Normal mi,değil mi?

NurTopum

Annesinin can damarı..
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
19 Haziran 2012
844
13
318
İstanbul
Selamlar herkese..

Şimdi bazı sorularım var kafamda arkadaşlar ve sizlerdende fikir almak istedim.

Lohusalık döneminde çoğumuzun yanında annesi veya bir yakını kalıyor.En az bi hafta on gün gibi..

Benimde annem kalacak bi hafta on gün gibi bir süre.Çünkü daha sonrasını ben hallederim gibi geliyor.

Fakat korktuğum şu;sabırsız ve tahammülsüzüm itiraf etmeliyim ki..

Annem ise uyarmama rağmen birşeyleri görmezden gelip,kızdığım şeyi önemsemeyen ve tekrarlayan bir insan sağolsun.

Diyeceksiniz ki,'bi hafta on gün sabret'

Sabretmek ne kelime başım gözüm üstüne ama dediğim gibi uyarsamda bazı sinir olduğum şeyleri tekrarlıyor malesef.

İnanır mısınız bana 'soğuk su içme bebeği üşütürsün,pervanede durma bebeği üşütürsün..'gibi bir sürü eski usül uyarmalarda bulunmuşluğu var ve beni deli etmeye yetiyor bu sözler.

Lohusalığımı bir gün,iki gün bile olsa bu tür laflarla zehir etmek istemiyorum..Keşke anlaşabilsekte bir ay aynı evde yaşasak..Şimdiden stres oldum inanın.Uyarıcağım son zamanlarda.Umarım işe yarar.Annem aslında böyle eski görüşlü falan değil,ama onların zamanında kafalarına yerleştirilmiş zır cahil şeyleri bana aktarmasına deli oluyorum.
Normalde gün görmüş,nerde ne diyeceğini çok iyi bilen bir kadın..

Mesela yatak odamdayken kapı açık dinlenirim,eşimde gelir yanıma sever karnımı yada konuşuruz..Annem ise 'girebilir miyim' der ve girer içeri.
Ev küçük zaten,bu yüzden sıkılıyorum çok..Ne olur biraz mesafe olsa aynı evin içinde değil mi?
Şimdi Allah ın izni ile doğumdan sonra kızımı emzirmeye çalışırken tek olmak isterim eşim dışında.
Söyleyeceğim 'rahat deneyeyim,rahat emzirmeye çalışayım anne' diye.Utanıyorum emziremem ki annemin yanında.

Bunları hem dertleşmek adına,hemde benim durumumda olan var mı diye biraz merak ettiğimden paylaşmak istedim.

Anneleriniz böyle eski usül laflar sunuyor mu size arkadaşlar?Tahammül durumunuz nasıl?

Emzirirken annenizden çekindiğiniz oldu mu?

Umarım sıkıntı yaşayan olmamıştır tabi..

Annemle olan sıkıntım normal mi,değil mi?

biraz da olsun anladım sanırım seni.benim de annemle ilişkilerim çok sıcak değildir.fazla despot biridir annem.ama bunların hepsi bir yana doğumdan sonra bu tür duygulara sahip olmayacaksın.çünkü lohusalık çok garip bir dönem.çok gelgitler yaşadığın yardıma en çok ihtiyaç duyduğun dönem.bir de bebek sorumlluğu biraz sana zor gelebilir.inan sen yalnız kalmak ,istemeyeceksin.annemin yanında emziremem diye bir şey de yok inan.o başka bir duygu.hurafelere gelince ben de senin gibi düşünürdüm eskiden.ama eskilerin de bir bildiği var.eskiden hurafe denilen şeyler,bilimsel olrak kanıtlanıyor ve gerçeklik kazanıyor.eskilerin de bir bildiği var emin ol.hepsi için geçerli değil tabi söylediğim.doğumdan sonra çok karışan olacak şöyle yap böyle yap diye.kızma bir bildikleri vardır de.hem kendini de yıpratmamış olursun.

anne olunca annenin ne demek istediğini anlarsın.istersen kayınvaliden gelsin yanına o zaman annenin kıymetini daha bi anlarsın ....

ben yatak odanıza girmesine takıldım daha çok.benim annem kapı açık olsada içeriye bakmaz bile.
bence anneni sudan sebepler için kırma.
seni düşünüyor daha başka ne olabilirki.
duyma sinir olduğun şeyleri
bende kocakarı reçetelerini ve eski usul bazı şeyleri saçma bulurum ama genede o senin annen

anne olunca annenin ne demek istediğini anlarsın.istersen kayınvaliden gelsin yanına o zaman annenin kıymetini daha bi anlarsın ....

