nOrMaLiZe✨✨✨

Veren bir tarafa da, alan nasıl alıyor yüzü kızarmadan hayret. Herkes kendinden iyi kazanan kardeşinden rızkını istesin arkadaşlar, ayık olun.

Ben işi olan, belli bir yaşa gelmiş ebeveynlere çok gerekli olmadığı sürece yardım edilmesini doğru bulmuyorum. Sizden habersiz yapması hiç doğru değil. Normal bir durum gibi göremedim

Kardeşinin ihtiyacı olsa vermesinde sıkıntı yok ama evi ve arabası varmış zaten yardıma ihtiyaçları yok. Ee borcunuz da varmış.

Bu durumda adam sizin evinizden kısıyor. Birincisi eve giren para ikinizin de kazancı. O yüzden senden gizli para göndermesi doğru değil.

Paraya ihtiyaçları yok ve siz borç ödüyorsunuz. Kesinlikle evinden kısma hangi sabunu kullanıyorsan onu kullan. Dışarıda yemek yemek istiyorsan da ye. Kardeşine ortada bir şey söz konusu değilken para gönderiyorsa demekki evinden tasarruf edeceğin bir şey yok.

Daha fazla maaş sektörüne göre değişiyor. Özel sektörde yorulduğun kadar karşılığını alma ihtimalin var. Bir kadın ben çalışmak istiyorum derse kolayca iş bulabilir bu da sektörüne bağlı.

Kocanızın sizden habersiz para vermesi doğru olmamış, ama sizde fazla bazı şeyleri dramatize ediyorsunuz.
Sıvı sabuna zam geldi diye de daha uyguna geçmek ise bana tutumluluk değilde adını şuan koyamadığım başka bir şey gibi.

Bu çok saçma değil mi? Durumu kötü olsa anlarım da sırf kendi durumu bir tık daha iyi diye yardım mı yapılır? Allah kardeşi kardeş yaratmış kesesini ayrı yaratmış herkesin rızkı kendine

Benim için düzenli ödenen para ve özellikle saklanması büyük sıkıntı. Hiç birşey yapamıyorsam kendime veya varsa çocuğuma bes yaparım niye başkasına vereyim?
Öğrenince ne tepki verdiniz bilemiyorum ama asla sakin kalamazdım. Bunun çalışıp çalismamakla alakası yok, ihtiyacı varsa bizi sarsmadan bir kaç defa verilir ama düzenli olmaz.

Özelden özele değişir aldığınız maaş. Donanımlı iseniz kurumsal bir yerde çalışıyorsanız memur maaşı çok az kalır. Dipnot: memur maaşı her zaman düşük olmuştur zaten insanı refah içinde yaşatmaz ki

Konu sahibi konunun dağılmasını istemiyor bu konuda son kez yazayım. Ben ev hanımı kolaylıkla iş bulabiliyor mu onu merak ediyordum memurların refah içinde yaşadığını iddia etmiyorum zaten ama sonuçta işi kesin. Özeldeyse iş aramak ve bulmak meselesi var en başta. Ev hanımı da özelde çalışır muhtemelen ha diyince işe giremez. İş imkanları nasıl isteyenin iş bulması kolay mı sorum buydu memurluk şu bu daha da dağıldı konu.

Dipnota cevaben: En düşük memur maaşı dahi şu anda özel sektör maaşlarının üzerinde yer almaktadır. Hükümet, asgari ücret politikası ile özel sektör işverenlerinin ekmeğine yağ sürmektedir.

Ben de zaten asla bir kuruşumuz geçmesin falan mantığında değilim. Yapılır ama bir sınırı olmalı. İnanın aylık ben kendime 5 bin harcamıyorum. Bese başladım sadece bin tl atabildim. Crying. O parada benim hakkım da var gönlüm yok yani açıkçası. Bizde kalması ilk tercihimdir ve neden şu devirde kardeş dahi olsa düzenli para aktarımı yapıyoruz. Of ya ben çok mutsuzum. Konuşmaktan anlamaz. İş bulma konularım sıkıntıda. Çok darlandım gerçekten.

Var böyle insanlar, para ceplerini ısırır, bi yere sıvamaları lazım illa ki. Sağlam bi borç yaptırın para oraya gitsin en azından bi şeyin sahibi olursunuz.
Yaa böyle demeyin ben de böyleyim borca girmedikçe illa bitirmem gerekiyor parayı gibi illa bi
kimse söz hakkı yok demiyor ki. Ama belli ki adamın kafa yapısı bu, sanane ben kazanıyorum diyecek biriymiş kendi yazdığına göre. E o adama nasıl güvenip de çalışmıyorsun dedik biz de

Ne gibi tam olarak? Anlatmayı deneyin bakalım bir belki anlayabilirim?

Ayda beş bin liraya - kendi standartlarıma göre- kendime sevdiğim markalardan 2-3 belki 4 parça kıyafet alabilirim, her ay 5-6 kere dışarda yemek yiyebilirim, yakın bir şehre günübirlik bir gezi düzenleyip az bir dolaşıp bir öğün yemek yiyip gelebilirim. Çocuklarıma alışveriş yapabilirim.
Yani beş bin liraya yapılacak çok şey var, kusura bakmasın kimseye o parayı yediremem.
İhtiyaçları varsa bunu ellerine para sayarak değil ihtiyaçlarına yönelik hediye vs olarak vermeyi tercih ederim. En azından aldığınız şeyin bir adı olur. ‘ dayıları çocuklarıma mont aldı, dayıları çocuklarımın kırtasiye alışverişlerini yaptı’ gibi. Kimsenin eline burs verir gibi para veremem.

Bence eşin konu sahibinden sakladığı bir borcu var, diğer türlü aşırı mantıksız bir hareket şu yaptığı.

Ben para akışının kesilmesini sağlasam ne olacak? En iyi ihtimalle bir hanımefendinin bahsettiği gibi gizliden gönderecek. Beni sorumlu tutacak kırk gün kırk gece asık suratlar, istediğin oldu eline ne geçti demeler. Araya mesafe koymalar. Bekarlar evlenmeyi defalarca düşünsün ya.

Hanımefendi siz nasıl öğrendiniz bu para akışını. Bildiğinizi öğrenince eşiniz ne tepki verdi. Kayınvalideniz biliyormuymuş. Onlar için neden normal sorgulamadınız mı

Hanımefendi siz nasıl öğrendiniz bu para akışını. Bildiğinizi öğrenince eşiniz ne tepki verdi. Kayınvalideniz biliyormuymuş. Onlar için neden normal sorgulamadınız mı
Kv söyledi. Bildiğimi düşünerek söyledi tabi bozuntuya vermedim. Üzerine hiç konuşmadım. Kaç ay bekledim. Belki yanlış anlamadır falan diye sonra gözlemlerimle birlikte doğru olduğunu anlayınca eşime sordum. Doğruladı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…