nOrMaLiZe✨✨✨

Aylardır kıvranıp duracaginiza eşinize gostersenize şu "gerçek" yüzünüzü? Sadece burda bize mı açılıyor aile terbiyesi akan bu bayramlık ağzınız?
Sadece size açıldı fark ettiniz mi hiç. Saygı sınırlarını korumak zorundasınız. Bu profil olarak sınıflandırabileceğiniz biri hiç değilim. Gerekirse reelde görüşerek bunu size kanıtlayabilirim.

Şahsi ihtiyaçlarımın en asgarisini almaya çabalıyorum. Çalışmıyorum yük olmayayım diye. Ekstra para almıyorum.
Ben çocuklarım olduktan sonra epeyce süre çalışmadım. Kadının çalışmaması üzerine olumsuz bir fikrim yok genel olarak ama bahsettiğiniz gelire sahip esiniz varken ve daha 1 yıl dolmamış evlilikte kendinizi yük, az para harcamaya çalışma gibi bir pozisyonda görüyorsanız bu para gönderme haricinde de ciddi sıkıntılarınız var gibi. Zaten eşinizden değil de utanıp sıkıldığınız birinden bahsediyor gibisiniz genel olarak.
Siz istemeseniz bile her ay kardeşine 5 bin gönderilen kocanız size ekstra harcama yapacağınız bir kart vermeli, bunun rahatlığını sağlamalı. Yoksa böyle aman harcamayayim , yük olmayayım diyerek gün mü geçer? Kendinizi böyle bir durumda bırakmayı ne kadar daha düşünüyorsunuz bilmiyorum ama evliliğinizin genelinde oturmamış bir şeyler var gibi duruyor.

Bana hiçbirsey kanıtlamak zorunda değilsin, ben de sana saygı göstermek zorunda değilim, ama evdeki adam sana saygı göstermek ve guvenini kazanmak zorunda...Bana karşı değil, ona karşı koruyacaksin sınırlarını, konumuz da bu zaten değil mi? ?

Piraye sizin kendinizle büyük sorunlarınız olduğunu düşünüyorum. Benden günah çıkartarak hafiflemezsiniz. Ve evet kuyruğunuza basmadıysam bana saygı duymak zorundasınız. Nerenin iş hayatında at koşturuyorsunuz bilemiyorum ama saygı ilk koşuldur daima. İş hayatını da bırakın genel olarak sosyal yaşantıda en temel kuralların başında gelir. Para kazanmak her şeyi çözemiyor kendinizden izleyebileceğiniz kadarıyla. Eğitilmek gerekebiliyor ve evet bunu şu an para kazanmayan bir kadından duyuyorsunuz:)

Çık kırıcısın

Benden bu kadar, seneye açacagin konuları dort gözle bekliyorum

Ailenizden yardım almayı bırakın daha rahat harcayın dışarı çıkmak istediğinizi çok bunaldiginizi söyleyin para yetismeyince yollayacak parası da kalmayacaktır.. ancak yeni evliyiz demişsiniz bir yıl eşiniz düğün zamanı yada daha önce bir borç almış onu ödüyor da olabilir. Belki size söylemekten cekinmistir bunu bir öğrenin . Yoksa ikiside çalışan birine yardım etmek saçma olur çocuk yok ev ve arabaları var diyorsunuz

Siz içinde yaşadığınız durumu algılayın bence. Parayı adam kazanıyor. Sizin mentaliniz müsade edince (kendi lafınız bu da) çalışmaya başlar kendi paranızla istediğinizi yaparsınız.

Ay yeri geldi anlatmazsam çatlarım yıllar önce eşim bekarken abisi ve erkek kardeşi iş yapabilsin diye kredi çekip abisine araba alıyor. İki yıl ödemesini yapıyor. Aradan 10 yıl kadar geçiyor abi arabayı satıp üstüne de para koyup yenisini alıyor. Sonrabiz eşimle evlendik ve bebeğim küçükken arabamız yoktu arabaya ihtiyacımız oldu eşim abisinden arabayı istedi ve abisi eşime arabayı ödünç vermedi. Veremem dedi eşim çok üzüldü annesine dert yanarken annesi bile “oğlum sen ne yaptın ki abine on sene önce bir araba aldın altı üstü şimdi söylemene ne gerek var” dedi. O yüzden demem o ki çok haklısınız yarın yapılan iyilikler unutulur yüzüne bile bakılmaz..

