Nöbet meselesi..

Bencede abartiyorsunuz geçen 9 günlük resmi tatilde 3 nöbet tuttum hatta 48 saatlik nöbet tuttum arkadaş hasta diye yeri geliyor 24 saat hiç dinlemden devam ediyorum.

Ben öğretmen değilim. Bu nöbetlerin doğasını pek bilemem. Genel olarak bir yorum yapmak istiyorum. Toplantıya şikayetle değil, "çözüm önerisi" ile giderseniz ciddiye alınırsınız. Şikayeti herkes ediyordur. Ama çözüm bulmak herkesin işi değil sonuçta.ha derseniz ki çözümü bulmak onların işi, o zaman onlar bulana kadar şikayet ede ede çalışmak mecburiyetinde kalırsınız diye düşünüyorum.

Öğretmenlik kutsal meslek elbette ama kabul etmek gerekir ki görece de daha kolay bir meslek. :) bunu seçen de seçmeyen de herkes bilerek kararını veriyor. Bunun tartışmasına girmeye gerek yok bence.

He bu meslek koşulları içinde suanki durumunuz gerçekten uç noktadaysa ve düzeltecek başka seçenekler de varsa elbette konuşmalısınız.

istesem öğretmen olurdum ama olmak ıstemedım bu benım tercihimdi
benim zamanımda kpss diye bir sistem yoktu ayrıca.

sorumluluk kısmına katılıyorum bastan da belirttim ancak yorulma kısmına hala da katılmıyorum
çevremde tanıdıgım tüm öğretmenler böyle
hep ağlıyorlar, hep mutsuzlar
sağlıgımızı emanet ettiğimiz dr lar bile bu kadar mesleki acıdan mızmızlanmıyorlar
hanımefendi işinden şikayet etmemiş,s sadece okulundaki bir durumdan şikayet etmiş,( ki haklı. Tek kata tek nöbetçi olur) öğretmenler çok mızmız diye etiketi yapıştırmissiniz... Oysaki asıl mızmız şikayet eden sizsiniz, madem isinizden bu kadar memnun değilsiniz ve sizce öğretmenlik çok rahat.. bir eğitim fakültesi bitirip bir kpssye girmeye bakar.. böylece mizmizlanmadan işini yapan bir öğretmen kazanır milli eğitim de. Ama parası az geliyorsa, size hitap etmiyorsa, yapmadığınız bir meslek hakkında boyle boş bos konuşmaniz da büyük bir hata..

Mümkünse öğretmen olmayanlar öğretmenlik hakkında bilip bilmeden asıp tutmasın! Yine öğretmenlik rahat asıp tutmaları başlamış. Siz o koridorlarda o kadar çocukla uğraşmadan bilemezsiniz.
Üç katta birden nöbet tutulması çok yanlış. Ama öğretmen az ise yapacak şey olmayabilir. Göremediğim noktalara ben aklı başında bir iki üst sınıf öğrencisi görevlendiriyorum. Yoksa işimiz zor her yeri her an göremezsiniz sınıfları arkanızda olup biteni. Düşmek anlık bir olay gözünüzün önünde de olay yaşanabilir. Olay olur olmaz tutanak tutun mutlaka. Tutanak elinizde olsun. Ayırdığınız bitti dediğiniz bir kavgada ertesi gün veli gelip şikayette bulunabilir çocuğu ile ilgili. Nöbet büyük sorumluluk. Üç katta nöbet tutmanın zorlugunu anlatıp müdürden hayır cevabı aldığınızı kanıt ( ses kaydı olabilir) altına alın. İleride bir şey olursa sizden çıkmış olur müdür kabul etmezse tapabileceğin bir şey yok malesef. Üst sorumluluk müdüründür.

