocasının sorumluluğunda olduğu için babasının evinde kalamaz ve cinsel açıdan da kadın kocasına karşı sorumlu olduğundan onun ihtiyaçlarını karşılamak zorundadır.Bilmem yeterince açık anlatabildim mi.
Ben de bunu söyleyecektim. Nikahın geçerli olması için herkese duyrulması gerekir. Resmi nikah olmadan dini nikah yaptırmak da riskli. Bir şey olur ayrılırsanız mağdur olursun. Nişanlınızın saygısı varsa düğüne kadar sabreder. Siz rızanızın olmadığı şeyleri yapacak değil ya. İnşallah maddi durumunuz düzelir de evlenirsiniz hemen. Zor iş.
İnsan kınadıgı şeyi yaşamadan ölmezmis bazi şeyleri idrak etmem çok geç oldu belki ama anlamamda önemli.YAZDIKLARIMI dikkatli okumamaniza veriyorum sözlerinizi başörtüsünden önce yaptigim hata bana basit gibi geliyordu nefsin Allah affeder diyordu.evet insan başörtüsüne girince herşeyin farkina variyor öncesi pek umrumda olmuyodu
Her ilimizde maddi zorluklardayiz düğün yapip ev kuracak gücümüz yok şuan yeni yeni toparlaniyoruz ben hem ailemi gecindiriyorum hem çeyiz yapiyorum o yüzden bekliyoruz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?