Niye böyleyim ben kendimle çelişiyorum :(

Çok teşekkür ederim bu sözlerin tavsiyelerin benim için altın değerinde inan bana.. Dediğin gibi musibet yaşamak gerekiyor tavsiyelere uyarak da doğru yolda kalabiliriz.. inşallah ablacım..

M Marcenko Hiçç acele etme ablacım bende üniversite bitene kadar kimseyle bir ilişki yaşamamıştım insan zaman zaman eksiklik olduğu hissine kapılsada inan öyle değil
Üniversite bitti hiç evlilik falan düşünmeyen hatta flörte sıcak bakmayan ben ilk görüşte aşık oldum
Doğru insan karşına çıkınca herşey tam tamına ve güzel oluyor
2 yıldır evliyiz çokda mutluyum
İyiki gereksiz insanlarla vakit kaybetmemişim gönlümü yormamışım
Bir müsibet bin nasihatten iyidir derler ama akıllı hareket etmek için o müsibeti illede senin yaşamn gerekmiyor gözlemle yeter etrafta o kadar çok var ki
Rabbim seni iyilerle karşılaştırsın
Okuluna odaklan yüksek puanlar oldukça mutlu ediyor insanı

Ayy ablacığım deneyimlerini benimle paylaşman bana bu tavsiyeleri vermen benim için o kadar değerli ki belki dışarıda bulamayacağım tavsiyeleri bu sitede buluyorum :)
Allaha şükür notlarımı yüksek tutuyorum da musibetlerle karşılaşmamak için bu eksiklik hissini yok sayacağım ve değerimi bilen biri gelene kadar bekleyeceğim Çok sağol :)

Rica ederim canım
Üniversitede bidaha bulamaycağın imkanlara sahip olabilirsin bu boşluğu onlarla kullan
Mesele ben satranç öğrendim turnuvalara katıldım
Tiyatro kursuna gittim
İşaret dili öğrendim
Sende kendine uygun bişeyler bulabilrsin mutlaka

Merhaba canım
İnancına karışmak istemem belli ki kendini tanıyan akıllı bir kızsın. Ama fazla mı ciddiye alıyorsun acaba? Sen sınırlarını korudukça aklın ve kalbin ile seçtiğin bir insan sana zarar veremez.
Tabii ki bir eksiklik değil daha önünde çok zamanın var. Ama doğru insan olduğunu düşündüğün zaman da kendini kapatma. Örneğin dışarıdan inceleyip onay verdiğin bir erkeğin sana ilgisi varsa onu tanımaya çalışmaktan çekinme.
Duvarların olsun tamam ama kimsenin de giremeyeceği kadar yüksek olmasın o duvarlar. Yoksa güçlü olmanın ne anlamı var.

Merhaba ablacım, aslında yukarıda bir yazıda bahsetmiştim ama bir daha söyleyeyim. Tesettürlü biriyim, ben baştan istemediğimi belirten mesajı veriyorum bu şekilde. Bana göre uygun olmayan bir şekil zaten flört ama benim sıkıntım flört edememek değil içimdeki bu hisleri neden hissettiğimi anlayamamak. Yani tüh keşke flört etseydim bak yok kimse değil derdim, "bazı hisler hissediyorum bunların yanlış olduğunu da biliyorum ama neden yaşasam mutlu olacakmışım gibi geliyor" sorusunu soruyorum kendime.. Zaten bugüne kadar ilgisi olan biriyle karşılaşmadım :)

Bu arada cevabın için çoooook teşekkür ederim ellerine sağlık mutlaka aklımda tutacağım, bütün görüşler benim için çok değerli

Bence ünide boşver aşk meşk
Cidden zaman kaybı bence ve derslerine odaklan..nasılsa okul bitince karşına çıkacak birisi..aşk ve okul aynı zamanda gitmez bence çok arkadaş tanıyorum ..zaman kaybı diyw pişman olan çok. Okul bitince is hayatına atilinca zaten çıkar biri illa ve daha sağlıklı kararlar alınıyor

M Marcenko inanın bu erkek milleti olsa bir dert olmasa ayrı dert.

Yaşınız gereği bu hisleri merak etmeniz çok normal, içiniz rahat olsun :)

M Marcenko inanın bu erkek milleti olsa bir dert olmasa ayrı dert.

Yaşınız gereği bu hisleri merak etmeniz çok normal, içiniz rahat olsun :)

Valla aileme hesap soracağım niye beni erken başlattılar ilkokula diye
18 yaşında millet lisede ben üniversiteyim bu yüzden üniversitede 18 yaşında ergenliğimin son zamanlarını bayaa ergence öyle böyle değil ergence yaşıyorum ahaha Normalde dışarıdan görseniz gayet oturaklı, mantıklı, fazlasıyla hırslı ve sakin sükunetliyim ama içimde ve evde tam bir 18 yaşında ergen var..

