• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

nolurr yardım edin...

angelicabuz

Üye
Kayıtlı Üye
22 Ekim 2013
30
0
6
35
İstanbul
ben öğretmen olduğum içim haftasonları eve geliyorum. cuma akşamı eve geldim cumartesi kuzenimin düğünü vardı. teyzemlere geldi memleketten cuma akşamı annemlere gitmek istedim.2 hafta görmedim birde.babamda geç vakitte olsa gelin dedi. eşim hayır dedi üstelik cok durmayalım birazcık görelim dedim yarın zaten düğündegörüceksin dedi. ben de annem koştururken ne anlıycam dedim. hem 3 aylık yegenımde var orda onuda cok özlemiştim. neyse benle dilleşme insan evladı anla dedi. annemler arabayla 5 dk mesafede arabamız var neyse hem istesem babamda almaya gelirdi bizi yani orada ondan kimse bişi beklemiyor. ben de istesem giderdim ama onu ezip gitmek istemedim.neyse cok üstüne gitmedm bana çay filan yaptı içtim.gece kırgınlığımı belli ettim ama. sonra işte dün kuaföre bıraktı beni sonra almaya geldi. kendi annesine geçti. almaya gelince bana size mi bizemi dedi ben de bize dedim.işte saçım güzel olmuşmu dedim değmez dedi parana zamanını orada harcadığına yazık dedi.güzel olmuş ama dedi.sonra inerken sen gelmicekmisn dedim bana işte çocuklar bizim bodrumda bekliyorlar arkdşları için. ben de bir hoş geldin deseydin teyzemlere dedim.önceliklerini bilmıyosn dedim. al elbiseni hadi tribini yirim dedi. sonra geldi işte. böyle sahte sahte gülmeler filan bana milletin içinde aşık gibi gözlerime bakmalar filan.neyse düğünde foto çekiliyoruz benm ailemle birlikte böyle nazlı nzzlı gelmeler. kendi annesi de ordaydı annesinin yanından ayrılmamalar ben oynadım zaten hep ayaktaydım. kendi annesiyle foto çekilirken istekli istekli. kaldıki benm ailemin bir kere bile ona ne saygısızlığı ne de bir isteği olmuştur.herkese kendi ailesi iyi gelir ama benm ailem bana göre 10 numara gerçekten cok anlayışlılar.neyse eve geldik başladı bana işte olayın öncesini bilmeden yok trip atmalar bilmem ne kocam bilir de bekleme bir şey benden dedi. sen git annene yardım ediyosan et ben seni kuaföre götürüyorum 2 dım yere sonra alıyorum nankör olma dedi ben de dedim kendi ailenle benm ailem arasında ayrım yapıyosn dedim kendi akraban gelınce anında gidiyoruz dedim ama bana gelince yapmıosun dedim. sonra işte senn ailen için abin koşturucak benm ailem için de ben dedi. senden saygıdan başka bir şey bekleyen yok kaldıki gurur yapıcak bir durum yok koştursan nolur dedim. benm abim yeri geliyor kendi kayınvalidesi için bile fazlaa koşturuyor dedim. neyse sırtını döndü. ben yine bir adım adıp sarılırmısın böyle uyumayalm dedim. neyse sarıldı işte kocanı dinle kocam bilir de dedi başladı kafama vurmaya gerizekalı kuşbeyinli sinirlendirme beni dedi. ben de sus tamam yeter be dedim napıosun. dön sırtını uyu dedim başladım ağlamaya. sırtını döndü hala hakarete devam. anca işte özürdileyeceğini böyle dedim.bir de beni görseniz o kdr imrenrki herkes ne kdr tatlı dillisin güleryüzlüsün diye. benmde kusurum var mükemmelim demiyorum.bizde hep küçük sorunlar büyüyor böyle oluyor. bugün öğretmenler günü her zamanki gibi özel günümde berbat oluyorum.o benden önce kalktı açıkçası içimden kalkmak gelmedi bu insana kahvaltı hazırlamayı cok gördüm.kalktım duş aldım kendime kahve yaptım o yatıp tekrar uyudu zaten.yarın sabahta yolcuyum.hatta şeytan cık git bu akşam diyor. ne olur ben nasıl davranım bu insan yardım edin. tam bir bencil egoist.

