Cok tesekkur ederim sızede bassaglıgı diliyorum bu acıyı ancak ceken bilir geercekten tarifsiz bir acı umarım bu acıyı unutturacak baska acı yasamayız .. Benim daha cok yeni 20 gün oldu acım cok taze fakat yinede gebelik düşünmek zorundayım benim merak ettiğim hamile kalmadan önce neler yaptınız hangi ilaçları kullandınız bende cok korksamda yeniden saglıklı bir sekilde hamile kalabilmeyi cok istiyorum o yuzden tecrubelrrinize cok ihtiyacım var simdiden tesekkur ederim bebeğinizi saglıkla kucagınıza almanızı yürekten diliyorum umarım o mutlu sona ulaşıp teselliyi yavrumuzda buluruz ve bu acı günleri az da olsa hafifletiriz..
Bu konuda elimden gelen desteği vermek isterim size, gerçekten yaşamayan bilmez bu acıyı. Böyle kötü bir deneyimden sonra çok da mutlu bir hamilelik geçirmek mümkün olmuyor ben devamlı endişeleniyorum bir şey mi oldu diyee... ama umarım sizde kısa zamanda hamile kalırsınız, bu duygu bile çok rahatlatrı sizi.. ben 6 ay boyunca folik asiti hiç aksatmadan aldım, bunun yanı sıra b12 ilacı kullandım ama bu süreçte çok iyi beslenmeye dikkat ettm hergün ceviz fındık tüketmeye de özen gösterdim hamile kalmayı planladığım ay ise kendime bir beslenme programıı ayarladım protein ağırlıkta olacak bir şekilde beslendm ve hamileymişim gibi hergün süt yoğurt ihmal etmeden tükettm ve neredeyse her sabah portakal suyu sıkıp içtim ve en öenmlisi de folik ait açısından zengin yiyecekleri hergün yedim. örneğin mercimek haşlayıp boş yediğimde oldu ıspanak salataları yaparak da yedim bunlara özen göstermen çok önemli.. böylece elimden gelen herşeyi yapmaya çalıştım, çok şükür ki detaylı ultarasonumuzzda temiz çıktı ama başka bir şey çıkar mı baska bir acı yaşar mıyım onu bilmiyorum ama bildiğim hamilelik öncesinde gerekli önlemleri almanın çok önemli olduğu.. tekrar başınız sağ olsun, her zaman yardım etmeye hazırım ben.
merhaba arkadaşlar bende bundan tam 1 sene önce 22 haftalık kız bebeğimi spina bifida teşhisi nedeniyle aldırmak zorunda kaldım. İlk öğrendiğimde kesin kararlıydım asla dedim ne olursa olsun o benim evladımdı, Allahın verdiği bir lütuftu. Daha sonra hem doktorlar hem aile bireyleri aldırmam konusunda ısrar ettiler ve gebeliği sonlandırdık. Tarifi imkansız bir acı.. Karnınızda bir can taşıyorsunuz ve karşınızda oturan beyaz önlüklü biri size bebeğinizi öldürmeyi kabul ettiğinize dair bi kaç sayfa uzatıp imza atmanızı bekliyor... Attım. 1 gecede herşey olup bitiverdi. Benimle gelen anneler babalar bebeklerini alıp çıktılar, bense gözüm morg tabelalarında hıçkırarak çıktım hastaneden. Herkesten nefret ettim annemden babamdan kayınvalidemden hatta eşimden bile.. Yakınlarım arayıp geçmiş olsun demek istiyorlardı telefonlarına bakmıyordum. Çünkü artık herkes herşey benim için anlamsızdı. 1 ay patolojide kaldı bebeğim benimse gözüme uyku girmiyor yatak odasından dışarı çıkmıyordum. 1 ay sonra aldık kızımı Zeynep Sude'mi hastane hocası yıkayıp kefenlemişti. ben onu pembe elbiselerle hayal ederken kefenle aldım kucağıma..İlk ve son kez kucaklaştık, kokladım. İnanır mısınız o bez parçası resmen gül kokuyordu. Ben yatırdım kızımı toprağına, melek oldu benim yavrum. Aradan 1 sene geçti şimdi tekrar bir bebek düşünüyoruz. Çok korkuyorum.. Allah herkese sağlıklı sıhhatli evlatlar nasip etsin.
