neden normal hiç bilmiyorum. bende de var kardeş. Elbette yardımcı oluyoruz ama birbirimizi maaşa bağlamak gibi akıl tutulması yaşamadık henüz.Kv söyledi. Bildiğimi düşünerek söyledi tabi bozuntuya vermedim. Üzerine hiç konuşmadım. Kaç ay bekledim. Belki yanlış anlamadır falan diye sonra gözlemlerimle birlikte doğru olduğunu anlayınca eşime sordum. Doğruladı.
Evli barklı çocuklu adama bağlamak hiç mantıklı değil. Eşimle ben de kardeşlerimize 3-4er bin falan atıyoruz aylık ama bizimkiler öğrenci bekar. Evli çalışan adama düzenli para atmak neden bilemedim.neden normal hiç bilmiyorum. bende de var kardeş. yardımcı oluruz birbirimize ama birbirimizi maaşa bağlamak gibi akıl tutulması yaşamadık henüz.
Ya benim etrafımda özelde çalışanlar çok iyiler ya da sizin etrafınızdakiler vasıfsız. Eşim elekt elektonik müh maalesef kamuda ve özele geçmesi için ikna edemiyorum.Dipnota cevaben: En düşük memur maaşı dahi şu anda özel sektör maaşlarının üzerinde yer almaktadır. Hükümet, asgari ücret politikası ile özel sektör işverenlerinin ekmeğine yağ sürmektedir.
Süslüsözlükte de 2 kez açtınız bu soruyu. Neyse ki burada silme yok. Bir tık rahatlamak için çalışmayı da düşünebilirsiniz. İnsan kendi maaşından 5bin lira da hesap vermeden harcayabilmeli. Siz geliriniz dahi yokken kardeşinize yardımcı oluyorsanız geliri olan taraf da olabilir.Selamlar hızlıca konuya gireceğim ve olabildiğince özetlemeye çalışacağım oldukça çetrefilli bir durum çünkü içinde bulunduğum durum.
Eşimin kardeşine aylık 5 bin lira civarı (kesin değil ama daha az değildir daha fazla olabilir) yardımda bulunuyormuşuz. Eşim sağolsun gizlemeyi seçmiş. Benim haberim hiçbir şekilde yoktu. Ben rastlantısal olarak öğrendim ve gidip sordum. Durumları bizden daha kötü diye dedi. Güncel olarak her iki ailenin de ev ve arabası mevcut. Neredeyse değerleri de eşittir ev ve arabaların. Ekstra onlar karı koca olarak çalışıyor, ben çalışmıyorum. Her iki ailenin de borç durumları aşağı yukarı aynı. Şimdi oturup düşündüğümde… ben çalışsaydım ve aylık kardeşime herhangi bir tutarda yardım yapsaydım eşim borcumuz bitene kadar en azından bizde kalsın para derdi diye düşünüyorum. Çünkü doğru olan bu ve kötü karşılamazdım inanın. Ki benim ailem böyle bir şeyi de kabul etmezdi zaten. Kardeşle bunun dışında bir problemim yok olamaz da zaten. Olaya nasıl bakmam gerektiğini bilmiyorum. Durumu azıcık daha iyi olan ağabeyin kardeşe yardımı normalize edilmeli midir? Ben içimde hallemedim konuyu. O para evet krallar gibi yaşatmaz ama bi tık da olsa rahatlatırdı bizi bunu da ekleyeyim.
