Normal Doğum Yapan Annişler Bir Bakabilirmisiniz?

POWERHACK

Powerhack
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2014
14.662
13.280
Kızlar ya Başlık bulamadım acıkcası konuya :KK70: idare edin verin artık :KK66:
Dogumunun Başlıyacagını 1 hafta yada yakın bir zaman diliminde anlayan varmı?
Hani çok farklı bir belirti yaşayıp sanırım dogurucam deyip te ertesi gün yada yakın zamanda doguran..
Anlatmakta Yani yazmakta baya zorlandım ama :KK70:
umarım anlamışsınızdır ( su gelmesi, Nişan Gelmesi Değil )..

Ben sezeryan oldum ama rahim açılmıştı. Doktorum doğumdan bir gün önce akşam "her an doğurabilirsin gece boyunca dikkat et kendine. Sabah5 te hastanede ol " demişti. Ben sezeryana girdim ama eğer girmeseymişim 4 saat sonra falan normal doğum gerçekleşecekmiş. Ama ben hiç bir belirti yaşamadım. Hatta hastanede doğumdan önce hemşire nst yapmıştı ve bana ah kızım nasıl dayanıyorsun sancıya demişti. Ben de ne sancısı dedim. Hemşire e baksana kocaman sancıların var nasıl bağırmadan duruyorsun demişti. Ben de ama ben sancı duymuyorum dediğimde bir de onunla dalga geçiyorum diye kızmıştı. :) Yani hiçbir belirti olmayabiliyor ama tabi ben insan değilim. Ağrı eşiğim yüksek olduğundan hissetmemiş olabilirim :)

Ben sezeryan oldum ama rahim açılmıştı. Doktorum doğumdan bir gün önce akşam "her an doğurabilirsin gece boyunca dikkat et kendine. Sabah5 te hastanede ol " demişti. Ben sezeryana girdim ama eğer girmeseymişim 4 saat sonra falan normal doğum gerçekleşecekmiş. Ama ben hiç bir belirti yaşamadım. Hatta hastanede doğumdan önce hemşire nst yapmıştı ve bana ah kızım nasıl dayanıyorsun sancıya demişti. Ben de ne sancısı dedim. Hemşire e baksana kocaman sancıların var nasıl bağırmadan duruyorsun demişti. Ben de ama ben sancı duymuyorum dediğimde bir de onunla dalga geçiyorum diye kızmıştı. :) Yani hiçbir belirti olmayabiliyor ama tabi ben insan değilim. Ağrı eşiğim yüksek olduğundan hissetmemiş olabilirim :)

yani abla doktorlar soyluyor dimi hazirlikli olun diye baya heyecan sardi beni de :)
birde doktorumuz 34 haftaliksin dedi ama ultrasonda kagidimizda 34+1 yaziyordu dün
35 olmasi gerekmiormu?

O son adet tarihine göre hesaplanan canım. Bende de o durum oldu ve doktor açıkladı durumu. Döllenme zamanı v.s. Gibi durumlardan dolayı birkaç gün hatta bir hafta falan farkedebiliyor. Ona bakılırsa benim 2 hafta sonra doğurmam gerek :)

O son adet tarihine göre hesaplanan canım. Bende de o durum oldu ve doktor açıkladı durumu. Döllenme zamanı v.s. Gibi durumlardan dolayı birkaç gün hatta bir hafta falan farkedebiliyor. Ona bakılırsa benim 2 hafta sonra doğurmam gerek :)

himm anladim abla dogum sata gore mi ultrasona gore mi oluyor peki?

Ama artık nst'ye girmeye başlayacaksın. Nst söylüyor doğurma zamanını. Eğer nst de büyük sancılar görünmüyorsa ki doktor bunu sana söyleyecektir o zaman sıkıntı yok. :)

Yani doğum sata göre pek olmuyor. Genelde ultrasonda 40. Hafta tamamlandıktan sonra nst'deki sancı durumuna göre belirleniyor tarih. Ben ereni 40+3 te doğurdum. Zaten o gün doğacakmış normal olsaydı da. Ondan zaten sabahın 5'inde hastaneye çağırdı doktor. Hatta akşam yatsan mı acaba dedi. Hastane eve yakın diye vazgeçtik. Acil bir durum olursa yetişiriz diye :)

Ama artık nst'ye girmeye başlayacaksın. Nst söylüyor doğurma zamanını. Eğer nst de büyük sancılar görünmüyorsa ki doktor bunu sana söyleyecektir o zaman sıkıntı yok. :)

doktor 2 haftada 1 e dusurdu muayneyi gidince 36 olucaz anladim abla bizim kizin basi dogum kanalina dayamis ama girmemis dedi doktor cati agrim var asiri baski o yuzdenmis :)