bende çok kötüyüm ağlamaktan gözlerim şişti cuma günü 3 lü tarama sonuçlarında afp 5,98 değerinde dr. lar oldukça yüksek buluyor açık spina bfida riski çok yüksekmiş ilk gebeliğim 5 haziranda ayrıntılı ultrasona randevum var çok korkuyorum ilk kez duyuyorum böyle bişeyi bebişime ii bakamadımmı diyorum çok kızıyorum kendime Allah ın takdirimiydi bilemiyorum içim çok acıyo adeta dünya başıma yıkıldı 18+5 haftalık hamileyim rabbim hiçbir anneyi evlatlarıyla sevdikleriyle sınamasın inşallah çok zor
Merhaba benim de afp yuksek cikti, ntd degerim 65/1 haftaya detayliya girecem cok korkuyurum sizin ntd degeri kacti ve suan durumunuz ne acabaMerhaba,
Benimde AFP değerim 5,56 çıktı çok üzgünüm gebeliğimin 16+2 günlükken.. Detaylı USG de omurgaya ve bütün organlara bakıldı sorun gözükmüyor dendi. Siz mesaj yazalı baya olmuş ama ne yaptınız. Bebeğiniz doğdu mu? Son durumu çok merak ediyorum benimde durumum sizinkiyle aynı şuanda
Merhaba benim de afp yuksek cikti, ntd degerim 65/1 haftaya detayliya girecem cok korkuyurum sizin ntd degeri kacti ve suan durumunuz ne acaba[/QUOT
canim hiç endişelenmedi benimde ilk hamileliğim ve beni doktorlar o kadar korkuttu ki afp icin kontrole gittik amniyosentez olup çıktım hiç bir alakası yokken. Sen git güzelde bebeğinin bütün organlarına omurgasına baktım ben hiç bir sorun olacağını sanmıyorum. Sonrada başka test yaptırma. Bu testler sadece tarama testi. Sakın üzülme. Zaten detaylara gore eksin inş. Hiç bişey çıkmıcak.Merhaba benim de afp yuksek cikti, ntd degerim 65/1 haftaya detayliya girecem cok korkuyurum sizin ntd degeri kacti ve suan durumunuz ne acaba
Merhaba bebeğiniz spina bifida yüzünden mi kaybettiniz benim de afp değerim yüksek. Lütfen yardımcı olunmerhaba cnm nasılsın bu sayfaya girmemeye çalışıyordum arada bir girdiğimdede bişeyler yazmak istedim elim gitmiyordu herşey boş geliyordu psikolojik olarak çok ağır ve zor bi dönem geçirdim ara sıra aklımı kaybedecekmişim gibi hissettiğim anlar oldu şimdi nasılım diye sorarsan son 15 gündür iyiyim artık bir oğlum vardı diye hatırlıyorum sadece yüreğimin ilk günkü darbesiyle, daha fazlasını düşünmek istemiyorum hemen kafamı dağıtıyorum o an firar ediyorum güçlü durmak zorundayım hayat çok garip ama hayat böyle işte benim güzel melek oğlum beni dahada olgunlaştırdı güçlendirdi hayata bakış açımı değiştirdi kendimi sanki bambaşka bir dünyaya geçiş yapmış gibi hissediyorum 23 haziran gecesi bebeğimin kaybetmenin acısıyla yaşadığım en korkunç en kabus dolu bi gece oldu RABBİM büyük herşeyi görüyor ve biliyor ya kimsenin ahı yerde kalmaz ALLAH'a havale ettim o iblisleri, elbet RABBİM bir gün o iblislere bana yaşattıklarının 10 katını yaşatacaktır.O gece içimde kalan tek şey keşke oğlumu kucağıma alıp öpüp koklasaydım keşke, 4 gün boyunca göğsümden her damlayan sütümü bulaşan peçeteyi çıkarıp bambaşka mis kokuyu bebeğimin oğlumun kokusu diye içime çektim çok çook güzel kokuyordu benim melek oğlum ,doğurduğumda aynı şu profil resimdeki gibi pozisyonda doğdu benim güzel oğlum yüzü direkt bana dönüktü bana bakıyordu bebeğim benim dünyalar güzeli oğlum içimde o kadar mutluymuş