- 23 Ağustos 2012
- 51.906
- En iyi cevaplar
- 1
- 241.798
- 898
Aslında aynı şekilde düşünüyoruz :) Aslında genellemedim insan türlerini, bu ülke için konuşmuştum ama genel bir cümle kullandım. Okul projesiyle Danimarka ve İsveç'e gitme şansım bulundu, orada da erkek ve kızlarla tanıştım arkadaşlık ettim. Dediğin gibi oradaki kadın erkek ilişkisi farklı, bizim toplumumuz erkekleri gibi cinsellik üzerine bu kadar düşünmüyorlar. Ama biz o ülkelerde yaşamıyoruz ve bilinçli bir cinsellik eğitimi de yok ülkemizde. Böyle dediğin gibi açlık içerisinde olan bir ülkede, ben korkuyorum açıkçası.
Ahaha tüm erkek cinsini böyle tecavüzcü sapık her an bir kadını kötü düşürsem diye düşünen bir mahluk olarak görmüyorumAma denemeden bilemezsin ki. tanimadigin bir herif hakkinda bu kadar onyargiya sahip olmak iyi degil bence. Bir bakar flort edersin, abazaysa kacarsin :)
Ahaha tüm erkek cinsini böyle tecavüzcü sapık her an bir kadını kötü düşürsem diye düşünen bir mahluk olarak görmüyorumTemkinliyim diyelim önyargıdan ziyade, bi' de flörtte her iki tarafın kendini olmadığından iyi göstermeye çalıştığını arkadaşlarımdan biliyorum. Flörtte insanı iyi tanıyabiliyor muyuz acaba, bu konuda ne dersiniz gerçekten bilmediğim için soruyorum
İslam dininde günaha yaklaşmayın derÜni 3.sınıf öğrencisiyim. İnancım gereği flörtü uygun bulmuyorum ve bu zamana kadar da herhangi bi şekilde flört ettiğim biri olmadı. Evlilik konusuna da soğuk bakıyorum, en azından üniversitem bitene ve ayakları üzerinde durabilen çalışan bir kadın olana kadar.. Hiçbir zaman eşinin eline bakan biri de olmak istemiyorum, bir kadın imkanı varsa çalışmalı mutlaka bence..
Ama şöyle bir sıkıntı var, birinin benim yanımda olmasını isterdim.. Çok güçlü hissediyorum kendimi mesela en basitinden sınıfımdan birinden yalnızca bana karşı bir hareketini gördüğümde.. Düşünüyorum sevilsem ve sevsem ne kadar güçlü hissederim, hayatın zorluklarını beraber göğüsleyeceğimiz, mutluluğu da üzüntüyü de beraber sevinip ağlayacağımız fikri.. O kadar insan varken onlara değil de benimle dertlenip benimle sevinecek biri..
Ne bileyim ya sanki sevip sevilmediğim şu zamanda herkes bir darbe indirebilir ve karşılıklı bir şeyler hissettiğim kısaca sevdiğim biri olsa bende o özgüven olur diye düşünüyorum. Özgüvenli biriyim aslında..Ama günümüzün flört olaylarının samimiyetine de inanmıyorum..
Ablacım cevap yazmayın demişsin, ama özel mesaja bakabilir misin..İslam dininde günaha yaklaşmayın der
Bir de kişi arkadaşının dini üzeredir
Sen burada tanıyıp bilmediğin insanlara akıl danışıyorsun,bu doğru mu sence
Burada dindar insan da olabilir, ateist de olabilir
Çevrende zekasına ahlakına değer verdiğin bir kadına sorsaydın daha uygun olmaz mıydı
Eğer inançlıysan dediklerime kulak ver, yok değilsen okumamış gibi davran lütfen.
Not: kimse bana yorum yazmasın, İslamda kurallar vardır, sizin hoşunuza gider gitmez, aklınıza uyar uymaz bu sizin sorununuz, kural kuraldır. Ben de buraya tartışmak için yazmıyorum,arkadaş cümlesine inançlıyım diye başladığı için yazıyorum. Özetle inançlıysan günaha yaklaşma diyorum.
