Aile Planlaması Norlevo Kullananların Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi dec0
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.

teşekkür ederim ilginiz için. ben iki test yaptım her ikiside negatif çıktı, fakat hala adet olamadım en son adetim 29 temmuzda başladı o da 7 gün sürdü, adet miydi norlevodan kaynaklanan ara kanamamıydı bunu bilmiyorum ondan sonra hala adet olmadım ve hani hamile dahi olsam en ufak bir belirti yok, ne mide bulantısı ne baş dönmesi ki iliski yasayalı yaklasık 2 bucuk ay oluyor, sadece biraz kilo aldım umarım bir problem olmaz

arkadaşlar bana yardımcı olursanız çok sevinirim...son adet tarihimden 14 gün sonra erkek arkadaşımla ilişkiye girdik içime boşalmadı aslında ama her ihtimale karşı 13 saat sonra norlevo kullandım.2 hapı aynı anda içtim.hapları aldığımın 7.günü kanamam oldu başta az az geldi ama sonraları normal adetim gibiydi miktarı,rengi falan.6 gün sürdü ve kanamamın olduğu haftadan hemen sonraki hafta içinde bir gün de benim normal adet tarihimdi yani o günlerde adet olmam gerekiyordu eğer norlevo kullanmasaydım.şimdi bu ara kanamamı yoksa norlevonun etkisiyle bir hafta erken gelen normal adet mi bilemiyorum sizce hamile kalmış olabilir miyim? ütfen yardım edin,stresten kafayı yemek üzereyim

kanaman olmuş hem de 6 gün, hamile olman neredeyse imkansız. hapın yan etkisi bunlar, tüm hormonal sistemi alt üst eden bi hap ne yazık ki. bu konudan da bir iki sayfa okursan göreceksin ki çok yaşanan şeyler bunlar.

çok teşekkür ederim yardımcı olduğun için...yazmadan önce baya okudum forumu ama kafam karıştı biraz en iyisi derdimi anlatayım dedim.bugün son adetimden sonraki 20.gün normal adet belirtilerim var aslında göğüslerde hassasiyet,karnımda şişkinlik,akıntılar falan ama bunlar hamilelik belirtisi olarak da geçiyor aynı zamanda o yüzden endişelendim

Kizlar bir sey soracagim genellikle okudgum uzere cogunlugun az az gelmis kanamasi. Acaba birtek bende mi farkli oldu? Ben kullandigimin 7. gunu adet oldum ve asiri fazla geldi rengide siyah gibiydi nerdeyse. Ayrica adetimde 7-8 gun surdu o zaman. Birde cok agrili olmustu. Bende mi bir sorun var anlamadim:26:
Birde unutmadan sorayim norlevo kullandiktan sonraki ay adetiniz gecikti mi sizinde?

Son düzenleme:

selam canım ben sana şu şekilde yardımcı olabilirim.benim doktorum kist yada miyom varsa patlamıştır ve bu şekilde koyu renk siyahımsı akıntı olur aynı zamanda sancılı olur adetin demişti.

selam canım ben sana şu şekilde yardımcı olabilirim.benim doktorum kist yada miyom varsa patlamıştır ve bu şekilde koyu renk siyahımsı akıntı olur aynı zamanda sancılı olur adetin demişti.

Aa hadi ya cidden mi :s bilmem ki ondan oncesine kadar hic oyle agri cekmezdim. Ben aslinda sey diye dusunmustum olusan gebelik sonlandirildi

Merhaba ben bu konuyu cok kafama taktım lütfen yardım edin :/ 13 gün önce erkek arkadaşımla prezervatifle ilişkiye girdik ilk ikisinde sorun yaşamazken sonuncusu uzun süreli (yaklaşık 25dk) bir ilişki oldu prezervatifli de olsa boşalmak için içimden çıkıyordu. Bu sefer çıktığında prezervatifin tırnak boyunda yarıldığını gördük ve eline boşaldı tüm spermleri. Sonra Norlevo ertesi gün hapını içtim 12 saat dolmamıştı. İçime sperm kaçmış olabileceği ihtimali ve de yumurtlama zamanım olduğu için şansa atamadım. içtikten iki gün sonra iki gün lekelenme geçirdim açık kırmızı kan geldi ama çok hafifti. 23-24ü gibi de adet olmam gerekiyordu iki gün adet sancısı çektim fakat bugün hiç birşey yok. Adet olmadım. Çok endişeliyim hamile kalmış olabilir miyim ? Deneyimi olan arkadaşlar yardım etsin lütfen :/