Aslinda sorun çok kolay ve net bir şekilde iki dakikada konuşulup çozulebilecek bir konu ama konu sahibi bu konuya kafayı çok takıp uzatıyor çünkü tahmin edebileceğiniz bazı sebeplerden dolayı boşanma ve çalışma ihtimallerinden ödü kopuyor...Yani hem ortada bariz bir saçmalık olduğunun ve yanlıs olduğunun farkında hem de agzini açarsa ne kadar haklı olursa olsun kocasıyla kötü olacağinin farkında çünkü ikisinin de kafa yapısı aynı...Tencere kapak ilişkisi olmuş, mutluluklar dileyelim diye de konu açmış herhaldeSüslüsözlükte de 2 kez açtınız bu soruyu. Neyse ki burada silme yok. Bir tık rahatlamak için çalışmayı da düşünebilirsiniz. İnsan kendi maaşından 5bin lira da hesap vermeden harcayabilmeli. Siz geliriniz dahi yokken kardeşinize yardımcı oluyorsanız geliri olan taraf da olabilir.
Bu durumun tüm sorumluları haktan hukuktan adaletten dahası dini koşulları yerine getirmenin gerekliliğinden bahsedip duruyorlar. İslamda eşten para saklamak onun rızası dışında gerçekleşen şeylerden kaçınmak yok muydu? Ben mi yanlış biliyorum
Harcasa bir şey demem zaten. Siz olayı tam algılayamadınız galiba totalde 3 kez okuyup? Kardeşime yardımcı falan da olmuyorum, kahve ısmarlamak, çok çok arada 1000 lirayı geçmeyen hediyeler almak yardımcı olmak sayılıyorsa nezdinizde, daha fazla konuşmamız gereken şey var gibi sizinle.Süslüsözlükte de 2 kez açtınız bu soruyu. Neyse ki burada silme yok. Bir tık rahatlamak için çalışmayı da düşünebilirsiniz. İnsan kendi maaşından 5bin lira da hesap vermeden harcayabilmeli. Siz geliriniz dahi yokken kardeşinize yardımcı oluyorsanız geliri olan taraf da olabilir.
Harcasa bir şey demem zaten. Siz olayı tam algılayamadınız galiba totalde 3 kez okuyup? Kardeşime yardımcı falan da olmuyorum, kahve ısmarlamak, çok çok arada 1000 lirayı geçmeyen hediyeler almak yardımcı olmak sayılıyorsa nezdinizde, daha fazla konuşmamız gereken şey var gibi sizinle.
Çok kırıcısınız öncelikle. Sonralıkla benim korktuğum hiçbir şey yok. Kendi paramı kazanmadığım için parayla ilgili mevzular x5 daha kırıcı olabiliyor, temkinli yaklaşmaya çalışıyorum sadece. Bcs ben cidden çok kin tutan biriyim ve bazı şeylerin geri dönüşü zor oluyor. Ben gönderme desem ne değişecek? Gerçekten onun bu yaptığında bir sıkıntı olduğunu anlatabilecek bir tutum sergilemem gerekir diye düşünüyorum. Asla nasıl yapabileceğimi de bilmiyorum zaten kaç gündür.Aslinda sorun çok kolay ve net bir şekilde iki dakikada konuşulup çozulebilecek bir konu ama konu sahibi bu konuya kafayı çok takıp uzatıyor çünkü tahmin edebileceğiniz bazı sebeplerden dolayı boşanma ve çalışma ihtimallerinden ödü kopuyor...Yani hem ortada bariz bir saçmalık olduğunun ve yanlıs olduğunun farkında hem de agzini açarsa ne kadar haklı olursa olsun kocasıyla kötü olacağinin farkında çünkü ikisinin de kafa yapısı aynı...Tencere kapak ilişkisi olmuş, mutluluklar dileyelim diye de konu açmış herhalde
Büyük saçmaladınız. Bu yardım etmekse diğer yapılan ihya etmek…… lütfen haklı çıkacağım diye bir dayanağı olmayan şeyleri önüme çıkarıp durmayın.E siz de kardeşinize yardım ediyorsunuz bu durumda adamın yaptığı tuhaf değil, üstelik kendi kazancı yani size hesap vermek zorunda bile değil
Size haklı olduğunuz bir konuda sana ne diyen, her konuda zeytinyağı gibi üste çıkan bir adama kin tutun zaten...Kendi paranızı kazanmadiginiz için para ile ilgili konularda hassas olmanız da meziyet değil, olması gereken bu...O yüzden size çalışın diyor burda insanlar, namusunuzla ne iş olsa yapın hatta bence boşayin gitsin bu yobazi ama yapamazsınız biliyorum...Çok kırıcısınız öncelikle. Sonralıkla benim korktuğum hiçbir şey yok. Kendi paramı kazanmadığım için parayla ilgili mevzular x5 daha kırıcı olabiliyor, temkinli yaklaşmaya çalışıyorum sadece. Bcs ben cidden çok kin tutan biriyim ve bazı şeylerin geri dönüşü zor oluyor. Ben gönderme desem ne değişecek? Gerçekten onun bu yaptığında bir sıkıntı olduğunu anlatabilecek bir tutum sergilemem gerekir diye düşünüyorum. Asla nasıl yapabileceğimi de bilmiyorum zaten kaç gündür.
