Evlilik konusu tamamen benim görüşüm. Ailem de yobaz, kızlarının ayaklarının üzerinde durmasını istemeyen birileri değil şükür.. Evimizde en önemli konu eğitim. Flört konusu da ailemin çevrenin düşüncesi olsaydı evden çıktığımda onlar beni görmeden kendime sevgili edinirdim, ki edinmedim çünkü ailemin görmemesi önemli değil bunu ben istemiyorum.İlkparagraf ailenizin düşüncesi ve dayatmaları..alttakiler sizin..o sebeple çelişiyorsunuz..Başkasının doğruları ile kendinizi baskılamaktan vazgeçerseniz,böyle hissetmezsiniz.
Ay daha da güzeel, haktan hukuktan yana olan ablamla doktor abimizBen doktor değilim hukukçuyumcanını sıkma hiçbir şey için sana denk biri çıkacak eminim, ortalaman süper böyle devam et, hak eden birisi çıkacaktır, o gün gelince ayakları sağlam basan bir kız ol
Evlilik konusu tamamen benim görüşüm. Ailem de yobaz, kızlarının ayaklarının üzerinde durmasını istemeyen birileri değil şükür.. Evimizde en önemli konu eğitim. Flört konusu da ailemin çevrenin düşüncesi olsaydı evden çıktığımda onlar beni görmeden kendime sevgili edinirdim, ki edinmedim çünkü ailemin görmemesi önemli değil bunu ben istemiyorum.
Neden karışır gayet normal şeyler hissettikleri
Size ve düşüncelerinize de saygı duyuyorum. Ama bu ülkenin reşit bir vatandaşı olarak, akıl ve mantık çerçevesinde düşünüyorum ve tabi ki ailemizin düşüncelerimizin şekillenmesi üzerinde etkisi var ama kendi süzgecimden geçirerek bir fikre sahip oluyorum. Çelişki değil, inancım yasak edip buna inansam ama ona rağmen flört vb. olaylara girsem bu çelişki olur. Hissettiklerim bir his, bugün olsa hemen flört edecek halim yok yalnızca fıtraten hissediyorum ve bu hislerimi sadece flört yoluyla kullanmayı uygunsuz buluyorum. Yoksa hisler haram değil :)Olay zaten ailenizin görmesi değil,çocukluğunuzdan itibaren kafanıza sızmış olmaları ve siz bile şuan onların görüşünü kendi görüşünüz sanıyorsunuz.Zaten öyle olsa bu çelişkileri hissedip,hayaller kurmazdınız.O bahsettiğiniz gizlice yapanlar ailesinden etkilenen değil ,etkilenmeyenler zaten..
Üni 3.sınıf öğrencisiyim. İnancım gereği flörtü uygun bulmuyorum ve bu zamana kadar da herhangi bi şekilde flört ettiğim biri olmadı. Evlilik konusuna da soğuk bakıyorum, en azından üniversitem bitene ve ayakları üzerinde durabilen çalışan bir kadın olana kadar.. Hiçbir zaman eşinin eline bakan biri de olmak istemiyorum, bir kadın imkanı varsa çalışmalı mutlaka bence..
Ama şöyle bir sıkıntı var, birinin benim yanımda olmasını isterdim.. Çok güçlü hissediyorum kendimi mesela en basitinden sınıfımdan birinden yalnızca bana karşı bir hareketini gördüğümde.. Düşünüyorum sevilsem ve sevsem ne kadar güçlü hissederim, hayatın zorluklarını beraber göğüsleyeceğimiz, mutluluğu da üzüntüyü de beraber sevinip ağlayacağımız fikri.. O kadar insan varken onlara değil de benimle dertlenip benimle sevinecek biri..
Ne bileyim ya sanki sevip sevilmediğim şu zamanda herkes bir darbe indirebilir ve karşılıklı bir şeyler hissettiğim kısaca sevdiğim biri olsa bende o özgüven olur diye düşünüyorum. Özgüvenli biriyim aslında..Ama günümüzün flört olaylarının samimiyetine de inanmıyorum..
Allaha şükür karışmadı :) Herkes birbirine saygı çerçevesinde cevap verdiği için sıkıntı olmadı.. Abla belki flörtü destekleyenler desteklemeyenler ters cevap verirse diye ondan yazmıştır karışır diye
Boyle dusundugune gore aklinda biri var demektir, yada etrafta herkesin flortu sevgilisi var sende neden benim yokki diyorsun ? Soyle soyleyim sevgilinin olmasi sart degil, sevgilin olunca boyun uzamiyor, ozellikle okul hayatinda bence katkisindan cok zarari olabiliyor, tamam sen simdi yanimda biri olsa derdimi sevincimi paylassam diyorsun eh oda kader hepiniz daha cok gencsiniz o yaslarda herkeste ayni olgunluk olmuyor yani daha cok hayatina destek olacagina kostek olabilir.
Ha evlilik konusundaki dusuncelerinde haklisin eh madem boyle dusunuyorsun buda demek oluyorki bu isi fazla kafaya takmayacaksin, once okuluna ve isine odaklanacaksin. Sonra zaten karsin bin turlu insan cikacak, neyi ne derece yasayacagina sen karar verirsin senin dogrularina sinirlarina saygi gostermeyende hayatina giremez bu kadar basit.
