- 15 Ekim 2024
- 470
- 263
- 18
Peki hsg ya da histeroskopi yapılmamış mıydı?2 tup bebek sonunda anladılar tutmayınca her ay kontrole gittim belirli günlerde rahimde sivi gözüktü yüzde 90 sebep bu dediler laporoskopiyle bakicaz hepsine tuplere sezaryen yerine
Hayır çok iki hamilelik ve doğumumda da çok iyi hekimler seçtim.Evet ona bakacaklar rahim filminde küçük gozukuyir ama detaylı laparoskopi ile bakılacak sizde de mi vardı
Hayir doktor kaynaklı değilmiş onu çok araştırdım vücudun kendini yenilenmesiyle ilgili benim yaralarimda geç düzelir mesela ondan kaynaklı doğum yaptiran doktorum çok iyi bir doktorduHayır çok iki hamilelik ve doğumumda da çok iyi hekimler seçtim.
Skar doktor tarafından yapılan bir sorun.
İyi hekim seçmek çok önemli.
Laparoskopi olacak isenizde laparoskopi alanında iyi olan hekim seçin.
Merhaba sana umut olması adına yazıyorum ve hatta hepinize bir kızım var 8 yaşında doğal yollarla oldu ikinci çocuğu ani bi kararla istedik tabi ilk kızım doğal yollarla olunca buda hemen olur sandık ikinci bebeği istediğimizde kızım daha 3.5 yaşındaydı 4 yıldır korunmayı bıraktım ama hiç bir şekilde olmadı çok doktor gezdim çok ilaç kullandım ama hiç biri yanıt vermedi en sonunda sebepsiz inferlite denildi yani sebebi yokken ve hiç bir sorun yokken olmuyordu son çare aşılama dedi ama yapmadık eşimle de biraz sorunlarımız vardı ondan sonra hiç istemedim artık olmaması daha hayırlı dedim neyse kızlar martta vajinal enfeksiyon ve candida mantarından dolayı tedavi görmeye başladım o sırada da yıllar sonra bir doktor bana hafif polikistik over olduğumu ama gebeliğe engel olacak düzeyde olmadığını söyledi bu tedavilerden sonra onun için tedavi olmam gerektiğini söyledi adetimden önce antibiyotik hap fitil ve haftada bir tane zolax hap içmeye başladım ilaçlarım bitince doktora gittim tekrar 14 tane borik asitli fitil ve ilaç verdi adet olduğumda ve bittiğimde hemen başlamamı söyledi ben adet oldum 25 mart adetim bittiği gece ilişki oldu sonrasında aralıksız 14 gün boyunca fitillerimi kullandım o sırada hala diğer ilaçlarıma da devam ediyorum ilaçlar bitince tekrar doktora gittim ve enfeksiyonumun geçtiğini söyledi bende tabi sevindim neyse kızlar adet tarihim geldi ben adet olamadım 1 gün geçti 2 gün geçti derken bende belirtiler kendini göstermeye başladı eşimde çok ilaç kullandın gecikmesi normaldir diye beni geçiştirdi hep en son 7 gün geçince dayanamadım kaset test yaptım yaptığım gibi çift çizgi çıktı zaten ve bunu pazartesi günü öğrendim iki gün sonra kan vermeye gittim beta değerim 25.649 çıktı baya yüksek meğersem tedavi olduğum ay onca ilaca rağmen hamile kalmışım yani şuan da 5+4 haftalık hamileyim hesaplarıma göre doktora da pazartesi gidicem siz ne zaman tamamen kafanızdan atarsanız hiç düşünmezseniz gerçekten o zaman oluyormuş tani sağlık sorununuz yoksa ben her ay acabamı diyordum taki son 3 aydır hiç düşünmeyene kadar allah hepinize en hayırlısından evlatlar nasp etsin inşallahİlk çocuğum dogal yolla oldu 6 yasinda ikincisi olmuyor 2 tup bebek negatif benm gibi olanlar varmi desteğinize ihtiyacım var
