Nişanlısı normalde müsade ettiği birşeye artık yapamazsın gidemezsin diyenler..

. Sen adam beni sahipleniy

Umarım bu hale gelmez bu noktalara gelmez diye tahmin ediyorum. Ya Ben yA da kendi isteklerin gibi bir seçim yapmak zorunda bırakılırsanız siz ne derdiniz karsı tarafa ılıskı boyutunuz gayet evlılıge gıden bır süreçte olsaydınız eğer..

Güzel kardeşim klasik cümledir ama beni seven ben olduğum için sever. Ben başkası için kendim olmaktan vazgeçersem kendime saygım kalmaz. Kendisine saygı duymayan insana da kimse saygı duymaz. Ayrıca erkek milleti tuhaftir. Şimdi bunu diyen evlenince nasıl olsa nikahı kıydım diye düşünüp iyice sana büyükbaş hayvan muamelesi yapacak emin ol. Tehdit nedir ya. Sanki bana bulunmaz hint kumaşı. Adam resmen kendini değerli ve vazgeçilmez seni de ona muhtaç görüyor. Ben olsam aynen yukarıdaki cümleyi kurar onu tehdit ederim. Gidiyorsa da yolu açık olsun.

dün akşam konuyu açtığınızdan beridir insanlar kendinden taviz verme, en fazla nişanı atar, seni tehdit edecek seni üzecek adam varsın olmasın hayatında dediler, sen evliliğe giden süreçte olsaydınız eğer ne yapardınız diyosunuz.

daha ne diyelim ki

Bence zaman tanıyın birbirinize.
Karşılıklı anlayıştan geçer sevgi ,saygı sonrasında evlilik ...
Merak etti diye düşünün mesela ve bunu yüzyüze tatlı bir şekilde tartışın.
Tabi ki kararlılığınızı gözünüzden anlasın .
Hala size karşı üslubu serts e direktif verir pozisyonda ise mantıklı bir açıklama söylemesini isteyin.
Mantıksız sa zaten bişey diyemez.
Ve sonrasında her ikiniz sağlam kafa ile düşünün taşının kararı bundan sonra verin.
Mutluluklar....

nişan bozmuş, düğünden bir hafta önce telefonlarını kapatmış biriyim

eşim sevgiliyken bana çok karışmaya kalktı.
sosyal, güleryüzlü, genç, mesleğe yeni başlamış ışıl ışıl güzel bir kız..
vallahi öyleydim. hiç mütevazi olmama gerek yok.
kıskanıyordu, o dönem kendine güveni olmadığından herhalde..
bana her dayatmasında rest çektim, görüşmedim.
"bana babam karışmamış, sen kimsin?" dedim..
çatır çatır tartışırdım..
bu yüzden beni çok sevdiği halde evlenmek için tereddüt yaşardı.
huysuzsun derdi.

kendi ailesinde kadın geri planda, her şeyi erkek yönetir, erkek karar verir.
kadın edilgendir. bir yere gidemez, gelemez, alınır götürülür vs.

aramız iyiyken bir gün oturduk uzun uzun konuştuk.
"evlilik bana göre paylaşmak dedim. aile olmak, önceliklerimizin birlikte bir hayatı sürdürmek olması dedim.
ben böyle gördüm..
birbirimize karşı sorumluluklarımız elbette olacak ama bu korkudan olmayacak.
ben sana bir yere gittiğimi veya gecikeceğimi senden korktuğum için değil, seninle ben paylaşmak istediğim için söylemeliyim. bunun özü hesap vermek olmamalı.
ben diğer türlüsünü kabul edemiyorum.
ben bu yaşıma kadar attığım her adımı bilinçli attım, ailem her zaman arkamda destekçimdi ve beni gereksiz kısıtlamadılar.
hayatımızı birleştirdiğimizde aile olduğumuzda tabi ki en önce sen geleceksin ama bu hayatımın bütününü sen kaplayacaksın demek değil.
benim bir işim var, arkadaşlarım var, ailem var. " dedim..

evlendik, çok kolay olmadı.. güzel bir konuşmayla her şey hallolmuyor.
ben hep mücadelemi ettim.
o da kabullendi. kıskançlığının dozu azaldı. yine kıskanır ama bunu sevimli ifade eder artık.
elbette ben de evliliğin getirdiği sorumlulukların bilincindeyim.

hayatımda aılemden boyle bır tepkı gormedım aılem herseyde arkamdadır destekler ama malesf ne dddıysem asla alttan almadı

Ailenden böyle bişey görmediğin halde nişanlın zorbalık yapıyor oturuyup ağlıyosun, öyle mi?

Onun gözüne soka soka gideceksin spora başka ne yapacaksın?
Ezdirmeyin kendinizi yahu.
Korkmayın dünyada ki son erkek o değil.

sende maça gonderme en sevdiği şeyden vazgeçmek nasıl bır duygu anlasın.ne var sporda .yada az yağlan bakalım tepkısı ne olacak =)

evlenmeyi nişanlanmayı köle olarak algılayan kişi burada ben değlim karsı taraf tavrı bana cok net ters gedıgı ıcın bunu sorguladım ve buraya yazdım fıkır almak ıcın

Onun icin mi "musaade" kelimesini kullandiniz?