Soyle bir tavsiyem daha var etrafindan duydudugun herseye inanma, yok iste her erkek flort doneminde cinsellik yasamak ister yada isteyecek falan diye dusunme, ve bu sekilde kendini sartlandiripda ben kimseyler konusamam flort edemem diye kendini sartlandirma, illaki kafana gore biri cikacaktir karsina yeterki sen basta kendini ve sinirlarini dogru anlat.
Bende zamaninda birisini arardim. Benim her daim yanimda olucak birisi, sirtimi dayaya bilicegim birisi. Cok istedim. Dua"m kabul oldu. Mutluydum? Evet. Cok mutluydum bi sevgilim oldu( flortten yana degilim amacimiz evlilik yolunda ilerlemekti ikimizinde).
Ama sonra... keske o dua'm kabul olmasaydi dedim.
Cunku sen saniyosunsa " okuldan/ hayattan/ herkestem biktigim anlar onda huzur bulsam, onunla gulsem eglensem mutlu mesut olsam". Iste hicte oyle olmuyor.
Cunku tum bu dertlerin uzerine geri bide sevgili derdini ekle sen. Bu sozumden emin olabilirsin. Zamaninda o sevgili yuzundem sinavlardan kaldim, zamaninda ertesi gun sinav varken tuttum guvensiz davranislarindan oturu kavgalar yasadim onla. Agladim, uyumak istedim bu aciyi unutmak icin( aldatildigimda). Uyandim ve tekrar ayni acilar. Bi yanda "affet beni " diyen sevdgim adam, diger yanda " beni aldatti ve tekrar aldatir" diyen mantigim. Bu ikisiyle savastim ben. Bunlarin arasinda odev nerde? Okul nerde? Hepsi geri planda, hepsi..
Bilmem anlata bildimmi.
Sen sevgiliyi derman olarak gorme, sen sevgiliyi dert uzerine dert olarak gor.
Çevremde flörtleşen ya da sevgilisi olan tipler bu dertleri saklıyor demek ki, ben biraz fazla pembe gözlüklerle bakıyormuşum onlara anladığım kadarıyla.. Yaşadıkların dolayısıyla çok üzüldüm keşke sorunsuz ilerleseymiş.. Anladım ablam çok iyi anladım azıcık aşım kaygısız başım..
Yeniyim ablacım, 18 yaşındayım. Ama üniversite 3.sınıftayım, sınıfımdakiler genellikle 23-26 yaşındalar, hatta 27-28 yaşında olanlar bile var yani hep benden yaşça büyüklerle okuyorum :)Evet aynende oyle canim.
Yenimisin bilmiyorum kk da. Ama bir derdim var bolumunde biraz zaman gecirdiginde o pembe gozluklerinden kurtulup aci olasiliklari, zorluklari ogreniyorsun. Gercektende azicik asim kaygisiz basim diyosun o an.
Sagol canim benim, insallah sen boyle gunler yasamazsin. Benim 2 senelik iliskimi bitireli 2 seneyi asti. 2 senedir hayatima kimseyi almadim.
Su an okuyorum hala. Ama eski caliskan sapsik58 ten eser yok. Toparlanamadim. Okuldan sogudum. Hayati gelisi guzel yasiyorum. Karakterim degisti yasadiklarimdan dolayim keske hic askla meskle mesgul olmasaydim. Keske onu hic tanimamis olsaydim. Keske okuluma odaklanip annemin babamin istedgi gibi caliskan bi cocuk olsaydim. Yasin kac canim?
Yeniyim ablacım, 18 yaşındayım. Ama üniversite 3.sınıftayım, sınıfımdakiler genellikle 23-26 yaşındalar, hatta 27-28 yaşında olanlar bile var yani hep benden yaşça büyüklerle okuyorum :)
Nasıl ?Yeniyim ablacım, 18 yaşındayım. Ama üniversite 3.sınıftayım, sınıfımdakiler genellikle 23-26 yaşındalar, hatta 27-28 yaşında olanlar bile var yani hep benden yaşça büyüklerle okuyorum :)
Ablam bölüm bende kalsın olur muNasıl ?
Neden o kadar büyükler ?
Sen neden o kadar küçüksün?
Sakıncası yoksa bölümünü merak ettim
Ya aslında sevgili merakı değil sevgili flört vs de istemiyorum, Allah da bu zamanda vermesin :)Ondandir bu sevgili meraki bana sorarsan :). Kendimden biljyorum. Ablam 25 yasnda nisanlandi, ben o sira 17 18 yasindaydim. Cok heveslendim sevdgim bi erkek olsun, sevgi neymis tadiyim dedim. Demez olaydim. Agzimin payini aldim.
Kotu anilar yasadim. Ama tecrube edinmek hep yararlidir. Ben yasayarak gordum ve tecrube edindim. Sende tecrube edinip sevgili yapmanin pekte super bisy olmadgini ogrenebilirsin. Bu tecrube illada yasayrak edinilmez. Eger akilli bi kizsan burdali kk hanimlarinin hatalarindanda tecrube edinebilirsin. Sadece takipte kal kk ya derim ben sana, zamanla ne demek istedgimi anlarsin.
Hosgeldin bu arada kk ya.
Ya aslında sevgili merakı değil sevgili flört vs de istemiyorum, Allah da bu zamanda vermesin :)
Sadece sevilmenin nasıl bi his olduğunu bilmiyorum aslında..
Evet kadınlar kulübü ve aslında bir derdim var topiği bana çok şey katacak iyi yönde inşallah
Hoşbulduk ablacııım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?