Yaa cok iyi oldu paylaşmanız çok teşekkür ederim gerçekten umut oldunuz bende hep antibiyotik kullansam olacakmış gibi hissediyorum ara ara kasintim oluyor şanki o engel oluyormuş gibi geliyor ama doktor alakası yok dedi siz hangi doktora gitmiştiniz yaşınız kaç birde adetten hemen sonraki iliskide olduysa erken yumurtlamismi oluyorsunuz ben genelde 14.günlere odaklanıyorumMerhaba sana umut olması adına yazıyorum ve hatta hepinize bir kızım var 8 yaşında doğal yollarla oldu ikinci çocuğu ani bi kararla istedik tabi ilk kızım doğal yollarla olunca buda hemen olur sandık ikinci bebeği istediğimizde kızım daha 3.5 yaşındaydı 4 yıldır korunmayı bıraktım ama hiç bir şekilde olmadı çok doktor gezdim çok ilaç kullandım ama hiç biri yanıt vermedi en sonunda sebepsiz inferlite denildi yani sebebi yokken ve hiç bir sorun yokken olmuyordu son çare aşılama dedi ama yapmadık eşimle de biraz sorunlarımız vardı ondan sonra hiç istemedim artık olmaması daha hayırlı dedim neyse kızlar martta vajinal enfeksiyon ve candida mantarından dolayı tedavi görmeye başladım o sırada da yıllar sonra bir doktor bana hafif polikistik over olduğumu ama gebeliğe engel olacak düzeyde olmadığını söyledi bu tedavilerden sonra onun için tedavi olmam gerektiğini söyledi adetimden önce antibiyotik hap fitil ve haftada bir tane zolax hap içmeye başladım ilaçlarım bitince doktora gittim tekrar 14 tane borik asitli fitil ve ilaç verdi adet olduğumda ve bittiğimde hemen başlamamı söyledi ben adet oldum 25 mart adetim bittiği gece ilişki oldu sonrasında aralıksız 14 gün boyunca fitillerimi kullandım o sırada hala diğer ilaçlarıma da devam ediyorum ilaçlar bitince tekrar doktora gittim ve enfeksiyonumun geçtiğini söyledi bende tabi sevindim neyse kızlar adet tarihim geldi ben adet olamadım 1 gün geçti 2 gün geçti derken bende belirtiler kendini göstermeye başladı eşimde çok ilaç kullandın gecikmesi normaldir diye beni geçiştirdi hep en son 7 gün geçince dayanamadım kaset test yaptım yaptığım gibi çift çizgi çıktı zaten ve bunu pazartesi günü öğrendim iki gün sonra kan vermeye gittim beta değerim 25.649 çıktı baya yüksek meğersem tedavi olduğum ay onca ilaca rağmen hamile kalmışım yani şuan da 5+4 haftalık hamileyim hesaplarıma göre doktora da pazartesi gidicem siz ne zaman tamamen kafanızdan atarsanız hiç düşünmezseniz gerçekten o zaman oluyormuş tani sağlık sorununuz yoksa ben her ay acabamı diyordum taki son 3 aydır hiç düşünmeyene kadar allah hepinize en hayırlısından evlatlar nasp etsin inşallah
Her kadının yumurtlama tarihi aynı değildir bence doktor bana söylemişti yumurtlama tarihin daha erken olabilir diye erken annelerdenim 26 yaşındayım ama gerçekten önemli olan doğru tedavi veya doğru zaman ben izmirde yaşıyorum gittiğim doktor doçent bi doktordu doktor her ne kadar alakası yok dese de bence mutlaka var tabi doktor değilim ama alakası olduğunu düşünüyorumYaa cok iyi oldu paylaşmanız çok teşekkür ederim gerçekten umut oldunuz bende hep antibiyotik kullansam olacakmış gibi hissediyorum ara ara kasintim oluyor şanki o engel oluyormuş gibi geliyor ama doktor alakası yok dedi siz hangi doktora gitmiştiniz yaşınız kaç birde adetten hemen sonraki iliskide olduysa erken yumurtlamismi oluyorsunuz ben genelde 14.günlere odaklanıyorum
Merhaba sana umut olması adına yazıyorum ve hatta hepinize bir kızım var 8 yaşında doğal yollarla oldu ikinci çocuğu ani bi kararla istedik tabi ilk kızım doğal yollarla olunca buda hemen olur sandık ikinci bebeği istediğimizde kızım daha 3.5 yaşındaydı 4 yıldır korunmayı bıraktım ama hiç bir şekilde olmadı çok doktor gezdim çok ilaç kullandım ama hiç biri yanıt vermedi en sonunda sebepsiz inferlite denildi yani sebebi yokken ve hiç bir sorun yokken olmuyordu son çare aşılama dedi ama yapmadık eşimle de biraz sorunlarımız vardı ondan sonra hiç istemedim