Anlıyorum cok yorucu oluyor ama tek nobetten fazlasi daha cok yoruyor emin ol.2. Nobet gunu sıfır moralle okula gittigimi biliyorum.siz nobetinizi tutun.kontrol edebildiginiz kadar edin.bir olay olursa(ins olmaz) nöbet yerinde olmaniz olayi tutanakla idareye bildirmeniz yeter li.sıkmayın kendinizi bu kadar bence.yoksa 60 yaşına kadar nasil calisacagiz.

hangi meslek 2 ay tatil yapıuor peki
dr kafayı yemez mı o kadar manyak hasta ıle ugrastıktan snr

avukatlar hakımler suclularla , sorunlu ınsanlarla , türlü davalarla ugrastıktan snr kafayı yemez mi
valla biz de kafayı yıyoruz ama kımse bıze 2 ay tatıl vermıyor

bir de çok mu dıyorsunuz ya :))) hayretler içerisindeyım

O sorunlu insanların ergenlik veya daha küçüklük dönemlerini düşünün ve bir sınıfta 30 kişinin bulunduğunu öğretmenin 9 ay boyunca onlarla iletişim halinde bulunması ne kadar kolay olabilir? Ki birden fazla sınıfa girdiklerini söylemiyorum bile.

Doktorların kaçı hastasıyla öğretmenlerin öğrencilerle ilgilenmesi gerektiği kadar ilgileniyor?
Hadi bunları geçelim o saydığın meslekler kadar primli öğretmenlik ülkemizde?
Suanki yasalarla öğretmenliğin değeri yerlerde, öğrencilerin devri bu devir.
Okadar insanla uğraş ama sadece söylemsel olarak değer gör. Pehh.
İyi ki var o iki aylık tatilleri, ohhh çatır çatır tatil yapsınlar hakları. (:
Her mesleğin illaki zorlukları var ancak insan eğitmek çoook zor, ve o tatili hakediyorlar ben bunu anlatmaya çalışıyorum.

Hic istemediğim bir sekilde yine baska konulara girdim.
Asil konuya gelirsek sevgili konu sahibi,
Nobete ucret uygulamasi basladi malum ve sadece haftada bir gun nobetin ucreti ödeniyor. Bu durumda kimse ucretini almayacagi isi yapmak istemeyecektir.
Simdi buna da oooo ucretsiz is yapilmiyor diye konusanlar olacaktir onlari pas gecelim.
Yani buyuk ihtimalle durumda bir degisiklik yapilmayacak ama bir arkadasin da dedigi gibi ogrenci görevlendirmesi yapilabilir. Idareye nobetci ogrenci sayısının arttirilmasini talep edebilirsiniz.
Acil mudahale gereken bir durumda onlar haber verir de dogrudan oraya gidersiniz hic degilse.
Yoksa on tane de gözünüz olsa 3 kati ayni anda gormeniz mumkun degil.
Bizim bir katta 2 kisi olmasina ragmen yine yetisemedigimiz yerler oluyor okulun buyuklugunden oturu.
3 kata tek kisinin yetismesi akil alacak bir sey degil.

Ogretmenler rahat algisi var toplumda siz hic ayni anda konusan 40kisiye birseyler ogretmeye calistiniz mi? diyr sormak istiyorum onlara.

sorunuza gelince hatali bir uygulama . Toplantida soyle 2 hafta sonra herks pes eder zaten sakin olmaya calis bilincsiz mudurler var

Çalıştığınız okulun küçük olduğunu ve öğretmen sayısının az oldugunu söylemişsiniz, bu durumda bahce ve bina nobeti olarak ayirmak mecbur.
Calistigim okul da küçük ve ogretmen azdi, bizde de nobetler bahce ve bina olarak ayrilirdi.
Biraz abartili düşündüğünüz kanisindayim. Soyleyesiniz varsa toplantida icinizden geceni soyleyin ama dediginiz yapilmazsa da cok takilmayin, rahat olmaya calisin. Katlari gezerek nobet tutsaniz bile siz bir katta degilken veya arada merdivendeyken diger katta bir vaka gerceklesebilir, sonucta gezseniz bile yetisemediginiz durum mutlaka olur. Kendinizi fiziki olarak yorarken psikolojik olarak da yorarsiniz, zihin yorgunlugu dinlenmekle de gecmiyor. Kendinizi fazla hirpalamadan elinizden geleni yapin, icinizi ferah tutun. Yemeginizi bari sindire sindire yiyin ki enerji depolayabilesiniz.
Meslege yeni baslamis idealleri taze bir ogretmen misiniz? Eger oyleyseniz ideallerinizi kaybetmeyin ama biraz daha rahat olmaya calisin. Basarilar dilerim.

