nOrMaLiZe✨✨✨

Yani paran yoksa hiçbirşeyin yok, söyleyecek tek sözün yok. Vicdana kalıyorsun. Hayat böyle yani kuralları ben yazmadım olanı söylüyorum.
Herşey para mı diyenler nerde yaşıyor ben de onu merak ediyorum...Parası olan kadına genelde evlilik birliği içinde bile farklı davranılır, çunku eşi dahil herkes bilir pabucun pahalı olduğunu...

Aileden varlıklı veya çalisan kadına kimse kolay kolay ileri geri yapamaz, yapıyorsa da buna o kadın izin verdiği içindir, güçsüz olduğu için değil...

Mesela şimdi bana kızacak ama konu sahibinin eltisi çalistigi için muhtemelen kendi eşinin gozunde bile ondan daha değerli ve adam kendi karisi evdeki sabunu bile kısarken, yengesi çalışıyor ,dışardan yemek söylüyor , masraf yapıyor diye abisine destek olma ihtiyacı duyuyor (KV ağzından kaçırmıştı hepsini, kendi yorumlarında var)...Mühür kimdeyse sikkeyi o basıyor maalesef bunu biz soylemiyoruz , hele ki bizim gibi kadının ikinci sınıf insan kabul edildiği milletlerde binlerce yıldır böyle...

Son düzenleme:
insan kendi parasından harcasın zaten de her ay 5000 tl az bi para mı ki hem de kendisiyle eşit koşullarda yaşayan kardeşler için? herkes burada aşırı kazançlar sağlıyor demek ki

yengesi çalışıyor diye dışardan yemek söylüyor , rahat yaşıyor diye abisine destek olma ihtiyacı duyuyor
bi insan abisi rahat yaşıyo diye neden ona destek olma ihtiyacı duysun ki? Şuan anlamayan bi anımda mıyım acaba demek istediğinizden hiçbir şey anlamadım

Bu yorumunuza kesinlikle katılıyorum. Bu yüzden ben de diyorum kadın çalışacak ama çalışmak yetmez dişli olacak. Elhamdülillah nasip oldu çalışıyorum, ki eşimden fazla kazanıyorum. Bu bizim aramızda hiç problem olmadı ama eşim de bilir ki ona muhtaç değilim çok şükür. Bazen kaynanam siz çift maaşsınız diyor... Ben o çift maaşa sahip olabilmek için gece gündüz çalışırken yanımda kimse yoktu bi zahmet çift maaşımı da kimse konuşmasın deyip kestirip atıyorum. Cevap bile veremiyor. Verdirmem. Dışarda mı yemişim.. var yedim kimseye hesap vermem. Bir iki aldığıma laf edecek oluyorlar çalışıp alıyorum diyorum sesleri çıkmıyor. Ha çalışmasam oğlumun parasını yiyor diye gezerdi ortada. Bu yüzden zaten en başta kadın çalışmalı

Bayılıyorum ya kadınlar parayı sokaktan topluyor sananlara. Kadın kazanınca oh bedava para oluyor ama kendileri kaldırıp k.çını 1 gün erkenden kalkıp sıcakta ayazda işe gitmemiştir, 1 gün sigorta girişi olmayan ama seni yata kalka kazanıyon muamelesi eden tiplere de bi zahmet laf verilmemeli. Kaynanam da ilk atandığım zamanlar laf etti, karın memur oldu yata kalka iş yapıp parayı cukkalıyor dedi, eşim öyle bile olsa bundan sana ne kadın 2 aylık bebeği bırakıp gidiyor, sen hem 2.kocanın hem de ananın maaşını alıp gebeş gibi yatıyon evde demişti ahahah.

Sanmıyorum, üç kuruşa çok ağır iş yaptırıyorlar genellikle. Çok az sektörde dediğiniz gibi olabilir
Napalım bacım? Bütün Türkiye 85 milyon memur mu olsun? Ne istiyorsun? Tamam ne güzel memur olmuşsun, kimsenin başaramadığını başarmışsın da bizim oto tamircisine, kuaföre, aşçıya, kuryeye de ihtiyacımız var. Bu sektörlerin hepsini kamulaştırıp devlet memuru kuaför, devlet memuru kurye falan mı yapalım? Ne devlet memurluğu aşkıdır yahu.

