Aile Planlaması Norlevo Kullananların Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi dec0
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.

rahat olmak ıstıyorum ama bugun 8.gun normal kanama bıttı ama sımdıde ara ara kan gelıyor 8 gun oldu ya

arkadaşlar hepinize mrb.yeni üyeyim nasıl topic açılır bilmediğim için buraya yazma gereği duydum.şimdi soruma gelince;son adet tarihim 18 mart.ve ben 14 nisanda korunmasız bi ilişki yaşadım.ilişkiden yaklaşık 1 saat sonra norlevo adlı ilacı kullandım ve ilk kullanışım.adetime bikaç gün kaldığından yumurtlama dönemimde olmadığımı düşünüyorum ama her ihtimale karşı hapı içerek bi önlem aldım kendimce.hapı içtikten sonra herhangi bir yan etki görmedim hemde 2sini de aynı anda içtiğim halde.ama gelin görün ki ilacı içeli bugün 6.gün ve en ufak bir kanamam lekelenmem yok.ilacı ilk kullanışım olduğundan da fazla bilgi sahibi deilim hakkında.tek bi belirti var göğüslerim çok sızlıyor.bu acaba ilacın yan etkisi midir yoksa adet belirtileri mi kendini göstermeye başladı?bana yardımcı olursanız sevinirim.gerçekten stres yaptım çünkü..sevgiler..

Adet olmaya on gün kala hamile kalma riski yok diye biliyorum yinede belli olmaz tabi :))
Bence hamile değilsindir ayrıca stress yaptıkça daha çok geçikiyor:))

Son düzenleme:
tsk ederim arkadaşım cvpladığın için.stres etkiliyor evet hele beni belki de herkesten fazla etkiliyor ama ilaçtan sonra bi ara kanama yaşamadım ve adetim de gecikti.bugün ilacı içeli 6.gün ve hala tık yok bende :) göğüslerim çok sızlıyor fena acıyorlar.

pardon dün 6.gündü.bugün 7.gün.:) hiç bir yan etki yaşamadım.dediğim gb de ilk içişim.hiç sarsmadı beni.bünyem çok sağlam sanırım

pardon dün 6.gündü.bugün 7.gün.:) hiç bir yan etki yaşamadım.dediğim gb de ilk içişim.hiç sarsmadı beni.bünyem çok sağlam sanırım

Merak etmeyin. Benimde hiçbir yan etkim olmadı normal zamanımda adet oldum. Diğer ayda normal zamanında adet oldum. Sorduğum bir doktor bazı bünyalerde ara kanama yapmayabileceğini söyledi. İçiniz rahat olsun.zemuszemus

kız arkadasımla adetın ılk gununden sayarak yanı 10 cu gununde ılıskıye gırdık surtunme yoluyla ve prezervatıf vardı kesınlıkle ıcıne gırmedım fakat bosalma sırasında kendımı gerı cekmedım prezervatif var dıye bosaldıktan sonra bı baktım prezervatıf yırtılmıs vajınanın cevrelerıne bosalmısım kuru pecete ıle sıldık ılk once sonra ıslak mendılle sıldık 1 saat ıcındede dus aldı bız ne olur ne olmaz belkı ıcıne de gıtmıstır dıye bugunde norlevo ertesı gun hapını kullandık 22 saat ıcınde ama bu ay ıkıncı kez kullanmak zorunda kaldık eczacıya sordum bı zararı varmı hayır yok kullanın bısey olmaz dedı ama korkuyoruz..bır ay ıcınde ıkı kez kullandı 15 gun arayla sızce etkısını yıne gosterır mı ve olay anlattıgım gıbı hamıle olma rıskı varmı lutfen yardım edın cok zor durumdayız...Allah rızası ıcın yardım edın bı halt yedık bı daha olmaz İnsallahsenağlama

arkadaşlar mrb benim9 aylık bebeğim var,kondom yırtılması sonucu norlevoyu kullanmak zorunda kaldım anne sütüne geçer yazıyı,reçetede 6 saat emzirmeyin yzıyo fakat eczacı bana 2 gün emzirmemem gerektiğini söyledi,bebeğim memeye çok düşkün 2 gün uzun bi süre bi bilgisi olan varmı çocuğa zarar gelmesinden korkuyorum ciddi yan etkileri varmı acaba

Selam herkese.. Forumda dolanırken atılan mesajlara baktım ve yazma gereği hissettim.