artık olmaması daha hayırlı dedim neyse kızlar martta vajinal enfeksiyon ve candida mantarından dolayı tedavi görmeye başladım o sırada da yıllar sonra bir doktor bana hafif polikistik over olduğumu ama gebeliğe engel olacak düzeyde olmadığını söyledi bu tedavilerden sonra onun için tedavi olmam gerektiğini söyledi adetimden önce antibiyotik hap fitil ve haftada bir tane zolax hap içmeye başladım ilaçlarım bitince doktora gittim tekrar 14 tane borik asitli fitil ve ilaç verdi adet olduğumda ve bittiğimde hemen başlamamı söyledi ben adet oldum 25 mart adetim bittiği gece ilişki oldu sonrasında aralıksız 14 gün boyunca fitillerimi kullandım o sırada hala diğer ilaçlarıma da devam ediyorum ilaçlar bitince tekrar doktora gittim ve enfeksiyonumun geçtiğini söyledi bende tabi sevindim neyse kızlar adet tarihim geldi ben adet olamadım 1 gün geçti 2 gün geçti derken bende belirtiler kendini göstermeye başladı eşimde çok ilaç kullandın gecikmesi normaldir diye beni geçiştirdi hep en son 7 gün geçince dayanamadım kaset test yaptım yaptığım gibi çift çizgi çıktı zaten ve bunu pazartesi günü öğrendim iki gün sonra kan vermeye gittim beta değerim 25.649 çıktı baya yüksek meğersem tedavi olduğum ay onca ilaca rağmen hamile kalmışım yani şuan da 5+4 haftalık hamileyim hesaplarıma göre doktora da pazartesi gidicem siz ne zaman tamamen kafanızdan atarsanız hiç düşünmezseniz gerçekten o zaman oluyormuş tani sağlık sorununuz yoksa ben her ay acabamı diyordum taki son 3 aydır hiç düşünmeyene kadar allah hepinize en hayırlısından evlatlar nasp etsin inşallah
Kesinlikle katılıyorum canım.Benimde 13 yaşında bir kızım var ikinci evliliğim 3 yıl oldu biz bir yıldan sonra gebelik istedik olmadı gitmediğim doktor kalmadı özel hastaneler devlet hastanesi üniversiteliler.Bende oldu bitti polikistik over vardı iki üç ayda bir adet Oluyordum.yumurtam geliştirici ilaçlar içtim catlatma ignesi kaç defa vurdum ama olmadı.Enson eşin doktora gitsin dediler oda bir türlü cesaret edemedi hep tedirgin oldu acaba sorun bendemi diye eşim sitres yaptı ama ben hep onu sakinlestirdim. Hiç bir zaman baskı yapmadım takma kafana dedim.Hep düzensiz adet olduğum için gecikmeleri dikkate almazdım.Tabi ocak ayında çok kötü üşüttüm serum ilaç derken düşüm yaptım tabi çok üzüldüm ama yine kafaya takmadım.En iyisi ben iş hayatıma devam edeyim dedim herşeyi sildim unuttum ve dedim Allahım dinine,vatanına,mileltine bağlı sağlıklı salihli hayırlı evlat sen nezaman istersen ozaman bize nasip et.Sonra iş teklifi geldi evrakları hazırlayacam belirtiler var göğsüm ağrıyor belim karnım arkadaşım ısrar etti dedi bak ciğer filimi çekeceksin önce bi kan tahlili yap sonra neyse hiç ümidim yok kan verdim beta hcg 7226Merhaba sana umut olması adına yazıyorum ve hatta hepinize bir kızım var 8 yaşında doğal yollarla oldu ikinci çocuğu ani bi kararla istedik tabi ilk kızım doğal yollarla olunca buda hemen olur sandık ikinci bebeği istediğimizde kızım daha 3.5 yaşındaydı 4 yıldır korunmayı bıraktım ama hiç bir şekilde olmadı çok doktor gezdim çok ilaç kullandım ama hiç biri yanıt vermedi en sonunda sebepsiz inferlite denildi yani sebebi yokken ve hiç bir sorun yokken olmuyordu son çare aşılama dedi ama yapmadık eşimle de biraz sorunlarımız vardı ondan sonra hiç istemedim artık olmaması daha hayırlı dedim neyse kızlar martta vajinal enfeksiyon ve candida mantarından dolayı tedavi görmeye başladım o sırada da yıllar sonra bir doktor bana hafif polikistik