Nişanlıyım psikolojim bozuldu

Nişanlısı ne diyor peki bu sabah gidip gece eve dönmeli planlara?

Kayınvalidem benim de bir evim var düzenim var lafına aşırı bozuluyor benide uyardı birkaç defa ben herkes bir arada olsun isterim evim evim dersen üzülürüm dedi açıktan.

O zaman kusura bakmasin üzülecek. Siz nisanlinizla evleniyorsunuz annesiyle degil. Seni uyarmak haddine degil.

Kayınvalidem benim de bir evim var düzenim var lafına aşırı bozuluyor benide uyardı birkaç defa ben herkes bir arada olsun isterim evim evim dersen üzülürüm dedi açıktan.
Merhaba merve . Kayinvalideniz şimdiden fenalık sinyalleri vermiş. Birde ilk gelinsiniz galiba baya havalanmış bence . Öncelikle sizde tatlı dille kayinvalidenizi uyarın . "Anne ev ev üstüne olmaz diyorlar sende bilirsin az buz." deyin. Şimdiden nişanlınız ile de konuşun. Ne bizimkilere ne de sizinkilere çok yakın oturmayalım diyin. Her gun her gun kv neden gidesiniz ki ? Aynı şekilde hergun hergun annenize de gitmeyin bence . Evinize alışmanız zaman alıyor cünkü. Sonucta eviniz ayri isiniz ayri . Siz de evde yiyip içeceksiniz . Hemde ilk zamanlarin keyfi hic bir zaman olmaz bence . Ama sorunsuz geçeceğini düşünmeyin bu günlerin. Yeri gelecek siz yeri gelecek nişanlınız bir kac sorun yaşayacaksiniz hem kv ile hemde birbiriniz ile.

En son kendimden bir örnek verip daha fazla uzatmayayım benim kv iyidir ama kp her konuda huysuzdur . Hafta da 2 3 defa giderdim . Yine de mutlu olmazdı. Kendi aileme de 2 haftada bir gidiyordum. Ama kvlere gidince evdeki işlerim hep kalıyordu . Başta esim de mutluydu bu durumdan . Ama çamaşırlar yikanmayinca , yemekleri ben yapmayinca , ve de artık babasini hic bir sekilde mutlu edemeyince vazgeçti oda . Ayrica evde olmayinca yemek yapmayı da geç öğreniyorsunuz. Yani ben çok bilmiyordum yemek yapmayı ama şimdi daha iyi yapıyorum .Gitsem bile gitme diyecek nerdeyse . Şimdi oraya da 2 haftada bir gidiyorum. Eşim istediği zaman gider 1 saat oturur aksam evine gelir. Ama buraya kadar gelene kadar bizim ki de bize yetti Allahtan hemen çocuk olmadıda kolay atlatabildik .

Umarim sorunsuz sekilde hallolur ve kv yakanızı bırakır Güclü durun

Geçmiş olsun bu yaşadıklarınız evliliğinizin fragmanı. Nişanlınız şimdi canım cicim diyor evlenince ne var annem öcü mü sana ne yaptı git gelsin diyecek. Anneniz nişanlınız onun annesi oturup açık açık bu konuları şimdi konuşun ne olacaksa şimdi olsun.

Oğlunun değişip değişmeyeceğini garantiniz var mı?
Valla pek iç açıcı görünmedi bahsettiğiniz profil.

Üslubu farklı da ondan üzülürüm ben anneyim evlatlarım hep bir arada olsun sende benim evladimsin bir parçamsin falan falan...
Hep duygu sömürüsü gereksiz şovlar. Daha dün tanımış ne ara bir parçası olabilmişsiniz. Benim kayınvalidem de bayılır herkes bir arada olsun falan, ne oluyor herkesi aynı anda görünce çözemedim. Sizinki de tatlı dille bağlamaya çalışıyor, kıyamayıp bir şey de diyemiyorsunuz işi biliyor siz de tatlı dille bu tarz şeyler sevmediğinizi baştan söyleyin, gerekirse evlenmezsiniz. Bu arada benim annemin evine de öyle kafasına göre sülalesini toplayıp ancak 1 kere gelinebilirdi sonrasında müsaade etmezdim, annenizin evinde at koşturan sizin evinizde ne yapmaz. Tabii evinize gitmeye fırsat bulabilrseniz.