bız hatayı nerde yapıyoruz bılıyo musun. sen benım aileme nasıl davranıyosan bende senınkıne oyle davranmalıyım mantıgını yurutemıyoruzzda ondan.bız ıyı davrandıkca bunlar saygısızlaşıyor.
bence o akşam mutlaka gıtmelıydınız. eşini anlayamadım ne demek erkek evlatmı bakacakmış hep ailesıne. nasıl bır anlayıştır bu. asıl kız evlatlar daha yakındır ya orası ayrı
sendede kabahat var canım. hem eşin hatalı hem sen alttan alıyon sarılmalar felan. ben olsam yuzune bakmazdım yaptıgı çok ayıp

bir öğretmen böyle paragrafsız ve karışık anlatsın, pes doğrusu :)
şaka bir yana gerçekten okumakta zorlanıyorum bu şekilde olunca, yanlış anlamayın. bu olayda da bence büyütülecek bir sorun yok. Hani eşiniz de bir saygısızlık yapmamış görünürde. Fazladan bir şeyler yapmak insanın içinden gelerek olacak bir şey.

İdare etmenizi öneririm. bırakın yapmasın, siz kendiniz gidip yardım edin annenize, işi vardı dersiniz eşinizden için. Küçük sorunlar için kendinizi yıprattığınıza değmez. Saygısızlık boyutuna varıp ailenizle sorun yaşamanıza neden olmadıkça sizin ailenize samimi olmamasını hoş görmeniz lazım diye düşünüyorum.

bız hatayı nerde yapıyoruz bılıyo musun. sen benım aileme nasıl davranıyosan bende senınkıne oyle davranmalıyım mantıgını yurutemıyoruzzda ondan.bız ıyı davrandıkca bunlar saygısızlaşıyor.
bence o akşam mutlaka gıtmelıydınız. eşini anlayamadım ne demek erkek evlatmı bakacakmış hep ailesıne. nasıl bır anlayıştır bu. asıl kız evlatlar daha yakındır ya orası ayrı
sendede kabahat var canım. hem eşin hatalı hem sen alttan alıyon sarılmalar felan. ben olsam yuzune bakmazdım yaptıgı çok ayıp

hayır ailesinin bana bir kötülüğü yok ama onun böyle davranışları benim onlardan da soğumama neden oluyor. ve benim en zoruma giden de böyle saygısızlaşması zaten. hep alttan alıyorum çünkü uzamasın istiyorum ama ben alttan aldıkça o daha da üstüme geliyor. bakalım bu kez yapmadıklarımı deneyeceğim..

evliligin en buyuk iki riski ve sevinci nedir biliyormusunuz?
gelin ve damatin aileleri
yani her iki ailenin davranis ve tutumlari evliligi iyiye ye kotuye surukluyor..
benim cozum yolum dengeyi bulmaya gitme yolu ve en onemlisi anlayisss

bir öğretmen böyle paragrafsız ve karışık anlatsın, pes doğrusu :)
şaka bir yana gerçekten okumakta zorlanıyorum bu şekilde olunca, yanlış anlamayın. bu olayda da bence büyütülecek bir sorun yok. Hani eşiniz de bir saygısızlık yapmamış görünürde. Fazladan bir şeyler yapmak insanın içinden gelerek olacak bir şey.

