Veren bir tarafa da, alan nasıl alıyor yüzü kızarmadan hayret. Herkes kendinden iyi kazanan kardeşinden rızkını istesin arkadaşlar, ayık olun.Çok bunaldım ya inanılmaz. Ailem yeni evliler düzenleri otursun diye çeşitli konularda bize yardımcı olmaya çalışırken biz de kardeşe yardım ediyormuşuz. Ne kadar da iğrenç bir durumun içinde kalmışım. en başından söylenmemesi zaten çok kötü. Rastlantısal öğrenmem çok kötü. Bilmiyorum ya. Borcumuz var diye en son ne zaman dışarda yemek yedik onu bile hatırlamıyorum. Kullandığımız sıvı sabuna zam geldi diye uygun fiyatlısına geçelim dedik. Tüm bunlar olurken ikisi de çalışan aile bizden para alıyorlar ve dışardan yiyorlarmış kv söyledi evlerinde yemek pişmiyor diye. Neresinden tutsam elimde kalıyor. Of ya aman.
Kardeşinin ihtiyacı olsa vermesinde sıkıntı yok ama evi ve arabası varmış zaten yardıma ihtiyaçları yok. Ee borcunuz da varmış.Çok bunaldım ya inanılmaz. Ailem yeni evliler düzenleri otursun diye çeşitli konularda bize yardımcı olmaya çalışırken biz de kardeşe yardım ediyormuşuz. Ne kadar da iğrenç bir durumun içinde kalmışım. en başından söylenmemesi zaten çok kötü. Rastlantısal öğrenmem çok kötü. Bilmiyorum ya. Borcumuz var diye en son ne zaman dışarda yemek yedik onu bile hatırlamıyorum. Kullandığımız sıvı sabuna zam geldi diye uygun fiyatlısına geçelim dedik. Tüm bunlar olurken ikisi de çalışan aile bizden para alıyorlar ve dışardan yiyorlarmış kv söyledi evlerinde yemek pişmiyor diye. Neresinden tutsam elimde kalıyor. Of ya aman.
Daha fazla maaş sektörüne göre değişiyor. Özel sektörde yorulduğun kadar karşılığını alma ihtimalin var. Bir kadın ben çalışmak istiyorum derse kolayca iş bulabilir bu da sektörüne bağlı.Öcü gibi bakmadım korkutucu bulduğumu söyledim. Memleketinden çıkmak istemeyen birisi için dediklerinizde haklısınız ama devlet özel kadar yormuyor ve daha fazla ücret veriyor. Sadece mesela bir kadın hadi ben çalışayım dediğinde kolaylıkla iş bulabilir mi onu merak ediyorum ben
bir cinnet gecirir misiniz rica etsemŞahsi ihtiyaçlarımın en asgarisini almaya çabalıyorum. Çalışmıyorum yük olmayayım diye. Ekstra para almıyorum.
Çok bunaldım ya inanılmaz. Ailem yeni evliler düzenleri otursun diye çeşitli konularda bize yardımcı olmaya çalışırken biz de kardeşe yardım ediyormuşuz. Ne kadar da iğrenç bir durumun içinde kalmışım. en başından söylenmemesi zaten çok kötü. Rastlantısal öğrenmem çok kötü. Bilmiyorum ya. Borcumuz var diye en son ne zaman dışarda yemek yedik onu bile hatırlamıyorum. Kullandığımız sıvı sabuna zam geldi diye uygun fiyatlısına geçelim dedik. Tüm bunlar olurken ikisi de çalışan aile bizden para alıyorlar ve dışardan yiyorlarmış kv söyledi evlerinde yemek pişmiyor diye. Neresinden tutsam elimde kalıyor. Of ya aman.
Bu çok saçma değil mi? Durumu kötü olsa anlarım da sırf kendi durumu bir tık daha iyi diye yardım mı yapılır? Allah kardeşi kardeş yaratmış kesesini ayrı yaratmış herkesin rızkı kendineSelamlar hızlıca konuya gireceğim ve olabildiğince özetlemeye çalışacağım oldukça çetrefilli bir durum çünkü içinde bulunduğum durum.
Eşimin kardeşine aylık 5 bin lira civarı (kesin değil ama daha az değildir daha fazla olabilir) yardımda bulunuyormuşuz. Eşim sağolsun gizlemeyi seçmiş. Benim haberim hiçbir şekilde yoktu. Ben rastlantısal olarak öğrendim ve gidip sordum. Durumları bizden daha kötü diye dedi. Güncel olarak her iki ailenin de ev ve arabası mevcut. Neredeyse değerleri de eşittir ev ve arabaların. Ekstra onlar karı koca olarak çalışıyor, ben çalışmıyorum. Her iki ailenin de borç durumları aşağı yukarı aynı. Şimdi oturup düşündüğümde… ben çalışsaydım ve aylık kardeşime herhangi bir tutarda yardım yapsaydım eşim borcumuz bitene kadar en azından bizde kalsın para derdi diye düşünüyorum. Çünkü doğru olan bu ve kötü karşılamazdım inanın. Ki benim ailem böyle bir şeyi de kabul etmezdi zaten. Kardeşle bunun dışında bir problemim yok olamaz da zaten. Olaya nasıl bakmam gerektiğini bilmiyorum. Durumu azıcık daha iyi olan ağabeyin kardeşe yardımı normalize edilmeli midir? Ben içimde hallemedim konuyu. O para evet krallar gibi yaşatmaz ama bi tık da olsa rahatlatırdı bizi bunu da ekleyeyim.