Ne alaka?......?
Anne olmak rahatsız olunan şeyleri söylediğim halde tekrar yapmak mıdır?
Araya mesafe koyamamak mıdır?
Kayınvalide olayı ne alaka?Konu ne,öneriniz ne?
Konu dışına çıkan mesajlara yorum yok..

butun anneler ayni tek dusuncesi sensin kotu niyetli oldugunu sanmiyorm gecmisteki tecruberini sana aktarmaya calisiyor
bende onceden bazi laflarina sinir oluyordm ama hamileyken annemi anladigimi farkettim benim icin bu kadar zorluk cektiyse ki ben daha basindaym anne olmanin kim bilir o neler cekmistir o yuzden guler yuzu sonsuz anlayisi sonuna kadar hakediyor

Özellikle vurguladığım birşey var,'annemdir başımın üstünde yeridir' diye belirttim.
Fakat hassas dönemde biraz daha ince düşünmeli,iki tarafta hassas düşünecek ki geçim olsun değil mi?
Bunun dışında tabi ki annem,tabi ki durduk yere dert aramak değil benim ki.
Yorumlardan önce insanlar kendisini koyarsa benim yerime sevinirim.
Benim daha yeni anne olacağım bir dönemde insanların özellikle annemin anne olduğu için hassas düşünmesi ve beni en iyi anlayan olması gerekmez mi?
Anne olmak üzüldüğümüz halde ısrarla aynı şeyleri yapmaksa,ne yaparsa yapsın eyvallah demekse peki. Umarım başınıza böyle birşey bir gün gelirse yada buna benzer..Umarım siz en sakin,en mantıklı şekilde hareket edersiniz.Fakat kimse anlattığı kadar yada nutuk attığı kadar kusursuz değildir.

Kuşkusuz beni düşünüyor,ama düşünürkende lütfen yıpratmasın bir zahmet.
Soğuk su içme bebeği üşütürsün gibi bir cümleye tahammülüm olamaz.
Buna kızacağımı ve beni en iyi tanıyan birisi olarak söylememesi gerek.
Hadi boş bulundu söyledi ve bende sinirlendim.
Bir daha tekrarlamak doğru mu?
Bu sefer 'pervaneyi tutma üstüne üşütürsün' gibi..Bu insanın tahammülünü zorlamaktır.

şimdiden bunları düşünüp kendini üzme bence daha 2 ay var doğumuna hamileliğinin keyfini çıkar..zamanı gelincede 1 hafta 10 gün alttan alırsın zaten bebeğini kucağına alınca gözün bunların hiçbirini görmez heyecandan..

Sanki beni anlatmışsın. O kadar olur yani.
Aynı şeyleri bende düşünüyorum ve tıpkı ben sen, annem de annen yani. Bende çok tahamülsüzüm.
Şimdiden uyarıyorum kadıncağızı.
Bana da bi bir hafta-10 gün yeter hatta çok gibi geliyor. Birde 6 yıldır yalnızlığa çok alıştım ben.

Benim aksine annemle ilişkilerim çok sıcaktır, Nurtopum'un da öyle sanıyorum. Onlar bir türlü büyüdüğümüzü kabullenemiyorlar sorun bence oradan kaynaklanıyor.

sakin ol nurtopum kısaca cvp yazdım.

ama sen açıklama istiyorsun konuna hemen açıklayayım.merak etme bende yeni doğum yaptım.senin yaşayacağın şeylerin hepsinidolu dolu yaşadım.sen hele bi evladını kucağına al o zaman anlarsın annenin ne demek istediğini.

annen seni ve senin yavrunu korumak için bunu yapıyor ama sen evladını korumak için kendin yapıcaksın hemde fazlasını.en iyi şeyleri yemek isticeksin süt olsun diye .ayağına çorap giy sütün üşür diyenleri olabilir mi acaba diye düşünüp giyiceksin....çünkü bebeğin gaz yapınca bu sefer sanırım haklılar diyipte giyiceksin :):) daha neler neler .... bu sadece bir örnekti....

kaynana konusuna gelince annen senin ve bebeğin için bunu diyor ama kaynanan seni sinir etmek için sütün yetmiyor , çocuk böyle mi tutuluyor , böyle mi emzirilir vs kıyaslamalar , yapar ama annen korumak için der kaynanan seni rencide etmek için.aradaki farkı söyledim.

ve ben kv yanında doğum aptım herşeyi yaşadım.sonra evime geldim annem kaldı yanımda annemin dediklerinin ne kadar değerli olduğnu anladım.annemin değerini daha bi anladım ve anamdan başka kimsenin beni ve evlatlarımın kıymetini bilemeyeceğini anladım.