İdare etmenizi öneririm. bırakın yapmasın, siz kendiniz gidip yardım edin annenize, işi vardı dersiniz eşinizden için. Küçük sorunlar için kendinizi yıprattığınıza değmez. Saygısızlık boyutuna varıp ailenizle sorun yaşamanıza neden olmadıkça sizin ailenize samimi olmamasını hoş görmeniz lazım diye düşünüyorum.

canım cok haklısın ama inanki kafam dağınık olunca yazdıklarıma da yansıyor..
ben büyütmek istemediğim için zaten hep affediyorum, aileme gitmeyişine değil aslında kızgınlığım bana söylediği sözlere kırılıyorum, kaldıki ailemle içli dışlı olsun istemiyorum zaten, ama kızlarını da görmelerini esirgemesin çünkü babamın öyle bir telefonda konuşması vardıki halayı özledik gelsin bu akşam geç olsa da bekliyoruz. sen böyle bir insana gitmek istemezmisin eşinde seni kırmayıp götürsün istemezmisin... söylediklerinde haklısın ama herşey karşılıklı oluyor inan ki..

evliligin en buyuk iki riski ve sevinci nedir biliyormusunuz?
gelin ve damatin aileleri
yani her iki ailenin davranis ve tutumlari evliligi iyiye ye kotuye surukluyor..
benim cozum yolum dengeyi bulmaya gitme yolu ve en onemlisi anlayisss

gitmediğim için ailemin bana karşı tavrı yok, eşime de ben eşimle gurur duymak istiyorum orada olup 10 dksıını feda etmesini. ama eşimin istediği ben onu pohpohlayacağım yani aileme diyeceğimki eşim yorgun gelemiyoruz, eşim şöyle yapamıyoruz. he demekte gocunmam. ama bu derece de egoist isteklerinin olmaması gerek. benm artık ondan tek isteğim saygı başka da hiçbirşey istemiyorum..kaldıki buna kırgınlığım yok gitmemesine saygım var.ama bana gerizekalı diyipte kafama vurması.. işte burada içim acıyor.. en çokta bunu yapmasın hakaret etmesin istiyorum.. başka da hiç ama hiçbişi...

Son düzenleme:
anladım cnm ailesının değil eşının davranışında sorun var. ama sende alma cnm haklıysan alttan alma. ayrıca ailenı gormek için eşinden izin almana gerek yok.onlar senın aılen.bırak esın gelmezse gelmesın sen gıt

canım cok haklısın ama inanki kafam dağınık olunca yazdıklarıma da yansıyor..
ben büyütmek istemediğim için zaten hep affediyorum, aileme gitmeyişine değil aslında kızgınlığım bana söylediği sözlere kırılıyorum, kaldıki ailemle içli dışlı olsun istemiyorum zaten, ama kızlarını da görmelerini esirgemesin çünkü babamın öyle bir telefonda konuşması vardıki halayı özledik gelsin bu akşam geç olsa da bekliyoruz. sen böyle bir insana gitmek istemezmisin eşinde seni kırmayıp götürsün istemezmisin... söylediklerinde haklısın ama herşey karşılıklı oluyor inan ki..

Peki sen kendin kalkıp gitsen eşin sorun eder mi trip atar mı acaba? Hani siz de ona "sen de istediğinde annenlere bensiz gidebilrsin bu konuları sorun etmeyelim birbirimizi kırmayalım" ağzıyla konuşsan. Evet genellikle erkeklerin ince konuşma ve kırıcı olmama konusunda problemleri var bence.
Kızlar babalarına düşkün oluyorlar işte, telefonda öyle beklediğini özlediğini belli edince hemen kalkıp gidesin gelmiştir. Zaten böyle olur hep. Erkek erkek olduğu için bir gelinden beklenen davranışlar onlardan beklenmiyor. Ama senin azıcık suratın asık olsa sorun olabiliyor.
Yıllardır sizin yaşadığınız problemi kadınlar kocalarını işi var, çok yorgundu, hasta vs gibi bahanelerle idare ediyorlar ailelerine karşı...