Araba taksidi ödediği için sıkıntıya giriyor demişsiniz ama araba da kesin kendi üstünedir. Sanmıyorum ki sizin üstünüze ya da ortak etsin. Boşanma durumunda da yiyeceği pk belli, ya satar ya da kardeşinin üstüne geçirir. Lafı bile geçse icabına bakmada hiç gecikmez. Siz de her şeyin ucuzuna kaçtığınızla kalırsınız.

bi gün öğrendim ki tesadüf eseri allah karşıma çıkardı, benim mal kocam bekar ve tek başına babasının evinde beleşe oturan ablasına -bizim çocuk var ve kirada otururken- çamaşır makinesi almış, ben de o sıra doğum izninde evdeyim, bunun kavgasını çıkardım tabii ki, haberim olsa da alsa neyse dedim.. sonra üstüne haberim olmayan başka şeyler de oldu, kocam akıllanmadı bi türlü.... ben de maaşını ayın 1 inde hesabımda görmek istiyorum dedim, kredi kartlarının ekstrelerini de alıyorum, ödemelerini de ben yapıyorum, bide üstüne maaş bordrosuna bakıyorum..
yok öyle bize bir iğneyi çok görenlere, göbeğinin üstüne fındık kıranlara yardım falan.

Ihtiyaci olur borc verir hadi bi kac defa hibe de eder diyelim ama her ay maaşa baglamasi cok sacma geldi bana. Kendi lord sanki. Ve size soylememe nedeni calismiyor oluşunuzsa cok sacma calistiginizda siz de saga sola saçın o zaman. Ben olsam tepki gosterirdim. Siz de o ailenin bi ferdisiniz arkanizdan is ceviremez.

Canim allahtan önce senden korkmasi gerekmez mi? Sen biraz yumusak yüzlüsün galiba.

Kardes sikintida olur esi issiz kalmistir mesela yada hastalik sebebiyle harcamalar artmistir destek olunur cok normal ama bu sekilde herkes benzer standartlardayken para gondermesi cok sacma ben kabul etmezdim

Demedim. Nasıl tepki vermem gerektiğini bilemedim. Konu da bunun üzerinde açıldı zaten. Verme mi demeliyim, bana düşmez mi?
Her ne olursa olsun sizden gizlememeliydi bu konuda haklısınız ve haklılığınızı savunmalısınız. Çocuğunuz var mı? Para göndermesi konusuna gelince eğer çocuğunuz varsa elbette ki bu konuda sizin söz hakkınız var. Çocuğunuz yoksa ve eşiniz kendi kazandığı parayı gönderiyorsa iki kardeş arasındadır deyip direkt olarak gönderme demezdim, gerçi durumu sizden kötü değilse göndermesi çok anlamsız ve sizin eşinizin istismar edilmesi söz konusu diye düşünürdüm ama eşiniz buna gerek görüyor ve illa ki göndermek istiyorsa karışmazdım ama sizden gizlemesi çok yanlış.

Ev ,araba ve borç olarak 3 aşağı 5 yukarı aynı olduğunuz , çalışan karı koca sizden kötü durumdaysa eşiniz abilik yapıp ev ekonomisi dersi versin.

Karşıdaki hatalı olabilir ama sizin de üslubunuz çok yanlış. Tümüyle haksız da sayılmaz üstelik. Eşinize soramıyorsunuz mesela "kardeşine 5000 akıtırken ben niye dışarda bi yemek yiyemiyorum" diye. Bi evlilik için normal mi sizce

Aylardır kıvranıp duracaginiza eşinize gostersenize şu "gerçek" yüzünüzü? Sadece burda bize mı açılıyor aile terbiyesi akan bu bayramlık ağzınız?
Siz de konunun başından beri sürekli çalışan kadınlardan bahsediyorsunuz ama her çalışan kadın özgürce dilediğini alamıyor, sizin bahsettiğiniz gibi onurlu bir hayat yaşadığı anlamına da gelmiyor. Nice prof kadınlar var evde kocadan şiddet gören. Ya da nice doktorlar var kartı kocasında olup eşinden izinsiz tek parça alışveriş yapamayan. Bizzat tanıdığım öğretmen var eşi çok para harcadığına karar verip! alışveriş yapmasını yasaklamış. "Kime göre neye göre çok fazla" diye sorarsın mesela ama onu bile soramamış

Son düzenleme:
Konu sahibinin konusu "para" ve"ekonomik özgurluk "olduğu için konunun başından beri elbette "çalismak" tan bahsediyoruz, öyle değil mi? ...Çunku şiddetin her türlüsünden korunmanın ve kurtulmanın yolu ekonomik özgürlükten geçiyor...
Ancak diğer örneklerinizde sapla saman biraz karışmış...Zira farkındalık ve özgürlük bizi tüm kötülüklerden korumaz. Şiddet gören veya kötülükle karşılaşan insanlar "onurunu" kaybetmiş olmaz... Ama bile isteye kendisine kötülük yapanın "eline" bakmak onuru olan her insanın zoruna gider...Burda sizin bahsettiğiniz ekonomik gücü olup da şiddete boyun eğen kadınlarla , para alabilmek icin kocasıyla günlerce kavga etmek, entrikalar çevirmek veya dilenmek zorunda kalan ama asla çalismayi dusunmeyen kadınları birbirinden ayıran şey de temelde onur değil kötülüğün kaynağıdır...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…