- 16 Aralık 2020
- 4.060
- 7.972
- 108
- Konu Sahibi Kisirdongu
-
bence çevreye bu durumu "oğlum nişan attı ama oğlum yüzünden değil, kız şöyle böyle çıktı diye" anlatmak istiyor ki zaten haz etmediğinden haklı çıktığını herkes görsün ve nişan atma konusunda da oğlunun haklı olduğunu cümle alem bilsin diye. eminim aldatan oğlu olsaydı "ne yapalım yapmış bir hata, sokağa mı atayım çocuğumu" derdi. fakat burada kızın ailesinin tutumunu eleştiriyor.Yapmayın hanımefendi, derdinizin kızın hata yapıyor olmadığını kendi aileniz dahil herkes biliyor. Siz oğlunuzun geri dönmesinden korkuyorsunuz, bir an evvel cümle alem duysun ki oğlunuz cesaret edemesin. Zaten hiç hazzetmiyordunuz bu kızdan da ailesinden de, sırf oğlunuz istiyor diye muhataptınız, maddi olarak size bağlı değil diye de durduramıyordunuz. Şimdi tam fırsat bulup kurtulmuşken işi şansa bırakmaya gönlünüz yok. Dürüstlük biraz.
Kınamayın kınadığınızı yaşamadıkça ölmezsiniz20 li yaslari bizde yaşadık.Ne kendim ne çevremde böyle birşey gördüm ne de yaşadım.
Aynen öyle oğlu yapsa bir seneye kalmaz yeni gelin bakmaya başlarbence çevreye bu durumu "oğlum nişan attı ama oğlum yüzünden değil, kız şöyle böyle çıktı diye" anlatmak istiyor ki zaten haz etmediğinden haklı çıktığını herkes görsün ve nişan atma konusunda da oğlunun haklı olduğunu cümle alem bilsin diye. eminim aldatan oğlu olsaydı "ne yapalım yapmış bir hata, sokağa mı atayım çocuğumu" derdi. fakat burada kızın ailesinin tutumunu eleştiriyor.
Kinadigi falan yok. Olduğu kişilik ile olmak zorunda hissettiği kişilik çok farklı. Kendinde uçurum bu kadar büyük olunca dışarıdaki insanlara olmak zorunda hissettiği kişiliği dayatıyor. Bu konuda herhangi bir üye zorlarsa olay mahalinden kaçıyor. Değişik bir savunma mekanizması.Kınamayın kınadığınızı yaşamadıkça ölmezsiniz
Tamam işte aynı şeyi söylüyoruz. Herkesin evladı kendine. Kız da bir annenin evladı. Cezasını bırakın ailesi bildiği gibi kessin. İstediğiniz mümkün gibi görünmüyor vazgeçin artık. Saçını başını yolup duvardan duvara vurmayacaklar kızlarının kafasını belli ki. Oğlunuz sizdeki hırs ve nefret yüzünden gidip başını yakmaz inşallah. Ne kadar meraklısınız çocuğunuz bile olsa özel hayat didiklemeye. Neredeyse "sen yolmuyorsan ben yolarım bu kızın saçını" deyip analı kızlı dalacaksınız sanki.Kız ailesi kızın arkasında durabiliyorsa bende oğlumun arkasında dura bilirim.
ayrıca yaşi hiç fark etmiyor.
Derler ya 40yaşinda olsa bile o benim evladım cocuğum
Onun canı yanarsa benimkinde yanar .
Hatasını anlayıp özür dilese oğlunuzla evlendirecekmiydiniz?Sokağa atmak değil de bir iki gün hatasını anlasaydi
Size ne. Annesi misiniz,babası mısınız?Kötü değilim ,böylece bu kız böyle bir hatayı tekrarlıya bilir.
Bir çocuk için bile hatası varsa yaşina göre cezalandirmali deniliyor.
Oyundan bir iki dakika alınıyor .
Nerde hatası olduğunu öğrensin diye .
Oyuncak olmuş diyelim.
İstediği şekilde oynamış bugün seviyorum yarın istemiyorum ayyy yok yok seviyorum galiba .