over olduğumu ama gebeliğe engel olacak düzeyde olmadığını söyledi bu tedavilerden sonra onun için tedavi olmam gerektiğini söyledi adetimden önce antibiyotik hap fitil ve haftada bir tane zolax hap içmeye başladım ilaçlarım bitince doktora gittim tekrar 14 tane borik asitli fitil ve ilaç verdi adet olduğumda ve bittiğimde hemen başlamamı söyledi ben adet oldum 25 mart adetim bittiği gece ilişki oldu sonrasında aralıksız 14 gün boyunca fitillerimi kullandım o sırada hala diğer ilaçlarıma da devam ediyorum ilaçlar bitince tekrar doktora gittim ve enfeksiyonumun geçtiğini söyledi bende tabi sevindim neyse kızlar adet tarihim geldi ben adet olamadım 1 gün geçti 2 gün geçti derken bende belirtiler kendini göstermeye başladı eşimde çok ilaç kullandın gecikmesi normaldir diye beni geçiştirdi hep en son 7 gün geçince dayanamadım kaset test yaptım yaptığım gibi çift çizgi çıktı zaten ve bunu pazartesi günü öğrendim iki gün sonra kan vermeye gittim beta değerim 25.649 çıktı baya yüksek meğersem tedavi olduğum ay onca ilaca rağmen hamile kalmışım yani şuan da 5+4 haftalık hamileyim hesaplarıma göre doktora da pazartesi gidicem siz ne zaman tamamen kafanızdan atarsanız hiç düşünmezseniz gerçekten o zaman oluyormuş tani sağlık sorununuz yoksa ben her ay acabamı diyordum taki son 3 aydır hiç düşünmeyene kadar allah hepinize en hayırlısından evlatlar nasp etsin inşallah
İlk çocuğum dogal yolla oldu 6 yasinda ikincisi olmuyor 2 tup bebek negatif benm gibi olanlar varmi desteğinize ihtiyacım var
Merhaba ben de sizin gibiyim ilk çocuğum normal yolla oldu. Şuan 8 yaşında. Oğlum 2,5yaşındayken spiralimi çıkartttım hemen de hamile kaldım ama kalbi durdu kürtaj oldum. Sonraki yıl yine hamile kaldım beta hCG düzenli artmadığı için yine kürtaj oldum. Sonra 3 kez kimyasal gebelik geçirdim. Bu süre zarfında ilaçlar iğneler aşılama ve tüp bebek denedim inanır mısınız hacıya hocaya bile gittim. Kimden ne duyduysam yaptım içtim ama olmadı olmadı olmadı. Şimdi etrafımdaki herkes hamile. Çok yalnızım çok mutsuzum nankörlük etmek de istemiyorum kime söylesem çocuğun var şükret diyor. Kimseye içimi dökemiyorum çok bunaldımİlk çocuğum dogal yolla oldu 6 yasinda ikincisi olmuyor 2 tup bebek negatif benm gibi olanlar varmi desteğinize ihtiyacım var
İlk çocuğum dogal yolla oldu 6 yasinda ikincisi olmuyor 2 tup bebek negatif benm gibi olanlar varmi desteğinize ihtiyacım var
Bende aynen sizin gibiyim herkes 3.yu doğurdu benim mücadelem bitmedi Rabbım kimsenin kucağını boş bırakmasın ama bizimkide zor oglum kardeş dedikçe içim gidiyor yarin laparoskopi olcam öyle çok korkuyorum ki 2 ay sonrada kalan embryolarim transfer edilecek allahim boşa çıkarmasın tek duam oMerhaba ben de sizin gibiyim ilk çocuğum normal yolla oldu. Şuan 8 yaşında. Oğlum 2,5yaşındayken spiralimi çıkartttım hemen de hamile kaldım ama kalbi durdu kürtaj oldum. Sonraki yıl yine hamile kaldım beta hCG düzenli artmadığı için yine kürtaj oldum. Sonra 3 kez kimyasal gebelik geçirdim. Bu süre zarfında ilaçlar iğneler aşılama ve tüp bebek denedim inanır mısınız hacıya hocaya bile gittim. Kimden ne duyduysam yaptım içtim ama olmadı olmadı olmadı. Şimdi etrafımdaki herkes hamile. Çok yalnızım çok mutsuzum nankörlük etmek de istemiyorum kime söylesem çocuğun var şükret diyor. Kimseye içimi dökemiyorum çok bunaldım
