Yolun başında sayılırım. Haklısınız evli olduğumuzu bizimde bi düzenimizin olacağını hissettirecegim.Kaygısızlar gibi bir ortam belirdi gözümde. Allah'tan kayınvalidem benden nefret ediyor da, nikahtan beri hiç görmedim.
Bunları en baştan konuşun ne olur. Tavrınız net olsun. Orta yol falan da aramayın. Bunun orta yolu olmaz. Herkesin evi ayrı, düzeni kendine aittir. Kıymet bilinmiyor. Zaten en ufak bir sorun olduğunda her durumda kötü siz olacaksınız, bari haklı olun.
Hatta belki şu an size söylediklerim çok abartılı gelebilir ama bunlara saygı duymazlarsa da, evlenmeyin. En fazla biraz üzülür, sonra alışırsınız ama hayat böyle geçmez.
Aynı tatlılıkla sizde dolaylı yoldan cevabınızı verin. Her gün gitsenizde bir gün gitmeyince kötü oluyorsunuz. Şimdiden cümleleriniz ile mesafeli duracağınızı belirtin sonra yine gidersiniz içinizden gelirse. O zaman bir veli nimet gibi oluyor.İnanın çok kıymetli olursunuz. Hiç gitmeyip bir gün gidin başlarının üstünde taşırlar.Çok haklısınız ama üslubu o kadar farklı ki bunları söylerken kötü birşey diyormus gibide gelmiyor kimseye kadın haklı tabi yanında ister evlatlarini bı gidip gelmekten birşey olmaz diye düşündüryor bazen bana bile...
Sen ben misin yoksa?? Benimki de beni sevmez. Hoş gram umrumda değil. Geliniz biz niye sevsinler bizi. Birtek onların oğluşu var biz ağaç kovuğundan çıktık..Kaygısızlar gibi bir ortam belirdi gözümde. Allah'tan kayınvalidem benden nefret ediyor da, nikahtan beri hiç görmedim.
Bunları en baştan konuşun ne olur. Tavrınız net olsun. Orta yol falan da aramayın. Bunun orta yolu olmaz. Herkesin evi ayrı, düzeni kendine aittir. Kıymet bilinmiyor. Zaten en ufak bir sorun olduğunda her durumda kötü siz olacaksınız, bari haklı olun.
Hatta belki şu an size söylediklerim çok abartılı gelebilir ama bunlara saygı duymazlarsa da, evlenmeyin. En fazla biraz üzülür, sonra alışırsınız ama hayat böyle geçmez.
Ya bende hiç gitmem demiyorum ki kendi kendime içimden kizimmm kendi ailen olsa hergun sıkılmadan gitmek istersin oda senin eşinin ailesi diyorum.' ama hergun yatağından kalk akşama kadar kal istemiyorum. Bugün temizlik yapıyorum diycem anneme gidiyorum alışveriş yapmam lazım falan diyip en azından haftada ikiye falan indirsem razıyım ciddennn...Aynı tatlılıkla sizde dolaylı yoldan cevabınızı verin. Her gün gitsenizde bir gün gitmeyince kötü oluyorsunuz. Şimdiden cümleleriniz ile mesafeli duracağınızı belirtin sonra yine gidersiniz içinizden gelirse. O zaman bir veli nimet gibi oluyor.İnanın çok kıymetli olursunuz. Hiç gitmeyip bir gün gidin başlarının üstünde taşırlar.