Şimdi aynı özelliğe sahip bir ailenin geliniyim fazlası var eksiği yok. ben açık sözlü oldugum için sıkıntı olmuyor gelip gitme illaki var ama onu da belli ölçüde idare ediyorum sonuçta eşimin ailesi diye. eşin yokken gel kal muhabbeti bizde de oluyor açıkça dedim ben rahat edemiyorum çocuk değilim kendi evimde kalırım. diye şimdi hala söyler kv gel kal dicem de sen gelip kalmazsın falan diye arada yakınır hiç takmam yüzlerine dedim zaten eşimle gelip kalırsam kalırım eşim yokken kalmam diye. Kalabalık gelme konusunda ben sıkıntı etmiyorum sonuçta hepsi tek seferde geliyor görmüş oluyoruz ayrı ayrı hergün onlarla ugraşmak istemem. bide bu kalabalık mevzuda kv Bi defasında odaya farklı 2 koltuk koyalım gelince sıgmıyoruz demişti bende o koltukları oraya koymayı düşünmüyorum bu benim sorunum değil sizde ordu gibi gezmeyin demiştim şu sabah gel akşam git işi sizi yorar bunun baskısı olacak gibi en başından nişanlın ve ailesine bunun olmayacağını net söyle yoksa seni büyük stres bekliyor

Senin bu kaynanaya anneme gidiyorum da diyemezsin bence. O da ayrı olay olur. Ve böyle kendini acindiran anneler aşırı manipülatif olur eminim ask bitince eşin de senin degil annesinin agzina bakmaya başlar. Yol yakinken şartlarını söyle bozulan bozulsun.

o zaman "anne bende öyle çok çok bir arada olmak istemem. O zaman oğluna evime alışamam. Asıl sen böyle dersen ben üzülürüm" vs diyeceksiniz.. Alışırsın derse de "o adetler eskide kaldı ortası bulunur" falan diyeceksiniz
yoksa evlendikten sonra çook konu açarsınız buralar hep bir arada yaşıyoruz bıktım vs diye

Kayınvalidenizin hayat tecrübesi sizden çok, kartlarını kibar ve açık oynuyor, orada ki üzülürüm kelimesinin Türkçe tercümesi benim dediğim olacak, bir kere bunu netleştirin kafanızda. Sizde net olun, ben bu kadar iç içe yaşamak, aile bağlarını abartmak istemiyorum, kalabalıkta yaşamaya devam etmek istesem evlenmezdim ailemle yaşardım diyin kibarca. Kadın bu kadar net konuşabiliyorsa oğlundan bir çekincesi yoktur bu detayı da atlamayın. Nişanlınızla konuşun tutacağınız evi, yaşayacağınız hayatı planlayın, siz kendinizi yemeyin, onlar durumu anlasın. Olmuyorsa da baştan üzülün, evlendikten sonra bunları yaşamak çok daha zor

Üslubu farklı da ondan üzülürüm ben anneyim evlatlarım hep bir arada olsun sende benim evladimsin bir parçamsin falan falan...
o zaman "evet benim annem de öyle ister.. Biz en iyisi anneme yakın ev tutalım.. Kadın da içten içe istiyordur belki ama senin gibi dile getiremiyordur" falan diyin daha da bozulsun

adınız soğuk geline çıkar çıkarsa da çıksın :)

Şimdi hangi şehirde yaşıyorsunuz bilmiyorum ama hemen önünüze haritayı açıyorsunuz ve kayınvalideye en uzak olan semti işaretliyorsunuz, nişanlınıza da "Ev şu semtten tutulursa bu iş olur, yoksa uzatmadan ayrılalım" diyorsunuz.

İşleriniz nereye yakinsa orda oturun yakinlik iyi degil bizzat ben yasadim ansizin gelenler mi arayip yoldan geciyoruz diyenlermi surekli çağırıp gelenleri calsitigim surece haftasonu aksamlari rahat yoktu evde cocuk bakarken hiccc yoktu coxuk icin iyi akraba ici vs ama bi sure cocuk yapmicam derseniz uzak oturun söyle sort atlet oturduğum gün olmadi rahat rahat her an baskin yiyecek durumu ile yaşadım

Senin annen diyor mu evlatlarımı bir arada görmek isterim hergün geleceksin diye ?

En baştan konuşulacak konular bunlar, yoksa üzülen siz olursunuz. Nişanlınızla açık açık konuşun ben her gün gidemem evimiz uzakta olacak diye. İpler kopacaksa da şimdi kopsun sonra üzülen siz olursunuz ve daha çok üzülürsünüz. Sınırlarınız net çizin, ben de isterim her gün anneme gelmeyi demişsiniz. Olumlulamaya çalışmayın yanlış olan bir şeyi. Siz de biliyorsunuz bunun yanlış olduğunu içiniz o yüzden rahat değil o yüzden bu konuyu açtınız. her gün ailelere gidilecekse ne gerek var evlenmeye.

Nerede oturmak istediğin ve akraba ilişkileri konusunda kesin tavrını hem nişanlın hem de müstakbel kv ile en baştan konuş, bitecekse şimdi bitsin.

O zaman evlenmeyeceksin yoksa bunun sonu yok yani

Vuhuuu kayınvalide gümbür gümbür çok çekeceğin var bu şekilde konu sahibi . Sırf nişanlinin hatrina susup duruyorsun belli ki ama annen çok haklı . Birde o çok sevdiğiniz nişanlı size sürekli annemi üzdün demeye başlayacak . Bunlara engel olmazsan çok zorlanacaksın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…