- 5 Nisan 2023
- 4.420
- 14.229
- 138
- 27
İftira değil ki konu sahibi kendi yazmış kayınvalidesi demiş dışarda yemek yiyorlar vs diye geçim sıkıntıları yok demiş yani, konu sahibide bunu duyunca dahada bozulmuşYalan söyleyip iftira mı atsın yani? Vermeni istemiyorum demek yerine neden olup olmadığını bilmediği şeyleri söyleyip iftira yükünün altına girsin? Bir de anneyi katacak işin içine. Boşanma sebebi.
Teoride her şey iyi hoş ama pratikte olmayabiliyor. Kişilik yapıları, ilişki dinamikleri giriyor işin içine. Bu adam böyle bir adam, boşanmak dışında bulunabilecek en iyi çare de çalışmak sanırım, laftan anlayacak biri değilmiş, konu sahibi kendi dedi napar eder üste çıkar ben de susar otururum diye, e normal insanların böyle demesi.Arkadaşlar siz şaka mısınız?
Ben de evliyim ve çalışıyorum ama çalışmasam ve eşim benden gizli kardeşine düzenli para gönderse (ekstra bir durum olmadığı halde) çıldırırım. Ne demek onun parası vs. Evlilikte sen ben diye bir şey mi var? Ben çalışmıyorum diye, evimizin ekonomisi hakkında söz sahibi olamıyor muyum?
Bana da böyle geliyor. Burda sürekli çalışma teşvik edilince ve ben bu tarz bir işin içinde hiç olmayınca acaba süreç nasıldır kolay mıdır diye merak ediyorum. Burdaki yorumları okuyunca işe girmek kolay gibi görünüyor gözüme ama deneyimsiz bir ev hanımı hangi işe nasıl alınır onu bilemiyorum
Ve o kadar manipülatif bir insan ki. Ben bunu oturup konuşsam direkt olarak söylemeden sana ne kendim kazanıyorum demeyi başarır. Ben böyle söylemek istiyorsun değil mi falan diye üsteleyince de hayır sen anladın bunun sorumlusu ben değilim diyecektir. O yüzden lanet olsun deyip susacağım gibi duruyor.
Selamlar hızlıca konuya gireceğim ve olabildiğince özetlemeye çalışacağım oldukça çetrefilli bir durum çünkü içinde bulunduğum durum.
Eşimin kardeşine aylık 5 bin lira civarı (kesin değil ama daha az değildir daha fazla olabilir) yardımda bulunuyormuşuz. Eşim sağolsun gizlemeyi seçmiş. Benim haberim hiçbir şekilde yoktu. Ben rastlantısal olarak öğrendim ve gidip sordum. Durumları bizden daha kötü diye dedi. Güncel olarak her iki ailenin de ev ve arabası mevcut. Neredeyse değerleri de eşittir ev ve arabaların. Ekstra onlar karı koca olarak çalışıyor, ben çalışmıyorum. Her iki ailenin de borç durumları aşağı yukarı aynı. Şimdi oturup düşündüğümde… ben çalışsaydım ve aylık kardeşime herhangi bir tutarda yardım yapsaydım eşim borcumuz bitene kadar en azından bizde kalsın para derdi diye düşünüyorum. Çünkü doğru olan bu ve kötü karşılamazdım inanın. Ki benim ailem böyle bir şeyi de kabul etmezdi zaten. Kardeşle bunun dışında bir problemim yok olamaz da zaten. Olaya nasıl bakmam gerektiğini bilmiyorum. Durumu azıcık daha iyi olan ağabeyin kardeşe yardımı normalize edilmeli midir? Ben içimde hallemedim konuyu. O para evet krallar gibi yaşatmaz ama bi tık da olsa rahatlatırdı bizi bunu da ekleyeyim.