Bizi eşimle her gün çağırırlardı. Hep böyle mi gidecek diye hayır derdim zaman zaman. Her hayır dediğimde huzursuzluk olurdu evde. Onlarda eşimde anladı zamanla. Eskiden direkt eşimi ararlardı gelin diye şimdi beni arıyorlar. Ben haftada bir giderim az kalırım. Eştim gün aşırı gider. Ama ben gidince çok daha kıymetli olurum yada öyle hissediyorum orası subjektif bir yorum
Bunlar çok doğal şeyler. Bana açıkcası biraz paronayaksınız gibi geldiNişanlımla 2 yıllık bir sevgililik sürecinden sonra nişanlandık kendisi de ailesi çok çok iyi insanlar asla inkar edemem ama aile olarak çok farklıyız hemşehriyiz aslında ama tabiki de yetişme tarzımiz çok farklı ilk başlarda bunu asla dert etmedim bilmiyorum şuandada dert edilecek birşey var mı ben mi büyütüyorum fikirlerinize ihtiyaçim var öncelikle cokk kalabalıklar ilk gelin olacağım kalabalık şöyle kız kardeşleri erkek kardeşleri var hepsi bekar. Kaynanam ilk gelin olacağım için hevesli Allah var ama bi yandan da çok pasif düşüncesiz bizim evimiz 2+1 bı çaya gelsnler herkesi toplayıp geliyor ev küçücük bazen bardak kaşık catal ciddiyim yetmiyor. Annem bana patliyor bende tek senle kayınbabam gelsin diyemem ki kendisini düşünmesi gerek. Ben ise 2 kardeşiz çok rahat yetiştim ne istersem oldu yapıldı asla ikiletilmedi nişanlım konusunda asla şüphem yok oda gözümün içine bakar ne dersem yapar okey ama oda annesi sonuçta bazen galeyanına geleceğini düşünmüyor değilim. Birazda alışamadım onlara açıkcasi ben bide soğuk mesafeli biriyimdir. Herneryse şuan tek sıkıntım evim ayrı olacak tamam. Ama sanırım yakınında oturmami istiyor ailem buna kesinlikle karşı ve bende öyle. Nişanlım başka konuşuyor annesi başka. Nişanlım atıyorum ki şu semtte buluruz falan diyor o ise gecenlerde 'iste bir komşu taşındi size tutalım' gibisine birşeyler dedi. Milletin yanında gelinim sabah erkenden gelip akşam gitsin evine isterim. Evi ayrı olacak tamam ama sürekli yanımda olsun falan diyor evlerinden aşırı sıkılıyorum bu arada sitede doğmuş büyumus biri olarak söylüyorum, evleri müstakil gerçekten boğuluyorum. (Asla yanlış anlamayın küçümsemek için demiyorum) bu söylemleri beni korkutuyor ne biliyim ben sabahın köründe kalkıp gidemem ki uyanamam bile evde bekar cocuklar var ne işim olur hayallerim var evim olsun kalkayim kahvaltımı hazırlayım yemeğimi yapıyım ne bileyim belki kiminize saçma gelir.
Bide son birşey eklemek istiyorum nişanlimin işi bazen de şehir dışı çıkabiliyor bir ay gelmediği oluyor bu süreçtete evini kapat gel bizimle kal derler buna da çok eminim. Kendi ailemde var elbette onlardada kalırım ama ne biliyim düğünümüz seneye yazın. Tek derdim onlardan biraz uzakta oturmak bir vasıtada olsa uzaklıkta olmasını istiyorum. Ne yapmalıym gerçekten artık çok etkileniyorum ağlıyorum resmen ama nişanlımı da çok seviyorum
