- 28 Mayıs 2013
- 255
- 136
- 83
Basın sagolsun arkadasım bende bebeğimi 29 haftalık iken 5ay önce kaybettim benımki çok ani oldu ama acı aynı Bebeklerimiz için hayırlısı buymuş umarım ve itişallah 2hamılelıklerımızfe yüzümüz gülecek saglıklı bebeklerımızı kucagımıza alacagım
sağol seninde başın sağolsun benimkide beklenmedik zamanda ani oldu 18 haftalıkken 3 lü test sonuçlarımda afp değerim çok yüksek çıktı bebeğimde nöral tüp defekti yani omurilikte açıklık olabilir dediler o yaşadığımız acının tarifi yok sürekli ağlıyordum, eşimle ailelerimizede haber vermedik ultrasona girmeden kesin bişey öğrenmeden söylememeye karar verdik özele gittiğim sürekli hastası olduğum doktorum 10 hazirana ayrıntılı ultrason için randevu verdi o 2.5 haftamız kabus gibi geçti hep Rabbimden hem bizim için hem bebeğimiz için hayırlısı neyse onu ver dedim bebeğimizi aldırmak ve aldırmamak gibi hep ikilem arasında kaldım randevuya gitmeden 1 gün önce kararımı verdim her ne olursa olsun bebeğimi aldırmayacam doğurcam dedim çünkü bebeğim çok hareketliydi her tekme vurduğunda hıçkıra hıçkıra ağlıyordum ah annem ah annem ne yaptın bize diyordum ilk 3-4 gün karnıma hiç dokunmadım küsmüştüm sanki bebeğime sonra hep sen iyi olacaksın bebeğim dedim ve tekrar hep bebeğimle konuştum müzik dinlettim ilahi dinlettim dua dinlettim kitap açtım bol bol dua okudum bebeğime eşimde her defasında karnıma dokunup bebeğimize şarkılar söyledi konuştu ve sürekli bebeğimize söylediği tek şey anneni üzme, o benim bebeğim yavrum kıyamazdım ve gün o gün geldi içimiz ferahtı eşimle yalnız korku heyecanda doruklardaydı bizim en çok merak ettiğimiz omuriliğni gösterecekmi oldu ve eşimde yanımda ultrasona girdim eşimle şok olduk birbirimize bakıp durduk çünkü bebeğim sanki secdeye varmış namaz kılar gibi pozisyonda duruyordu omriliği kaburgaları açıkça herşey meydandaydı çok iyi net görüyorduk dr herhangi bi sorun göremiyorum gelişimi herşeyi gayet çok iyi dedi ve bebeğiniz erkek olacak dedi biz eşimle çifte mutluluk yaşıyorduk birbirimize sarılıp ağladık ve çok şükür bi oğlumuz olacakmış daha önce drum beni bi eğitim araştırma hastanesine yönlendirmişti o hastaneyede 21 haziranda randevumuz vardı o hastaneye gitmeme gerek yok artık bebeğimiz çok ii diyordum eşim sürekli olsun ordanda görelim oğlumuzu diyordu ve 21 haziran günü eşimi almadılar ve ben tek girdim ultrasona ve dr hemen bana dönüp senin kanamanmı var dedi hayır neler oluyor dedim hemen gidip 2 dr çağırıp geldi 3 dr rahmin boyu kısalmış 1 cm açılma var ayrıca rahmin yırtılmış dediler artık orda ben bittim kafamı çevirdim uzun uzun inceliyorlar kendi aralarında konuşuyorlar hiç duymuyorum kafamda artık çocuk istemiyorum bi daha çocuk yok diyorum kendime, bana bi daha sakın o hastaneye gitme nasıl farketmezler dediler rahim ağzı yetmezliği sorunum varmış gene hayallerimiz yerle bir oldu yinede bi ümit diliyordum Rabbimden ya bu çocuk olacak yada hiç. O gün evime geldim gece 2 de aniden bi kasılmayla sancı girdi kısa sürdü geçti o gece evde yalnızdım eşim görevdeydi uykudayken saatte 1 sancı vurup 3-4 saniye sürüp duruyordu, ertesi gün akşama doğru sancılarım 5 dkda bi vurmaya başladı akşam 7,5 da eşim ve kayınpederim hemen acile götürdüler rahmim iice açılmış doğum başlıyor dediler 22 haziranda yatışım yapıldı yalnız serum verdiler çektiğim sancılar dayanılacak gibi değildi artık ne yapacaksanız yapın diye bağırdım hemşirelere onun üzerine ağrı kesici hap verdiler biraz daha iyiydim sonra hemen uyumuşum uykudayken suyum ve kanamam geldi annem hemen koşup hemşire çağırdı beni gece 3,5da doğumhaneye aldılar hamileliğimin tam 23. haftamdaydım 22 hazirandan 23 hazirana bağlayan gecede normal doğum yaptım saat 5,5 da, oğlumun adını BERAT koydum berat gecesinde doğduğu için 2. çocuk istiyoruz eşimle bunun üzerinden 1 yıl geçmesini bekliyoruz iyice toparlanmamız lazım özellikle benim sağlığım açısından hamileliğimi sağlıklı geçirmek istiyorum inşallah Rabbim büyüktür herşeye kadirdir mevlam bi mucize olur da bi dahaki gebeliğimde 12. haftamda dikiş atılmasına gerek kalmaz rahat sağlıklı bi gebelik ve sağlıklı bi çocuk istiyorum inşallah hepimiz için.
Son düzenleme: