Niye bakamadiniz bir cocuga ?

Kızım kreşe başladı bilirsiniz kres ortamı her türlü bulaşa acik başladı başlayalı hep hasta iyileşiyor yine hasta sonra yine hasta .. Ve kaynanam inatla her defasında hep aynı şeyi diyor niye bakamadiniz bu çocuğa , bir çocuğa bakamadiniz , ne oldu da bakamadiniz yine inanın cümleler hep aynı hep aynı.. Bir anneye kaç gece uykusuz kaldığı bilinmeden ne kadar üzüldüğü yorulduğu bilinmeden böylesi bir cümle sadece cahillikten kurulur mu? Bu saf kötü niyet değil mi? Üst komşum kaynanası ile yaşıyor bugün sordu kızım nasıl oldu yavrun dedi teyze iyi çok şükür dedim cocuk bu ille hasta olur sonra iyileşir yine olur dedi dedim teyze ne güzel dedin keşke bunu herkes anlasa dedim niye öyle dedin dedi ne biliyim dün kv ile konuştuk niye bakamadin bu çocuğa dedi deyince aa hiç olur mu öyle o ne demekmiş öyle dedi ki bu kadın 70 yaşında benimki 55 yaşında hani yaşlı cahil dersin ..anladım ki saf kötü niyetten cahillik bahanesi herseyin .. artık patlamak üzereyim ama ne yapmalı eşimle kötü olmak istemiyorum değmeyen bir zihniyet yüzünden
Ayy bu eskiler hep boyle . Benimde oglum hastalandi enfeksiyonlu bi hastalik gecirdi . Hastanede yattik 1 hafta . Uykusuzluk hastane ortami cocugun durumu yeterince gergin ve stresliyken babam ve esi surekli bakamiyosun cocuga beceremedin biturlu hasta ettin mahvettin ayni seyleri tekrarlayip durdular. Seni iyi anliyorum. Ben dayanamayip yeter sizene diye çıkısmıştm artik . Sanki biz anne olarak cok istiyoruz hasta olsunlar ozellikle ihmal ediyormusuz gibi bide boyle yorumlar insani çıldırtıyo. Sikma canini bosver . Ne soylersen soyle dusunceleri degismez . Adin hep bakamiyor besleyemiyor sıkı giydirmiiyor olur.

E bu zamana kadar ben bakıyordum hasta olmuyordu demek ki çok iyi bakıyormuşum fark ettiyseniz kreşe başladı demiyor musunuz?
Çocuk sosyal bir ortama girdi yeni virüslerle mikroplarla karşılaşıyor demelisiniz yani açıklayın.
Yok olmadı buyrun siz bakın deyin.
Geçen sene oğlum anasınıfına gitti ilk okul deneyimizdi kreşe gitmemişti pandemiden dolayı ve sürekli hastaydı o kadar zor ki sizi çok iyi anlıyorum.
Bu sene yine hasta oluyor mesela okul açıldığından beri burnu hep akıyor ama bronşit olmadı antibiyotik henüz yok.
Geçen sene hep hastanede yattık bronşitten.
Bu sene de resmen diken üzerindeyim.

Çünkü her zaman en iyi çocuk bakan kvlerdir. Bu hiç şaşmaz. En mükemmel anne yine onlardır. Hiç hasta olmayan çocuklarda onların çocuklarıdır. Bu sadece sizin ailede olan bir durum değil, emin olabilirsiniz .
Benim oğlumda rahatsızlandı. Üşüten, kalın giyindirmeyen ben oldum. Evim kuzey cephede bu aralar aşırı soğudu. Düşük derecede kombiyi açıyorum, vay efendim bu havada açılırmıymış. Biz onların gözünde ne yaparsak yapalım (iyi ya da kötü) her zaman yanlış yapan biz gelinler oluyoruz maalesef.

Kızım kreşe başladı bilirsiniz kres ortamı her türlü bulaşa acik başladı başlayalı hep hasta iyileşiyor yine hasta sonra yine hasta .. Ve kaynanam inatla her defasında hep aynı şeyi diyor niye bakamadiniz bu çocuğa , bir çocuğa bakamadiniz , ne oldu da bakamadiniz yine inanın cümleler hep aynı hep aynı.. Bir anneye kaç gece uykusuz kaldığı bilinmeden ne kadar üzüldüğü yorulduğu bilinmeden böylesi bir cümle sadece cahillikten kurulur mu? Bu saf kötü niyet değil mi? Üst komşum kaynanası ile yaşıyor bugün sordu kızım nasıl oldu yavrun dedi teyze iyi çok şükür dedim cocuk bu ille hasta olur sonra iyileşir yine olur dedi dedim teyze ne güzel dedin keşke bunu herkes anlasa dedim niye öyle dedin dedi ne biliyim dün kv ile konuştuk niye bakamadin bu çocuğa dedi deyince aa hiç olur mu öyle o ne demekmiş öyle dedi ki bu kadın 70 yaşında benimki 55 yaşında hani yaşlı cahil dersin ..anladım ki saf kötü niyetten cahillik bahanesi herseyin .. artık patlamak üzereyim ama ne yapmalı eşimle kötü olmak istemiyorum değmeyen bir zihniyet yüzünden
Kendini kötü hissetme. Okul hastalığı bu ilk yıl böyle gider.. sonra daha iyi olur. Eminim güzelce bakıyorsundur çocuğuna. Konuşmaya başlarsa işim var de telefonu kapat. Takılma hiç.. çok biliyorsa gelsin baksın onunda torunu elini taşın altına koysun, öyle konuşmakla olmaz..