Lütfennnn cvp yazmayın
Canım ben de senin gibiydim rabbim şansımı 4. senemde çıkardı karşıma.. Hiç erkek arkadaşım olmadığı için hep böyle devam edecek sanırdım, tanıştık, 2 ay sonra söz yaptık, şu an 4 aydır beraberiz, arkadaşlarım şu an 5 6 senelik ilişkilerini kurtarmaya çalışıyorken bana özeniyorlar kız en doğrusunu yaptı diyorlarÜni 3.sınıf öğrencisiyim. İnancım gereği flörtü uygun bulmuyorum ve bu zamana kadar da herhangi bi şekilde flört ettiğim biri olmadı. Evlilik konusuna da soğuk bakıyorum, en azından üniversitem bitene ve ayakları üzerinde durabilen çalışan bir kadın olana kadar.. Hiçbir zaman eşinin eline bakan biri de olmak istemiyorum, bir kadın imkanı varsa çalışmalı mutlaka bence..
Ama şöyle bir sıkıntı var, birinin benim yanımda olmasını isterdim.. Çok güçlü hissediyorum kendimi mesela en basitinden sınıfımdan birinden yalnızca bana karşı bir hareketini gördüğümde.. Düşünüyorum sevilsem ve sevsem ne kadar güçlü hissederim, hayatın zorluklarını beraber göğüsleyeceğimiz, mutluluğu da üzüntüyü de beraber sevinip ağlayacağımız fikri.. O kadar insan varken onlara değil de benimle dertlenip benimle sevinecek biri..
Ne bileyim ya sanki sevip sevilmediğim şu zamanda herkes bir darbe indirebilir ve karşılıklı bir şeyler hissettiğim kısaca sevdiğim biri olsa bende o özgüven olur diye düşünüyorum. Özgüvenli biriyim aslında..Ama günümüzün flört olaylarının samimiyetine de inanmıyorum..
Ablacım Allah en kısa zamanda hayırlı bir evlilik ve bu yolda her daim hayırla ve inançla yürümeyi sana ve sözlüne nasib eylesin.Canım ben de senin gibiydim rabbim şansımı 4. senemde çıkardı karşıma.. Hiç erkek arkadaşım olmadığı için hep böyle devam edecek sanırdım, tanıştık, 2 ay sonra söz yaptık, şu an 4 aydır beraberiz, arkadaşlarım şu an 5 6 senelik ilişkilerini kurtarmaya çalışıyorken bana özeniyorlar kız en doğrusunu yaptı diyorlaröğrenciyken sevgililik durumu bana da hoş gelmezdi hiç o yüzden sevdiğim hemen söz yapmak istedi, demem o ki hiç flört edeyim diye düşünme, karşına düzgün insanlar çıkar, ciddi adımlar atarsın o zaman
Sağol canım, inş gönlüne göre biri çıkar karşınaAblacım Allah en kısa zamanda hayırlı bir evlilik ve bu yolda her daim hayırla ve inançla yürümeyi sana ve sözlüne nasib eylesin.Flört gibi bir isteğim olmadı hiç şükür, zaten tesettürlü biriyim. Ama şeytanın ve nefsin fısıldamalarından kaçamıyor insan, ama inşaAllah derslerime ve diğer işlerime vakit harcar ve bunları düşünmeye vaktim olmaz.
amaç flört etmediğin biriyle evlenmek değil, evlenmeyeceğin biriyle flört etmemek yanlış anlamışsın. yani sadece eşinin elini tutmak, gözlerine bakmak.... inan sandığından bile kolay oluyor. bak 27 yaşında 9 yıllık evliyim, eşim de daha 28 yaşında. maddi de manevi de çok mutluyuz elhamdulillah. başkalarıyla olan yaşanmışlıklar başımızı eğmiyor, kafamızı karıştırmıyorFlört emeden nasıl evleneceksin peki ben burayı çözemedim.
