Niye bakamadiniz bir cocuga ?

Evde üç çocuk var. Kızım 3. Sınıf, ikizler kreşe başladı. Temmuz ve Ağustos ayında kulak- boğaz enfeksiyonu geçirdi. Pes peşe 3 er gün ateşleri vardı.

Okulun açıldıgı 2. Günden beri kızımın ara boğaz ağrısı ve burun akıntısı vardı. Ve beklenen son gerçekleşti ikizlerin biri dün akşam itibari ile ateşli.

Ben artık anneliği beceremedim diye düşünüyorum.bir yerde yanlış yapıyorum sanırım. Hüngür hüngür aglayasım var öyle sinirlerim bozuk.hatta konu acasim vardı ama üşendim. 😄

Ama doktorlar hariç kimseye anneliğimi sorgulatmam. Kimsenin bu konuda kalbimi kırmasına izin vermem. Uyarmak, yol göstermek başka bir şey can yakmaya çalışmak başka.
Geçen yıl en az 20 kez hastalandik çok ciddiyim. Elbette bende kendimi sucladigim oldu. Ama onlarla kendimde hasta oluyorum. Yapabileceğim herşeyi yapıyorum. Bu şekilde buyuyecekler. Allah bize güç ve sabır versin

Kızım kreşe başladı bilirsiniz kres ortamı her türlü bulaşa acik başladı başlayalı hep hasta iyileşiyor yine hasta sonra yine hasta .. Ve kaynanam inatla her defasında hep aynı şeyi diyor niye bakamadiniz bu çocuğa , bir çocuğa bakamadiniz , ne oldu da bakamadiniz yine inanın cümleler hep aynı hep aynı.. Bir anneye kaç gece uykusuz kaldığı bilinmeden ne kadar üzüldüğü yorulduğu bilinmeden böylesi bir cümle sadece cahillikten kurulur mu? Bu saf kötü niyet değil mi? Üst komşum kaynanası ile yaşıyor bugün sordu kızım nasıl oldu yavrun dedi teyze iyi çok şükür dedim cocuk bu ille hasta olur sonra iyileşir yine olur dedi dedim teyze ne güzel dedin keşke bunu herkes anlasa dedim niye öyle dedin dedi ne biliyim dün kv ile konuştuk niye bakamadin bu çocuğa dedi deyince aa hiç olur mu öyle o ne demekmiş öyle dedi ki bu kadın 70 yaşında benimki 55 yaşında hani yaşlı cahil dersin ..anladım ki saf kötü niyetten cahillik bahanesi herseyin .. artık patlamak üzereyim ama ne yapmalı eşimle kötü olmak istemiyorum değmeyen bir zihniyet yüzünden
Kaynana seni sevmiyor zayıf noktanı bulunca ondan faydalanıyor artık sende kızının hiç hastalanmadığını söyle sonra bekle bak bakim hangi konuda seni suçlayacak , bu kaynana ile anlaşman mümkün değil kızım seni sevmemiş sorun o

Vallla biz de böyle malbeyinliyiz , 2 yetişkin bir çocuğa bakamıyoruz ne yapalım senin gibi süperzeka değiliz derdim. Cidden derdim. Valla açmam telefonunu herkes haddini bilsin işi olmayan işlere karışmasın.
Aynen oyle desin, sanki bilerek hasta ediyor bebeyi😐😂 isi gucu yok kv nin belli..oylesine soylenmis birsey yorgun bitkin bir anneyi delirtebilir

Kaynana seni sevmiyor zayıf noktanı bulunca ondan faydalanıyor artık sende kızının hiç hastalanmadığını söyle sonra bekle bak bakim hangi konuda seni suçlayacak , bu kaynana ile anlaşman mümkün değil kızım seni sevmemiş sorun o
O kimseyi sevemez kalbinde gram sevgi yok..ama Allah büyük kaynim rızasını bile almadan evlilik teklifi etti bir kıza vee..aradığı mükemmel gelini bence buldu :D bekleyip göreceğim

Geçen yıl en az 20 kez hastalandik çok ciddiyim. Elbette bende kendimi sucladigim oldu. Ama onlarla kendimde hasta oluyorum. Yapabileceğim herşeyi yapıyorum. Bu şekilde buyuyecekler. Allah bize güç ve sabır versin

Bizde öyleyiz. Birde sırayla hasta oluyorlar. O kadar yorucu oluyor ki. Anne olmak çok zormuş. Rabbim beterinden saklasın. İnşallah böyle böyle geçer. Büyüdükçe az hasta olurlar.

Sizde ciddiye mi alıyorsunuz,aramalarına cevap mı veriyorsunuz ?gitsin ogluşunu arasın ne biçim adamsın çocuğu hasta ediyorsunuz diye.
Kusura bakmayın akıl yaşta degil işte.
Bizimkiler daha 5.gün başladılar boğazım acıyor demeye ne yapayım havadaki mikrop virüsü çalı süpürgesi ile süpüreyim mi?
Hasta olsunlar ki bağışıklık kazansınlar vücut böyle böyle tanıyacak mikrobu bakteriyi virüsü.
Allah kronik hastalığı olanlara Şifa versin

Ay benim annem bu yaşımda öyle . İki aydır sürekli hastayım kendine iyi bakmıyorsun diyor . Hastalık bu kim kendi veya çocuğu hasta olsun ister . Geliyor bulaşıyor işte . Olmaması içim tavsiye versin o zaman iyi bakmaktan kastı nedir yani. Ben olsam cevabını verirdim bir anda patlamaktan daha iyi olur diye düşünüyorum