Sizin yaşadığınız problemim aşağı yukarı aynısını görümcem yaşadı. Kendisi rahat büyümüş, ailesi kalabalık ama dediğiniz gibi cümbür cemaat gitme gelme emri vaki olayı yok. Kayınvalidesi hep tek oğlum, yok şuna ahdettim bilmem ne. Tatlı tatlı kendi isteklerini yerine getirmeye çalıştı. İş artık düğüne gelince görümcem nikah yapmak istedi nişanlısı da ona katıldı. (İkisi de asgari ücretli birikimleri yok) ama kayınvalidesi sütümü helal etmem, elalem bir oğluna düğün yapamadı diyecek gibi tamamen gösteriş ve insanları memnun etmek için ısrar etti. Baktı başaramıyor görümcemi kötülemeye başlamışlar. Biz de damadımızı çok severdik ama erkeğin bu durumda ailesi ve eşi arasında net bir şekilde köprü olması gerekiyor ve mutlaka bir duruş sahibi olmalı. Ailesi ile baş edemeyince onların isteklerini kendi istekleriymiş gibi dayatmaya çalıştı. Sonuç ayrılık oldu tabi, iki hafta sonra pişman olup geldiler ama kadın hala ısrarcıydı her konuda. Yine tatlı tatlı yapmaya çalıştı bunu. Size tavsiyem öncelikle nişanlınızla bunları konuşun kırmayın ama mutlaka açık olun. Belli bir çizginiz olduğunuzu bunu korumak istediğinizi söyleyin. Zaten aklı başında biriyse size hak verecektir. Ancak ailem diye tutturan biriyse uzak durun samimi söylüyorum. Bugün nerde oturmak istediğinize karar vermeye çalışan, yarın nereye gittiğinize neye giydiğinize de müdahale etmek isteyecektir. Kırılan başta kırılsın, sonra siz üzülmeyin.Nişanlımla 2 yıllık bir sevgililik sürecinden sonra nişanlandık kendisi de ailesi çok çok iyi insanlar asla inkar edemem ama aile olarak çok farklıyız hemşehriyiz aslında ama tabiki de yetişme tarzımiz çok farklı ilk başlarda bunu asla dert etmedim bilmiyorum şuandada dert edilecek birşey var mı ben mi büyütüyorum fikirlerinize ihtiyaçim var öncelikle cokk kalabalıklar ilk gelin olacağım kalabalık şöyle kız kardeşleri erkek kardeşleri var hepsi bekar. Kaynanam ilk gelin olacağım için hevesli Allah var ama bi yandan da çok pasif düşüncesiz bizim evimiz 2+1 bı çaya gelsnler herkesi toplayıp geliyor ev küçücük bazen bardak kaşık catal ciddiyim yetmiyor. Annem bana patliyor bende tek senle kayınbabam gelsin diyemem ki kendisini düşünmesi gerek. Ben ise 2 kardeşiz çok rahat yetiştim ne istersem oldu yapıldı asla ikiletilmedi nişanlım konusunda asla şüphem yok oda gözümün içine bakar ne dersem yapar okey ama oda annesi sonuçta bazen galeyanına geleceğini düşünmüyor değilim. Birazda alışamadım onlara açıkcasi ben bide soğuk mesafeli biriyimdir. Herneryse şuan tek sıkıntım evim ayrı olacak tamam. Ama sanırım yakınında oturmami istiyor ailem buna kesinlikle karşı ve bende öyle. Nişanlım başka konuşuyor annesi başka. Nişanlım atıyorum ki şu semtte buluruz falan diyor o ise gecenlerde 'iste bir komşu taşındi size tutalım' gibisine birşeyler dedi. Milletin yanında gelinim sabah erkenden gelip akşam gitsin evine isterim. Evi ayrı olacak tamam ama sürekli yanımda olsun falan diyor evlerinden aşırı sıkılıyorum bu arada sitede doğmuş büyumus biri olarak söylüyorum, evleri müstakil gerçekten boğuluyorum. (Asla yanlış anlamayın küçümsemek için demiyorum) bu söylemleri beni korkutuyor ne biliyim ben sabahın köründe kalkıp gidemem ki uyanamam bile evde bekar cocuklar var ne işim olur hayallerim var evim olsun kalkayim kahvaltımı hazırlayım yemeğimi yapıyım ne bileyim belki kiminize saçma gelir.
