- Konu Sahibi tombul cilek
-
kesinlikle..ben olsam cesaretten değil anesteziden mayışık şekilde kalkmamak isterim.mecbur bu diğerlerine göre daha acılı fakat ameliyatta daha çok ilaç var hem süt gelmesi problem oluyor illa.
doğum zora girince müdahale etmiyorlar mı annem ne bana ne kardeşime hamile iken sormamışlar doğum evinde keselim mi diye.ikisinde de normal doğurdu bizi ikisinde de kesi yapmışlar.hadi kardeşimde yaşı 35ten fazlaydı ama beni doğururken 25 ancaydı neden kestilerse
Merhaba taze anneler.Ben de normal dogum yaptim. Aslinda ayrinti vermek adetin deil ama olumsuz seyler okuyunca yazmadan edemedim
Benim de en cok korktugum kesi meselesiydi.aylar oncesinden doktorumu asindirmaya baslamistim. Basa gelen cekilir hesabi mecburen katlaniyorsunuz.
Ama soyle : artik bebek dogmaya yakin sizo yatiriyorlar.doktor geliyo bi igne yapiyo sadece sanciyi hissediyorsunuz. Zaten sanci acisina katlanan kisinin ruhu hicbisey duymuyo. Tabiri caizse sizi orda ikiye bolseler anlamazsiniz. Sanci kismi biraz zor o konu yalan olmasin ama bitince sanki bes dakka once sanci ceken siz degilmissiniz gibi oluyorsunuz.boyle bulutlarin ustunde allahim tuy kadara hafif.
Neyse kesi kismina tekrar donecek olursak ; doktor ne zaman kesiyo napiyo anlasilmiyor sadece hissediyorsunuz iciniz tuhaf oluyo. Dikis kisminda da yine aci yok cunku uyusuk oluyor. Sadece ipi hossediyorsunuz iciniz yune tuhaf oluyor. Bu kisimda sabretmeniz gereken sey duzgun olmasi icin uzun siruyor uzun dedigimde on dk felan.siz de yorgun olunca sanki saat surmus gibi oluyo. Bir de benim kanim durmadigi icin doktor dikemiyorum demisti. Biraz beklemistik.yani sizi bagirta bagirta bisey yapmiyolar.neyse ier bitiyo sizi yataga goturuyoalr hemencik bebekiniz yaninzda oh mis. Istediginiz zaman kalkip yuruyisunuz oyle sezeryan gibi yok gaz ciktimi cis yaptinmi derdiniz yok.her isinizi kendiniz yapiyorsunuz.
Tuvalet konusuna gelince ben cok tirsmistim hatta inatlasip wc gitmedim.ama sonra tabi mecbur korka korka oturdum anaa bise yokmus acimiyo.sizlamiyo.sadece temizlik yaparken boyle degisik oluyosuniz dokununca. Temizligine dikkat ederseniz hicbir sey olmuyor .kendiliginden zaten ipler dusuyor. Siz sadece pansumana dikkat edip kuru tutuyirsunuz bir de cok ayakta kalip yorulmuyorsuniz.
Bayaki yazmisim.artik meraklisina :)
Aynennn benm gibi hissetmissiniz..ipin gecisi..dikişin acimamasi ama tuhaf hisler vs..ama ben huc yatmadim nerdeyse sütüm gelmei zor emdi vs sütekli tetikte uzun sürdü iyileşmedi ..uzaninca dünyalar benim oluyoduMerhaba taze anneler.Ben de normal dogum yaptim. Aslinda ayrinti vermek adetin deil ama olumsuz seyler okuyunca yazmadan edemedim
Benim de en cok korktugum kesi meselesiydi.aylar oncesinden doktorumu asindirmaya baslamistim. Basa gelen cekilir hesabi mecburen katlaniyorsunuz.
Ama soyle : artik bebek dogmaya yakin sizo yatiriyorlar.doktor geliyo bi igne yapiyo sadece sanciyi hissediyorsunuz. Zaten sanci acisina katlanan kisinin ruhu hicbisey duymuyo. Tabiri caizse sizi orda ikiye bolseler anlamazsiniz. Sanci kismi biraz zor o konu yalan olmasin ama bitince sanki bes dakka once sanci ceken siz degilmissiniz gibi oluyorsunuz.boyle bulutlarin ustunde allahim tuy kadara hafif.