Kadınların derdi bitmez bitmez.

ben öğretmen olduğum içim haftasonları eve geliyorum. Cuma akşamı eve geldim cumartesi kuzenimin düğünü vardı. Teyzemlere geldi memleketten cuma akşamı annemlere gitmek istedim.2 hafta görmedim birde.babamda geç vakitte olsa gelin dedi. Eşim hayır dedi üstelik cok durmayalım birazcık görelim dedim yarın zaten düğündegörüceksin dedi. Ben de annem koştururken ne anlıycam dedim. Hem 3 aylık yegenımde var orda onuda cok özlemiştim. Neyse benle dilleşme insan evladı anla dedi. Annemler arabayla 5 dk mesafede arabamız var neyse hem istesem babamda almaya gelirdi bizi yani orada ondan kimse bişi beklemiyor. Ben de istesem giderdim ama onu ezip gitmek istemedim.neyse cok üstüne gitmedm bana çay filan yaptı içtim.gece kırgınlığımı belli ettim ama. Sonra işte dün kuaföre bıraktı beni sonra almaya geldi. Kendi annesine geçti. Almaya gelince bana size mi bizemi dedi ben de bize dedim.işte saçım güzel olmuşmu dedim değmez dedi parana zamanını orada harcadığına yazık dedi.güzel olmuş ama dedi.sonra inerken sen gelmicekmisn dedim bana işte çocuklar bizim bodrumda bekliyorlar arkdşları için. Ben de bir hoş geldin deseydin teyzemlere dedim.önceliklerini bilmıyosn dedim. Al elbiseni hadi tribini yirim dedi. Sonra geldi işte. Böyle sahte sahte gülmeler filan bana milletin içinde aşık gibi gözlerime bakmalar filan.neyse düğünde foto çekiliyoruz benm ailemle birlikte böyle nazlı nzzlı gelmeler. Kendi annesi de ordaydı annesinin yanından ayrılmamalar ben oynadım zaten hep ayaktaydım. Kendi annesiyle foto çekilirken istekli istekli. Kaldıki benm ailemin bir kere bile ona ne saygısızlığı ne de bir isteği olmuştur.herkese kendi ailesi iyi gelir ama benm ailem bana göre 10 numara gerçekten cok anlayışlılar.neyse eve geldik başladı bana işte olayın öncesini bilmeden yok trip atmalar bilmem ne kocam bilir de bekleme bir şey benden dedi. Sen git annene yardım ediyosan et ben seni kuaföre götürüyorum 2 dım yere sonra alıyorum nankör olma dedi ben de dedim kendi ailenle benm ailem arasında ayrım yapıyosn dedim kendi akraban gelınce anında gidiyoruz dedim ama bana gelince yapmıosun dedim. Sonra işte senn ailen için abin koşturucak benm ailem için de ben dedi. Senden saygıdan başka bir şey bekleyen yok kaldıki gurur yapıcak bir durum yok koştursan nolur dedim. Benm abim yeri geliyor kendi kayınvalidesi için bile fazlaa koşturuyor dedim. Neyse sırtını döndü. Ben yine bir adım adıp sarılırmısın böyle uyumayalm dedim. Neyse sarıldı işte kocanı dinle kocam bilir de dedi başladı kafama vurmaya gerizekalı kuşbeyinli sinirlendirme beni dedi. Ben de sus tamam yeter be dedim napıosun. Dön sırtını uyu dedim başladım ağlamaya. Sırtını döndü hala hakarete devam. Anca işte özürdileyeceğini böyle dedim.bir de beni görseniz o kdr imrenrki herkes ne kdr tatlı dillisin güleryüzlüsün diye. Benmde kusurum var mükemmelim demiyorum.bizde hep küçük sorunlar büyüyor böyle oluyor. Bugün öğretmenler günü her zamanki gibi özel günümde berbat oluyorum.o benden önce kalktı açıkçası içimden kalkmak gelmedi bu insana kahvaltı hazırlamayı cok gördüm.kalktım duş aldım kendime kahve yaptım o yatıp tekrar uyudu zaten.yarın sabahta yolcuyum.hatta şeytan cık git bu akşam diyor. Ne olur ben nasıl davranım bu insan yardım edin. Tam bir bencil egoist.

eşin hem egoist hem ergen düşük bence
hareketlerine laflarına bakınca bu izlenimi edindim 13 yaşındaki oğlan bebesi...