Özelden özele değişir aldığınız maaş. Donanımlı iseniz kurumsal bir yerde çalışıyorsanız memur maaşı çok az kalır. Dipnot: memur maaşı her zaman düşük olmuştur zaten insanı refah içinde yaşatmaz kiÖcü gibi bakmadım korkutucu bulduğumu söyledim. Memleketinden çıkmak istemeyen birisi için dediklerinizde haklısınız ama devlet özel kadar yormuyor ve daha fazla ücret veriyor. Sadece mesela bir kadın hadi ben çalışayım dediğinde kolaylıkla iş bulabilir mi onu merak ediyorum ben
Konu sahibi konunun dağılmasını istemiyor bu konuda son kez yazayım. Ben ev hanımı kolaylıkla iş bulabiliyor mu onu merak ediyordum memurların refah içinde yaşadığını iddia etmiyorum zaten ama sonuçta işi kesin. Özeldeyse iş aramak ve bulmak meselesi var en başta. Ev hanımı da özelde çalışır muhtemelen ha diyince işe giremez. İş imkanları nasıl isteyenin iş bulması kolay mı sorum buydu memurluk şu bu daha da dağıldı konu.Özelden özele değişir aldığınız maaş. Donanımlı iseniz kurumsal bir yerde çalışıyorsanız memur maaşı çok az kalır. Dipnot: memur maaşı her zaman düşük olmuştur zaten insanı refah içinde yaşatmaz ki
Dipnota cevaben: En düşük memur maaşı dahi şu anda özel sektör maaşlarının üzerinde yer almaktadır. Hükümet, asgari ücret politikası ile özel sektör işverenlerinin ekmeğine yağ sürmektedir.Özelden özele değişir aldığınız maaş. Donanımlı iseniz kurumsal bir yerde çalışıyorsanız memur maaşı çok az kalır. Dipnot: memur maaşı her zaman düşük olmuştur zaten insanı refah içinde yaşatmaz ki
Ben de zaten asla bir kuruşumuz geçmesin falan mantığında değilim. Yapılır ama bir sınırı olmalı. İnanın aylık ben kendime 5 bin harcamıyorum. Bese başladım sadece bin tl atabildim. Crying. O parada benim hakkım da var gönlüm yok yani açıkçası. Bizde kalması ilk tercihimdir ve neden şu devirde kardeş dahi olsa düzenli para aktarımı yapıyoruz. Of ya ben çok mutsuzum. Konuşmaktan anlamaz. İş bulma konularım sıkıntıda. Çok darlandım gerçekten.Benim için düzenli ödenen para ve özellikle saklanması büyük sıkıntı. Hiç birşey yapamıyorsam kendime veya varsa çocuğuma bes yaparım niye başkasına vereyim?
Öğrenince ne tepki verdiniz bilemiyorum ama asla sakin kalamazdım. Bunun çalışıp çalismamakla alakası yok, ihtiyacı varsa bizi sarsmadan bir kaç defa verilir ama düzenli olmaz.
Yaa böyle demeyin ben de böyleyimVar böyle insanlar, para ceplerini ısırır, bi yere sıvamaları lazım illa ki. Sağlam bi borç yaptırın para oraya gitsin en azından bi şeyin sahibi olursunuz.
kimse söz hakkı yok demiyor ki. Ama belli ki adamın kafa yapısı bu, sanane ben kazanıyorum diyecek biriymiş kendi yazdığına göre. E o adama nasıl güvenip de çalışmıyorsun dedik biz deArkadaşlar siz şaka mısınız?
Ben de evliyim ve çalışıyorum ama çalışmasam ve eşim benden gizli kardeşine düzenli para gönderse (ekstra bir durum olmadığı halde) çıldırırım. Ne demek onun parası vs. Evlilikte sen ben diye bir şey mi var? Ben çalışmıyorum diye, evimizin ekonomisi hakkında söz sahibi olamıyor muyum?
Ne gibi tam olarak? Anlatmayı deneyin bakalım bir belki anlayabilirim?Kocanızın sizden habersiz para vermesi doğru olmamış, ama sizde fazla bazı şeyleri dramatize ediyorsunuz.
Sıvı sabuna zam geldi diye de daha uyguna geçmek ise bana tutumluluk değilde adını şuan koyamadığım başka bir şey gibi.
Bence eşin konu sahibinden sakladığı bir borcu var, diğer türlü aşırı mantıksız bir hareket şu yaptığı.Bana da mantıklı gelmedi. Ya gizli bi borcu var kardeşine ya da gizli bi birikim yapıyor. Nerden bakarsan bak evlilik birliğini sarsacak bi konu bence. ( yazdığınız diğer mesajları da gözönüne alarak söylüyorum)
Hayır yok eminim diyorum. Tüm borçlarını biliyorum ve kardeşine değil hiçbiri.Bence eşin konu sahibinden sakladığı bir borcu var, diğer türlü aşırı mantıksız bir hareket şu yaptığı.
Kv söyledi. Bildiğimi düşünerek söyledi tabi bozuntuya vermedim. Üzerine hiç konuşmadım. Kaç ay bekledim. Belki yanlış anlamadır falan diye sonra gözlemlerimle birlikte doğru olduğunu anlayınca eşime sordum. Doğruladı.Hanımefendi siz nasıl öğrendiniz bu para akışını. Bildiğinizi öğrenince eşiniz ne tepki verdi. Kayınvalideniz biliyormuymuş. Onlar için neden normal sorgulamadınız mı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?