Tanımadığın, etmediğin fikirlerini bilmediğin, elini 1 kere tutmadığın, aşık olmadığın biriyle 2. veya 3. görüşte aynı yatağa gireceksin farkında mısın?
Flört günah ama, 3 kez gördüğün biriyle aynı yatağa girmek murdarlık değil???
Garip bir kafa gerçekten.
Tartışmak için değil anlamadığım için soruyorum yanlış anlamayın.amaç flört etmediğin biriyle evlenmek değil, evlenmeyeceğin biriyle flört etmemek yanlış anlamışsın. yani sadece eşinin elini tutmak, gözlerine bakmak.... inan sandığından bile kolay oluyor. bak 27 yaşında 9 yıllık evliyim, eşim de daha 28 yaşında. maddi de manevi de çok mutluyuz elhamdulillah. başkalarıyla olan yaşanmışlıklar başımızı eğmiyor, kafamızı karıştırmıyor
Eşim de ben de birbirimizden önce başkaları ile çıktık bizim de başımızı eğecek bir durum yok. Önce öncede kaldı. Birbirimizin öncesi diğerimizi ilgilendirmiyor. Önemli olan sonramız. Bir de eskiden başkalarını tanıdığımız için merakımız yok. Eski yaşanmışlıklar sayesinde birbirimizin kıymetini daha çok biliyoruz.amaç flört etmediğin biriyle evlenmek değil, evlenmeyeceğin biriyle flört etmemek yanlış anlamışsın. yani sadece eşinin elini tutmak, gözlerine bakmak.... inan sandığından bile kolay oluyor. bak 27 yaşında 9 yıllık evliyim, eşim de daha 28 yaşında. maddi de manevi de çok mutluyuz elhamdulillah. başkalarıyla olan yaşanmışlıklar başımızı eğmiyor, kafamızı karıştırmıyor
Cok haklisin akillari fikirleri hep cinsellikte etkeklerin artik guvenilmiyo kimseyeAslında kötü değil, karşılıklı konuşulur arkadaşlık edilir ama çevremden gördüğüm kadarıyla biz kızlar ne kadar arkadaşça düşünürsek düşünelim erkeklerin kafasında bu iş birazcık daha nasıl diyeyim cinselliğe kayıyor sanki..
Arabayi birak manavdan elma alirken bile on kere elleyip seciyoruz...Denemeden koca mi alinir yahu?Katılıyorum, çok katılıyorum. İnsan araba almadan önce bile test sürüşü yapıyor . Taşlanacağım için yazmam ama. Sen yaz sen taşlan
Ablacım Allah evliliğinin mutluluğunzu daim etsin bebişinizi sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin :) Üniversite sıraları insanı günahlara uyma konusunda daha zorluyor çünkü her türden insan var ve kalbin bir ateist insana bile kayabiliyorcanım benim düşüncelerin aynı benim gibi maşallah diyim :) ben de yıllar yılı öyle düşündüm, ortaokul ve lisede yani. liseden sonra öyle bi adamla evlendim ki sanki hayallerimin şekil bulmuş hali :) şimdi 9 yıllık evliyim çok şükür. inan sen Allah rızasını gözetirsen O sana hayal bile edemeyeceğin güzellikleri verir.
ya bu arada bana ilk çıktığın kişiyle mi evlenicen biraz birileriyle gez toz öyle evlenirsin diyenler vardı ailemde. :) 18 yaşında üniversiteyi bırakıp evlendim şimdi çok daha iyi bi üniversitede okuyorum çok şükür Rabbim nasip etti. sen de bekle ve dua et bence. inan çooook güzel kapılar açılır sana
Arabayi birak manavdan elma alirken bile on kere elleyip seciyoruz...Denemeden koca mi alinir yahu?
Arabayi birak manavdan elma alirken bile on kere elleyip seciyoruz...Denemeden koca mi alinir yahu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?