Ben de özelde öğretmenim. Devlete girsem maaşım 5-10 bin artar. O kadar para için düzen değiştirmeye, eşten ayrı kalmaya gerek yok diye düşünüyorum. Fazlası kiraya gider zaten. Evet bazı özel kurumlar çok az ücretler ödüyorlar öğretmenlere ama sendika bunun çabasında zaten. Günlerdir nöbetteyiz taban maaş için. Onu da halledersek devlet özel farkı kalmayacak çok diye umuyorum.Ben öğretmen olduğum için kendi mesleki örneklerimi düşündüm biraz. Özellerde asgari ya veriyor ya vermiyorlar, özelde çalışan birçok arkadaşımdan duydum bunu. Üniversite zamanında da şöyle bir part time işe mi girsem diye düşünmüştüm, aylık 200 lira teklif etmişlerdi. Rakamlar bu denli komikti.
Mesleki yeterliliğin elbette getirisi fazladır ama ev hanımı olan kadınlarda bu ne derece var bilmiyorum. Yani konu sahibi ne okudu ne okumadı bilmiyorum ama iyi bir meslek edinememiş bir ev hanımı dışarda kolaylıkla iş bulabilir mi bunu merak ediyorum
Daha dün kendisi devlette çalışan ama eşi özel sektörde olan bir arkadaşımla görüştük. Onlar da öğretmen. 8 yıldır falan evliler ve eşi bu zamana kadar on kez falan iş değiştirmiş. Sebebi de verilen ücretlerin inanılmaz az olması. Şimdi yine işsiz kalmış. Sektör değiştirmiş üç dört gündür sürekli iş görüşmelerine gidiyormuş. Sizin sadece 5-10 bin fark edecekse emeğinizin karşılığını veren bir yerdesiniz belli ki. Bu sömürü düzeni bozulur inşallah.Ben de özelde öğretmenim. Devlete girsem maaşım 5-10 bin artar. O kadar para için düzen değiştirmeye, eşten ayrı kalmaya gerek yok diye düşünüyorum. Fazlası kiraya gider zaten. Evet bazı özel kurumlar çok az ücretler ödüyorlar öğretmenlere ama sendika bunun çabasında zaten. Günlerdir nöbetteyiz taban maaş için. Onu da halledersek devlet özel farkı kalmayacak çok diye umuyorum.
Sordum sadece şimdilik. Nasıl bir konuşma yapmam gerektiğini tahayyül edemiyorum. Çok kırılgan bir yapım var zaten. Olumsuz bir şey söyler ağır bir laf ederse boşanmaya kadar gider. En çok şurası komik geliyor olayın bana. Bu durumun tüm sorumluları haktan hukuktan adaletten dahası dini koşulları yerine getirmenin gerekliliğinden bahsedip duruyorlar. İslamda eşten para saklamak onun rızası dışında gerçekleşen şeylerden kaçınmak yok muydu? Ben mi yanlış biliyorumAsıl sorun böyle bi insanla evli olmanız. Ne demek "Sana ne ?"
Susup susup içinize atarsanız bin türlü hastalık çıkar. Susmayın. En başından tavrınızı koyun, hoşunuza gitmeyen her şeye ses çıkarın ve gerekirse o evi başına yıkın. Hele de sana ne ben kazanıyorum derse.
Yolun çok başındasınız, korkup sinerseniz 50 yaşında mide hastası avuç avuç antidepresan içen bi kadına dönüşürsünüz.
Bozmaya çalışıyoruz işte. Komisyonda şu an taban maaş meselesi. İnsanlar yaklaşık 50 gündür sıcak yağmur demeden nöbet tutuyorlar. Bayramdan önce biz de tuttuk izmirde ama ankaraya gitme imkanı yok şu an için. Ama kızıyorum meslektaşlarıma. Hem emeklerini sömürtüyorlar hem sendika gibi haklarını savunan bir oluşuma destek vermiyorlar. Anca şikayet. İcraat sıfır.Daha dün kendisi devlette çalışan ama eşi özel sektörde olan bir arkadaşımla görüştük. Onlar da öğretmen. 8 yıldır falan evliler ve eşi bu zamana kadar on kez falan iş değiştirmiş. Sebebi de verilen ücretlerin inanılmaz az olması. Şimdi yine işsiz kalmış. Sektör değiştirmiş üç dört gündür sürekli iş görüşmelerine gidiyormuş. Sizin sadece 5-10 bin fark edecekse emeğinizin karşılığını veren bir yerdesiniz belli ki. Bu sömürü düzeni bozulur inşallah.