Benim
hanımefendi işinden şikayet etmemiş,s sadece okulundaki bir durumdan şikayet etmiş,( ki haklı. Tek kata tek nöbetçi olur) öğretmenler çok mızmız diye etiketi yapıştırmissiniz... Oysaki asıl mızmız şikayet eden sizsiniz, madem isinizden bu kadar memnun değilsiniz ve sizce öğretmenlik çok rahat.. bir eğitim fakültesi bitirip bir kpssye girmeye bakar.. böylece mizmizlanmadan işini yapan bir öğretmen kazanır milli eğitim de. Ama parası az geliyorsa, size hitap etmiyorsa, yapmadığınız bir meslek hakkında boyle boş bos konuşmaniz da büyük bir hata..
benim kendi işim aile şirketimizde calısıyorım
İşim rahat yani şikayeci olsam ben de burada konu acardım
Evet mızmızlar

O sorunlu insanların ergenlik veya daha küçüklük dönemlerini düşünün ve bir sınıfta 30 kişinin bulunduğunu öğretmenin 9 ay boyunca onlarla iletişim halinde bulunması ne kadar kolay olabilir? Ki birden fazla sınıfa girdiklerini söylemiyorum bile.

Doktorların kaçı hastasıyla öğretmenlerin öğrencilerle ilgilenmesi gerektiği kadar ilgileniyor?
Hadi bunları geçelim o saydığın meslekler kadar primli öğretmenlik ülkemizde?
Suanki yasalarla öğretmenliğin değeri yerlerde, öğrencilerin devri bu devir.
Okadar insanla uğraş ama sadece söylemsel olarak değer gör. Pehh.
İyi ki var o iki aylık tatilleri, ohhh çatır çatır tatil yapsınlar hakları. :-)
Her mesleğin illaki zorlukları var ancak insan eğitmek çoook zor, ve o tatili hakediyorlar ben bunu anlatmaya çalışıyorum.
Yapmasınlar demiyorım
Yapsınlar ama ufacık birseyde de aglamasınlar

Nöbetçi öğretmen ne ola ki? Lisede çok az denk geldim bizimkiler baya rahatlarmis demek bu yazıyı okuyunca anladım. Ben de sallardim ya :) Sorun cikarmazdim açıkçası. Hukuki veya cezai sorumluluk dogurmayacak şekilde işimi yapardim sadece.

yazılanlara inanamıyorum.

ama ben nedense bütün yaz tatili boyunca "tatil bitse de kurtulsak çocuklardan" diyen anneler gördüm. bir çocuğun sorumluluğu bile geriyor milleti, ama öğretmenlik her şekilde küçümseniyor.

her koridorda bir öğretmen olur. iki gün nöbet tutulsun ama her katta bir öğretmen olsun. geçen sene ben de iki gün tutmak zorunda kalmıştım ama öğrenci az okul küçükse iki gün de çok yormaz.

Seni çok iyi anlıyorum. Dün nöbet günümdü benim. Çok yorucu oluyor bizde de. Allah'tan her kata bir kişi verilmiş. Ama bahçe nöbetçisi olarak 1 saat kapıda bekliyorum kaçan olmasın diye. Ve genel kanının aksine 8-5 çalışıyoruz biz. Sabah 7.30 da okulda olmam gerekiyor.