Çok alakasız bir yere çektiniz konuyu. Kendim memurum diye yazmadım ki ben bunu. öyle anlaşıldıysa kusura bakmayın ama hiç aklıma bile gelmedi açıkçası. Hele de kimsenin başaramadığı vs vs. Hiç hoş bir bakış açısı değil böyle bir düşünceye sahip değilim

Yani o kadar üstelediniz ki özel sektör şöyle kötü böyle zor, rezalet, facia, kıyamet diye öeeeh oldum ben kendi adıma. Üstelik tecrübe dahi etmediğiniz bir konu. Herkesin devlet memuru olması mümkün değil, herkesin aynı şartlarda çalışması mümkün değil. Yani her mesajda özel sektör tü kaka demenin ne anlamı var?

Üstelemedim benim esas merakım bir ev hanımı hadi ben çalışmak istiyorum dediğinde kolaylıkla iş bulabilir mi konusuydu. Sonrasında özel sektör şöyle iyi böyle iyi tarzı yorumlar gelince ben de ona şaşırdım ve sebebi memur olmam değil kesinlikle. Ülkede bilmem kaç milyon memur var çok bir şey başardım diye görme durumum yok. Çevremden, genel anlamda özelde çalışan insanlardan duyduğum bildiğim şeyler var, burda hayır özel sektör çok daha iyi denince "sanmıyorum" demem çok da anormal değil. Hiçbir şekilde kendi mesleğimle alakası yok bu söylediğimin. Tr şartlarında genellikle en fazla asgari ücretin bir tık üstü veriliyor ve de çok fazla çalıştırılıyor, kimi yer asgari dahi vermiyor. Bu yüzden yazdım

Oha dayııı link atsana bu korkunç konuyu okumak isterim.

İkinci sayfada sahneye çikan emzik reise dikkat et Bu arada uğruna gunlerce dövüşüp aldirdigi ve 6 yıldır herşeyi böyle günlerce kavga edip aldırarak "dişli" olmakla gurur duyan ve böylece Türk aile yapısını koruduğunu iddia eden üyenin aldığı emzik 7 lira değil değil 2 liraymiş...

Tamam da diyelim ki şartlar tam da dediğiniz gibi. Bizler 3 kuruşa 12 saat çalışıyoruz günde. Ne yapmamızı önerirsiniz?

Tamam da diyelim ki şartlar tam da dediğiniz gibi. Bizler 3 kuruşa 12 saat çalışıyoruz günde. Ne yapmamızı önerirsiniz?
Siz öyle çalışmıyormuşsunuz ki. Ben size ne güzel emeğinizin karşılığını aldığınız yerde çalışıyormuşsunuz demiştim hatta. Benim buralarda çalışan insanlara bir önerim yok, insanların emeklerinin karşılığını vermeyenlere karşı çıkıyorum. Bir öğretmen olarak benden çok daha fazla çalıştırılan öğretmenlere çok komik rakamlar ödenmesine karşı çıkıyorum. Ki bizim burda konumuz ev hanımıydı. Özel sektör denince siz sanırım özel şirket, hastane tarzı yerler diye düşündünüz ama ben kasiyerlik, mağazada çalışma gibi şeyler düşündüm. Benim eltim yeni girdi bir mağazaya. Çalışma şartları gerçekten ağır ve asgari ücret ödeniyor sadece. Burda bir zulüm var yani. Ben de bu örneklerden yola çıkarak bunları söyledim, kimseye özelde çalışmayın devlete geçin deme gibi bir düşüncem olmadı.

Bakın satış danışmanlığı, kasiyerlik vasıfsız işlerdir. Bu işlerin karşılığı da dünyanın her yerinde asgari ücrettir. Asgari ücret politikası eleştirilebilir ama kasiyer 2 asgari ücret kazansın denilemez. O işin ederi o çünkü. Diğer konularda zaten yazacağımı yazmıştım.

