14 aylik yurumek icin gec ama bazi bebekler boyle olabiliyor, yine de oncelikle bir cocuk doktoruna gidin baksinlar mutlaka. bazi cocuklari biraz cesaretsiz olabiliyor, yurutec denediniz mi? zararli diyorlar ama bence kisa sureli kullanilabilir, ben butun cocuklarimda kullandim.
biraz kendinizi fazla sikmissiniz, biraz salin bence. ayrica (herkese ayni tavsiyeyi veriyorum ama) mutlaka yuruyuse cikin. bebek arabaniz var mi? ikinci el basit bir sey alip (bebek oturuyorsa semsiye araba olabilir), cocukla her gun mutlaka 1 saat yuruyun, emin olun cocuk da rahatlayacak siz de rahatlayacaksiniz. mesela sabah kahvaltisini yapsin, sonra biraz evi toplayin, yaniniza meyve ya da biskuvi gibi bir sey alin 11 gibi yuruyuse cikin, gelince hem acikmis olur hem yorulmus olur, yemeginiz yedirip uyutursunuz, biraz da size nefes alma imkani olur. oglen uykusunu cok gec saate birakmayin, aksam en gec 8 de uyutun, kendinize vakit ayirin. gunduz cok gec kalkarsaniz ve cocugun uykulari duzenli olmazsa cocugun isi 10-11e kadar sarkar, siz de bunalirsiniz. aksam cocuk yatinca mutlaka kendinize vakit ayirin, ben nakis yapiyordum mesela, ya da internetten bir seyler ogrenebilirsiniz, dil calisabilirsiniz, kafanizi dagitmaya calisin.