Yani doğum sata göre pek olmuyor. Genelde ultrasonda 40. Hafta tamamlandıktan sonra nst'deki sancı durumuna göre belirleniyor tarih. Ben ereni 40+3 te doğurdum. Zaten o gün doğacakmış normal olsaydı da. Ondan zaten sabahın 5'inde hastaneye çağırdı doktor. Hatta akşam yatsan mı acaba dedi. Hastane eve yakın diye vazgeçtik. Acil bir durum olursa yetişiriz diye :)

hmm desene bebis hazir oldugunda ogle yada boyle geliyor diye :)
ayy baya heyecan sardi bizi esimide benide :)

doktor 2 haftada 1 e dusurdu muayneyi gidince 36 olucaz anladim abla bizim kizin basi dogum kanalina dayamis ama girmemis dedi doktor cati agrim var asiri baski o yuzdenmis :)
Biz de her hafta gidiyoruz. Yarın gidicez yine. Benimki de artık döndü. Kafa aşağıda ve ben 15 dk. Da bir tuvaletteyim :) zaten karnım hep aşağıdaydı. Hep tuvalet sıkıntısı yaşadım hamileliğim boyunca. Bir de idrar torbasına kafa atmıyor mu... Durduğum yerde ayyyyy diye fırlıyorum yerimden. Herkes sancım tuttu sanıyor heheheheh... Bir de çok hıçkırıyor. Erende hiç hatırlamıyorum hıçkırdığını. Araştırdığıma göre hıçkıran bebekler daha kuvvetli emiyormuş. İnşallah öyle olur yarabbim. Eren hıçkırmıyordu 9 ay emdi. Ben 2 yıl emİrmek istiyordum. Umarım ekin emer :)

Ben de heyecanlıyım. Aslında hamileliğe doyamadım bitain istemiyorum ama bir yandan da kavuşmak istiyorum bebeğime. Çok tuhaf bir duygu. Zaten eren beyin nazıyla niyazıyla uğraşıyoruz. Geçen hafta halasında kaldı. Sabah tabağına ne koydularsa yemiş. Halası da demiş ki, bir de eren yemiyor diyorlar baksana nasıl da güzel yiyorsun aferin sana demiş. Eren ne dese beğenirsin? Annemler olsaydı hem yemezdim hem de sofrada saatlerce otururdum. Ama şu an onlar burada değil yiyebilirim... İşimiz iş...

Biz de her hafta gidiyoruz. Yarın gidicez yine. Benimki de artık döndü. Kafa aşağıda ve ben 15 dk. Da bir tuvaletteyim :) zaten karnım hep aşağıdaydı. Hep tuvalet sıkıntısı yaşadım hamileliğim boyunca. Bir de idrar torbasına kafa atmıyor mu... Durduğum yerde ayyyyy diye fırlıyorum yerimden. Herkes sancım tuttu sanıyor heheheheh... Bir de çok hıçkırıyor. Erende hiç hatırlamıyorum hıçkırdığını. Araştırdığıma göre hıçkıran bebekler daha kuvvetli emiyormuş. İnşallah öyle olur yarabbim. Eren hıçkırmıyordu 9 ay emdi. Ben 2 yıl emİrmek istiyordum. Umarım ekin emer :)

benim kizimda cok hickiriyor gunde 2 3 defa :)
evet bazen banada oluyor o kafa atma olayi bende yoktu yeni yeni basladi gecede gunduzde tuvaletteyim gunduz bisi degilde gece kotu oluyor valla uyukluyorum tuvalette resmen :) birde alaturka zor oluyor comel kalk comel kalk..
bende haftada bir istiyorum bakalim ne zaman haftada bire dusucez :)

Ben de heyecanlıyım. Aslında hamileliğe doyamadım bitain istemiyorum ama bir yandan da kavuşmak istiyorum bebeğime. Çok tuhaf bir duygu. Zaten eren beyin nazıyla niyazıyla uğraşıyoruz. Geçen hafta halasında kaldı. Sabah tabağına ne koydularsa yemiş. Halası da demiş ki, bir de eren yemiyor diyorlar baksana nasıl da güzel yiyorsun aferin sana demiş. Eren ne dese beğenirsin? Annemler olsaydı hem yemezdim hem de sofrada saatlerce otururdum. Ama şu an onlar burada değil yiyebilirim... İşimiz iş...

