normal doğum yapan ANNİŞLER kesik atılırken veya dikiş atılırken çok acıyormuu ?

ben olsam cesaretten değil anesteziden mayışık şekilde kalkmamak isterim.mecbur bu diğerlerine göre daha acılı fakat ameliyatta daha çok ilaç var hem süt gelmesi problem oluyor illa.

Canım biz 4 kardeşiz annemin hep normal doğumdu .. ben ilk çocuğum bir tek bende kesi yapmışlar diğer doğumlarda hiç kesi olmamış

Kızlar peki epidural normal doğum da oluyor mu bu acı ?¿ ben epidural normal doğum istiyorum Eğer kesi olursa bu kesi' deki acıyı hisseder miyim

Merhaba taze anneler.Ben de normal dogum yaptim. Aslinda ayrinti vermek adetin deil ama olumsuz seyler okuyunca yazmadan edemedim

Benim de en cok korktugum kesi meselesiydi.aylar oncesinden doktorumu asindirmaya baslamistim. Basa gelen cekilir hesabi mecburen katlaniyorsunuz.

Ama soyle : artik bebek dogmaya yakin sizo yatiriyorlar.doktor geliyo bi igne yapiyo sadece sanciyi hissediyorsunuz. Zaten sanci acisina katlanan kisinin ruhu hicbisey duymuyo. Tabiri caizse sizi orda ikiye bolseler anlamazsiniz. Sanci kismi biraz zor o konu yalan olmasin ama bitince sanki bes dakka once sanci ceken siz degilmissiniz gibi oluyorsunuz.boyle bulutlarin ustunde allahim tuy kadara hafif.

Neyse kesi kismina tekrar donecek olursak ; doktor ne zaman kesiyo napiyo anlasilmiyor sadece hissediyorsunuz iciniz tuhaf oluyo. Dikis kisminda da yine aci yok cunku uyusuk oluyor. Sadece ipi hossediyorsunuz iciniz yune tuhaf oluyor. Bu kisimda sabretmeniz gereken sey duzgun olmasi icin uzun siruyor uzun dedigimde on dk felan.siz de yorgun olunca sanki saat surmus gibi oluyo. Bir de benim kanim durmadigi icin doktor dikemiyorum demisti. Biraz beklemistik.yani sizi bagirta bagirta bisey yapmiyolar.neyse ier bitiyo sizi yataga goturuyoalr hemencik bebekiniz yaninzda oh mis. Istediginiz zaman kalkip yuruyisunuz oyle sezeryan gibi yok gaz ciktimi cis yaptinmi derdiniz yok.her isinizi kendiniz yapiyorsunuz.

Tuvalet konusuna gelince ben cok tirsmistim hatta inatlasip wc gitmedim.ama sonra tabi mecbur korka korka oturdum anaa bise yokmus acimiyo.sizlamiyo.sadece temizlik yaparken boyle degisik oluyosuniz dokununca. Temizligine dikkat ederseniz hicbir sey olmuyor .kendiliginden zaten ipler dusuyor. Siz sadece pansumana dikkat edip kuru tutuyirsunuz bir de cok ayakta kalip yorulmuyorsuniz.

Bayaki yazmisim.artik meraklisina :)

temiz tutulduğu zaman enfektion da olmuyor..enfektion kapmanın nedenide bazı kadınlar pis oluyor..o bölgeyi temiz tutmuyorlar..haliyle mikrop kapıyor..çok da güzel anlatmışsınız..bazı yazanlar gibi abartılı yazmamışsınız..kendi yaşadıklarınızı anlatmışsınız..teşekkür ederim..

Ben 7 ay önce normal dogum yaptım canım saolsun işininehli bi doktorum vardı..Bende kesik istemedigimden bahsettim ama bana bikaç yerden yırtılabilir dedi küçük bi kesik attı..Bunları sancı çekerken dogumhanede konustugumuz icin çokta umursamadim ama kesigi hissetmedim dikerkwnde cok aZ..yani dogum sancısıyla karşılaştırılması tuhaf insanoglu işte bikac dk önce nasıl çılgınlar gibi haylırdıgını bebiş cıkar çikmaz unutuyo ve dikişemi takılıyoo..HİC KORKMAYIN DUA EDİN BENİM GİBİ Bİ KORKAK DOGURDUYSA ALLAH DUALARA İCABET EDİYOR DEMEK ELHAMDÜLİLLAH..

Aynennn benm gibi hissetmissiniz..ipin gecisi..dikişin acimamasi ama tuhaf hisler vs..ama ben huc yatmadim nerdeyse sütüm gelmei zor emdi vs sütekli tetikte uzun sürdü iyileşmedi ..uzaninca dünyalar benim oluyodu

Pis olarak degilde aksatabiliyorlar onemsemiyorlar yada. Ben her wc sonrasi pansuman yaptim.pansuman dedigimde suyla iyice yikayip tendurdiyot suruyosun. Ben ek olarak teramisin surdum. Bir de yazmayi unutmusum hastanede kalirken agri kesici igne yapiyorlar aci olmuyor eve gecincede antibiyotik ve agri kesici kullaniyosun. Yine agri hissedilmiyor. Ben de boyle olmustu.

Aynennn benm gibi hissetmissiniz..ipin gecisi..dikişin acimamasi ama tuhaf hisler vs..ama ben huc yatmadim nerdeyse sütüm gelmei zor emdi vs sütekli tetikte uzun sürdü iyileşmedi ..uzaninca dünyalar benim oluyodu
Benim oglumda kuvezde kaldigi icin hergun hastaneye gidiyordum.fazla ayakta kaldigim icin rahatsiz oluyordum. Otururken de altiniza yastik ya da minder koyarsa iz rahat ediyorsunuz.
Bir de tavsiyem kimseye dogum hikayesini anlattirmayin. Herkesin farkli cunku.bilmeden girerseniz daha kolay gecer emin olun.

İlk doğumumda yaşadıklarımı aynen aktarmışsınız...Sancıdan 2 ye bölseler hissetmez insan..Ben bir de suni sancıyla doğum yaptım.Tuvalet konusu da evet uzun süre çok tırstım hatta tutamayıp kaçırdığım da oldu

oh bee içim rahatladı valla saoll :)

Dogumda onemli olan ikinmak nedir onu bilmek kizlar.ben ozelde dogum yaptigim halde kesildi cunku ikiniyorum saniyordum meger nefes icime cekip duruyormusum.haliyle bebek sikisip oksijensiz kalmasin diye doktorum kesmek zorunda kaldi.size tek tavsiyem ilk gebeligi olanlara ikinmanin nasil oldugunu arastirmalari.

Afedersin buuuk tuvaletni yapiyorms gbi ikinmak die duymustm ben

Öyle söylemek kolay. Benim ilişkilerim bile zor olurdu hassasım orası konusunda. Kesildiğini düşünemiyorum. Tahriş olduğunda bile günlerce can yakıyo ki kesik... korkumuz bundan. Tabii ki doğum sancısıyla kıyaslamak değil bu. Ama merak... istemsiz korku...
Sonrasında idrar yakmıyo mu onu düşünüyor insan. Eskilere sormak istemiyorum çünkü çok daha korkunç kasap hikayeleri var. (

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…