Kızlar cok canım sıkılıyor.. ilaç sonrası hala adet olmadım,, yukarıda bahsettıgım uzere norlevo sonrası kanamam ıkı haftadan fazla surmustu bu kanamadan sanırım tum duzenım bozuldu... normal adet tarıhımı baz alırsam 54 gun oldu , norlevodan sonraki kanamayı baz alırsam da 39 gun.. geçti ve hala kanama falan yok. cıldırıcam.. 1hafta once kandaa gebelik testi yaptırdım negatif çıktı.. Bu sonuç kesindir değil mi?? :SSS Bugün çivanperçemi otu aldım çay yapıp içtim, belki söktürür diye.. umarım işe yarar ://

Son düzenleme:
yok mu bu olumlu ya da olumsuz sorunuma cevap verecek bırılerıı =((

şu an adet olmamanın nedeni kesinlikle pskolojik sıkıntı yaptığın için kendine adet olmuyosun. ilacı içtiysen hamile kalcağını düşünmüyorum . rahatlamaya çalış çok endişeliysen gebelik testi yap. bende böyle durumlarda sıkıntı yapardın kendime ve adet olmazdın ağrı çekip. gebelik testi yapıp negatif çıktıktan sonraki gün adet oluyorum ve bende pskolojik olduğunu anladım artık. dediğim gibi rahat ol sıkıntı yapma

bende geçen ay norlevo kullandım. bi başlık açmştm zaten.bu ay adetim 4 gün gecikti. psikolojik olrk mıdır blmem başım dönüyor gibi. gerçi o genelde de olurdu bana. karın ağrısı var 2 gündür.

17 eylülde adetim bitti ve ben 23 eylülde norlevo aldim 4-5 gün sonra kanamam başladı bu da 30 eylülde bitti.yani norlevo sayesinde normal adetimden 20 gün önce geldi ve 30 eylülü baz alırsak 12 günlük bir gecikme oldu ve tarlusala basladim yarisi bitti hala adet olmadim.sizce normal mi bu gecikme bi önceki adet erken geldigi icin?

evet katılıyorumm..bende 4 kasım da 7 saat sonra norlevo kullandım..bu gün normal günümde adet oldum....biraz stres oldum tabii kii...bu ilaç herkeste farklı yanetki gösteriyor bünyeden bünyeye değişiyor..kiminde aşırı reaksiyonlar gösterirken kimisindede hiç bir yanetki göstermiyor..zarar -yarar düşünerek kullanıldığında sahsen ben hertürlü yanetkisini göze alarak içtim bu hapı..hamile kalmaktansa hormonlarımın biraz bozulmasını göze aldım.çok fazla etkilenmedim bu ilaçtan ama etkilenseydim de şikayet etmezdim:))

Belki faydası olur diye bende sizinle norlevo tecrubelerimi paylaşmak istedim. 2 yasında bir kızım var o doğduktan sonra yılda 3 defadan fazla olmamak üzere norlevo kullandım hamile kalmaya elverişli oldugum yumurtlama günüme yakın gunlerdi benim üzerimde herangi bir yan etki göstermedi normal zamanımda adet gördüm ve ara kanamamda olmadı. Lakin hapı en son tam yumurtlama günüme denk gelen şüpheli ilişkimden sonra 12 saat icinde ictim ,adetim gecikti test yaptım ki pozitif gebeliğim devam ediyor su an tek temennim bebeğimin sağlıklı olması . Bünyeden bünyeye değissede benim tavsiyem yumurtlama gününüzü hesaplayin -ben adetlerim düzenli oldugundan ve karnımdaki buruk ağrıdan hissedebiliyorum- ve eğer iliski tam yumurtlama gunüne denk geldiyse hapın koruyuculugu çok çok düşük çünkü siz hapı içene kadar yumurtanız hazırda olduğu icin döllenme gerçekleşmiş oluyor.