Şahsi ihtiyaçlarımın en asgarisini almaya çabalıyorum. Çalışmıyorum yük olmayayım diye. Ekstra para almıyorum.Allah kardeşi kardeş yaratmış; kesesini ayrı yaratmış. Karşı tarafta aç açıkta değilmiş.Evleri, arabaları varmış ve karı koca çalışıyorlarmış.
Eşiniz bu kadar bonkörse: her ay size ihtiyacınız dışında, sorgusuz sualsiz keyfe keder harcayacağınız 5 bin TL harçlık veriyor mu ?
Konu içinde konu gibi oldu özelden konuşmanız mümkün müdür? Umarım hak ettiğinizi alırsınız, sevgiler.Bozmaya çalışıyoruz işte. Komisyonda şu an taban maaş meselesi. İnsanlar yaklaşık 50 gündür sıcak yağmur demeden nöbet tutuyorlar. Bayramdan önce biz de tuttuk izmirde ama ankaraya gitme imkanı yok şu an için. Ama kızıyorum meslektaşlarıma. Hem emeklerini sömürtüyorlar hem sendika gibi haklarını savunan bir oluşuma destek vermiyorlar. Anca şikayet. İcraat sıfır.
Kusura bakmayın, kaptırdık kendimizi. HaklısınızKonu içinde konu gibi oldu özelden konuşmanız mümkün müdür? Umarım hak ettiğinizi alırsınız, sevgiler.
Zor durumda muhtaç bireyler olmadıklarını karı koca çalıştıklarını söylerdim,Onlar ayrı bir aile senin sürekli para vermen kardeşini rencide eder derdim..Zor durumda kiralarını ödeyemeyen insanlar olsalardı seve seve verelim ama şu durumda çok gereksiz hele hele biz dışarda yemek bile yiyemiyorken aşırı gereksiz derdimHayır yok kardeşe borcu. Kabul etmediğinizi nasıl söylerdiniz peki?
Siz bunu nasıl öğrendiniz. Sizin gördüğünüz şeyleri eşiniz görmüyor mu. Basbayağı sizden kısıp onlara yolluyor onlar daha lüks yaşasın diye üstelik. 5bin onlara vermese marketten ürünlerin ucuzunu aramazsınız meselaÇok bunaldım ya inanılmaz. Ailem yeni evliler düzenleri otursun diye çeşitli konularda bize yardımcı olmaya çalışırken biz de kardeşe yardım ediyormuşuz. Ne kadar da iğrenç bir durumun içinde kalmışım. en başından söylenmemesi zaten çok kötü. Rastlantısal öğrenmem çok kötü. Bilmiyorum ya. Borcumuz var diye en son ne zaman dışarda yemek yedik onu bile hatırlamıyorum. Kullandığımız sıvı sabuna zam geldi diye uygun fiyatlısına geçelim dedik. Tüm bunlar olurken ikisi de çalışan aile bizden para alıyorlar ve dışardan yiyorlarmış kv söyledi evlerinde yemek pişmiyor diye. Neresinden tutsam elimde kalıyor. Of ya aman.
Siz evleneli çok kısa bir süre olmadı mı ? Bu nasıl evlilik ? Eşiniz kardeşine yardım adı altında, birikim yapıyor olabilir mi ?Şahsi ihtiyaçlarımın en asgarisini almaya çabalıyorum. Çalışmıyorum yük olmayayım diye. Ekstra para almıyorum.