Kreşe başlayıp her hafta mutlaka hastalanmayan çocuk var mı bir araştır sonra gel bana söyle deyin. Klasik bağışıklık güçlenme evreleri ve yıllarca çekeceğimiz bir durum. Kendileri sokağa sala sala büyüttü bizim nesli, şimdi de bıdı bıdı yani. B.k yesin

Kızım kreşe başladı bilirsiniz kres ortamı her türlü bulaşa acik başladı başlayalı hep hasta iyileşiyor yine hasta sonra yine hasta .. Ve kaynanam inatla her defasında hep aynı şeyi diyor niye bakamadiniz bu çocuğa , bir çocuğa bakamadiniz , ne oldu da bakamadiniz yine inanın cümleler hep aynı hep aynı.. Bir anneye kaç gece uykusuz kaldığı bilinmeden ne kadar üzüldüğü yorulduğu bilinmeden böylesi bir cümle sadece cahillikten kurulur mu? Bu saf kötü niyet değil mi? Üst komşum kaynanası ile yaşıyor bugün sordu kızım nasıl oldu yavrun dedi teyze iyi çok şükür dedim cocuk bu ille hasta olur sonra iyileşir yine olur dedi dedim teyze ne güzel dedin keşke bunu herkes anlasa dedim niye öyle dedin dedi ne biliyim dün kv ile konuştuk niye bakamadin bu çocuğa dedi deyince aa hiç olur mu öyle o ne demekmiş öyle dedi ki bu kadın 70 yaşında benimki 55 yaşında hani yaşlı cahil dersin ..anladım ki saf kötü niyetten cahillik bahanesi herseyin .. artık patlamak üzereyim ama ne yapmalı eşimle kötü olmak istemiyorum değmeyen bir zihniyet yüzünden
Kayınvalideler öyle
Neden sinir olup cevap vermiyorsunuz?
Eminim komşu teyzede kendi gelinine bu çocuğa niye iyi bakamadın tarzı şeyler diyordur/ demiştir
Başkasına akıl verirken hepsi çok akıllı, kendi gelinine gelince laf sokmakta ustalar
Benim kv demde hep bu sıcak evde nasıl hasta oluyorsunuz ben hiç açmam doğalgazı yinede hiç hasta olmam demişti bi ara hepimiz hastayken.
Senin gibi hep evde oturmadığımız için, çok gezdiğimiz için olabilir demiştim.
Başkasına sıra gelince çocuk bu düşe kalka hasta ola ola büyür der, bize gelince ah yavrum sen hastamı oldun vah vah.
Söylediği hiç birşeyi yutmayın, canınız sıkılana kadar lafı sokun onun canı sıkılsın.

Kayınvalideler öyle
Neden sinir olup cevap vermiyorsunuz?
Eminim komşu teyzede kendi gelinine bu çocuğa niye iyi bakamadın tarzı şeyler diyordur/ demiştir
Başkasına akıl verirken hepsi çok akıllı, kendi gelinine gelince laf sokmakta ustalar
Benim kv demde hep bu sıcak evde nasıl hasta oluyorsunuz ben hiç açmam doğalgazı yinede hiç hasta olmam demişti bi ara hepimiz hastayken.
Senin gibi hep evde oturmadığımız için, çok gezdiğimiz için olabilir demiştim.
Başkasına sıra gelince çocuk bu düşe kalka hasta ola ola büyür der, bize gelince ah yavrum sen hastamı oldun vah vah.
Söylediği hiç birşeyi yutmayın, canınız sıkılana kadar lafı sokun onun canı sıkılsın.
Cook haklısın

55 yaşında kadın niye cahil olsun ya uyuz oluyorum böyle insanlara benim kvde dahil. 55 yaşına kadar Allah bilir neler deneyimledi emin ol bu hayatta senden daha deneyimli. Cahillik falan değil saf kötülük anlatmışsındir illaki kresten olduğunu ama sana inat sana gıcık devam ediyor. Biraz sert cikismazsan sonu gelmez.
Her Parka gittigimde bir teyze gelir sohbet muhabbet ederiz okumuş diye gezinen 1000 kişiyi cebinden çıkarır valla.

Yaşla cahilligin ne alakası var ben hiç anlamadım zaten 🙄

Aman ya kırmadan dökmeden usulunce cevabınıxı verin geçin oturun. Takmayın kafaya. Ana okulu çocuğu 1.sınıfa hazırlarken hastalıklarada karşı hazırlıyor gibi düşünün. Herkesin olduğu gibi benimkide ana sınıfında bi hafta gider bi hafta onu iyileştirir yine yollardım yine hasta olurdu. 1.sınıftada oldu ama daha az, şimdi çok şükür seyreldi hastalıklar. Evde hijyenik yaşadıkları için bi anda mikroba açık oluyolar normal ya. Allah dermansız dert vermesin, verenede şifa versin inşallah.

Benim çocuğumu benden çok mu düşüneceksin, bu yaşa ben getirdim ne demek bakamadın virüs mü enjekte ettim çocuğa deyin😏

Klasik kaynana lafı keşke zamanında kendilerine çocuklarına biraz baksalarda toplum zararlısı olmasalardi

Benimkisi de öyle ne çocuklara ne oğluna bakabiliyorum aklın sıra laf falan söyler hiiiç diyaloğa girmem. Dinlemeyin susuyorlar. Cevap vermeyince daha çok susuyorlar. Ayrıca kreş çocuklarını ne yapacağız ya benim kızım da yeni iyileşti derken şimdi yine hasta oldu ay valla okul açılalı ne oldu zaten daha

Emin olun komşunun kaynanası da kendi gelininin ensesinde boza pişiriyor. Benim kaynanayı da komşularına sorsan bi kanadı eksik derler ahahahah

Back
X