normal doğum yapan ANNİŞLER kesik atılırken veya dikiş atılırken çok acıyormuu ?

Millet diyor o sanciyi cekmekten anlamiyorsn kesildgni.dikildigini.ama nasil anlamazsn bnde onu.anlamiyorum
ya tamam çok sancı oluyo oda ayrı bı acıdır nebılım offf. bıde dıkıyorlar. sancı azalmıs rahatlamısken nasıl hıssedılmez bılmıyorum. cok acıtan bısey olsa bı ıgne yaparlardı oraya ya ufacık bısey

valla ben kesi attirmiycam

Bu hafta kontrolumde bi bayanla karsilastim normal dogum yapmis benim vajinismus gecmisim var o yuzden sezeryan olcak ama normal dogumda bende burda okudugum icin bu kesinin acitip acitmadigini sordum hic hissetmiyosun benim 5 dikisim vardi dedi bende dusundum eger kesi olmazsa yirtilma olabilir o daha kotu diye bence bu durumda doktorlar karar vermeli sizin sagliginiz icin hangisi daha iyiyse onu yapsinlar...ayrica bazi durumlarda ki bu cok ender ve buyuk bebeklerdedir herhalde ama arka tarafa kadar yirtilma olabiliyomus ben bile korktum aman dikkat edin en rahat hangi durumsa onu yaptirin...Allah kurtarsin hepimizi hayirli dogumlar...

Insan guvenecek dr ebe bulabilse tamam diyecek. Uc dort kadin dogumcu gordum adamin biri araba kaskosunun kagidindan basini kaldirmadi ozel hastanede bir de. Simdi ben bu adama kendimi bebegimi nasil emanet edeyim. Dr a gitmekten korkar oldum artik. Her gittigimde simdi ne diyecek iyi bakiyor mu guvenebilir miyim endisesi.. guvenecek dr olsun da kendimi emanet edeyim ama yok bir yandan sanci cekerken bir yandan orami dusunecegim. Cunku turkiyede drlar isine geleni kolayi yapip kenara cekiliyor. Ebeye "bu kadin gece 3 gibi dogurur kendi basina hallet beni cagirma" diyen dr bile duydu bu kulaklar.

Bayaki senaryo uretilmis
Arkadaslar uyusmadan dikme ignesiz dikmek kesmek vs oyle bisey yok.yani ben yasamadim. Belden igne felanda yapmiyorlar. Kesi atilacagi zaman kesi olacak yeri doktor uyusturuyo zaten bisey hissetmiyorsunuz. Yani igneyi kalcanizin bi bolgesinden yapiyor. Belden uyusturma epidural sezeryandir die biliyorum.tabi tip gelisti ben yanlis biliyor da olabilirim. Ama cahil olarak dusununce belden asagimi uyustursalar nasil ikinacagim ya da ikindigimi nasil bilecegim ki.

Daha oncede yazdigim gibi sanci kismi zor geciyir.ozellikle suni sanci almak zorunda kalanlar daha dayanikli olmaya calissin. Ama sonsuza kadar da surmuyo sanci son seviyeye ulasinca doguma aliyorlar ve zaten ikinmayi bilirseniz hemen bebik oluyor.

Arkadasinda dedigi gibi ikinmayi iyi ogrenmek ve becermek lazim. Bagirmak ciglik atmak ikinmak degil hatta doktor bana nefesini bagirmaya harcama yorulursum ve olmaz demisti. Diger arkadasinda dedigi gibi evet buyuk tuvaletinizi yapiyirmussunuz gibi hissediyorsunuz.

Kesi ve dikis meselesi uyusturularak yapiliyor tekrar yaziyirum.ama tavsiyem doktorunuza ayrintili sorun her seyi.

Bende çok merak ediyorum kesik ne tarafa atılıyor
Çünkü makatla arasında çok yer yok aşağı doğru atarlarsa
Yana falan mı atıyorlar ki

Hanımlar doğum gerçekleştikten sonra hiç bir şey hissetmiyorsunuz merak etmeyin.

çocuk doğunca bütün ağrı sızı diniyor büyük bir feraha kavuşuyorsunuz..

bebeğin çıkmasına yakın bir kesi atıyor doktor ama inanın hissetmiyorsunuz bile.. bana doktorum söylemişti bu kadar dikişin var diye :)

sonrada dikerkende bi iğne yapıyo ama ben onuda hissetmemiştim..

hiç korkmayın Allah yar ve yardımcınız olsun inşallah..

Belden altini uyustiruyorlar sekerim :)

yalnız epidural normal doğum böyle bir şey değil..

belden aşağısı uyuşmuyor yani bildiğin sancı çekiyorsun sadece bir az hafifleme oluro sancıda..

ben epidural normal doğum yaptım oradan biliyorum canım..sakın kendinizi kandırmayın bişey hissetmiycem diye..

ki zaten belden aşağısı uyuşursa sancı çekemezsin buda normal doğum olmayacağı anlamına gelir.

Bu o kadar minik bişey ki sancı yanında :))) umrunda bile olmuyor o an ne yaptıkları hissetmiyorsun, ama ileride yapısal bozukluk olmaması için çok faydalı bi uygulama , benim de 5-6 dikişim vardı ama kontrole bile gitmedim sonradan çok rahat iyileşiyor, ve zarar görmüyorsun kesinlikle yapılmalı

ee benim yengemde epidural lj dogum ysptii onun belden alti uyusmus hatta ikinma hissi kayboldugu icinde cocugu karnina bastira bastira almislar dokyora sordugundada doktor normal bisey epidural boylr oluyor demis degisken mi oluyor acaba uff :/

belkide ilacı fazla vermiş olabilirler ona canım..

yoksa belden aşağın uyuşursa zaten normal doğum olmazki ?

arkadaslar ben 2 tane normal doğum yaptım 2. doğumun ilkine göre daha rahatı ayrıca normal doğumda kesinlikle ebe ve Dr çok önemli onlar seni rahatlatıyor sancı zor ama doğum sonrası çok rahat oluyor

Kizlar ben 3 aylik hamileyim. Etrafimda cok insan var kmisi normal kimi de sezaryan dogum yapiyolar. Sizlere sormak istiyorum normal dogumda dikis atarlarken hissediyomusunuz. Yurumeniz ayagi kalkmaniz ne kadr surdu. Bunlari ogrenmek istiyorum yardimci olursaniz sevinirim

Ben sezeryan yaptım yardimci olacam malesef

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…