- 20 Kasım 2014
- 3.262
- 2.587
- 168
- Konu Sahibi tombul cilek
-
Tecrubeli burileri yzsada rahatlasak aciyirmu acimiyormubende korkuyorum aslında
Hahabha aynen vallabende normal istiyorum ama işte bundan korkuyorum aslında hissetmiyosun diyolar sancıdan ama bildiğin kesiyolar nasıl hissetmicen ben sancıyı bırakır bunun için bağırırım
ahh verdigin bilgi icin tesekkur ederim bu daha mantikli geldi bana :)canlarım bun çok dert etmeyin doğuma girmeden önce dr ile küçük bir sözleşme imzalıyorsunuz ve epizyotomi istemediğinizi belirtiyorsunuz. bebiş o kanala girdikten ve doğum başladıktan sonra orası zaten alabildiğine açılıyormuş epizyotomi sadece hızlandırmak için . bunu istemiyorsanız 3-4 kez fazladan ıkınıverirsiniz olur biter..
rica ederim bende bir kaç doğum hikayesi okumuştum orda gördüm bunu doktoruma sordum sonraa anne istemiyorsa yapılmaz dedi.ahh verdigin bilgi icin tesekkur ederim bu daha mantikli geldi bana :)
Peki sen ne dusunuyorsun ?rica ederim bende bir kaç doğum hikayesi okumuştum orda gördüm bunu doktoruma sordum sonraa anne istemiyorsa yapılmaz dedi.
Simdi boyle konusuyoruzda o anda i aciya dayanamayip doktoraaaa kess şunuu diye bagrirsak saşmaaabende yapılmaması taraftaryım sonuçta biyerlerimi kestirmk istesem sezeryen olurum. ben doktoruma istemeyeceğii söyleyeceğim. bu kesinin yapılma amaçlarında birii spontan gelişen bir yırtılmayı önlemekmiş ama doğumların çok büyük bir oranında yırtılma olmuyormuş zaten. bir ihtimal luşabilecek bir yırtığı önlemekiçin kendimi kestirmek istemiyorum. hem adı üstünde normal doğum dışarıdan böyle bir müdehale gelirse bu doğum artık normal değildir bence. kegel egzersizleri doğum sırasında açılmayı kolaylaştırdığı gibi yırtılma riskini de azaltıyormuş. birde perine masajı var bu masaj da o bölgenin esnemesine ve yırtık riskinin azalmasına yardım ediyormuş.
tatlım o kesi cidden acıtıyormuş ama benim teyzem 2 ay ağladı hr wc ye gittiğinde. yakın arkadaşımınki intihaplandı aylarca oturamadı kızcağız.Simdi boyle konusuyoruzda o anda i aciya dayanamayip doktoraaaa kess şunuu diye bagrirsak saşmaaa
Off ozaman attrmamak en iyisi acimdan olsemde cikartnakta zorlansamda attrmycam ozamaan ben :/tatlım o kesi cidden acıtıyormuş ama benim teyzem 2 ay ağladı hr wc ye gittiğinde. yakın arkadaşımınki intihaplandı aylarca oturamadı kızcağız.
kızlar ama eğer kesik atmazsa orası çok kötü oluyormuş açılıyormuş yani haberiniz olsun büyüyormuş çokahh verdigin bilgi icin tesekkur ederim bu daha mantikli geldi bana :)
Haydaaaaa bu olmadı :/ kocada bisi anlamaz baskalarina gider sonraakızlar ama eğer kesik atmazsa orası çok kötü oluyormuş açılıyormuş yani haberiniz olsun büyüyormuş çok
Kesik olcak mecbur yoksa kocaman olur ayyyHaydaaaaa bu olmadı :/ kocada bisi anlamaz baskalarina gider sonraaeee ne yapcaz kafam karisti
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?