Başlıktaki “normalde müsade ettiği” ibaresi rahatsız etti beni. İlişkilerde ne için izin alınır onu düşündüm. Misal benimki silah almak istiyor “izin vermiyorum”. Onun haricinde aklıma bir şey gelmedi.

İdeal ilişkilerde (benimki öyle diye demiyorum ama bireysel özgürlükler bakımından evet öyle) kimse kimseden izin almaz. Hele ki spor yapmak için, kursa gitmek için, arkadaşlarla buluşmak için, çalışmak için, vs.. İlk hata spor yapmanıza “müsade etmesine” izin vermek olmuş! Cümle biraz karışık oldu ama durumu çok iyi özetledi bence.

Biri bana “peki müsade ediyorum, yapabilirsin” dese onu çok fena bozarım. Allah tuttuğunu altın etsin, bin kere razı olsun, senin iznin olmadan ben şu kapıdan çıkıp spor yapmaya nasıl gidebilirdim acaba?!! Hay sen çok yaşa!!

Size samimi bir uyarı. Bu karakterdeki bir adam kısıtlamaların dozunu gün geçtikçe arttırabilir. Sevgiliyken kıyafete karışır, nişanlıyken spora. Sonra bi bakmışsınız ki evlendiniz ama çalışmanıza izin yok! Bu işi çözmeden evlenmeyin.

bende bana karışılması hoşuma giderdi karışsın isterdim öylede oldu
ama taviz vermedim dinlemem gerektiği yerlerde tabiki dinledim ama
herşeye müdahale ettirmedim ama oda beni dinlerdi istemediğim şeyleri
yapmazdı ama spor bu yani sokakta gezmek değilki falza yüz verme derim
ben evlenince daha da abartıyolar çünkü.

Bu nasil bir iliski tarzidir. Neden kendinizi bu kadar ezdiriyorsunuz. Su saatte evde olurum nedir. Markete ugrarsin gezersin gidemezsin o saatte sanki evde oturmus seni bekliyor. Kacta gittiginden ona ne.

Bu nasil bir iliski tarzidir. Neden kendinizi bu kadar ezdiriyorsunuz. Su saatte evde olurum nedir. Markete ugrarsin gezersin gidemezsin o saatte sanki evde oturmus seni bekliyor. Kacta gittiginden ona ne.

Belki şuan beklemıyor evde ama eve girmemi ve cıkınca haber vermemı ıstıyor. ılerıde aynı evde yasamaya baslayınca sizi bekleyen bir eş olacak di mi sonucta hıc haber vermeyım mı sızce dogrusu bu mudur cıktım eve vardım surdayım burdayım bu kdr ıletısımı kopuk bı ılıskıde saglıklı mı sızce ben zaten dusuncesınız savunmuyorum ama haber verdım brz gecıkecegımı dıye suclanan da benım ne alaka? demekkı ılıskıye bakıs acısı herkesın farklı olabılır bende onun hber etmesını ısterdm acıkcası gecıkecekse ekstra bı seyı cıktıysa ıs harıcı

İzin vermek ne ya. Yetişkin olduğum için bu kararları kendim veriyorum ama görüşün için teşekkür ederim derdim ben. Şimdi spora karışan yarın nelere karışır. Ödün vermeyin. Spor yapmasam nolcak ki demeyin. Bunun sporla bir ilgisi yok. Sizi kendinden aşağı görmesiyle ilgisi var. Katlanarak ilişki yürütülmez.

'Erkek dediğin sözünü dinletir' düşüncesinde biri olarak diyorum ki, nisanlin sözü dinlenecek birisi değil.

Benim 3 yillik eşim, sagligim icin calisma dedigi halde, ben onu dinlemeyip yana yakila is ariyorum. Sen nisanlin istemiyor diye spora gitmedin araba da agladin yani? O kim be? Benim anam babam bu kadar karismiyor bana. Spora gidiyorum geneleve degil diyip kapatacaktin gidecektin sporuna. Pes yani

Spora gidersen olacaklara katlanırsın ne demek,aleni tehdit ediyor bu adam..
Kendini bir bok zannediyor herhalde,neyine güveniyorda bu lafı ediyor..
Taviz vermeyin bu kadar bu zihniyetdeki adamlara..
Gideceğim sen karışamazsın demek bu kadar zormu..

Bazilari nisanlaninca veya evlenince kendilerini o role fazla kaptiriyorlar
Ondan boyle davraniyor. Sagdan soldan gordugu tipik baskici evlilikler olunca normal. Bazi kizlarda evde ailesine hizmet etmez kv deye eder mesela. Sonra ne hale geldime doner. Senin durumda oyle. Onceden izin verdiyse suan nisanli ve kocan rolunde goruyor kendini... Hoduge donusmeden guzel bir konusma yap. Boyle koca olmani istemiyorum vs tadinda..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…