niye anlamıyorlar???

e_ve_e

allahım yavrularımın acısını gösterme...
Kayıtlı Üye
26 Mayıs 2015
423
296
103
bi hast.çalışıyorum ve insanlara laf anlatamıyorum..şimdi bi diyaloğumuzu anlatıcam size..
-fatih bey buradamı?
ben: hayır ameliyatta
-ne zaman burada olur?
ben:sadece salı günleri burada oluyo..
-yarın gelsem görememmi?
ben:hayır sadece salı günleri görebilirsiniz diğer günler ameliyatta
((başımda baya bi bekledikten sonra))
-o zaman ben ne gün geleyim??

ya artık kafayı yedirecekler bana aynı şeyleri dönüp dönüp bidaha anlatıyorum ve bunun gb. bir sürü kişi geliyo akşama kadar akşam eve gidince bön bön bakıyorum

Ay canım ben de memurum aynı şeyleri ben de yaşıyorum. İnsanlarımız böyle deyip sakin kalmaya çalış. Düşündükçe sana zarar.

Siz iyisiniz, size maaşınızı ben veriyorum demiyorlar en azından. İnsanları olduğu gibi kabullenin ve asla kafanıza takmayın gülün geçin.

bende şuan bir devlet kurumda çalışıyorum. buradaki memurlarında hiç sabrı yok hemen öfkeleniyorlar tersliyorlar vs.
Ama ben sinirlerim alındığı için rahatım
Sizde işinizi severek yapın içten gelsin belki faydası olur.

Annem hastane de yatarken rontgen için kayit yaptırmaya indim. Kayıt için önümde bi bayan vardı. Beş kere başka bi yeri sordu nerde diye. Görevli kızla göz göze geldik üzüldüm. Dinlemiyorlar mi ne yapiyolar ben de anlamıyorum. Allah sabır versin.

bunu bende yaptım, tabi bu kadar ısrarcı olmadım. ama o an insan kendini çaresiz hissediyo saatlerce bekliyosun ama doktor yok asistanlar bakıyo. benim doktorunda günü salıymış :KK53:
diğer bi kontrolüm doktorun gününe denk geldi. bana sıra gelene kadar doktor ordaydı. benden bi önceki kişide ortadan kaybolu. yine asistanalara kaldık, doktoru görebilcekmiyim diyorum denk gelirse diyo hani bugün doktorun günü ya.
doktoru görebilmek için ille her seferinde parayı bastırmakmı lazım :KK12::63:

Haklisiniz bende sevmem ayni seyi tekrar tekrar soylemeyi yipratici...lakin bu tarz islerde sabirli olmak hosgorulu olmak lazim zira yapacağın iz her fevri cikis sizi zora sokar onun icin sakin olun guzel guzel soyleyin bence

bi hast.çalışıyorum ve insanlara laf anlatamıyorum..şimdi bi diyaloğumuzu anlatıcam size..
-fatih bey buradamı?
-ne zaman burada olur?
-yarın gelsem görememmi?

ya artık kafayı yedirecekler bana aynı şeyleri dönüp dönüp bidaha anlatıyorum ve bunun gb. bir sürü kişi geliyo akşama kadar akşam eve gidince bön bön bakıyorum

Onlarda bintürlü sorunla geliyorlar oraya
Belkide korkuyolar rahatsızlıklarının boyutundan düşünemiyorlar
Herkes herzaman sağlıklı düşünecek diye bir kural yok ki
Bence sizin zaten işiniz bu .tamam anlıyorum sorumluluğunuzu yerine getirip anlatabilirsiniz
Ama onların açısından da bakarak empati kurun çünkü bunlar hasta veya endişeli hasta yakınları olabilir yani
Birazdaha sakin ve sabırlı olursanız sorun kalmaz diye düşünüyorum sizin açınızdan

-fatih bey buradamı?
-ne zaman burada olur?
-yarın gelsem görememmi?

Insanlarla bire bir ugrasmak zordur ozellikle turk insani ile, ve ozellikle turkiyede. Ne yazikki hepimiz herseyin bir kisa yolu bir uc kagidi oldugunu yada olacagini dusundugumuz ve buna alistigimiz icin sizin ordaki ilk verdiginiz cevap yani
sadece sali gunleri burda demeniz o kisiye yeterli gelmemis. cunku neden ? O insanin kafasinda ya kesin doktor geliyordur da bize demek istemiyorlarlardir, kesin doktor geliyordur da ek muayene ucreti odeyene, esine dostuna, kendi ozel yerine gelen ozel hastalarina falan bakiyordur, kesin oyle birsey vardir da biz normal vatandastan sakliyorlardir diyerek dusunuyor o kisi. O yuzden birdaha birdaha soruyor..

