- 19 Mayıs 2020
- 47.318
- 212.586
- 548
Beyefendi evlendiyse bu lafı etmeye hakkı yok. Kendi parasını oraya buraya sıvayacak adam evlenmeyecek. Bu adam "Tamam canım sen kazandığın parayı dilediğine saç, ben her şeyin ucuzuna kaçmak zorunda değilim sen kardeş beslicen diye, senin neyineydi zaten, sülaleni doyur öyle evlilik düşün bundan sonra. " denmeli normalde ama siz belli ki göze alamazsınız. Ama bildiğinizi söyleyin, bu durumun ömür boyu devam etmeyeceğini bilsin, aksi halde huzursuzluk ister istemez çıkacak zaten. Kardeşi karısının koynunda gebeş gibi yatarken kendi evinin kapısını açamaz hale geldiğinde anlar da iş işten geçer.Ve o kadar manipülatif bir insan ki. Ben bunu oturup konuşsam direkt olarak söylemeden sana ne kendim kazanıyorum demeyi başarır. Ben böyle söylemek istiyorsun değil mi falan diye üsteleyince de hayır sen anladın bunun sorumlusu ben değilim diyecektir. O yüzden lanet olsun deyip susacağım gibi duruyor.
Valla çalışmazsanız ancak tepki verdiğinizle kalırsınız bir etki göremezsiniz. Çalışsaydınız aynısını siz de kendi maaşınızla yapmayın diye eşiniz de dikkat ederdi böyle şeylere. Mesele yetip yetmemesi değil bir noktadan sonra. Mesele ekonomik güç ve güçler dengesi.Hanımefendi şu an tercihim çalışmamak yönünde. Konu benim çalışıp çalışmama durumum değil. Eğer bir gün gerçekten yetmediğini hissedersem dönerim işe. Teşekkürler.
Selamlar hızlıca konuya gireceğim ve olabildiğince özetlemeye çalışacağım oldukça çetrefilli bir durum çünkü içinde bulunduğum durum.
Eşimin kardeşine aylık 5 bin lira civarı (kesin değil ama daha az değildir daha fazla olabilir) yardımda bulunuyormuşuz. Eşim sağolsun gizlemeyi seçmiş. Benim haberim hiçbir şekilde yoktu. Ben rastlantısal olarak öğrendim ve gidip sordum. Durumları bizden daha kötü diye dedi. Güncel olarak her iki ailenin de ev ve arabası mevcut. Neredeyse değerleri de eşittir ev ve arabaların. Ekstra onlar karı koca olarak çalışıyor, ben çalışmıyorum. Her iki ailenin de borç durumları aşağı yukarı aynı. Şimdi oturup düşündüğümde… ben çalışsaydım ve aylık kardeşime herhangi bir tutarda yardım yapsaydım eşim borcumuz bitene kadar en azından bizde kalsın para derdi diye düşünüyorum. Çünkü doğru olan bu ve kötü karşılamazdım inanın. Ki benim ailem böyle bir şeyi de kabul etmezdi zaten. Kardeşle bunun dışında bir problemim yok olamaz da zaten. Olaya nasıl bakmam gerektiğini bilmiyorum. Durumu azıcık daha iyi olan ağabeyin kardeşe yardımı normalize edilmeli midir? Ben içimde hallemedim konuyu. O para evet krallar gibi yaşatmaz ama bi tık da olsa rahatlatırdı bizi bunu da ekleyeyim.
Bana da memuriyet korkutucu geliyor, düzenini bırakıp bambaşka şehirlere gitme zorunluluğu, mobinge uğrasan da keyfine göre çıkıp başka işe girememe vs. :) Neden öcü gibi baktınız özel sektöre?Bu konuda da lafı açıldığına göre sormak istiyorum. Ben devlet memuruyum atanıp göreve başladım. Fakat mesela ev hanımı bi kadının iş bulabilme olasılığı kolay oluyor mu? Benim gözüme biraz korkutucu geliyor bilinmezlik. Özel sektörde iş arama durumları vs. Bir de aşırı yorup çok az para veriyorlar diye biliyorum. İş bulmak kolay mı bu kadar?
Eşin izin verirse olursun. Konuda gördüğümüz gibiArkadaşlar siz şaka mısınız?
Ben de evliyim ve çalışıyorum ama çalışmasam ve eşim benden gizli kardeşine düzenli para gönderse (ekstra bir durum olmadığı halde) çıldırırım. Ne demek onun parası vs. Evlilikte sen ben diye bir şey mi var? Ben çalışmıyorum diye, evimizin ekonomisi hakkında söz sahibi olamıyor muyum?
Öcü gibi bakmadım korkutucu bulduğumu söyledim. Memleketinden çıkmak istemeyen birisi için dediklerinizde haklısınız ama devlet özel kadar yormuyor ve daha fazla ücret veriyor. Sadece mesela bir kadın hadi ben çalışayım dediğinde kolaylıkla iş bulabilir mi onu merak ediyorum benBana da memuriyet korkutucu geliyor, düzenini bırakıp bambaşka şehirlere gitme zorunluluğu, mobinge uğrasan da keyfine göre çıkıp başka işe girememe vs. :) Neden öcü gibi baktınız özel sektöre?