Biraz ilgiye ihtiyacım var ondandir
adamı niye sorguya cektiniz ki? o konuda suclu adam. Adamı arayacak kadar nasıl delirdiniz? Adam ne anlatacaktı size yatak odalarını mı yoksa eşini nasıl aldattığını mı?Adamı da mı sorguya çektiniz? Vay arkadaş bu ne hırs bu ne ısrar? Kimi evladını öldü bilir o derece katıdır kimi de günahıyla sevabıyla kabul eder size ne yahu? Siz niye oğlunuzu hatalarıyla kabul ediyorsunuz, elin kızının elinde oyuncak oldun demiyorsunuz? Çocuğu olan insanlar nasıl böyle atarlı giderli büyük konuşuyorlar hayret doğrusu. Size garanti mi verildi oğlunuz son nefesine kadar pür-i pak kalacak harama el uzatmayacak diye?
Bu kızın yerinde olsam sizin için uzaklaştırma kararı çıkartırdım. Çok tehlikeli bir tipsiniz. Kanlı çarşaf şartınız da var mı?Kiminle ne yaparsa yapsın size ne? İncindiyse oğlunuz incindi size ne oluyor? Kaç yaşında oğlunuz merak ettim şimdi.
Evlenecek yaşa gelmiş kazık kadar adama oğluş muamelesi yapılıyor şaka gibi.
adamı niye sorguya cektiniz ki? o konuda suclu adam. Adamı arayacak kadar nasıl delirdiniz? Adam ne anlatacaktı size yatak odalarını mı yoksa eşini nasıl aldattığını mı?
kız sadece nişanlı ama adam evli 3 çocuğu var ve kızdan 18 yas büyük. sizce bu adam mı kandırılmış? Kandırmış olmasın?
Adam karısını aldatmış, çoluğunu çocuğunu aldatmış, siz burada adam da kandırılmış diyorsunuz. Lan siz kadınlar kadınlardan ne istiyorsunuz. Kart herifleri savunuyorsunuz.
Kızı savunmuyorum psikolojik sıkıntıları olduğunu ve hala ergen olduğunu düşünüyorum. Kendisi o adam tarafından istismar edilmiştir. Gerek ailesi gerek siz çok üstüne vardığınız için bahaneler üretmiş. Eğer kızın ailesi kızım istemiyorsan at nişanı deseydi olay buraya varmazdı. Ailesi de o konuda suçlu. Ama şu an ailesi kızına sahip çıkarak en doğrusunu yapıyor. Zaten ömür boyu bunu kızın başına kakarlar. Sokağa atarlarsa kız daha kötü yollara sürüklenir.Gidip o adama bile sığınabilir.
Sizin oğlunuzun da sizin de yaptığınız kızın ölümüne neden olabilirdi hala da yarayı kaşıyorsunuz. Ne hırsmış! Yaw size ne elin kızından. Bırakın…
Siz istemiyoruz deyip ayrılacaktınız. Derdiniz takı mı? Bu sebeple mi bu işi zina davasına çevirdiniz?! Eğer öyleyse size de yazıklar olsun. K Kisirdongu
Doğrudurda en azinda bir gün gecseydin ,bir gün bekleserdi
Konuyu ve yorumların bir kısmını okudum. Kız tabii ki hatalı davranmış, aldatması kabul edilir gibi değil ama siz ve oğlunuz da az takıntılı değilsiniz. Kız, istemiyorum dediği halde ilişkiye zorlamışsınız, şimdi de inanılmaz kin ve öfke ile intikam almaya çalışıyorsunuz. Bırakın artık gereken yapıldı, nişan atıldı. Bu şekilde oğlunuz saplantı yapar iyice ki zaten yapmış da görünüyor. Hayatına devam etmeli, siz de ailesi olarak bu duygusunu desteklemelisiniz. Ama siz öfke ve intikam duygusuna daha da ateşle gidiyorsunuz. Takıntılı olmayın bu kadar. Oğlunuz biraz uzaklaşsın buralardan tatile gitsin kafasını dinlesin. Ayrıca kızın ailesini ne olursa olsun kızlarını destekledikleri için takdir ettim.Merhaba,
Konu açmıştım KV adayıyım diye .
Aralık ayında oğlum ve nişanlısının arasına bir soğukluk giriyor .Sonra kız eftennpüften mazeret bularak ayrılmaya çalişiyor .
Oğluma(Ali) ben yapamiyacagim ayrılalım diyerek yüksuğü çıkartıyor .
Ali öyle aşiktiki bırakmıyor çabalıyor ,bir dediğini iki ettirmeden herşeyi yapıyor .
Ailecek evlerine gittiğimizde kız evde yok bizi karşilamiyor oysaki haberleri vardı gelmemiz den .
Neyse biz daha öfkelidir cahildir diyerek alttan alıyoruz ,her davranişi sözü alttan alıyoruz.
Sonra kızın(Ayşe) anneside baya baskı yapıyor evlenmesi için .