Peki sen kendin kalkıp gitsen eşin sorun eder mi trip atar mı acaba? Hani siz de ona "sen de istediğinde annenlere bensiz gidebilrsin bu konuları sorun etmeyelim birbirimizi kırmayalım" ağzıyla konuşsan. Evet genellikle erkeklerin ince konuşma ve kırıcı olmama konusunda problemleri var bence.
Kızlar babalarına düşkün oluyorlar işte, telefonda öyle beklediğini özlediğini belli edince hemen kalkıp gidesin gelmiştir. Zaten böyle olur hep. Erkek erkek olduğu için bir gelinden beklenen davranışlar onlardan beklenmiyor. Ama senin azıcık suratın asık olsa sorun olabiliyor.
Yıllardır sizin yaşadığınız problemi kadınlar kocalarını işi var, çok yorgundu, hasta vs gibi bahanelerle idare ediyorlar ailelerine karşı...

Kadınların derdi bitmez bitmez.

evet gitsem sorun etmez ama ondan istemeyip doğrudan babama gelip ben alırmısın eşim yorgun desem bişi olmazdı belki ama ona söyleyipte sonra babamı arayarak onu ezmiş olurdum diye düşündüğm için böyle yapmadım.eminim bunu da suratıma biryer de vururdu. zaten ailem bişey demiyor ona da bana da herhangi bir olumsuzluğu belli etmıyorlar ama aile anlar yanı ses tonundan tut gözünn içinden bile anlar. ben de hep evlenmeden böyle olacağımı yani dediğin gibi yapacağımı düşünürdüm ama maalesef karşı tarafında anlayışlı olması gerekiyorki o saygı sürsün..ben eşimle tartışamıyorum bile. tartışmanın bile bir sanat olduğunu düşünüyorum çünkü karşındaki insan anlamak için çaba sarfetmesi gerekiyor kaldıki benim gibi eşin varsa tartışmak yerine susmayı tercih edıyorsun..

eşin hem egoist hem ergen düşük bence
hareketlerine laflarına bakınca bu izlenimi edindim 13 yaşındaki oğlan bebesi...

maleseff bunu evlenince anladım. annesinin kolundan ayrılmıyor düğünde. düşün ben bir yandayım o annesinin kolunda. gülesim geliyor kadının ana karşı bir yanlışının olmasına gerek yok eşimin böyle olması yetiyor..

anladım cnm ailesının değil eşının davranışında sorun var. ama sende alma cnm haklıysan alttan alma. ayrıca ailenı gormek için eşinden izin almana gerek yok.onlar senın aılen.bırak esın gelmezse gelmesın sen gıt

aynen canım.. bundan sonra öyle yapmayı düşünüyorum zaten...olurda böyle devam ederse..

evet gitsem sorun etmez ama ondan istemeyip doğrudan babama gelip ben alırmısın eşim yorgun desem bişi olmazdı belki ama ona söyleyipte sonra babamı arayarak onu ezmiş olurdum diye düşündüğm için böyle yapmadım.eminim bunu da suratıma biryer de vururdu. zaten ailem bişey demiyor ona da bana da herhangi bir olumsuzluğu belli etmıyorlar ama aile anlar yanı ses tonundan tut gözünn içinden bile anlar. ben de hep evlenmeden böyle olacağımı yani dediğin gibi yapacağımı düşünürdüm ama maalesef karşı tarafında anlayışlı olması gerekiyorki o saygı sürsün..ben eşimle tartışamıyorum bile. tartışmanın bile bir sanat olduğunu düşünüyorum çünkü karşındaki insan anlamak için çaba sarfetmesi gerekiyor kaldıki benim gibi eşin varsa tartışmak yerine susmayı tercih edıyorsun..