Büyük saçmaladınız. Bu yardım etmekse diğer yapılan ihya etmek…… lütfen haklı çıkacağım diye bir dayanağı olmayan şeyleri önüme çıkarıp durmayın.
Harcasa bir şey demem zaten. Siz olayı tam algılayamadınız galiba totalde 3 kez okuyup? Kardeşime yardımcı falan da olmuyorum, kahve ısmarlamak, çok çok arada 1000 lirayı geçmeyen hediyeler almak yardımcı olmak sayılıyorsa nezdinizde, daha fazla konuşmamız gereken şey var gibi sizinle.
Piraye hanım kardeşime bu kadar yardım da ben yapıyor olsam neden burada cıyaklayayım? Bahsettiğim yardım kahve dondurma maks.Kendiniz yazdınız kardeşime masraf yapıyorum diye , ben mi uydurdum da saçmaladım...
Meziyet falan demedim kendiniz yazıyor kendiniz oynuyorsunuz slow down lütfen. Şu an çalışabilecek durumda değilim. Olmam gereken yere gelebilmek için kendime birtakım yatırımlar yapmam gerekiyor bunun için de vakte ve sağlıklı bir zihne ihtiyacım var. İş hayatı yorucu ve yıldırıcı biliyorsunuz ki. Anlayış göstermenizi bekliyor, teşekkür ediyorum.Size haklı olduğunuz bir konuda sana ne diyen, her konuda zeytinyağı gibi üste çıkan bir adama kin tutun zaten...Kendi paranızı kazanmadiginiz için para ile ilgili konularda hassas olmanız da meziyet değil, olması gereken bu...O yüzden size çalışın diyor burda insanlar, namusunuzla ne iş olsa yapın hatta bence boşayin gitsin bu yobazi ama yapamazsınız biliyorum...
Eğer kardeşi bunu okeylerse her hafta kahve ısmarlayabiliriz bu arada 1000 tl tutar aylık maks. Ben kardeşimle ayda bir buçuk ayda bir çıkıyorum maybe.Piraye hanım kardeşime bu kadar yardım da ben yapıyor olsam neden burada cıyaklayayım? Bahsettiğim yardım kahve dondurma maks.
Piraye hanım kardeşime bu kadar yardım da ben yapıyor olsam neden burada cıyaklayayım? Bahsettiğim yardım kahve dondurma maks.
Yok maalesef asla zamanlar birbirine tekabül etmiyor.Belki de bu sizin gözünüze ufak tefek, önemsiz gelen harcamalardan sonra misilleme yapmaya karar vermiştir eşiniz kendi kardeşine bütçe ayırmaya?
bu arada kardeşim de bana ısmarlıyor çoğu zaman o hatta ve kardeşimin bize birkaç büyük iyiliği daha oldu. Bu kadar net söyleyebilirim yani.Belki de bu sizin gözünüze ufak tefek, önemsiz gelen harcamalardan sonra misilleme yapmaya karar vermiştir eşiniz kendi kardeşine bütçe ayırmaya?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?