Bide son birşey eklemek istiyorum nişanlimin işi bazen de şehir dışı çıkabiliyor bir ay gelmediği oluyor bu süreçtete evini kapat gel bizimle kal derler buna da çok eminim. Kendi ailemde var elbette onlardada kalırım ama ne biliyim düğünümüz seneye yazın. Tek derdim onlardan biraz uzakta oturmak bir vasıtada olsa uzaklıkta olmasını istiyorum. Ne yapmalıym gerçekten artık çok etkileniyorum ağlıyorum resmen ama nişanlımı da çok seviyorum
Belkide bilmiyorum evlilik öncesi psikolojisi oluştu sanırım şimdiden...Bunlar çok doğal şeyler. Bana açıkcası biraz paronayaksınız gibi geldi
Hiç anneci değil (gibi) sonradan ne olur bilmem elbette ama bazi ufak tefek rahatsızlıklarımi dile getirdiğimde boşver seninle evlenen benim kimene falan diyor bilmiyorum belkide onlarda benden sıkılır ilkim diye şimdi bu kadar isteklidir belkide olumlu düşünüp kendimi motive etme çabam...Sizin yaşadığınız problemim aşağı yukarı aynısını görümcem yaşadı. Kendisi rahat büyümüş, ailesi kalabalık ama dediğiniz gibi cümbür cemaat gitme gelme emri vaki olayı yok. Kayınvalidesi hep tek oğlum, yok şuna ahdettim bilmem ne. Tatlı tatlı kendi isteklerini yerine getirmeye çalıştı. İş artık düğüne gelince görümcem nikah yapmak istedi nişanlısı da ona katıldı. (İkisi de asgari ücretli birikimleri yok) ama kayınvalidesi sütümü helal etmem, elalem bir oğluna düğün yapamadı diyecek gibi tamamen gösteriş ve insanları memnun etmek için ısrar etti. Baktı başaramıyor görümcemi kötülemeye başlamışlar. Biz de damadımızı çok severdik ama erkeğin bu durumda ailesi ve eşi arasında net bir şekilde köprü olması gerekiyor ve mutlaka bir duruş sahibi olmalı. Ailesi ile baş edemeyince onların isteklerini kendi istekleriymiş gibi dayatmaya çalıştı. Sonuç ayrılık oldu tabi, iki hafta sonra pişman olup geldiler ama kadın hala ısrarcıydı her konuda. Yine tatlı tatlı yapmaya çalıştı bunu. Size tavsiyem öncelikle nişanlınızla bunları konuşun kırmayın ama mutlaka açık olun. Belli bir çizginiz olduğunuzu bunu korumak istediğinizi söyleyin. Zaten aklı başında biriyse size hak verecektir. Ancak ailem diye tutturan biriyse uzak durun samimi söylüyorum. Bugün nerde oturmak istediğinize karar vermeye çalışan, yarın nereye gittiğinize neye giydiğinize de müdahale etmek isteyecektir. Kırılan başta kırılsın, sonra siz üzülmeyin.
Yok, benimki oğlunu da sevmiyorSen ben misin yoksa?? Benimki de beni sevmez. Hoş gram umrumda değil. Geliniz biz niye sevsinler bizi. Birtek onların oğluşu var biz ağaç kovuğundan çıktık..
Başta nasıl davranırsan öyle gider, ılk once nısanlınla konusabılırsın ona acıkca ıstedıklerını soyle anlaşın dusunden once ev ısını hallet ki sona kalırsa emrı vakı gibi kv nın yakınına gitmek zorunda kalırsınNişanlımla 2 yıllık bir sevgililik sürecinden sonra nişanlandık kendisi de ailesi çok çok iyi insanlar asla inkar edemem ama aile olarak çok farklıyız hemşehriyiz aslında ama tabiki de yetişme tarzımiz çok farklı ilk başlarda bunu asla dert etmedim bilmiyorum şuandada dert edilecek birşey var mı ben mi büyütüyorum fikirlerinize ihtiyaçim var öncelikle cokk kalabalıklar ilk gelin olacağım kalabalık şöyle kız kardeşleri erkek kardeşleri var hepsi bekar. Kaynanam ilk gelin olacağım için hevesli Allah var ama bi yandan da çok pasif düşüncesiz bizim evimiz 2+1 bı çaya gelsnler herkesi toplayıp geliyor ev küçücük bazen bardak kaşık catal ciddiyim yetmiyor. Annem bana patliyor bende tek senle kayınbabam gelsin diyemem ki kendisini düşünmesi gerek. Ben ise 2 kardeşiz çok rahat yetiştim ne istersem oldu yapıldı asla ikiletilmedi nişanlım konusunda asla şüphem yok oda gözümün içine bakar ne dersem yapar okey ama oda annesi sonuçta bazen galeyanına geleceğini düşünmüyor değilim. Birazda alışamadım onlara açıkcasi ben bide soğuk mesafeli biriyimdir. Herneryse şuan tek sıkıntım evim ayrı olacak tamam. Ama sanırım yakınında oturmami istiyor ailem buna kesinlikle karşı ve bende öyle. Nişanlım başka konuşuyor annesi başka. Nişanlım atıyorum ki şu semtte buluruz falan diyor o ise gecenlerde 'iste bir komşu taşındi size tutalım' gibisine birşeyler dedi. Milletin yanında gelinim sabah erkenden gelip akşam gitsin evine isterim. Evi ayrı olacak tamam ama sürekli yanımda olsun falan diyor evlerinden aşırı sıkılıyorum bu arada sitede doğmuş büyumus biri olarak söylüyorum, evleri müstakil gerçekten boğuluyorum. (Asla yanlış anlamayın küçümsemek için demiyorum) bu söylemleri beni korkutuyor ne biliyim ben sabahın köründe kalkıp gidemem ki uyanamam bile evde bekar cocuklar var ne işim olur hayallerim var evim olsun kalkayim kahvaltımı hazırlayım yemeğimi yapıyım ne bileyim belki kiminize saçma gelir.