Allah yar ve yardımcınız olsun. Geçen ay tüp bebek tedavisine başlayacaktım. Kistlerim varmış başlayamadık. Bugün adet oldumBende aynen sizin gibiyim herkes 3.yu doğurdu benim mücadelem bitmedi Rabbım kimsenin kucağını boş bırakmasın ama bizimkide zor oglum kardeş dedikçe içim gidiyor yarin laparoskopi olcam öyle çok korkuyorum ki 2 ay sonrada kalan embryolarim transfer edilecek allahim boşa çıkarmasın tek duam o
Ağlayarak okudum yazdıklarınızı inanın bu kadar aynı duyguları yaşayan başka birini görmedim aynı şeyleri yaşıyoruz asla kıskanç biri değildim ben de öyleyim Rabbım bu kadar isteyen bizlere nasip eder inşallah kaç yaşındasınız siz ben 2 kez tup bebek denedim tutmadı tutmayınca sıvı var denildi yarın ameliyat işte bakalım bugün ruh gibiyim insallah doğru yoldayimdirAllah yar ve yardımcınız olsun. Geçen ay tüp bebek tedavisine başlayacaktım. Kistlerim varmış başlayamadık. Bugün adet oldumcumartesi için randevu aldım inşallah bu sefer başlayabiliriz. Birbirimize dua edelim benim eşim diyarbakır lı, burada herkesin en az 3 çocuğu var kafayı yicem. Beni her gören bir tane daha doğru diyor delirtecekler beni. Oğlum bi yandan herkesin kardeşi var benim yok diye üzülüyor. Cidden sınanıyorum. Artık psikolojim bozuldu kimsenin mutluluğuna falan ortak olamıyorum Allah affetsin kıskançlık başladı hiç iyi değilim hiç
35 yaşındayım. Bende aralık ayında histeroskopi oldum. Perde varmış rahmimde. Diyorum ya kimden ne tavsiye alsam gittim. Her Doktor'un dediğini yaptım. Vallahi gücüm kalmadı. Macunlar mı yemedim, muskalar mı takmadım neler neler. Ben öğretmenim yanımdaki iki öğretmen arkadaşımda hamile. Sadece istediler ve oldu zahmetsizce.. Ben yıllardır uğraşıyorum. Sürekli yanımda bebek konuşuluyor cidden iyi değilim. Allahıma Şükürler olsun ki bir evladım var. En çok onun için istiyorum zaten. Benim de bir başarısz tüp bebeğim var. Cumartesi için randevu aldım. Bakalım bu ay tedavi ye başlayacakmıyız. Ameliyat için hiç korkmayın ben çıktıktan sonra bu muymuş dedim. Adet kanamalarımda düzeldi ve ağrısız adet oluyorum artık.Ağlayarak okudum yazdıklarınızı inanın bu kadar aynı duyguları yaşayan başka birini görmedim aynı şeyleri yaşıyoruz asla kıskanç biri değildim ben de öyleyim Rabbım bu kadar isteyen bizlere nasip eder inşallah kaç yaşındasınız siz ben 2 kez tup bebek denedim tutmadı tutmayınca sıvı var denildi yarın ameliyat işte bakalım bugün ruh gibiyim insallah doğru yoldayimdir
Kesinlikle bende aynıyım bende sırf hamile kalcam diye işi bıraktım tek maas la burçlarla direniyoruz şuan ben histeroskopi oldumda bu laparoskopi bunada kolay diyolar ama korkuyorum yinede tüplerimde sorun varsa baglicaklar belkide o korkutuyor ya sonrasındaki transferde tutmazsa naparim korkusu bitiriyor beni biraz önce yakin bir komsumunda hamile olduğunu öğrendim geçen ay düşünüyordu oysa olmuş ben kaç kez ameliyat masasına yattım35 yaşındayım. Bende aralık ayında histeroskopi oldum. Perde varmış rahmimde. Diyorum ya kimden ne tavsiye alsam gittim. Her Doktor'un dediğini yaptım. Vallahi gücüm kalmadı. Macunlar mı yemedim, muskalar mı takmadım neler neler. Ben öğretmenim yanımdaki iki öğretmen arkadaşımda hamile. Sadece istediler ve oldu zahmetsizce.. Ben yıllardır uğraşıyorum. Sürekli yanımda bebek konuşuluyor cidden iyi değilim. Allahıma Şükürler olsun ki bir evladım var. En çok onun için istiyorum zaten. Benim de bir başarısz tüp bebeğim var. Cumartesi için randevu aldım. Bakalım bu ay tedavi ye başlayacakmıyız. Ameliyat için hiç korkmayın ben çıktıktan sonra bu muymuş dedim. Adet kanamalarımda düzeldi ve ağrısız adet oluyorum artık.
