nişanlımla gizli nikah kıysak olurmu???

Ya emin olmak istiyorum bende 1 yildir nisanliyiz daha 1 yol nisanli kalicaz bu süre içinde elini tutmak sarilmak istiyor ben günah dedikce onu sevmediğimi düşünüyor çok çok TSK ederim

Cnm kiyabilirsin fakat sakin ileri gtme evli oldgnu dusunup sonucta kimse bilmicek allah korusn bi ayrilik olursa bu surec icerisinde ayrilamazsinsa kimseye de bise anlatamazsin.. bunu kalben allah icin sadece aranizdaki muhabbet gunah olmasin die yapman gerek.. onunla istedigm gbi cinsel hayatni surdurmek icn yaparsan cok buyk gunaha girersin. Suan cok guzel yoldasn bole devam et cnm bunada dikkat et bu niyetle yap :) ama ailene soyle yani guzelce konusmalarimiz zina oluyor her ne kdr saygli konussanda gezmelerimiz zina oluor istemiorm ben de gunah olmasn istiorm de ikna et daha ii olur hepniz rht edersiniz

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Resmi nikah kiyildigi zaman dini nikaha gerek yoktur cunku ikisinin de şartları ayni canim. Dini nikah zorunlu degildir yani resmi nikah oldugu surece. Yanlis bilgi verme lutfen. Resmi nikah sizi kari koca yapmaz ne demek ya biraz arastir canim. Bosanma konusunda da resmi olarak hakim sizi bosadigi zaman dini nikahiniz duser. Soyle soyleyeyim resmi nikah dini nikahi kapsiyor yani.

Eskiden insanlar nasil evleniyordu resmi nikah mi vardi? Sadece dini nikah vardi ben diorum ki eger imam nikahsiz sadece resmi nikah kiyilirsa eger, DINIMIZCE kari koca sayilmazsiniz ve bizm icn oncelik dini nikah olmali.. ve resmi nikahla bosanildiginda bile erkegin 3 kere bos ol demesi gerekior dini nikahinda bozulmasi icin.. yanlis anlamayin soledigimi ben yanlis bir bilgi vermiorum yanlis anlatmis yada eksik anlatmis olablirm umarm bu msjimda dogru anlatmismdir

Bence yanlis önemli olan dini nikahtir resmi nikah hukuki şartlarda önemlidir peygamber efendimiz zamaminda resmi nikahmi vardi sanki.tabiki resimde önemli ama resmi tek basina evlilik olmak Allah için dini olan zorunludur resmi nikah değil!!!

ben kızın ailesinden habersiz kıyılan nikahın geçerli olmadığını duydum sonuçta nikahı düğünü yapmaktaki amaç
çevredekilere duyurmak biz nikahlandık demek içindir
ünideki öğrenciler yapıyormuş bunu sevgilisiyle aynı evde kalıp günah işlememek için(üni öğrencilerini kötülemek için demiyorum)
sonrada okul bitince erkek boşanıyormuş ve kız ortada kalıyormuş hocalar böyle anlatır o yüzden resmi nikah olmadan dini nikah yasaktır
hadi diyelim ki nikah kıydınız nikah kıyılınca da bazı kurallar vardır mesela eşinin dediğini yapmak zorundasın
eşin sana ben seninle ilişkiye girmek istiyorum deyince ve sen bunu kabul etmezsen de büyük bünah işlemiş oluyorsun diye biliyorum
yani evlenmeden nişanlın elini tutmuşsa ne kadar günah işlemiş olursan evlendikten sonra kocanın isteklerini yerine getirmediğin için de bir o kadar günah işlemiş olursun canım

Ayrica muslumanim diyorsan dini nikah sart bunu herkes bilir lutfen yanlis bilgi verme. Bizim icn oncelik dinimizdeki sartlardir sonradan hukumetin cikarttigi seyler degildir. Evet bunlara uyarsin ama oncelik her zaman dinimizde nasil yapiliorsa ona uymaktir

Tek kelimeyle "saçmalardan seçmeler" olmuş bu yorum lütfen kusura bakma arkadaşım.

Bir defa burası Arabistan değil ve durum çok farklı. İki nikah da çok önemli. Yani sadece dini nikah kıyarak haşa ama kimi kandırmış oluyorsun?
Yani asıl nikah dinimizde dini nikah değil, ikisi beraberdir. Aksi halde kadınların istismarı söz konusu olur çünkü bu ülkede.

Bizde nişanlanırken nikah kıyılır diyorsun. Sizde anlaşamayıp nişan atan yok mu hiç? Nişan atmakla boşanmak arasındaki farkı anlayabiliyorsun değil mi?

Ayrıca gizli de olsa kıyabilirsin diye cesaretlendirmen, bu konuda fetva vermen de çok yanlış. O kadar ilahiyatçı boşuna mı diyor aileden gizli kıyılan nikah geçerli olsa bile İslam ahlakına yakışmaz diye?

Nikahın amacı aranızdaki ilişkiyi meşru kılıp , bunu da çevreye duyurmaktır. Nikahı kıyan birinin olması ve iki şahit yeterli evet ama duyurulmayan nikahın amacı bellidir ve duyurulması gerekir ki kişiler evlilik kurumu koruması altında olsun. O nedenle nikahın gizli kapaklısı olmaz . Aksi halde herkes gizli nikah kıyar , kim evli kim bekar belli olmazdı .