Aaaaa resmen acitasyon duygu sömürüsü yaparak herkesi eline alıyorÜslubu farklı da ondan üzülürüm ben anneyim evlatlarım hep bir arada olsun sende benim evladimsin bir parçamsin falan falan...
Sizinki anne değil mi? Benim de annem bir arada olalım istiyor, nasıl yapalım ben kendi aileme gideyim oğlunuz size gelsin devamlı deyin. Bakın şimdiden çok bile yüz vermişsiniz, çok naifsiniz. Kesinlikle bir an önce bu duruma tedbir alın. Gerekirse anne babanız konuşsun. "O nasıl laf evlatlarım bir arada olsun falan, bizim kızımız da bizim evladımız" desin.Üslubu farklı da ondan üzülürüm ben anneyim evlatlarım hep bir arada olsun sende benim evladimsin bir parçamsin falan falan...
Kayınvalidem benim de bir evim var düzenim var lafına aşırı bozuluyor benide uyardı birkaç defa ben herkes bir arada olsun isterim evim evim dersen üzülürüm dedi açıktan.
Uzulebilirsin sikinti yok diyemiyorsunuz tabi.Siz uzuleceksiniz o zman bu evlilikte.Kayınvalidem benim de bir evim var düzenim var lafına aşırı bozuluyor benide uyardı birkaç defa ben herkes bir arada olsun isterim evim evim dersen üzülürüm dedi açıktan.
Açık net hergun eşini çağırır gitmesen bile sonunuz pek hayırlı görünmüyor balık baştan kokmuşKayınvalidem benim de bir evim var düzenim var lafına aşırı bozuluyor benide uyardı birkaç defa ben herkes bir arada olsun isterim evim evim dersen üzülürüm dedi açıktan.
Ya şu konusman bile çok saçma niye ayrı eV de oturacaksın ki o zaman otel gibi kullanacaksan biRi dün konu açmıştı eşimin ailesine gitmek zorundayım eşim gitmezsem olay çıkarıyor her gün gece 12 ye kadar ordayız diye senin arkadaşım ailen gelmeyecek mi evine niye hergun kv de olasın kesin ve net dille sertte olsa belirt ben değişmem kendi düzenim olacak hergun gelemem bu konu da beni değiştirmeye çalışmayın değişmem de cunki böyleleri evlendikten sonra ayılıp bayılıp yine gelmeni ister eşinle de aranı açar sırf böyle kaynanam var diye en fazla bir sene evli durdum bilgine balık baştan kokmuş uyarıyorum anlarsanız inşallah anlarsınız da bu erkekler de nişanlıyken canim cicim evlendikten sonra onlar benim ailem yapsan ne olur gidelim diyip duracak demedi demeeYa bende hiç gitmem demiyorum ki kendi kendime içimden kizimmm kendi ailen olsa hergun sıkılmadan gitmek istersin oda senin eşinin ailesi diyorum.' ama hergun yatağından kalk akşama kadar kal istemiyorum. Bugün temizlik yapıyorum diycem anneme gidiyorum alışveriş yapmam lazım falan diyip en azından haftada ikiye falan indirsem razıyım ciddennn...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?