Ahh ahh o korkuları bilmez miyim.. Rabbim hakkında en hayırlısı neyse onu eylesin. Aklına olumsuz şeyleri getirmemeye çaliş. Olumlama yap hayaller kur ki gerçek olsun. Ben hep hayal kuruyorum henüz gerçekleşmedi ama kendimi alıkoyamıyorum. Oğlum odası bile iki kişilik inanır mısın. O kadar inanmışım demek doğurabilceğimeKesinlikle bende aynıyım bende sırf hamile kalcam diye işi bıraktım tek maas la burçlarla direniyoruz şuan ben histeroskopi oldumda bu laparoskopi bunada kolay diyolar ama korkuyorum yinede tüplerimde sorun varsa baglicaklar belkide o korkutuyor ya sonrasındaki transferde tutmazsa naparim korkusu bitiriyor beni biraz önce yakin bir komsumunda hamile olduğunu öğrendim geçen ay düşünüyordu oysa olmuş ben kaç kez ameliyat masasına yattım
Evet 2 ay üst üste sıvı gördü rahimde bundan tutmuyor dedi o da sağ tupten geliyor muhtemelen onu bağlarız dedi totem yapalım basaricaz kavuşacaz miniklerimize dua da ısrarcı olanı Allah geri cevirmezmis 33 yaşındayım birde sezaryen yerim hafif düzeltilecek ordanda kaynaklı olabilirmişAhh ahh o korkuları bilmez miyim.. Rabbim hakkında en hayırlısı neyse onu eylesin. Aklına olumsuz şeyleri getirmemeye çaliş. Olumlama yap hayaller kur ki gerçek olsun. Ben hep hayal kuruyorum henüz gerçekleşmedi ama kendimi alıkoyamıyorum. Oğlum odası bile iki kişilik inanır mısın. O kadar inanmışım demek doğurabilceğimemillet patır patır doğuruyor onlar bizim psikolojimizi mahvediyor. Şahsen ben çok etkileniyorum. Tiplerini bağlama ihtimalini Dr mu söyledi? Kaç yaşındasın bu arada
Allah yardımcımız olsun. İnşallah güzel günler yakındır. Çok şükür ki bir evladımız var. Onun rahatlığı olsun üzerinde. Ben stresten kendimi uzak tutamıyorum nolur sen başar. Kafada bitir elinden geliyorsa. Ben başaramıyorum malesef. Sağolsun çevremdekiler de müsade etmiyorlar. Akşam yasin okıyacağım senin için inşallah ameliyat çok çok güzel geçer. Bir de ne diyeceğim. Yolu benimle kesişip bebek isteyen herkesin bebeği oluyorEvet 2 ay üst üste sıvı gördü rahimde bundan tutmuyor dedi o da sağ tupten geliyor muhtemelen onu bağlarız dedi totem yapalım basaricaz kavuşacaz miniklerimize dua da ısrarcı olanı Allah geri cevirmezmis 33 yaşındayım birde sezaryen yerim hafif düzeltilecek ordanda kaynaklı olabilirmiş
Edeceğim canım Allah yardımcın olsun. Güzel haberlerle gel.Insallah bende sana dua edeceğim yarını hayırlısıyla bir atlatayım konuşalım sonrasını bakalım neler yasicaz bana yarin için dua et az ağrıyla en iyi sonuçla çıkayım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?