Çalışmamak bir tercihtir. Ona bir şey diyen yok. Ama eşine para hesabı soramıyor isen herif benim param sanane diyorsa ne tavsiyesi verelim? Bu herifin eline bakmayacaksın işte...Arkadaşlar siz şaka mısınız?
Ben de evliyim ve çalışıyorum ama çalışmasam ve eşim benden gizli kardeşine düzenli para gönderse (ekstra bir durum olmadığı halde) çıldırırım. Ne demek onun parası vs. Evlilikte sen ben diye bir şey mi var? Ben çalışmıyorum diye, evimizin ekonomisi hakkında söz sahibi olamıyor muyum?
Bu konuda da lafı açıldığına göre sormak istiyorum. Ben devlet memuruyum atanıp göreve başladım. Fakat mesela ev hanımı bi kadının iş bulabilme olasılığı kolay oluyor mu? Benim gözüme biraz korkutucu geliyor bilinmezlik. Özel sektörde iş arama durumları vs. Bir de aşırı yorup çok az para veriyorlar diye biliyorum. İş bulmak kolay mı bu kadar?
Aslında mesleki yeterlilik varsa özelde her zaman devletten daha çok para kazanılır, şartlar da sandığınız kadar zor değil. Düşünün bir doktor özelde mi daha rahat çalışıp daha çok para kazanır, devlette mi? Çoğu sektör için de aynı şey geçerli. Vasıfsız insan için tabi ki zor ve ücretler düşük.Öcü gibi bakmadım korkutucu bulduğumu söyledim. Memleketinden çıkmak istemeyen birisi için dediklerinizde haklısınız ama devlet özel kadar yormuyor ve daha fazla ücret veriyor. Sadece mesela bir kadın hadi ben çalışayım dediğinde kolaylıkla iş bulabilir mi onu merak ediyorum ben
Bence eşinizi iğneleyin en etkili çözüm. “Geçenlerde annen bahsetti kardeşin xler hep dışarda yiyor lüks yaşıyorlar diye e yaşarlar tabi çift maaş +abiden 5bin destek bizde sabundan kısalım “ bu kadar. Ne demek istiyosun derse “hiç sen çalışıyosun kardeşinle karısı sefasını sürsün banane” bu şekil. Bırak kulağına kar suyu kaçsın rahatsız olsun. Enayi myiim hissi gelsin. Şimdi siz bendenz gizledin vs vs deseniz ya manipüle edecek yada ben çalışıyorum benim param diyecek daha beter sinir olacaksınız. Eşiniz gibi adamları iğneleyip kendi fikrinizi onun fikri haline getirmeniz lazımHanımefendi şu an tercihim çalışmamak yönünde. Konu benim çalışıp çalışmama durumum değil. Eğer bir gün gerçekten yetmediğini hissedersem dönerim işe. Teşekkürler.
Yalan söyleyip iftira mı atsın yani? Vermeni istemiyorum demek yerine neden olup olmadığını bilmediği şeyleri söyleyip iftira yükünün altına girsin? Bir de anneyi katacak işin içine. Boşanma sebebi.Bence eşinizi iğneleyin en etkili çözüm. “Geçenlerde annen bahsetti kardeşin xler hep dışarda yiyor lüks yaşıyorlar diye e yaşarşar gibi çift maaş +abiden 5bin destek bizde sabundan kısalım “ bu kadar. Ne demek istiyosun derse “hiç sen çalışıyosun kardeşinle karısı sefasını sürsün banane” bu şekil. Bırak kulağına kar suyu kaçsın rahatsız olsun. Enayi myiim hissi gelsin. Şimdi siz bendenz gizledin vs vs deseniz ya manipüle edecek yada ben çalışıyorum benim param diyecek daha beter sinir olacaksınız. Eşiniz gibi adamları iğneleyip kendi fikrinizi onun fikri haline getirmeniz lazım
Ben öğretmen olduğum için kendi mesleki örneklerimi düşündüm biraz. Özellerde asgari ya veriyor ya vermiyorlar, özelde çalışan birçok arkadaşımdan duydum bunu. Üniversite zamanında da şöyle bir part time işe mi girsem diye düşünmüştüm, aylık 200 lira teklif etmişlerdi. Rakamlar bu denli komikti.Aslında mesleki yeterlilik varsa özelde her zaman devletten daha çok para kazanılır, şartlar da sandığınız kadar zor değil. Düşünün bir doktor özelde mi daha rahat çalışıp para kazanır, devlette mi? Çoğu sektör için de aynı şey geçerli. Vasıfsız insan için tabi ki zor ve ücretler düşük.
Yine aynı şekilde elinde altın bileziği olan insan kolay iş bulur, olmayan bulamaz.
Bana da böyle geliyor. Burda sürekli çalışma teşvik edilince ve ben bu tarz bir işin içinde hiç olmayınca acaba süreç nasıldır kolay mıdır diye merak ediyorum. Burdaki yorumları okuyunca işe girmek kolay gibi görünüyor gözüme ama deneyimsiz bir ev hanımı hangi işe nasıl alınır onu bilemiyorumÇok zor. İş bulabilmek belirli bir deneyimin varsa bile bulamıyorsun. Hadi hafta sonu olmasın mağaza market bakayım desen sosyal hayat bitiyor özellikle eşin hafta sonu izinliyse tamamen çıkmaza girebiliyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?