Sizin harcama durumunuz bu şekildeyken onlara yardım adı altında para göndermesi hiç doğru değil. O parayı her ay siz kullansanız ihtiyaçlarınızı karşılarsınız.Şahsi ihtiyaçlarımın en asgarisini almaya çabalıyorum. Çalışmıyorum yük olmayayım diye. Ekstra para almıyorum.
Normalde kadının çalışması taraftarıyım. Ki bence bu maddi güce de bakmaz maddi durumu iyi olsa da çalışmalı... Ama bu kadının çalışması demek elti ve kaynının gelirinin artması demek. Çünkü şimdi veren ozmn daha fazla verecektir. Niye eltim rahat etsin diye ben çalışıyorum. Ayrıca konu sahibi strateji değiştir. Sen yetmediğini düşündüğün için harcamıyordun ama sen kıstıkça kaynına gitti o paralar. Madem öyle çık dışarı ye. Markette kuruş hesabı yapma. Ama bunu gözüne sokma. Onlara vereceğine ben yiyeyim deme. Ben böyle uygun gördüm, böyle istiyorum diye yapKonudan bağımsız zorluk çekiyor ürünlerin ucuzunu alıyoruz sıvı sabunumuzu alamıyoruz demişsiniz de , haliniz böyleyken neden çalışmıyorsunuz? Bir rahatsızlığınız mı var ya da bebeğiniz?
Düşünceniz böyle bir eş için doğru değil. Siz sanıyor musunuz ki bu kadın çalışsa eşine "para benim" diyecek eşi de "e tmm dilediğin gibi harca" deyip kenarı geçecek. Tabii ki kaynıyla eltiye yollanan para artacak.Ay başta kocaya kızmıştım ama o kadar sıkışıp da çalışmıyorum size ne demenizbenim de eşim çalışmasa ben de param üstüne laf ettirmem
Valla çalışmazsanız ancak tepki verdiğinizle kalırsınız bir etki göremezsiniz. Çalışsaydınız aynısını siz de kendi maaşınızla yapmayın diye eşiniz de dikkat ederdi böyle şeylere. Mesele yetip yetmemesi değil bir noktadan sonra. Mesele ekonomik güç ve güçler dengesi.
Ha ben de evdeki işi yapıyorum her şey karşılıklı diye düşünebilirsiniz. Siz evin işini çok iyi değil de aksatarak yaparsınız o da maaşından beş bin eksik getirir ama bu karşılık da adamın umrunda olmaz
Ben de böyle düşünüyorum. Evlendim evleneli çalışıyorum hani çalışmasam eşim nasıl davranırdı ben ne cvp verirdim bilmiyorum ama evlilikte sen ben olmaz, olmamalı. Benim kaynım da keyfi çalışmıyor. Basbayağı keyfi ama. Asgari ücrete elin işini yapamazmış. Biz çift maaşız. Kalkıp eşim ona verse olay çıkar heralde k bunun benim çalışmamla alakası yok. Bi zahmet bi tarafını kaldırıp çalışsın derimArkadaşlar siz şaka mısınız?
Ben de evliyim ve çalışıyorum ama çalışmasam ve eşim benden gizli kardeşine düzenli para gönderse (ekstra bir durum olmadığı halde) çıldırırım. Ne demek onun parası vs. Evlilikte sen ben diye bir şey mi var? Ben çalışmıyorum diye, evimizin ekonomisi hakkında söz sahibi olamıyor muyum?
Bana da mantıklı gelmedi. Ya gizli bi borcu var kardeşine ya da gizli bi birikim yapıyor. Nerden bakarsan bak evlilik birliğini sarsacak bi konu bence. ( yazdığınız diğer mesajları da gözönüne alarak söylüyorum)Bu paranın kardeşe gittiğinden ve eşinizin herhangi bir borcu harcı olmadığından emin misiniz? Önce bunu bir açıklığa kavuşturun, tabi ki soracaksınız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?