İletişim probleminiz olabilir. Bu tartışamama olayı da genellikle erkeklerin yetişme tarzından kaynaklanıyor. Annesini babasının karşısında tartışırken, hakkını ararken görmeyince eşinden de öyle bekliyor erkekler. Kadınlar ancak yaşını alacak da, çocukları büyütecek de, yıllarını verecek de öyle saygı görecek, konuşma ve tartışma hakkını elde edecek yani. Belki kayınvalidelerin bu kadar baskın olma çabası bile buna bağlıdır.

Senin yaşadığın bu problem yüzünden ne evlilikler bitiyor. Çünkü bu senin gözüne battıkça onun ailesine karşı sıcak davranmak da istemeyeceksin. Hani babaanne gibi konuşmak istemem ama olayı sonunda deveyi gütmeye bağlayacak çevren. Hatta sana öp de başına koy diyen de bol olur.

Malum aldatılan, şiddet gören kadın sayısı düşünüldüğünde neredeyse dayak yemediği ve aldatılmadığı için şükür namazı kılması bekleniyor kadınların :)

Eğer oturup güzelce konuşabilecekseniz tavırlarını saygısızca bulduğunuzu mutlaka söyleyin ciddi anlamda uyarın ve bazı şeylerin karşılıklı olduğunu hatırlatın derim. Konuşamayacağınızı, bu konuda asla değişmeyeceğini düşünüyorsanız da böyle bir durumda atın tribinizi siz de konuşmayın üzgün olduğunuzu kırıldığınızı anlasın. Hemen barışınca yüz bulmasın yani. Bende küs kalamam uzun süre ama bazı durumlarda gerekiyor bazen.

Bir de eşiniz ailenize karşı evlenmeden önce nasıldı onu merak ettim?

ben öğretmen olduğum içim haftasonları eve geliyorum. cuma akşamı eve geldim cumartesi kuzenimin düğünü vardı. teyzemlere geldi memleketten cuma akşamı annemlere gitmek istedim.2 hafta görmedim birde.babamda geç vakitte olsa gelin dedi. eşim hayır dedi üstelik cok durmayalım birazcık görelim dedim yarın zaten düğündegörüceksin dedi. ben de annem koştururken ne anlıycam dedim. hem 3 aylık yegenımde var orda onuda cok özlemiştim. neyse benle dilleşme insan evladı anla dedi. annemler arabayla 5 dk mesafede arabamız var neyse hem istesem babamda almaya gelirdi bizi yani orada ondan kimse bişi beklemiyor. ben de istesem giderdim ama onu ezip gitmek istemedim.neyse cok üstüne gitmedm bana çay filan yaptı içtim.gece kırgınlığımı belli ettim ama. sonra işte dün kuaföre bıraktı beni sonra almaya geldi. kendi annesine geçti. almaya gelince bana size mi bizemi dedi ben de bize dedim.işte saçım güzel olmuşmu dedim değmez dedi parana zamanını orada harcadığına yazık dedi.güzel olmuş ama dedi.sonra inerken sen gelmicekmisn dedim bana işte çocuklar bizim bodrumda bekliyorlar arkdşları için. ben de bir hoş geldin deseydin teyzemlere dedim.önceliklerini bilmıyosn dedim. al elbiseni hadi tribini yirim dedi. sonra geldi işte. böyle sahte sahte gülmeler filan bana milletin içinde aşık gibi gözlerime bakmalar filan.neyse düğünde foto çekiliyoruz benm ailemle birlikte böyle nazlı nzzlı gelmeler. kendi annesi de ordaydı annesinin yanından ayrılmamalar ben oynadım zaten hep ayaktaydım. kendi annesiyle foto çekilirken istekli istekli. kaldıki benm ailemin bir kere bile ona ne saygısızlığı ne de bir isteği olmuştur.herkese kendi ailesi iyi gelir ama benm ailem bana göre 10 numara gerçekten cok anlayışlılar.neyse eve geldik başladı bana işte olayın öncesini bilmeden yok trip atmalar bilmem ne kocam bilir de bekleme bir şey benden dedi. sen git annene yardım ediyosan et ben seni kuaföre götürüyorum 2 dım yere sonra alıyorum nankör olma dedi ben de dedim kendi ailenle benm ailem arasında ayrım yapıyosn dedim kendi akraban gelınce anında gidiyoruz dedim ama bana gelince yapmıosun dedim. sonra işte senn ailen için abin koşturucak benm ailem için de ben dedi. senden saygıdan başka bir şey bekleyen yok kaldıki gurur yapıcak bir durum yok koştursan nolur dedim. benm abim yeri geliyor kendi kayınvalidesi için bile fazlaa koşturuyor dedim. neyse sırtını döndü. ben yine bir adım adıp sarılırmısın böyle uyumayalm dedim. neyse sarıldı işte kocanı dinle kocam bilir de dedi başladı kafama vurmaya gerizekalı kuşbeyinli sinirlendirme beni dedi. ben de sus tamam yeter be dedim napıosun. dön sırtını uyu dedim başladım ağlamaya. sırtını döndü hala hakarete devam. anca işte özürdileyeceğini böyle dedim.bir de beni görseniz o kdr imrenrki herkes ne kdr tatlı dillisin güleryüzlüsün diye. benmde kusurum var mükemmelim demiyorum.bizde hep küçük sorunlar büyüyor böyle oluyor. bugün öğretmenler günü her zamanki gibi özel günümde berbat oluyorum.o benden önce kalktı açıkçası içimden kalkmak gelmedi bu insana kahvaltı hazırlamayı cok gördüm.kalktım duş aldım kendime kahve yaptım o yatıp tekrar uyudu zaten.yarın sabahta yolcuyum.hatta şeytan cık git bu akşam diyor. ne olur ben nasıl davranım bu insan yardım edin. tam bir bencil egoist.
esinizle ayrimi yasiyorsunuz

