Nişanlıyım para biriktiriyordum altın mi alsam yoksa nisan parası kiz tarafına verilir eşya mi alsam

Nişanda kız tarafı sana erkek tarafı onamı takacak? Yoksa her ikinize takılan şeylermi senin olacak sizin adetlerinize
göre?

750tl ile cok fazla bir altin alamazsin canim.
Bana kalirsa elektrikli kucuk ev aletlerini de alma..
Bazen insanin sansi yaver gidince beyaz esya fln alirken yaninda tost makinesine veya miksere blendere fln indirim veya hediye yapabiliyorlar.
Bence yatak odasi tekstiline aban eger eksigin varsa, yok ben tekstili bitirdim dersen de tencere tava yemek takimina girisebilirsin..
Ha dersen ki begendigim kucuk ev aletlerinde ciddi indirimler var beyaz esyalari almayi beklerken kacirmak istemiyorum, ozm onlari once alir kenara koyarsin.
Hayirli olsun bu arada Allah tamamina erdirsin.

750tl ile cok fazla bir altin alamazsin canim.
Bana kalirsa elektrikli kucuk ev aletlerini de alma..
Bazen insanin sansi yaver gidince beyaz esya fln alirken yaninda tost makinesine veya miksere blendere fln indirim veya hediye yapabiliyorlar.
Bence yatak odasi tekstiline aban eger eksigin varsa, yok ben tekstili bitirdim dersen de tencere tava yemek takimina girisebilirsin..
Ha dersen ki begendigim kucuk ev aletlerinde ciddi indirimler var beyaz esyalari almayi beklerken kacirmak istemiyorum, ozm onlari once alir kenara koyarsin.
Hayirli olsun bu arada Allah tamamina erdirsin.
AMINNNN İNŞALLAH çok teşekkür ederim

750 TL ev peşinatı için bir damla bile etmez, bari çeyizin için alman gerekenleri al.
ayrıca ne şanslısınız yahu dayılar amcalar sizin çeyiz için birşeyler alıyorlar, hatta öyle şeyler alıyorlar ki baban sana sen alma boşver onlar alsın diyebiliyor :KK57:
hadi ben de dayı - amca yok ondan böyle oluyor diyeceğim de teyzeler halalarda da iş yok bizim. bi ananem işte ufaktan yardım ediyor geri kalan için biz debelenip duruyoruz. çok yanlış memlekette doğmuşum çookkk, hiç adetimiz yok bizim valla, boş boş evlenip gidecem :KK12:

büyük nişan ne?yapmayın böyle şeyler.takın aile arasında bir yüzük,oldu bitti.

bir de bir ata sözü vardır,bilir misiniz?"elden gelen,öğün savmaz, o da vaktinde gelmez"
eşten,dosttan gelecek altınla,eşyayla evlilik olmaz.amcanız ,dayınız eşya alacak,altın takacak,diye beklentiye girmeyin.sonra hayalkırıklığınız büyük olur.
+ 1 ayrıca kime ev alınacak anlamadim ben konu sahibine mi babasina mi

konu sahibine alınacak diye ,anladım ben.gelen altınlarla,toplanan paralarla.

babası yaylalık alacakmış, o ayrı.
Bence milletten cok beklentiye giriyorlar yanlış
Kimi görsem altin parası bana kalır borcsuz evleniriz diyen yanılıyor
evde ki hesap çarşıya uymuyor
Altın takacagi düşünülen kişiler takmiyor bu defa kayın aile biz para harcadık altınlar bizim olmali diyor
Kavga gürültü dirilti
Ayrıca sürekli nisana ayrı kinaya ayrı düğüne ayrı salon tutmak mantıksız geliyor
Daha geçen söze salon tutmaya kalkanı gördüm
Ne gerek var
Çok zengin bir tanıdığımız düğün hariç tüm törenleri evde yaptı
Tabii dedikodu gırla ama umursamadilar

Zaten nişanı biz istedik nişanda biriken parayla eşya alalım diyeaksi takdirde bizdeki maddiyat yüzünden baba-oğul eşyamı alamazdı vede salonda olmayacak kına nişan sünnet düğünü bu tür şeylerin yapıldığı büyük bir park var orada yapacağız hayırlısıyla inşallah nişanı vede nişanı erkek tarafı tutup yapacak salon tutma yok o park ne kadar sa öyle verilecek

Nişanı erkek tarafı yapacak ise o takıların sende kalacağına emin misin? Bence sen 750 lira ile ceyizini yapmaya başla. Nisanda gelen takılar ile ceyizini yapmaya devam et. 750 lira hem az bir para hem de nisanda beklediğin kadar gelmeyebilir. Ev zaten daha bir sürü şey alınacak

Çeyizini yapmaya başladığımda babamgil e nişan parasının üstü artıp bana istediğim gibi altın takmazlar diye korkuyorum çünkü babam yaylalik satın almayida düşünüyor zaten çeyizi tamam ben bu parayla orayı alayim diye düşünür diye korkuyorum

Canim hem nişanı erkek tarafı yapacak demişsin hem de babam nisan takılarına konabilir demişsin. Eğer öyle birşey olursa inan ki düğün takılarına da erkek tarafı sahip çıkar.

Sana önerim kendi dugununuzu/nişanı biz kendiniz yapın gelen takilari da kimseye bırakmadan kendi evinize harcayin. Obur türlü sen çok kırılır üzülürsun.

Eğer öyle bir durum var ise 750 lirayı sakla kenara koy nisan olsun oradan gelenleri sen al. Onları birleştir ve o zaman ceyizini almaya başla.