ovv kiskanclik hat safhada desene abla yandiniz :/ allah yardimciniz olsun valla ben dogsun istiyorum kizimi gormek istiyorum ultrasonda babaya benziyor cok :)
valla ben erken doydum gibi hareketlerim baya kisitlandi bayada agirlastik ya :)

Kızlar ya Başlık bulamadım acıkcası konuya :KK70: idare edin verin artık :KK66:
Dogumunun Başlıyacagını 1 hafta yada yakın bir zaman diliminde anlayan varmı?
Hani çok farklı bir belirti yaşayıp sanırım dogurucam deyip te ertesi gün yada yakın zamanda doguran..
Anlatmakta Yani yazmakta baya zorlandım ama :KK70:
umarım anlamışsınızdır ( su gelmesi, Nişan Gelmesi Değil )..
valla canim ben uç normal dogum yaptim
son dakka gelene kdr bilemedim
uçude doldurdu 40 haftayi sat a gore
hatta 3 numara 41+3 de dogdu :)

valla canim ben uç normal dogum yaptim
son dakka gelene kdr bilemedim
uçude doldurdu 40 haftayi sat a gore
hatta 3 numara 41+3 de dogdu :)

oo masallah rabbim size bagislasin yavrularinizi haklisiniz aslindada ilk olucagi icin heyecanli ve asiri tecrubesizim suan yalanci ve duzensiz sancilari yasiyorum takip ediyorum felan :)

oo masallah rabbim size bagislasin yavrularinizi haklisiniz aslindada ilk olucagi icin heyecanli ve asiri tecrubesizim suan yalanci ve duzensiz sancilari yasiyorum takip ediyorum felan :)
saolun çok tesekkurler

ben illk kizimda tam 40 haftanin doldugu gunun gecesinde sancilandim
yanimda kimsem yok, bilen eden anne teyze vs
bakdim geçmuyor esime kalk gidelim dedim gittim dogurdum :)

yani o an gelince anlarsin , evde diogurma ihtimalin çok dusuk milyonda bir olabilir
normal sartlarda saatde 1 cm açilma oluyor,n dogum için 10 cm açiklik lazim

not: uçuncu dogumum da bi kere yalanci sancidan doguryom diye hatdanye gittiù geri gonderdiler, ertesi gin bi daha gittim sanci var diye bu sefer yarim saat içinde dogurdum :) ama bu uçuncu dogum odlugu için boyle hizli ilerlemis ilk dogum için boyle olacagini sanmiyorum

Allah tamamina erdirisn kolayliklar versin insallah

saolun çok tesekkurler

ben illk kizimda tam 40 haftanin doldugu gunun gecesinde sancilandim
yanimda kimsem yok, bilen eden anne teyze vs
bakdim geçmuyor esime kalk gidelim dedim gittim dogurdum :)

yani o an gelince anlarsin , evde diogurma ihtimalin çok dusuk milyonda bir olabilir
normal sartlarda saatde 1 cm açilma oluyor,n dogum için 10 cm açiklik lazim

not: uçuncu dogumum da bi kere yalanci sancidan doguryom diye hatdanye gittiù geri gonderdiler, ertesi gin bi daha gittim sanci var diye bu sefer yarim saat içinde dogurdum :) ama bu uçuncu dogum odlugu için boyle hizli ilerlemis ilk dogum için boyle olacagini sanmiyorum

Allah tamamina erdirisn kolayliklar versin insallah

amin canim cok sagolasin insallah bende anlarim da gerci herkez anlarsin diyor demekki belli ediyor kendini :)

Vişneli turta merhaba gecenin bu saatinde bakarken siteye yazını görünce yazayım ben de dedim çünkü hemen hemen aynı zamanda aynı şeyler yaşıyoruz.Bugün muayenem vardı,adete göre 34+1 im ultrasona göre 35+2 falan bebiş 46 cm2400 gr olmuş.Buraya kadar herşey iyi ama grl görki ilk kez yapılan nst.de sancım çıktı doktor erken doğum riskin var dedi bi serum verdi sonra tekrar nstye bağladı bu kez sancı çıkmadı.benim zaten gün içinde uzun süredir ara ara kasılmam oluyodu.Herneyse doktor istirahat etmelisin çalışmanı önermiyorum artık dedi ve salı günü nst var magnezyum içimini iki keze çıkardı.Biraz korku oluştu gerçi ama etrafmda bi çok kişinin bsşına bu erken sancı olayı gelmiş fakat erken falan doğmamış,ne dersin ?

X