İletişim probleminiz olabilir. Bu tartışamama olayı da genellikle erkeklerin yetişme tarzından kaynaklanıyor. Annesini babasının karşısında tartışırken, hakkını ararken görmeyince eşinden de öyle bekliyor erkekler. Kadınlar ancak yaşını alacak da, çocukları büyütecek de, yıllarını verecek de öyle saygı görecek, konuşma ve tartışma hakkını elde edecek yani. Belki kayınvalidelerin bu kadar baskın olma çabası bile buna bağlıdır.

Senin yaşadığın bu problem yüzünden ne evlilikler bitiyor. Çünkü bu senin gözüne battıkça onun ailesine karşı sıcak davranmak da istemeyeceksin. Hani babaanne gibi konuşmak istemem ama olayı sonunda deveyi gütmeye bağlayacak çevren. Hatta sana öp de başına koy diyen de bol olur.

Malum aldatılan, şiddet gören kadın sayısı düşünüldüğünde neredeyse dayak yemediği ve aldatılmadığı için şükür namazı kılması bekleniyor kadınların :)

Eğer oturup güzelce konuşabilecekseniz tavırlarını saygısızca bulduğunuzu mutlaka söyleyin ciddi anlamda uyarın ve bazı şeylerin karşılıklı olduğunu hatırlatın derim. Konuşamayacağınızı, bu konuda asla değişmeyeceğini düşünüyorsanız da böyle bir durumda atın tribinizi siz de konuşmayın üzgün olduğunuzu kırıldığınızı anlasın. Hemen barışınca yüz bulmasın yani. Bende küs kalamam uzun süre ama bazı durumlarda gerekiyor bazen.