En sinir olduğum şeydir,bir çocugu annesinden daha fazla düsundügunu ima edenlerin kurduğu cümleler 😠 Anlayacaklari dilden verin hemen cevabınızı,alttan almayın.

Hem cocugum hasta hem bana laf mi soyluyosun deyin…insanlar ayip olucak aramiz bozulmasin diye hissettiklerini soyleyemiyorsa bu kisitlanma demektir. Ozgursunuz hissettiginiz ne ise soyleyin o size bunu soylerken aramiz bozulucak diye dusunmus mu hayir. Duygusu ne ise soylemis siz de soyleyin. Kendi kendinize dert etmeyin cunku hissettiginiz tam da bu.

Oglum gecen yil krese basladi ekimden mayisa kadar bilimum hastalik gecirdi. Bu yil anasinifi gene basladi oksurukler hafif hafif atesler. 3 gun once kv ve kp bidi bidi niye oksuruyor bal ver sunu yap bunu yap diye basladilar (oglum asla bal yemez kasikla aninda kusar). Atlet giydiriyor muyum diye caktirmadan kontrol etmeye calisiyor cocugu 🤣🤣🤣 Dedim ki anneciiim ben bakamiyorm galiba bi iki hafta gel bizde kal da iyi olsun torunun. Aninda yan cizdi 🤣🤣🤣🤣 elime bi poset ihlamur iteleyip yolladi.

Bizimkiler üç dadılı (annem,canım amcam ve 2.canım amcam) büyüdün sen diye dalga geçerler benimle.Hasta olduğum zaman diliminde babannem bu üçlü dadiyi sorguya çekermiş işten dönünce. Torunlar evlatlardan kıymetli olabiliyor bazen bunun için söyleniyor olabilir. Yoksa çocuk bakmak vs. asla kolay değil kendileri de biliyor zaten kolay olmadığını.

Hastalandığını nereden biliyor? Sakın eşim gidip söylüyor demeyin. Eğer öyleyse önce kocayı hizaya çekmek lazım.

Kreş-okul demek hastalık demek. Çocuğum benim kırmızı çizgim lütfen bu konuda bir daha fikir bildirmeyin deyin. Sessiz kalmayın cevabını verin ki haddini bilsin. Hatta annesine gereken cevabı vermeyen kocaya da haddini bildirmek gerek.

Babamın lafı :) 2 senedir duymaktan illallah geldi bana da. Bunlar sana bakamıyor diyor çocuğa. Bence sen evet bakamıyorum sende kalsın sen bak de ve takma kafana

Eskiler hep öyleler, onlara göre her şeyin en iyisini onlar biliyor bizler cahiliz… Kendi evladınıza en iyi siz bakacaksınız tabi ki 9 ay karnınızda binbir zahmetle taşıyıp canınızdan can verip doğurmuşsunuz. Ağzı olan fikirsiz fikirsiz konuşuyor bunun önüne geçmek zor maalesef, en güzeli hıhı diyip geçmek.
Ah canım ah ..kalp kırmak o kadar kolay ki.bardak kırar gibi ..saf kötü niyet bu kendine yapıyor iste

Hastalandığını nereden biliyor? Sakın eşim gidip söylüyor demeyin. Eğer öyleyse önce kocayı hizaya çekmek lazım.