Neyse kesi kismina tekrar donecek olursak ; doktor ne zaman kesiyo napiyo anlasilmiyor sadece hissediyorsunuz iciniz tuhaf oluyo. Dikis kisminda da yine aci yok cunku uyusuk oluyor. Sadece ipi hossediyorsunuz iciniz yune tuhaf oluyor. Bu kisimda sabretmeniz gereken sey duzgun olmasi icin uzun siruyor uzun dedigimde on dk felan.siz de yorgun olunca sanki saat surmus gibi oluyo. Bir de benim kanim durmadigi icin doktor dikemiyorum demisti. Biraz beklemistik.yani sizi bagirta bagirta bisey yapmiyolar.neyse ier bitiyo sizi yataga goturuyoalr hemencik bebekiniz yaninzda oh mis. Istediginiz zaman kalkip yuruyisunuz oyle sezeryan gibi yok gaz ciktimi cis yaptinmi derdiniz yok.her isinizi kendiniz yapiyorsunuz.
Tuvalet konusuna gelince ben cok tirsmistim hatta inatlasip wc gitmedim.ama sonra tabi mecbur korka korka oturdum anaa bise yokmus acimiyo.sizlamiyo.sadece temizlik yaparken boyle degisik oluyosuniz dokununca. Temizligine dikkat ederseniz hicbir sey olmuyor .kendiliginden zaten ipler dusuyor. Siz sadece pansumana dikkat edip kuru tutuyirsunuz bir de cok ayakta kalip yorulmuyorsuniz.
Pis olarak degilde aksatabiliyorlar onemsemiyorlar yada. Ben her wc sonrasi pansuman yaptim.pansuman dedigimde suyla iyice yikayip tendurdiyot suruyosun. Ben ek olarak teramisin surdum. Bir de yazmayi unutmusum hastanede kalirken agri kesici igne yapiyorlar aci olmuyor eve gecincede antibiyotik ve agri kesici kullaniyosun. Yine agri hissedilmiyor. Ben de boyle olmustu.temiz tutulduğu zaman enfektion da olmuyor..enfektion kapmanın nedenide bazı kadınlar pis oluyor..o bölgeyi temiz tutmuyorlar..haliyle mikrop kapıyor..çok da güzel anlatmışsınız..bazı yazanlar gibi abartılı yazmamışsınız..kendi yaşadıklarınızı anlatmışsınız..teşekkür ederim..
Benim oglumda kuvezde kaldigi icin hergun hastaneye gidiyordum.fazla ayakta kaldigim icin rahatsiz oluyordum. Otururken de altiniza yastik ya da minder koyarsa iz rahat ediyorsunuz.Aynennn benm gibi hissetmissiniz..ipin gecisi..dikişin acimamasi ama tuhaf hisler vs..ama ben huc yatmadim nerdeyse sütüm gelmei zor emdi vs sütekli tetikte uzun sürdü iyileşmedi ..uzaninca dünyalar benim oluyodu
İlk doğumumda yaşadıklarımı aynen aktarmışsınız...Sancıdan 2 ye bölseler hissetmez insan..Ben bir de suni sancıyla doğum yaptım.Tuvalet konusu da evet uzun süre çok tırstım hatta tutamayıp kaçırdığım da olduMerhaba taze anneler.Ben de normal dogum yaptim. Aslinda ayrinti vermek adetin deil ama olumsuz seyler okuyunca yazmadan edemedim
Belden altini uyustiruyorlar sekerim :)Kızlar peki epidural normal doğum da oluyor mu bu acı ?¿ ben epidural normal doğum istiyorum Eğer kesi olursa bu kesi' deki acıyı hisseder miyim
oh bee içim rahatladı valla saoll :)Merhaba taze anneler.Ben de normal dogum yaptim. Aslinda ayrinti vermek adetin deil ama olumsuz seyler okuyunca yazmadan edemedim
Yani acı hissetmem , sen epidural düşünmüyor musun canımBelden altini uyustiruyorlar sekerim :)
Banada kesi yapıldı sadece karıncalanma hissettim o anda zaten sancin var bise hissetmiyosun bian önce olsa bitsede kurtulsam diyorsun :)Off ozaman attrmamak en iyisi acimdan olsemde cikartnakta zorlansamda attrmycam ozamaan ben :/
Yok ben igneden cok korktugum icin dusunemiyorum butun acilari cekeyim yeterki igne yapmadnlar banaYani acı hissetmem , sen epidural düşünmüyor musun canım
Afedersin buuuk tuvaletni yapiyorms gbi ikinmak die duymustm benDogumda onemli olan ikinmak nedir onu bilmek kizlar.ben ozelde dogum yaptigim halde kesildi cunku ikiniyorum saniyordum meger nefes icime cekip duruyormusum.haliyle bebek sikisip oksijensiz kalmasin diye doktorum kesmek zorunda kaldi.size tek tavsiyem ilk gebeligi olanlara ikinmanin nasil oldugunu arastirmalari.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?