Amin ins çok TSK ederim dualarin için Allah herkesin gönlüne gore verir inş

"Nikahın bazı şartları vardır. Bu şartlara uyulduğu takdirde resmi nikah geçerlidir.

Nikâh dinî bir müessesedir ve belli şartları vardır. Aynı şart ve esaslar resmî nikâhta, yani belediye memuru tarafından kıyılan nikâhta mevcutsa nikâh nikâhtır. Ancak şart ve esaslara dikkat edilmiyor, hattâ dikkate alınmıyorsa mesele değişir, nikâha gölge düşebilir. Şöyle ki:

- Resmî nikâhta evlenecek kişiler evlendiklerine dair ifadelerini açıkça belirtiyorlar. Ancak bu ifadelerin kesinlik bildirmesi gerekir. Başka türlü bir yoruma müsait olmamalıdır.

- Bir diğer önemli nokta, şahitlerin Müslüman olması ve iki şahitten birisinin erkek olmasıdır. Oysa günümüzde uygulanan medeni kanunda şahidin T.C. vatandaşı olması kâfi geliyor.

- Evlenecek taraflar süt kardeşi olmamalıdır. Oysa resmî nikâhta bu husus araştırılmadığı gibi, memur tarafından da sorulmuyor.

- Müslüman bir hanım gayri müslim bir erkekle evlenemez. Halbuki yürürlükte olan mevzuatta bu meseleye dikkat edilmiyor, memur sormaya gerek duymadan nikâhı kıyıyor.

Bu mahzurlar söz konusu değilse, sadece resmî nikâhla da helâllik mümkün olur. Zaten nikâhın rüknü: iki şahit huzurunda tarafların birbirlerini karı-koca olarak kabul etmeleridir.

Ancak bütün bunlarla birlikte İslâmî ölçüler çerçevesinde nikâh akdini ihmal etmemeli, yaptırmalıdır."

Valla güzelim sen bunu nerden araştırdın cok merak ediyorum bu kadar yıldır islmiyeti araştırırm hiç bi yerde bole bişey okumadım en basit ör verim evliysen ve esin sana boş ol diosa 3 kere boşanmış oluyosun esin olmuyo daha resmen boşsanmadıgın halde eskiden resmi yoktu şimdi ikiside olmalı biri sosyal hayatımız için dieri rabbimn bize kıldığı şart oldugu için ewliligin asıl amacı duyurmaktır dügün gibi mesala 😉

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi...

Canım peygamber efendimiz zamanında beyaz gelinlik giymek, kadın erkek karışık eğlenmek de yoktu düğünlerde. Bunlara da o zaman yoktu diye karşı çıkacak mısın? Yanlış yerden girdin yani konuya.

Ya sana sadece sunu soruyorum eskiden peygamber efendimiz zamaninda insanlar nasil evleniyordu? Bunun cevabini kendine ver zaten ne demek istedgmi anlarsin.. islam alemi resmi nikaha bakmiyor ben DINI ACIDAN diyorum anlatabildimmi. Ben demiorum ki sadece imam nikahiyla otur diye tbiki resmi nikah kiycak ama dinimizdeki oncelik dini nikahtir onu kiyarsan evlisindir bitmistir! Ve insanlar bosanabilir bosanmak gunahmi? Bosanmak neden var acaba? Eger gunah islemek istemiorsan canim benim nisanlinla bi sene nikahsiz gezip tozamazsin konusamazsin bile. Bu zinadir deilmi ve konu sahibi gunah islemek istemior die nikahi kiymak istior.

Ben ona dedimki eger cinsellik yasamak icinde cok buyuk gunaha girersin dedim ama sadece aranizdaki muhabbet ve gezmeleriniz icinse sorun deil nikahi kiyabilirsiniz dedim lutfen soylediklerima saygili ol benim sizinkilere saygli oldugm gbi...

Canım peygamber efendimiz zamanında beyaz gelinlik giymek, kadın erkek karışık eğlenmek de yoktu düğünlerde. Bunlara da o zaman yoktu diye karşı çıkacak mısın? Yanlış yerden girdin yani konuya.

Peygamber zmaanimizda eglencede vardi zinada vardi ickide vardi fakat bunu gunah oldugu icin yapmayanlarda vardi. Ve sen imam nikahiyla gelinligi bir tuttun anlayamadim acikcasi lutfen soledigni iki kere okurmusun

Yanlis yerden girmedim bence sen özellikle belirtip dini nikah önemli değil resmi nikah önemlidir diyince belirttim örnek verdim.resmi nikah da önemli ama öncelik dini nikahindir.resmi olmasa da olur ama dini nikah olmazsa olmaz o evliligin İzlanda yeri olmaz yani

Gene polemiğe bagladı burası 😁😁😁

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi...

Beni çok iyi anlamissin TSK ederim amacim günaha girmeden bu 1 yilimi atlatmak kesinlikle cinselliği tam anlamıyla yaşamak için değildir bir çok kişi yanlis algiladi yinede fikirleri için TSK ederim

Imam nikahi rahat hareket etmek icin kullanilmamali cok yanlis buluyorum...zaten cinselligi ustten yasamissiniz nikah kiyip tam manasi ile yasayacaksiniz...ayrildiniz diye dusunun yada baska aksi durumlar oldu var sayin hersey bizler icin ne yasayacagimizi bilemeyiz...ozaman erkegin kaybedecegi bisey yok ama siz hayatiniza kaybettiklerinizle devam edeceksiniz..ayrica birakin da bazi seyler de ozlem olsun hasret olsun sabredin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…