Kreş-okul demek hastalık demek. Çocuğum benim kırmızı çizgim lütfen bu konuda bir daha fikir bildirmeyin deyin. Sessiz kalmayın cevabını verin ki haddini bilsin. Hatta annesine gereken cevabı vermeyen kocaya da haddini bildirmek gerek.
Evet kocam söyledi canım:(

Oglum gecen yil krese basladi ekimden mayisa kadar bilimum hastalik gecirdi. Bu yil anasinifi gene basladi oksurukler hafif hafif atesler. 3 gun once kv ve kp bidi bidi niye oksuruyor bal ver sunu yap bunu yap diye basladilar (oglum asla bal yemez kasikla aninda kusar). Atlet giydiriyor muyum diye caktirmadan kontrol etmeye calisiyor cocugu 🤣🤣🤣 Dedim ki anneciiim ben bakamiyorm galiba bi iki hafta gel bizde kal da iyi olsun torunun. Aninda yan cizdi 🤣🤣🤣🤣 elime bi poset ihlamur iteleyip yolladi.
Asıl taktik bu aslında eşim gel de bak dedi aslında o da tarhana döktüm o kurumadı ki ıvır zıvır birseyler dedi iki yüzlüler ya

Hem cocugum hasta hem bana laf mi soyluyosun deyin…insanlar ayip olucak aramiz bozulmasin diye hissettiklerini soyleyemiyorsa bu kisitlanma demektir. Ozgursunuz hissettiginiz ne ise soyleyin o size bunu soylerken aramiz bozulucak diye dusunmus mu hayir. Duygusu ne ise soylemis siz de soyleyin. Kendi kendinize dert etmeyin cunku hissettiginiz tam da bu.
Çok güzel söyledin diline sağlık canım çok doğru

E bu zamana kadar ben bakıyordum hasta olmuyordu demek ki çok iyi bakıyormuşum fark ettiyseniz kreşe başladı demiyor musunuz?
Çocuk sosyal bir ortama girdi yeni virüslerle mikroplarla karşılaşıyor demelisiniz yani açıklayın.
Yok olmadı buyrun siz bakın deyin.
Geçen sene oğlum anasınıfına gitti ilk okul deneyimizdi kreşe gitmemişti pandemiden dolayı ve sürekli hastaydı o kadar zor ki sizi çok iyi anlıyorum.
Bu sene yine hasta oluyor mesela okul açıldığından beri burnu hep akıyor ama bronşit olmadı antibiyotik henüz yok.
Geçen sene hep hastanede yattık bronşitten.
Bu sene de resmen diken üzerindeyim.
Cokngecmisnolsun Allah şifa versin kalp kirmaknisteyene ne desen bos

Evde üç çocuk var. Kızım 3. Sınıf, ikizler kreşe başladı. Temmuz ve Ağustos ayında kulak- boğaz enfeksiyonu geçirdi. Pes peşe 3 er gün ateşleri vardı.

Okulun açıldıgı 2. Günden beri kızımın ara boğaz ağrısı ve burun akıntısı vardı. Ve beklenen son gerçekleşti ikizlerin biri dün akşam itibari ile ateşli.

Ben artık anneliği beceremedim diye düşünüyorum.bir yerde yanlış yapıyorum sanırım. Hüngür hüngür aglayasım var öyle sinirlerim bozuk.hatta konu acasim vardı ama üşendim. 😄

Ama doktorlar hariç kimseye anneliğimi sorgulatmam. Kimsenin bu konuda kalbimi kırmasına izin vermem. Uyarmak, yol göstermek başka bir şey can yakmaya çalışmak başka.

Bu kadar dert etmeyin , bir çocuğa annesinden iyi hiç kimse bakamaz .... kreşe başlayınca hastalıklar kaçınılmaz ne yazıkki :( benimki çok küçükken başlamasına rağmen hastalıklar bitmiyor :( geçen hafta ishal oldu bu hafta grip :( bağışıklıkları böyle böyle güçlenecek , öyle cahil insanların konuşmalarına kulaklarınızı tıkayın , yoksa zaten çocuk hasta diye insanın moreli sıfırlanıyor , öyle insanlar yüzünden canınızı sıkmayın ,enerjınızı sömürmesine izin vermeyin .... çok geçmiş olsun ( yaşadıklarınızı hepimiz yaşıyoruz )

Benim kızım geçen sene kreşe gitti bu yılda anasınıfı. Ama yine hastayız. İşin garibi bu sefer iki kızımda çabuk atlattı. Olan bana oldu kırılıyorum gripten. Demekki ben kendime bakamamişim 🙄
Geçmiş
Bu kadar dert etmeyin , bir çocuğa annesinden iyi hiç kimse bakamaz .... kreşe başlayınca hastalıklar kaçınılmaz ne yazıkki :KK43: benimki çok küçükken başlamasına rağmen hastalıklar bitmiyor :KK43: geçen hafta ishal oldu bu hafta grip :KK43: bağışıklıkları böyle böyle güçlenecek , öyle cahil insanların konuşmalarına kulaklarınızı tıkayın , yoksa zaten çocuk hasta diye insanın moreli sıfırlanıyor , öyle insanlar yüzünden canınızı sıkmayın ,enerjınızı sömürmesine izin vermeyin .... çok geçmiş olsun ( yaşadıklarınızı hepimiz yaşıyoruz )
Çok geçmiş olsun haklısın teşekkürler canim

Back
X