En önemli etken Norlevo'nun doğum kontrol hapı diye adlandırılmasını görmem oldu. Arkadaşlar bu doğru değil. Norlevo çok kuvvetli hormon içeren sadece acil durumlarda kullanılması gereken bir ilaç. Doğum kontrol hapı ile arasındaki farkın bilinmemesine inanamıyorum! Hiç mi doktora gidilmiyor çözebilmiş değilim.

ılişkiye girersin. Bi aksiik olur kondom yırtılır, dışa boşalınamaz ya da tecavüze uğrarsın Allah korusun. Prospektüsünde bile yazıyor. SADECE GEREKTıĞıNDE ALINMALI. BU BıR KORUNMA YÖNTEMı DEĞıLDıR.

Gelelim yan etkilerine.. bir kere kişiden kişiye göre değişir. ılacı kullandım kanamam olmalı midem bulanmalı diye birşey yok. Ben 5 sene içerisinde TOPLAMDA 3 kere kullanmışımdır. ılkinde çok iyi hatırlıyorum adetimin son günüydü ve kanamam açık kahverengi şekilde bir hafta sürdü, sürdü,sürdü. Dert etmedim... Sonra kanamam tamamen bitti ve döngü çalışmaya başladı... 14. gün yumurtlama vs. oldu... dolayısıyla o ay geç regl oldum.

Son alışımda ise adetimin 10. günüydü ve hiçbir yan etkisi olmadı. Yumurtlamadım ama o ay bunu hissettim... çünkü zaten ilaç beyine sinyaller göndererek yumurtlamayı engelliyor. Amacı bu.
Kas gevşeticinin bile ishal yaptığı, mide ilacının bile mide yanması yaptığı ilaçlar var. Tıp dünyasında hiçbirşey kesin değildir. Öyle olsaydı kimse hasta olmazdı. Yanılıyor muyum?
Bu ilacın da yanılma payı , işe yaramama olasılığının olduğu gibi.

Ne kadar erken alınırsa o kadar iyi tamam da, yarım saat önceden almak da neyin nesi??

Ben her ikisinde de 24 saat sonra falan almıştm..

Ayrıca "2 hapı aynı anda sakın almaaaaa" diye bağırılmış. Nasıl yani? Araştırma yapmış adamlar ve 12 saat farkla alınması ile aynı anda alınması arasında bi fark görememişler ve "2sini aynı anda alın" diye yazmışlar oraya. Tek hap alınca yan etkiler azalmicak ki. Hem madem hamile kalmak istemiosun bu ilacı 2 doz şeklinde almalısın. 1'i yetseydi kutunun içerisinde 1 tane hap olurdu.

Ha şu da doğru değil, "kanamam oldu demek ki hamileymişim.." Bu kanama sadece yan etki.

Belki ben de hamile olabilrdim ama son alışımda sıfır yan etki.

Uzun lafın kısası, hepimiz evli ya da bekar birşeyler yaşıyorsak eşimizle sevgilimizle, bunun da sorumluluğunu almayı bilmeliyiz. Zibilyon tane korunma yöntemi var. Doktora danışmalı ve bize yol göstermesini istemeliyiz. Her başımız sıkıştığında "ne de olsa Norlevo var beni korur "dersek hormonlarımızı mahvetmiş oluruz.

Bu ilacı almak zorundaysan da gözünü karartıcaksın. Kendini dinlemiceksin. Midem mi bulanıyo başım mı ağrıyo kanamam mı var? Denemeden bilemezsin. Hamile kalmaktan iyidir. Hangisini tercih edersin hamile kalmayı mı yoksa bikaç yan etkiyi göz önüne alarak bu hapı almayı mı?

O yüzden "sakın bu hapı kullanma" diye manipüle etmeyelim insanları.

Zaten vücudumuzun bir döngüsü var, bu hapı aldıktan sonra ve hap etkisini yitirdikten sonra o döngü dönmeye devam edecek.. Genç kızlığımızdan beri... yıllardan beri...

Son olarak. Norlevonun etkileri kişiden kişiye göre değişir ve bir doğum kontrol yöntemi değilidr. ACıL korunma yöntemidir. Bu ilacı almak değil, sık almak, bir dk yöntemi haline getirmektir hata olan.

Sakın yanlış anlamayın amacım kimseyi kırmak, eleştirmek ya da küçük düşürmek değil ama özellikle bu konuda çok yanlış bilinenler var. Paniklemeye gerek yok. Demek istediğim bu.

