normal doğum yapan ANNİŞLER kesik atılırken veya dikiş atılırken çok acıyormuu ?

bende normal istiyorum ama işte bundan korkuyorum aslında hissetmiyosun diyolar sancıdan ama bildiğin kesiyolar nasıl hissetmicen ben sancıyı bırakır bunun için bağırırım

canlarım bun çok dert etmeyin doğuma girmeden önce dr ile küçük bir sözleşme imzalıyorsunuz ve epizyotomi istemediğinizi belirtiyorsunuz. bebiş o kanala girdikten ve doğum başladıktan sonra orası zaten alabildiğine açılıyormuş epizyotomi sadece hızlandırmak için . bunu istemiyorsanız 3-4 kez fazladan ıkınıverirsiniz olur biter..

ahh verdigin bilgi icin tesekkur ederim bu daha mantikli geldi bana :)

bende yapılmaması taraftaryım sonuçta biyerlerimi kestirmk istesem sezeryen olurum. ben doktoruma istemeyeceğii söyleyeceğim. bu kesinin yapılma amaçlarında birii spontan gelişen bir yırtılmayı önlemekmiş ama doğumların çok büyük bir oranında yırtılma olmuyormuş zaten. bir ihtimal luşabilecek bir yırtığı önlemekiçin kendimi kestirmek istemiyorum. hem adı üstünde normal doğum dışarıdan böyle bir müdehale gelirse bu doğum artık normal değildir bence. kegel egzersizleri doğum sırasında açılmayı kolaylaştırdığı gibi yırtılma riskini de azaltıyormuş. birde perine masajı var bu masaj da o bölgenin esnemesine ve yırtık riskinin azalmasına yardım ediyormuş.

Simdi boyle konusuyoruzda o anda i aciya dayanamayip doktoraaaa kess şunuu diye bagrirsak saşmaaa

Ben normal doğum yaptım ve ben gerekli oldugunu dusunuyorum kizlar sonucta vajinanizin ne kadar esnek oldugunu bilmiyorsunuz sekilsiz bir yirtiktansa duzgun ufacik bir kesi daha iyidir...benim 4 dikisim vardi ayrica dogumun sancisindan onu hissetmiyorsunuz bile

Ve emin olun sanki hic kesilmemis gibi duruyor doktorum iyi dikmis esimde bi sikinti yok dogum oncesi gibi diyor

Bende dogumdan cok kesiden ve dfikisten korkuyordum ama sancidan ve biran once ciksin stresinden onu duymuyorsun bile sadece dogumdan sora dikis agrisini cekiyuorsun :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…