Kızlar bu norlevoyu kullandığında kaç ay düzensizlik yapıyor? Yani diyeliim ilk kullandık 1 hafta sonra olduk bir dahaki aya 15 gün geç geldi.. Ondan sonraki ayada 10 gün falan gecikir mi?:26:

selam arkdşlar..bende adetime 5 gün kala içtim bu ilacı.ve suan olmam gereken zmnı bikaç gün geçti.ne kanama var ne bişi .endişelenmeli miyim?

Arkadaşlar Merhaba,
Bakireyim 22 yaşındayım hayatımda ilk kez böyle birşey yaşadım ve çok korkuyorum Yardımcı olur bilgi verirseniz çok sevnirim..
12 Aralık 2012 tarihinde erkek arkadaşımla gece 2:30 gibi sürtünerek ilişkiye girdik. Kesinlikle içeri girme olmadı! Buna özellikle dikkat ettik,fakat bir anda bacak arama yani üzerime boşaldı hemen bir bez parçasıyla üstümü sildim ve o bölgelerimi iyice yıkadım duş aldım. İnternet'te yaptığım araştırmalara göre zevk suyunda da sperm olduğunu ve kızlık zarının ortasında delikler olduğu için hamile kalınabileceğini okudum. YANİ BAKİRE OLMAK HAMİLE KALMAYA KESİNLİKLE ENGEL DEĞİLMİŞ. (Bilgi kesin ve net) O güne kadar ertesi gün hapı diye bir şey bilmiyordum neyse ki 13.Aralıkta saat 6:40 da NORVELO aldım. Yani ilacı ilişkiden 15/16 saat sonra aldım.O kadar endişeliydim ki prospektüsü hiç okumadan sadece ilacın 1 adetini yuttum eve geldikten sonra prospektüsü okudum ve 2sini aynı anda içmem gerektiğini öğrendim. Aradan tam 1 saat geçmişti 1 saat sonra diğerini de yuttum. Sizde etkili olur mu? Bu durumu eczacıya da anlattım etkili olur dedi. Ama sizden de duymak istiyorum. Birde Şunu öğrenmek istiyorum emin olmak adına Kan testide yaptıracağım sizce ne zaman yaptırmayalım? İlişiki "12.aralıkta" gece 2de yani aslında 13 aralık oluyo. Doğru ve kesin bilgi almak için ne zaman kan testi yaptırmam gerekir. LÜTFEN BİR ŞEYLER YAZIN YARDIMCI OLUN. İLK DEFA BÖYLE BİR ŞEY YAŞIYORUM ÇÜNKÜ!

selam arkdşlar..bende adetime 5 gün kala içtim bu ilacı.ve suan olmam gereken zmnı bikaç gün geçti.ne kanama var ne bişi .endişelenmeli miyim?

canım norlevonun en bilinen özelliği zaten adet düzensizliği yapması. sen içini ferah tut. stres yaparsan adetinin gelmesi daha da gecikebilir

Arkadaşlar benim sizlere danışmak istediğim bir konu var. Nişanlımla birlikte olduk ancak birlikte oldugumuzda prezarvatif kullanmamıza rağmen sırf ben herhangi bir kazadan korktugum için norlevo kullandım. Daha öncede bikaç kez kullanmıstım ama bana hiçbir yan etkiis olmamıstı. Bu kullandığımda ise adetim yeni bitmişti 3 gün falan olmustu fakat kullandıktan 4 gün kadar sonra önce hafif pembe bir lekelenme oldu daha sonrası biraz arttı. Halen var ama adet kanaması gibi değil. Adetime ise daha 15 gün vardı. Sizce bu kanamanın nedeni ne benim hamile kalma riskim var mıdır??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…