Herkese geçmiş olsun..

Son düzenleme:
arkadaşlar 10 aylık evliyim ve 3-4 yıl çocuk düşünmüyoruz. 28 şubatta adetim bitti 7 mart 2010 da kondom yırtılması sorunu yaşadık ve 45-48 saat içinde 2 adet norlevoyu aynı anda içtim 5-6 gün sonra kanamam oldu bir dahaki kanamamı bu tarihe göre hesaplamam gerektiğini int. öğrendim ancak arkadaşlar öyle bir gögüs hassasiyeti yaptı ki anlatamam dokunamıyorumdum kıyafetleri bile giyerken zorlanıyordum daha sonra nisan 25 de adetim oldu o zamana kadar kan testi yaptırdım idrar testi yaptırdım hamilemiyim diye büyük stres yaşadım bu ilaç dengeyi alt üst ediyor ama yinede iyiki var diyorum yoksa ne yapardık bebek olsaydı çünkü hazır değilim ekonomik olarak lütfen bu ilacı doğum kontrol ilacı olarak düşünmeyin ve çocuk oyuncağı gibi kullanmayın yoksa kısır bir nesil sahibi olabiliriz Allah korusun

hem o sitresi yaşayıp hem yine nasıl ilişkiye girdiniz anlamadım ben evliyken bile sitres yüzünden cinsel hayatı düşünmedim bile birde evli değilsiniz yani çocuk oyuncağı değil bu işler sonra bakıyoruz çöpe atılmış çocuklar vs. vs. lütfen arkadaşlar bi ilaca güvenip bunu yapmayın olay gününden cinsellik yaşandıktan 10-15 gün sonra kan testi yaptırsanız iyi olur gerçek sonuç için

merhaba arkadaşlar ben adetimin bitiminden sonra 9. günümde norlevayı kullandım. hiiiç adetim sapmazdı gününde gelirdi. bu sefer 13 gün kadar gecikti .gebelik testi negatif çıktı. sizce biraz daha bekleyi mii doktara gitmeme gerek var mı?

neden hıc kımse bırsey yazmıyor bırınız yardım edermısınız norlevoyu 22 saat ıcınde ıctım ve beklemedeyım ne olur yardımcı olun...

test negatifse biraz daha bekle bence ama 2 günde 1 falan testi yap gene.. idrar testi en kesin sonucu geç veriyor bazen.. ya da erken gebelik testi yap. gene negatifse stres yapma bence gelir... düzenin şaşmıştır...

neden hıc kımse bırsey yazmıyor bırınız yardım edermısınız norlevoyu 22 saat ıcınde ıctım ve beklemedeyım ne olur yardımcı olun...

çok fazla dozda kullanmışsınız ilacı düzeni şaşmıştır.
hamile ya da hamile değil bilemem doktor değilim ve doğa olayı bu sonuçta olacağı varsa olur ama ilaç aldısa sanmıyorum...
adeti gecikebilir ama panik yapmayın.. ya da şu an hemen erken gebelik testi alın... ilişkiden 5 gün sonra yanıt verenler var. onlardan alın boşuna stres yapmayın.

çok geçmiş olsun.. çok haklısın.

arkadaşlar soruma acil cvp bekliyorum emzirirken norlevoyu kullandım 8 saat sonra emzirdim beğeğe yan etkisi olurmu

ben ilişkiden bir saat sonra aldım hangi yöntm daha etkili 12 saat de içilenmi yoksa ikisi bir anda olanmı

test negatifse biraz daha bekle bence ama 2 günde 1 falan testi yap gene.. idrar testi en kesin sonucu geç veriyor bazen.. ya da erken gebelik testi yap. gene negatifse stres yapma bence gelir... düzenin şaşmıştır...

teşekkür ederim canım bana fikir verdiğin için insan böyle zamanda karşıdan gelecek bir kelimeye bile öyle çok ihtiyaç duyuyor ki ilgin için teşekkürler ..yerimsenibenyerimseniben

cevap verdıgın tesekkur ederım pekı bırsey daha sorucam kusuruma bakma ılacı cuma aksam aldık ve 4gun sonra salı gunu mıdede agrı ve bulantı basladı ve 2 kere kustu halen daha devam edıyor agrı ve bulantı bu ılacın yan etkısımı yada baska bırsey mı yardım edermısın...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…