Ben dört yıllık üniversiteden 20,5 yaşında mezun oldum :) Üniversiteye 16,5 yaşımda başlamıştım. Eğitim hayatlarımız paralelmiş sizinle :)

Çelişkiler yaşamazsak nasıl kendimizi tanıyabiliriz ki, nasıl doğru yolu bulabiliriz...
Zaten en doğrusu da fikirlerimizi inançlarımızı yaşam tarzımızı düşünerek oluşturmak. Bu süreçte de insanın kendisiyle çelişmesi çok normal. Yoksa temelleri sağlam olmaz, en ufak depremde yıkılır. Bu yüzden bence yaşadıkların çokk normal... :)

Ben dört yıllık üniversiteden 20,5 yaşında mezun oldum :) Üniversiteye 16,5 yaşımda başlamıştım. Eğitim hayatlarımız paralelmiş sizinle :)

Ayneen ben de 20.5 yaşında kısmetse mezun olacağım paralelmiş evet en iyi o zaman siz beni anlarsınız böylee sınıfta konferansta hocaların odasına müthiiş özgüvenli oturaklı ve "35 yaşındayım 2 yüksek lisans 3 doktora yaptım slm nbr asl" havasıyla duruyorum ama içimde resmen ergenus var çok komik oluyor

Bu söylediğiniz o kadar doğru kii :) Bu hissettiklerimle aslında ileride nasıl bir hayat istediğimi, evlilik gibi bir durumda eş olarak nasıl bir insanla beraber bir ömür geçirmek istediğimi, akademik hayatta neler beklediğimi yavaş yavaş anlıyorum.. Bunların hayırlısıyla gerçekleşmesini dilemekten başka şu anlık yapabileceğim pek şey yok

Universitedeyken iki sinif arkadasim vardi, kiz tesetturluydu ve cocukta efendi kendini bilen biriydi cok seviyeli bir iliskileri oldu 2-3 yil evlenmeyi dusunurken son yil ayrilmislardi, kiz baya sarsilmisti okulu falan uzatti toparlayamadi. Sonra bu iki kiside kendi yoluna gitti ikiside baska baska kisilerle evlendiler. Universitede tanisipta 4-5 sene duzeyli iliski yuruten sonrada evlenen insanlar yokmu var tabi ama iki tarafda bilincli olgun olmasi lazim, ki oyle bile olsa anlasip anlasmayacagin yuruyup yurumeyecegi garanti degil. Illaki bir taraftan birine illaki zarari dokunuyor o iliskinin.

Bana kalirsa tek bir genel cevabi yok bu sorunun, universitede ailesinden uzakta yanliz hisseden 17-23 yas arasi bazen kendini arayan, bazen kendini kaybetmis, bazen kendini hic tanimayan, bazen daha kendini kesfedememis genclerin yasadigi iliskiler cok zarar verici olabiliyor. Keske aileler cocuklarinin yanlarinda olabilse bu konularda bence cok daha kolay atlatilir bu donem, en azinda gozetim altinda olur gencler, ve yanlis adim atmazlar ailelerinden tavsiye alirlar falan.
Resmen 50 yasinda gibi konustum ama universitedeki kendi halime geri donsem bircok seyi farkli yapardim ve burda sadece gonul iliskilerini kasdetmiyorum.

Ablacım ailemin yanında okuyorum, derslerimde de sıkıntı yok Allaha şükür. Onlarla iletişimim gayet sağlıklı, ders notlarımı dahi paylaşırım konuşuruz beraber. Yani doğru yoldan ayrılmam mümkün değil şükür başımdalar sadece ortaokul lise boyunca kimse ne kız ne erkek sınıf arkadaşlarım benim yanımda olmadı. Yalnız bir okul hayatı yaşadım. Üniversitede biraz toparlandım, birkaç arkadaş edindim. Belki okul hayatı boyunca arkadaş anlamında destek görmediğimden böyle birine ihtiyaç duyuyorum ama psikolojik sanırım, ama flört mağduru başörtülü arkadaşım vardı ondan da benzer hikayeyi duymuştum. İstediğim asla o değil ama genciz ve şeytan dürtüp duruyor ablam.. Çok teşekkür ederim..

flört etmeden evleneceğiniz kişiyi nasıl seçeceksiniz. inancınız gereği bazı şeyleri evliliğinize saklamak isteyebilirsiniz saygı duyarım ama flört etmenin kötü bir yanı yok. tam tersi dediğiniz gibi hayatı paylaştığınız birisi olur yanınızda

Hoşgeldin yeni üye. Bence nefsine yenik düşüp göz zinası falan yapayım deme. Flört pis gavurların bize getirdiği batı kaynaklı bir şey. Bizim geleneklerimizde flört yok. Sana görücü geldiğinde evleneceğin aday hakkında yeterince bilgi verirler. Hatta nişanlanınca da asla başbaşa kalma. Nikaha kadar temas kurma. Yoksa çok vicdan azabı çekersin. Dediğim gibi nefsine yenik düşme, böyle şeyleri aklından çıkar ve derslerine odaklan. Senin için en hayırlısı olsun.

pis gavurlar derken?bizim de millet olarak birsürü kötü yönümüz var, onlar pis ise biz neyiz acaba.insanları böyle aşağılamanız hiç hoş değil.ayrıca görücüler evlendirmek istedikleri kişiyle ilgili "yeterince" bilgi vermezler.ne iş yaptığı falan konuşulur ve iyi özellikleri ön plana çıkarılarak anlatılır ama kötü özellikleri söylenmez veya hafifletilerek söylenir.kimse demez oğlumun şöyle kötü huyu var böyle kötü huyu var diye.evlendirilmek istenen kişiler birkaç kez görüşüp konuşsa da yine adam kötü alışkanlıkları varsa falan belli etmez.böyle şeyler insan karşısındakini tanıdıkça, onunla vakit geçirdikçe anlaşılır.eğer insanlar evleneceği insanı sizin dediğiniz kadar kolay tanısaydı kimse evlendikten sonra ay kocamın şusu var busu var evlendikten sonra farkettim demezdi.flört edip evlenince bile eşinin çok farklı yönlerini gören insanlar var.insan bir ömrü paylaşmayı düşündüğü kişiyi çok çok çok iyi tanımalı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…