Kızının nisanindan gelenler ile bağ evine yatırım yapmak çok başka bir kafa ben anlayamadım. Bağ evi almak için kızına mi güveniyorsun.

Şimdi ben anlamadım, maddi durumunuz kötü söylediğine göre. 750 TL'yi bile ne yapacağını şaşırmışsın, baban çeyizini bile eşe-dosta-akrabaya aldırma niyetinde, nişanı bile erkek tarafı yapıyor, gelecek altınların hesabını şimdiden yapmaya başlamışsınız ama baban ev mi alacak?

Bu şartlarda nasıl evlenilir? Nişanda takılanlarla çeyiz alayım diyorsun ona bile babanın el koymasından başka yere yatırmasından korkuyorsun. Babana ne nişanda takılan altından? Ayrıca daha ortada çeyiz yok, 750 lirayı ev için yatırım olarak görüyorsun. Ayol çok ilginçsiniz vallahi.

Bence ilginclukten ziyade kızımız fakir ve muhtemelen bir geliri yok. İhtiyaçlar çok kaynaklar kısıtlı. Nisan güzel bir para kaynağı ve babası kendi ihtiyacını karşılama derdinde kızı da kendi ihtiyacını ve bu nisan her ikisine de yetmeyecek tabii ki.

Ben ceyiz meyiz alma parayi da bi kosede yastik alti yap yada bankaya koy bilmiyorum.
Durumun sıkışık belli
Damat tarafi ne kadar yaparim dese de bence biseye karistirma ikiniz ne yapabiliyorsaniz onu yapin istemeyin bisey gönlünden koparsa insanlarin kabul edersiniz ama sen sunu ode sen bunu al demeyin kimseye.
Blendir olmasin cayci da olmazsin bisey olmaz
Bizim evde on kıza çeyiz verilecek dantel vs vardi kirilmasinlar diye sadece islemeli kumas aldım bi set bi set esim secti ben almiyorum uzuluyorlar diye.
Blendrimi kac ay sonra aldim halimi kac ay sonra perdelerim eski evimden kalma ama acil degismek zorunda değil zaten 5000 flnda vermem kaliteli 200 300 e diktiricem sonra maaslarimiz dugun esya masrafi krediye gidiyor. Ben birikim yapmaya çalışıyorum kucuk bi ev peşinatı için perdelerim umrumda degil ceyiz serme fln yapmadım kp den de yardim almadik.
Kafamiz rahat kimse ben size bunu yaptim diye gelemez bize .
Calismiyorsunuz sanırım bence düşünün
Buyuk nisandan vazgecin bence esinizle bastan planlayin bu işleri kimseye muhtac kalmayın

Bu arada olabilecek en mantıklı şey nisanin olmasini beklemen
Hele bir kimler gelecek kimler takı takacak görün
Ayrica nisanda takılan takıları karsi taraf size verecek mi bir görün ondan sonra elinizde ki parayla ne yapmanız gerektiğine karar verin bence

valla çok güzelmiş
adetlere bu kadar bağlıysanız bir kere nişanı kız tarafı yapar. babanız madem tutsun bir yer yapsın.
tatlı bizde de olan bir adet, eskiden şerbet derlerdi şimdi tatlı oldu adı ama madem söz takıldı, tatlı yenildi ayrıca bir de nişana ne gerek var?
dahası size nişanda takı takacaklar, ayrıca eşya alacaklar üstüne bir de düğünde takı takacaklar dayınız amcanız öyle mi?
dayınız amcanız para mı basıyor? altın mı saçıyor?
anladığım kadarıyla sizin taraf takı filan takmayacak çünkü size eşya alacaklar. (biri düdüklü tencre alacak öbürü ütü alacak vs. bari onlara liste verin telefonda anların herkes işe yarar şeyler alsın, bizde de bu adet vardır kız tarafı gelin çalışmıyorsa kendi eşyasını almıyorsa kızın eşyasını alır) o zaman takıyı erkek tarafı takacak. Erkek tarafı hem nişanı hem düğünü yapacak -hem de sözü tatlıyı yaptı. Hem de takılar sizin olacak. Hatta düğün takılarıyla ev alınacak?
Ben size diyim bu plan bir yerde gümler.
Üstüne blendar'dır tost makinesidir Allah aşkına 1. derece ihtiyaç bunlar mı bu yoklukta? Sizin buzdolabı, yatak odası filan almanız gerek mez mi? Yoksa onları da mı toptan erkek tarafı alacak?
Bu plana göre her haltı erkek tarafı alacaksa takıları salon parasına, orkestra parasına vermek için alalım dese haklı adamlar. Sizin alacağınız bir tost makinesi adamlar tatlı+söz+nişan+düğün+gelinlik+ mobilya+ balayı+ beyaz eşya. + + +
e oturun bir düşünün lütfen, damadın anne babasında peygamber sabrı varsa ne ala yoksa, o takılar size kalır mı kalmaz mı?

Çeyizini yapmaya başladığımda babamgil e nişan parasının üstü artıp bana istediğim gibi altın takmazlar diye korkuyorum çünkü babam yaylalik satın almayida düşünüyor zaten çeyizi tamam ben bu parayla orayı alayim diye düşünür diye korkuyorum
Nişanda takılacak paraya güveniyorsunuz üstelik birde babanız yaylalık almayı düşünüyor gelicek olan takılara güvenip:KK64::KK64::KK64:

Büyük tatlı ve büyük nişan nedir? İlk defa duyuyorum. Maddi durumunuz elverdiği ölçüde girseniz böyle organizasyonlara. Bunlara verilecek paralar bir sürü ihtiyacınızı karşılarsınız.

Back
X