Hergün telkin ediyormuş,kendisi telefonda söyledi..
Düğün salonumuz tutuldu kaporasi ödendi ,şimdide ev tutuldu.
Bayramın ilk günü Ali gece nişanlısını telefondan arıyor ,sürekli meşgul ve kapatıyor .
Açtığında şimdi seninle konuşamam yarın ararım diyor , Ali nerdesin diye sorduğunda evdeyim yatakta .
bir kaç kez yalanını yakaladığı için evlerinin önüne gidiyor ve kızın arabası yok .
Beraber takıldıkları yerleri aramaya başliyor ve tesadüf Ayşe bir adamla arabanın içinde yakalıyor .
Ayşe ,iş arkadaşim sorunu varmış konuşalim diye ısrar etti diye atıyor.
Ali kolundan tutup evlerine annesinin yanına götürüyor.
Ayşe'nin babası telefonunu elinden alıyor ,Alide şifresini bildiği için açıyor ve bütün mesajları ortaya çıkıyor .
Ayşe'nin annesine mail olarak gönderiyor .
Ama öyle böyle sadece gönül mesajlamasi değil.
5 aydan berli ilişki yaşiyorlarmiş ,otel odaları tutulmuş ,korona testini yalanlayarak Ali ile görüşmemek için ve işe gidiyorum diye adamla buluşmuş.
Mesajlar cinsel içerikli coğu,iş seyatine gidiyorum diye adamlaymiş .
Ali ile eve bakarken aynı zamanda adamlada ev tutmuş .
Öyle bir kurnazlikla oyun oynamış ki kimse akıl edemez .
Ailesi evimizde bir cenaze çıktı diye feryatlar ağitlar yakiyorlardi .
Ayşe bizim için öldü onu evlatlıktan ret ettik dediler .
Ailenin adına çok üzülmüştum ,çok acimiştim .
Ama ne oldu biliyormusunuz, söylediklerinin ardından 3 saat sonra Ayşeyi geri evlerine aldılar birde oğluma biz kızımıza elimizi uzatmaliyiz kimseye yedirtmeyiz diye mesaj göndermiş.
Adam kızdan 18 yaş büyük ve evli üc çocuk babası .
Onlara göre kız kandirildi ..
Adama yem.olmayacakmiş ,tamam anlıyorum Allah kimsenin başına vermesin,evlat işte birde kız evladı .
Daha büyük hatalar olmasın diye kapılarını açtılar ama bu kadar cabukmu .
3 saat sonramı ,keşke biraz ortada kalıp hatasını düşünseydi .
İçimde tuhaf bir duygusuzluk var bir nevi de rahatlama .
Yine şükür evlenmeden nikah kiyilmadan ortaya çıktı .
Oğlumu nasıl teselli edeceğiz,ne yapsa ne söylesi haklı .
Öyle böyle değil ........
Eşimde kimseye duyurmalayim diyor oğlumuz kurban olarak görunmesin anlaşamadilar ayrıldılar diyecekmişiz .
Birde dün berli bu konu için eşimle tartişiyorum
Belki oğlunuzu üzmemek için başkasını tercih ettiğini gizlemiştir. Ne deseydi başkasını seviyorum deseydi madalya mı takacaktınız atmış yüzüğü işte ne desin kız dahaKız istiyordu sonra adamla ilişkisi başladiktan sonra soğudu .
Kimse zorlaması
Açık ve net söyleseydi seni sevmiyorum başkasinda gönlüm vardiye
Ama oğluma seni seviyorum evlenmek istiyorum ama biraz evlilik fobim var diyormuş
Oda onu sakinleştirmeye çalıştı bukadar .
Dizilerdeki gibi zorla evlendirme veya baskı yok yok
başkasını tercih etmemiş yalnız evli 3 çocuk babası adamın metresi olmuş. tabi ki gönlüm başkasında demez çocuğu üzmemek değil amacı yasak ilişkisini gizlemek. kızı da bu kadar aklamayın yaBelki oğlunuzu üzmemek için başkasını tercih ettiğini gizlemiştir. Ne deseydi başkasını seviyorum deseydi madalya mı takacaktınız atmış yüzüğü işte ne desin kız daha
Siz hiç sokakta kaldınız mı? Aklı başına gelsin diye kız evlat veya erkek evlat sokağa mı atılır? Kaç yaşında kadınsınız, daha evlada nasıl davranılır haberiniz yok.Sokağa atmak değil de bir iki gün hatasını anlasaydi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?