ki tebessüm ederek veda etti annesi ve babasına, çok yakışıklıydı benim oğlum herşeyi oluşmuştu babasına benziyordu kulakları göz kapakları yüz şekli aynı babasıydı kocama her baktığımda oğlumu görür gibi oluyordum parmakları bana benziyordu ince uzundu herşeyiyle çook güzeldi oğlum bakmaya doyamadım, bir sabah eşim beni uyandırdığında canım oğlum deyip sarıldım boynuna eşimde bende çok zor ağır bi sınavdan geçtik canım kocam oğlumuzu kendi elleriyle kucağında götürmüş mezarlığa çok istiyorum beni götürmesini götürmüyor biraz daha toparlanmam lazım galiba, çok isterdim RABBİM'den bi oğlum olsun o bana yeter diye vardır elbet RABBİM in bi bildiği yalnız benim güzel oğlum hamileliğimin başlagıcından doğuma kadar sıkıntılarla beraberinde süprizleride getirdi mutluluğu ve acıyı en dibinde yaşadık arka arkaya birçok kez, bebeğim bize sınav için hazırlanmış çünkü çok bambaşka bi boyutta yaşadık eşimle birlikte hamileliğim süresinde
Merhaba,bende sizin gbi spina bifida occultayim. Kimi yerde boyle oldugumdan dolayi bebegmde spina bifida oluymus.cok korktum. Sizin bir bilgnz varmi .bu durum riski artiryr mu.tesekkurlerMerhabalar herkese, öncelikle başınız sağolsun. Ben spina bifidalı bir hamileyim. Spina Bifida 3e ayrılır, benimkisi en hafifi occulta. 25 yaşındayım ve hayatımı devam ettireceğim çok ciddi sıkıntılar hiç yaşamadım. Folik asiti genç kızlığımdayken bile içmeye çalışırdım. Benim böyle olmam doğacak bebeğimin spina bifidalı olma riskini arttırmaz. Ama annede folik asit eksikliği mutlaka giderilmelidir. Malesef bu durum yaşanmadan önce anlaşılamıyor. O yüzden kendinizi üzmemenizi diliyorum. Umarım 2. bebeğiniz sağlıklı sıhhatli olur.
Rıza Madazlı benim doktorumdu benimde biraz sıkıntılı dönemim oldu hamilelikte bebeğimi kurtaran o oldu bilgi ve tecrübesiyle harika bir insanEmniyet Kemerinizi Takın
İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum UzmanıAnabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Rıza Madazlı spina bifida başta gelmek üzere, doğumsal sakatlıkların kökeninde pek çok faktörün yattığını söylüyor. Bunlardan biri ve en yaygın olanın annenin yetersiz ve bilinçsiz beslenmesinden kaynaklanan folik asit, vitamin ve mineral eksikliği. Hamilelik öncesinde ve başlangıcında folik asit başta olmak üzere vücutta depolanamayan vitaminlerin üç ay süreyle alınmasının spina bifida ve diğer bazı hastalıkların oluşmasının büyük oranda önlenebileyeceğini belirten Madazlı, hamilelik öncesi folik asit içeren bir multivitamin - mineral kullanımını, yola çıkarken emniyet kemeri takmaya benzetiyor. “Nasıl ki araba kullanırken emniyet kemerinin takılması olası bir kazada yaralanma, ölüm riskini azaltıyor ise folik asit içeren multivitamin mineral kullanımı da spina bifida riskini % 50 azaltır”diyor. Madazlı, spina bifidanın oluşum aşaması gebeliğin üçüncü ve altıncı haftası olduğuna dikkat çekiyor. “Yani bir kadının gebe olduğunun farkında olmadığı dönem. Bu yüzden gebeliklerin planlı yapılması ve beslenmenin ona göre düzenlenmesi gerekir. Embriyo bir besi ortamı içindedir. Besi ortamı ne kadar iyi olursa embriyo da o derece sağlıklı olur.”