Bir de eşiniz ailenize karşı evlenmeden önce nasıldı onu merak ettim?

problemimizin iletişim odluğunu ben de biliyorum. eşimin ailesiyle arası çok çok iyi değildi hatta eşime kimse hesap sormazzdı neredesın dıye arayan bile olmazdı zaten kopuk bir aileden geliyor. abla sadece benim yanımda canım kardeşim ayaklarına yatar ama normalde ne arar ne sorar. pohpohlarlar hem anne hem abla baba dobra olduğu için pohpohlamadığı için sevılmıyor. anneye baba kötü bir şey yapsa eşim annesini koruyor babayı sevmıyor. demem oki sevgiliyken bana bu yönlerini inanın göstermedi ben de anlamadım zaten çünkü tek bir kere bana s,n,rlendi onda da haklıydı karşıma alıp konuşmayı defalarca ıstedım ve bazen konuştum ama hep dediği tek şey kocam bilir de geç.
maalesef dediğiniz durumu şu anda ben kendime diyorum aldatması yok içkisi kumarı gezmesi yok.. he şiddet ben böyle gittikçe hakkımı savunmaya çalıştıkça o da olucaktır eminim.

haftaiçi ayrıyız. ama problemin bundan kaynaklandığını sanmıyorum. çünkü normalde de böyle şeyler yüzünden tartışmışızdır.

Tipik turk erkegi
ben ne dersem o olur
ne demek' esim bilir de '
Boyle insanlar baskici bencil olur

karsisindaki kadin guclu akilli olunca sorunlar bas gosteriyor
boylelerine sumsuk kadin ben bilmem esim bilir diyen bilgisiz kadin lazim
malasef bu devirde de oyle kadin yok

benim esimde onceden oyleydi
hep sen bilirsin dememi bekliyordu
bir gun bana keske koyden evlenseymisim dedi
yani ona gore koy kizlari daha bilgisiz gozu acilmamis ...

Tipik turk erkegi
ben ne dersem o olur
ne demek' esim bilir de '
Boyle insanlar baskici bencil olur

karsisindaki kadin guclu akilli olunca sorunlar bas gosteriyor
boylelerine sumsuk kadin ben bilmem esim bilir diyen bilgisiz kadin lazim
malasef bu devirde de oyle kadin yok

benim esimde onceden oyleydi
hep sen bilirsin dememi bekliyordu
bir gun bana keske koyden evlenseymisim dedi
yani ona gore koy kizlari daha bilgisiz gozu acilmamis ...
aynen canım. sen nasıl başedıyorsun ve nasıl kabullendi peki seni. çünkü benim yetiştirilme tarzım bile hep benim kendi kararlarımı kendim vermem gerektiği ve her kararımda da arkamda ailemin olduğuydu bu yüzden biraz ayakları sağlam basarak yetiştim ama bir tek eşime maalesef öyle olamadım ve öyle olduğumda da hep böyle sonuçlandı. ve artık her tartışma da gerizekalı salak kuşbeyinli. bir de kendini okdr haklı görüyor ki bana diyor senin başına gelcek var.. bana da öyle dedi. ben dedi kirada oturan birinden kız alsaydım gelir kiradan kurtardın diye elimi ayağımı öpen anne olurdu , sadece annem keşke mutfağı ayrı olsaydı dediği için ve üstelikte gelin daha büyük ev bulun üstüne biz tamamlarız parayı dediği için.. sana söylenilen şeyi bana da söyledi köyden kız alsam br çay içmeye götürsem elimi ayağımı yıkar aylarca kocam beni çay içmeye götürdü diye mutlu olurdu dedi. anlyacağım tam bir köle isteyen tip... eşiniz nasıl değişti peki..

problem zihniyette.
O bahsettikleri köyde yaşayan insanlar da artık saf değil hani. Özellikle düğün takı işlerinde oldukça gelenekçi oluyorlar. O zaman da evlenene kadar ne çektik derlerdi.
Yani bir erkek ailesiyle yaşıyor, sonra biraz çevreyle beraber gelişiyor. En azından öyle gösteriyor. En son evinde evrim geçirmemiş temel halini sergiliyor. Aslında temelde bir zihniyet var yani.

Köyden kız meselesine taktım :) Kadınsın diye sus, susacaksın, susmazsan al sana tavrıyla erkeklik sergiliyorlar akıllarınca. Ses çıkarınca çirkef oluyorsun hemen. Çirkef görmemişler. Baskıla baskıla hep kendi dediğin olsun iste ne ala erkeklik :ssz:

Back
X