Öğretmenlik sanıldığı kadar kolay meslek değil. Kaynaştırma öğrencilerimiz oluyor. Kızınca soyunan, sinir krizi geçiren ya da çantasından kesici alet çıkaran. Küfür eden, kendini camdan atmaya çalışan. Çoğu zaman kendi çocuklarıma sabrım kalmıyor. Öyle hariçten gazel okumakla olmuyor. Doktorun yaptığı işe de benzemez. Her öğrencisini tanımaya çalışır, derdi varsa öğrenmeye çalışır, parası yoksa kırmadan doyurmaya çalışır iyi bir öğretmen.

3 gün önce bahçe nöbetçisi arkadaş kapıya ulaşmadan bir öğrenci kaçmaya çalışıyor. Hızla koşarken arabayı farketmiyor. Öğrenciye araba çarpıyor. Allah'tan sadece kolu kırıldı. Ama ailenin ilk sorduğu çocuğuma ne oldu değil, "nöbetçi öğretmen kimdi?". Konu sahibi haklısınız. Mutlaka gündeme getiri in konuyu.

istesem öğretmen olurdum ama olmak ıstemedım bu benım tercihimdi
benim zamanımda kpss diye bir sistem yoktu ayrıca.

sorumluluk kısmına katılıyorum bastan da belirttim ancak yorulma kısmına hala da katılmıyorum
çevremde tanıdıgım tüm öğretmenler böyle
hep ağlıyorlar, hep mutsuzlar
sağlıgımızı emanet ettiğimiz dr lar bile bu kadar mesleki acıdan mızmızlanmıyorlar
Belki de aglamamalarinin nedeni ekonomik olarak rahat olmaları bir de geçim derdiyle bogusmamalari olabilir.
Kimsenin işlerine karışmaması olabilir.
Şu iğneyi söyle vursan diyeni yoktur mesela?
Toplumda saygınlığı vardır örneğin, yorumunuzda olduğu gibi itibarsizlastirilmiyordur.
Cogaltabiliriz ama gerek yok. Çünkü bizim hiçbir meslek grubuyla derdimiz yok. Keşke herkes insanca çalışma şartlarına sahip olsa.
Bir eğitimci zaten ne şekilde gelirseniz gelin bunun aksini isteyemez.
Çünkü hayalimiz bu inanın, mutlu, bilinçli, ülkesine faydalı, mesleğini seven bireyler yetiştirmek. Herkesin insanca yaşadığı, tek hayatı çalışmak olmayan bir toplum hayalimiz.
Hep diyoruz güzel günler göreceğiz çocuklar.
İnadına...

Sadece kar mı ?
Kadın öğretmenlerin çoğu doğumunu öyle bi ayarlıyo ki ne hikmetse hep okul açılmadan bikaç ay önceye getirip okul açıldı mı pat izin alıyolar.

Başları ağrısa pat rapor .
Bana göre dünyanın en rahat mesleği ki seçmelerinin sebebi de bu

Kaç kişi ayy o minik pıtırcıkları birer dev birer mühendis doktır yapıyım diye mesleği seçiyo ?

Asıl işleri öğretmeyide hakkıyla yapıyosalar çocukların büyük kısmı yetersiz ki binlerrce dershane var gidip birde orda öğrenmeye çalışıyolar.
Öğretmenler yetersiz, daha seçici olsa mesela öğretmenlik. Puanları dusuk rahat etmek isteyen, eh istelik puan alan öğretmen oluyor. Zorlastirmalilar bence. Finlandiya sistemini ornek alsa ülkemiz keske.

Öğretmenler yetersiz, daha seçici olsa mesela öğretmenlik. Puanları dusuk rahat etmek isteyen, eh istelik puan alan öğretmen oluyor. Zorlastirmalilar bence. Finlandiya sistemini ornek alsa ülkemiz keske.
Kinaye yaptığınızı umut ediyorum. Daha seçici mi olunsa??? Zorlaştırılmalı???

Back
X