şimdi annem gelecek inşallah bi gelsin ayaklarının altını öpücem.senin gibi düşünüyordum bende şimdi çok pişmanım kalbini kırdığım için hemde çok ....

not : benim evimde bi odalı :))

Son düzenleme:
Dumamm,ah canım ya demek aynıyız.
Ev büyük olsa belki daha bi ferah olurduk.
Ne biliyim acaba ev küçüklüğünden mi bu kadar iç içe olunuyor?: )
Söylenen eski usül laflar değil tabi,hani odaya girişler falan: )
Ne alaka değil mi?Vallahi çözüm arıyorum: )

Haklısın,bende bebeğimle olacağım için bunları gözüm görmez diye umut ediyorum ama ya tam tersi olup herşey daha çok batarsa.
Mesela 'ben kızım için herşeyin en iyisini düşünüyorum,gelen akıllara ihtiyacım yok.' diye hareket ediyorum ve dahada edip sinirlerim mahvolursa diye korkmadan edemiyorum.Bakalım hayırlısı.

Son düzenleme:

Annem daha ben 4-5 aylık hamileyken boş pazar arabasını bile bana sürdürmüyordu. Zorla alıyordum elinden. O kadar iyi anlıyorum ki seni.
Tabi ki bizi düşünüyorlar, kötü niyetleri yok onda da hem fikiriz ama hepimiz kendimizi kollamayı biliyoruz az çok.
Ya da biz bu kadar kollanmaktan hoşlanmıyoruz galiba canım.
Hala her işimi kendim yapmak istiyorum, annem yardım etmek istediğinde "anne ben sadece hamileyim yapma böyle" diyorum, güceniyor birazcık ama ne yapayım öyle alışmışım

Son düzenleme:
Annemin benide kızımıda düşünmesi çok güzel.
Zaten düşünmese oturup ağlarım kimsem yok diye.
ama genede kızımı benden başka kimse düşünemez bu annem olsa bile.
Eğer mantıklı şekilde düşünse başım gözüm üstüne.
Bende zır cahil değilim ki,ne demek 'soğuk su içme bebeği üşütürsün'
Şimdiki gençliğin çoğu bebeğin bu şekilde üşümeyeceğini,onun suyunun vücut ısısını koruyacağını bilir.
Bende bildiğim için çok itici geliyor bu tip akıllar.
Kırk kere soğuk su içme der zaten anlıyorum ama bu çok fazla.
Hassasım diyorum,bebekle ilgili akıl verme diyorum ama zaman geçince gene başlıyor.

Son düzenleme:

hepimiz kendimizi kollamayı biliyoruz az çok...

İşte bu cümle benim hayat felsefem: )
Ben 25 yaşımdayım,tabi annemin gözünde 5 falan herhalde: P
Ben çocuk yapıyorsam,çoğu şeyide araştırıyorum yani günün verdiği bilgileri senden daha iyi biliyorum.
Uyarıyorum ama gene aynı dumam ya.
Azıcık yüzümü gülerken görmesin.

Benim aksine annemle ilişkilerim çok sıcaktır, Nurtopum'un da öyle sanıyorum. Onlar bir türlü büyüdüğümüzü kabullenemiyorlar sorun bence oradan kaynaklanıyor.

Benim çok sıcak diyemem malesef..Çok kırdı beni zamanında.
Tam gelişme çağında bana destek olacağına hep bağırtı,şiddet vs..
Etrafa çok iyiyken benim en sorunsuz geçireceğim günleri mahvetti diyebilirim.
Belkide bu yüzden her dediği batıyor.
Belkisi yok aslında bence bu yüzden.

Ben 30'um annemin gözünde 3.
Ama içimden bi ses, biz de çocuklarımıza karşı öyle olacağız galiba diyor
Benimki ben uyarınca bi daha yapmıyor zaten huyuma alışkın, öyle kızıp kırılmaz zaten ama bende üzülmesini istemiyorum zaten.
Bana sadece sürekli şöyle bakacağız, şöyle büyüteceğiz falan diyor, bende "kendi çocuğuma kendim bakıcam" diyorum, öyle geçinip gidiyoruz, allahtan birbirimizin niyetini biliyoruz da sorun yok çok şükür.

Hımmm, anladım canım. Biz annemle arkadaş gibiyiz, çok sıcaktır ilişkimiz. Çok sakin ve iyi niyetlidir. Ben tahammülsüz ve biraz zor bir insanım. O yüzden ben lohusayken onu kırmaktan çekiniyorum aslında.
Dediğin sebepler yüzünden annene kızıyor olabilirsin. Üzülme ama, eminim senin de kızınla çok güzel bir ilişkin olacak

Zaten tek temennim son cümlen dumamcım.
Ben yara aldığım için çok iyi biliyorum bir çocuk neye kırılır,bir genç kız neye üzülür vs.
Kızımı elimden geldiğinin en üstünde Allah ın vereceği sabır ve izin ile en güzel şekilde yetiştireceğim inşAllah.
Geçmişine dönüp baktığında hiç üzüntülü bir anısı olmasın ve ikimizin ilişkisi hem anne kız,hemde çok iyi iki dost olsun.Bunun için elimden geleni yapacağım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…