İki asgari ücret kazansın demiyorum zaten ama mağazada saatlerce çalışan insanlar da daha iyi şartları hak ediyorlar diye düşünüyorum. Kasiyerlik bir tık daha kolay elbette ama zor şartlarda özelde çalışanlar da var.
Ben bu tarz işleri düşünerek özel sektörde çok çalışmak az para var dedim, ki evet öyle. Vasıflı kendini geliştiren eleman zaten özel şirketlerde uçar gider. Özel sektör diyerek kastettiklerimiz biraz farklıydı birbirinden. Ben bu konuda ev hanımı olduğu için onun yapabileceği işler üzerinden konuşuyordum. Fecaat falan da demedim ama karşıma "özel sektör çok iyi" tarzı yorumlar gelince ben de kendi bilgim üzerinden yazdım, o kadar.

Umarım anlatabilmişimdir konuyu daha fazla dağıtmayayım iyi günler

Ben olsam kabul etmezdim, niye edeyim. Siz tasarruf derdinde iken onların keyiflerine harcayacakları parayı gönderiyormuşsunuz resmen.

Ayrıca neden söz hakkınız olmasın? Söz hakkınız olmasaydı ve bu durum saçma olmasaydı eşiniz sizden saklamazdı emin olun. O da doğru davranmadığının farkında.

Ne yapsın peki eltiniz? Doktor öğretmen mühendis olup kamuya atanamadığı veya özelde "çoook para" kazanamadigi için evde mi otursun? İlla kayninizin eline mi baksın? Ne mutlu eltinize, az çok demiyor, zor demiyor alın teriyle , namusuyla, onuruyla hayatını kazanıyor , kimsenin eline bakmıyor, üstüne sigortası işliyor...Ben sizin derdinizi hiç anlamadım? Eltiniz sizi çekemedigi için mağazaya ise girdi felan diye mi dusunuyorsunuz?Nedir?

Son düzenleme:
Mesajlarımı tekrar okursanız belki anlarsınız. Ben eltimi takdir ediyorum çalışmasın demiyorum ki. Konuyu cidden bambaşka yerlere çekiyorsunuz. Eltim çalışmaya devam etsin, çalıştıran mağaza çalışma şartlarını iyileştirsin, insanlara köle muamelesi yapmasınlar, en azından mesela gün boyu ayakta dikilme kuralı koymayıp dinlenmelerine de izin versinler. Özel sektör zor deme sebebim bu. Yoksa ben insanlar çalışmasın demiyorum ki. Çalışanları değil işverenleri eleştiriyorum farklı yöne çekiyorsunuz.

Valla ben farklı bir yöne çektiğimi düşünmüyorum, ülkenin hemen hemen her sektöründe yaşanan pek çok sıkıntı var, öğretmen tezgahtar doktor kasiyer farketmez, neredeyse her meslegin kendi sorunları kemiğe dayanmis durumda ama bunların konusulacagi , duzeltilecegi yer olarak burayı değil, sendika toplantılarını tercih ederseniz daha faydalı olur...

Yani memleketin hali ortada ve evet herkes sizin kadar farkinda...

Ev kadınları kolaylıkla iş bulabilir mi diye sormussunuz da ev kadını olmak bir meslek bir uzmanlik değil zaten...

İlkokul mezunu ev kadını da var, lisans mezunu ev kadını da var, doktorali ev kadını da var...Çalismak, ayakları üzerinde durmak isteyen kadın erkek herkes vasfına becerisine göre bir iş buluyor yani...nedir?

Son düzenleme:
Çalismak, ayakları üzerinde durmak isteyen kadın erkek herkes vasfına becerisine göre bir iş buluyor yani...
Ee tamam, bunu söyleyebilirsiniz. Ben ciddi anlamda merak ettiğim için bu soruyu sordum sebebi de bu forumda hep "çalışın" dendiği için. Acaba kolaylıkla iş bulunabiliyor mudur diye merakım vardı bu yazdığınız da o soruya gayet makul bir cevap. Sonrasında konuya devlet vs özel sektör falan girdi ama sorma amacım bu değildi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…