Hakli mi haksiz mi, suclu kim bilinmez ama toplumda boyle bir genel algi var, marketinden okuluna hastanesinden kafesine, ev ahalisinden is arkadasina toplum olarak herkes her yerde her durumda kural disina cikmayi, sinirlarin ve izin verilenin disinda is yapmayi, kurallara uymaktansa kendi isine geleni kendi cikarini koruyani secmeyi, toplumun degilde knedi oz cikarini dusunmeyi adet edindigi icin herkeste her iste bir uc kagit var diye kafasina yerlesmis durumda.

Ulkenin terbiyesi egitimi ahlaki bozuk kisacasi...
Orn: adam yolda giderken saga cekiyor arabasindaki copu pisligi yol kenarina savurup basip gidiyor, burdaki dusunce arabam temiz olsun ama sokak kirlenmis, cevre kirlenmis umrunda degil.

Kisaca ulke saygisiz materyalist ve cikarci

Siz boyle bir topluma cok gormeyin yasadiklarinizi...

Kolay gelsin

O anda hasta yerine kendinizi koyarsanız sinirlenmezsiniz . Hastane de hasta veya hasta yakını olarak bulunmak farklı bişey hastane de çalışıyor olmak tamamen farklı. Hasta / hasta yakını psikolojisini anlayın zira anlayamiyorsaniz işten ayrılin.

-fatih bey buradamı?
-ne zaman burada olur?
-yarın gelsem görememmi?

Kolay is yokki Allah hepimizin yardimcisi olsun

O anda hasta yerine kendinizi koyarsanız sinirlenmezsiniz . Hastane de hasta veya hasta yakını olarak bulunmak farklı bişey hastane de çalışıyor olmak tamamen farklı. Hasta / hasta yakını psikolojisini anlayın zira anlayamiyorsaniz işten ayrılin.

Millet laftan anlamiyor diye niye isten ayrilsin?
Konu sahibi insanlarin psikolojilerini dusunmek zorunda degil.
Insanlar soyleneni anlamak zorunda ama islerine gelmeyince bile isteye anlamak istemiyorlar. Ki bilgi vermiyor vs degil. Ayni isi 5 kere yapmak tahammul edilir gibi degil.

Konu sahibi, bunun cozumu cidden yok. Insanimiz boyle. Bir yerden sonra cevap verme.

sadece hastanede değil o tipler... markette, durakta, okulda, işte heryerde. sizden tek ricam birine sinirlenince diğer insanlara surat yapmayın. lakin hastanede suratsız cevap veren çok kişi var.

Ben yabancılarla çalışıyorum.İşlerine gelmeyen bir nokta olursa aynı soruyu 45 farklı şekilde soruyorlar,ben de aynı cevabı aynı şekilde 46 kere yanıtlıyorum.Başlarda bayardı şimdi sallamıyorum.

Millet laftan anlamiyor diye niye isten ayrilsin?
Konu sahibi insanlarin psikolojilerini dusunmek zorunda degil.
Insanlar soyleneni anlamak zorunda ama islerine gelmeyince bile isteye anlamak istemiyorlar. Ki bilgi vermiyor vs degil. Ayni isi 5 kere yapmak tahammul edilir gibi degil.

Konu sahibi, bunun cozumu cidden yok. Insanimiz boyle. Bir yerden sonra cevap verme.
Sayın hanımefendi . Ben kanser hastalığı yaşadım ve uzun süre tedavi oldum . Tedaviden sonra bende de geç anlama gibi bir problem ortaya çıktı . Ve zor duyuyorum. Doktor bunun zamanla geçeceğini söyledi . Bazen bende banka olsun hastane olsun gittiğim yerlerde soylenenleri geç algılayıp tekrar tekrar sorabiliyorum 23 yaşında olmama rağmen . Şimdi empati yaptığınız zmn (allah esirgesin ) aynı durum sizin başınıza ya da konu sahibinin başına gelse ne yapardınız ??

Back
X