Folik asit, bebeğin beyin omurilik oluşumunda rol oynayan bir B vitamin çeşidi. Hamilelik döneminde folik asit ihtiyacı iki kattan daha fazla, demir ve D vitamini ihtiyacı ise yaklaşık 2 kat artıyor. Hamile bir kadının yeterli oranda folik asit alabilmesi için günde 22 tabak brokoli, 37 tabak bezelye, 35 adet yumurta ya da 52 dilim ekmek yemesi gerekiyor. Yani normal beslenme düzeninde yeterli miktarda folik asit alınması mümkün değil. Vücutta depolanabilen bir vitamin çeşidi de olmadığı için mutlaka hamilelikten önce ve hamileliğin ilk üç ayında takviye edilmesi gerekiyor.
canım bak burdada yazdığı gibi folik asit %50 azaltıyor suçlama kendini daha öncede yazmıştım ben gebelikten 3 ay önce kullanmaya başlamıştım
SiZin sıkıntınız neydi biraz bahseder misiniz.Rıza Madazlı benim doktorumdu benimde biraz sıkıntılı dönemim oldu hamilelikte bebeğimi kurtaran o oldu bilgi ve tecrübesiyle harika bir insan
Benim hamileliğSiZin sıkıntınız neydi biraz bahseder misiniz.
SiZin sıkıntınız neydi biraz bahseder misiniz.
Benim hamileliğimde herşey yolundaydı 3 dr takip ediyordu Rıza madazlı Hüsnü Güngör ve selin Özaltın bunlar aynı hastanede calışıyorlar bi ekipSiZin sıkıntınız neydi biraz bahseder misiniz.
Peki Ntd midir bu rahatsızlık. Sadece ultrasonda mı belli oldu yoksa tarama testlerinde de belli oldu muBenim hamileliğ
Benim hamileliğimde herşey yolundaydı 3 dr takip ediyordu Rıza madazlı Hüsnü Güngör ve selin Özaltın bunlar aynı hastanede calışıyorlar bi ekip
Hersey yolundayken 26 haftamda kalbinde kalsiyum birikmesi var dediler başka dr gittim amnio sentez istediler cmv testleri pozitif çıktı ve çok korkuttular beni Rıza Madazlı her iki haftada kontrol etti aynı duruyor ama bu bebekte sorun yok bana güven dedi hiç canını sıkma felan kısa kesiyorum bebeğim doğdu şükür kalp ekosunu yaptırdık 5 tane tespih şeklinde kist var dedi 3 aylıkken tekrar yaptırdık çok küçülmüş dedi takipteyiz hala
Ayrıntılı ultrasyonlarda sıkıntı yoktu genel kontrolde fark edildi ntd ilgili birley demedi genelde anne enfeksiyon geçirirse olabiliyormuş çocukluğunda geçirdiğin kızamık tekrar hamileykende aktif olabiliyormuş benim avitide testimde ortalarda çıkmıştı geçirip geçirmediğimi anlayamadılar amino sentez istedi yaptırmadkm Rıza hoca yaptırırsan ne olacak kaç haftalık çocuk dedi bende vazgeçmem oğlumdan dedimPeki
Peki Ntd midir bu rahatsızlık. Sadece ultrasonda mı belli oldu yoksa tarama testlerinde de belli oldu mu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?