ntd li bebeği olanlar

sağol seninde başın sağolsun benimkide beklenmedik zamanda ani oldu 18 haftalıkken 3 lü test sonuçlarımda afp değerim çok yüksek çıktı bebeğimde nöral tüp defekti yani omurilikte açıklık olabilir dediler o yaşadığımız acının tarifi yok sürekli ağlıyordum, eşimle ailelerimizede haber vermedik ultrasona girmeden kesin bişey öğrenmeden söylememeye karar verdik özele gittiğim sürekli hastası olduğum doktorum 10 hazirana ayrıntılı ultrason için randevu verdi o 2.5 haftamız kabus gibi geçti hep Rabbimden hem bizim için hem bebeğimiz için hayırlısı neyse onu ver dedim bebeğimizi aldırmak ve aldırmamak gibi hep ikilem arasında kaldım randevuya gitmeden 1 gün önce kararımı verdim her ne olursa olsun bebeğimi aldırmayacam doğurcam dedim çünkü bebeğim çok hareketliydi her tekme vurduğunda hıçkıra hıçkıra ağlıyordum ah annem ah annem ne yaptın bize diyordum ilk 3-4 gün karnıma hiç dokunmadım küsmüştüm sanki bebeğime sonra hep sen iyi olacaksın bebeğim dedim ve tekrar hep bebeğimle konuştum müzik dinlettim ilahi dinlettim dua dinlettim kitap açtım bol bol dua okudum bebeğime eşimde her defasında karnıma dokunup bebeğimize şarkılar söyledi konuştu ve sürekli bebeğimize söylediği tek şey anneni üzme, o benim bebeğim yavrum kıyamazdım ve gün o gün geldi içimiz ferahtı eşimle yalnız korku heyecanda doruklardaydı bizim en çok merak ettiğimiz omuriliğni gösterecekmi oldu ve eşimde yanımda ultrasona girdim eşimle şok olduk birbirimize bakıp durduk çünkü bebeğim sanki secdeye varmış namaz kılar gibi pozisyonda duruyordu omriliği kaburgaları açıkça herşey meydandaydı çok iyi net görüyorduk dr herhangi bi sorun göremiyorum gelişimi herşeyi gayet çok iyi dedi ve bebeğiniz erkek olacak dedi biz eşimle çifte mutluluk yaşıyorduk birbirimize sarılıp ağladık ve çok şükür bi oğlumuz olacakmış daha önce drum beni bi eğitim araştırma hastanesine yönlendirmişti o hastaneyede 21 haziranda randevumuz vardı o hastaneye gitmeme gerek yok artık bebeğimiz çok ii diyordum eşim sürekli olsun ordanda görelim oğlumuzu diyordu ve 21 haziran günü eşimi almadılar ve ben tek girdim ultrasona ve dr hemen bana dönüp senin kanamanmı var dedi hayır neler oluyor dedim hemen gidip 2 dr çağırıp geldi 3 dr rahmin boyu kısalmış 1 cm açılma var ayrıca rahmin yırtılmış dediler artık orda ben bittim kafamı çevirdim uzun uzun inceliyorlar kendi aralarında konuşuyorlar hiç duymuyorum kafamda artık çocuk istemiyorum bi daha çocuk yok diyorum kendime, bana bi daha sakın o hastaneye gitme nasıl farketmezler dediler rahim ağzı yetmezliği sorunum varmış gene hayallerimiz yerle bir oldu yinede bi ümit diliyordum Rabbimden ya bu çocuk olacak yada hiç. O gün evime geldim gece 2 de aniden bi kasılmayla sancı girdi kısa sürdü geçti o gece evde yalnızdım eşim görevdeydi uykudayken saatte 1 sancı vurup 3-4 saniye sürüp duruyordu, ertesi gün akşama doğru sancılarım 5 dkda bi vurmaya başladı akşam 7,5 da eşim ve kayınpederim hemen acile götürdüler rahmim iice açılmış doğum başlıyor dediler 22 haziranda yatışım yapıldı yalnız serum verdiler çektiğim sancılar dayanılacak gibi değildi artık ne yapacaksanız yapın diye bağırdım hemşirelere onun üzerine ağrı kesici hap verdiler biraz daha iyiydim sonra hemen uyumuşum uykudayken suyum ve kanamam geldi annem hemen koşup hemşire çağırdı beni gece 3,5da doğumhaneye aldılar hamileliğimin tam 23. haftamdaydım 22 hazirandan 23 hazirana bağlayan gecede normal doğum yaptım saat 5,5 da, oğlumun adını BERAT koydum berat gecesinde doğduğu için 2. çocuk istiyoruz eşimle bunun üzerinden 1 yıl geçmesini bekliyoruz iyice toparlanmamız lazım özellikle benim sağlığım açısından hamileliğimi sağlıklı geçirmek istiyorum inşallah Rabbim büyüktür herşeye kadirdir mevlam bi mucize olur da bi dahaki gebeliğimde 12. haftamda dikiş atılmasına gerek kalmaz rahat sağlıklı bi gebelik ve sağlıklı bi çocuk istiyorum inşallah hepimiz için.

Son düzenleme:

Çok zor yasanması dayanması insan yasayan evladından nasıl vazgeçerki Allahım hepimize dayanma gücü versin saglıklı evlatlar versin iyişallah

Ezgi cim seni üzmek istemem ama bir şey sormak istiyorum izninle bebeğin doğduğunda canlı mıydı ,ağladımı?

Kızlar açıkçası hepinize sormak istiyorum sizin bebekleriniz canlı mı doğdu?benim OĞLUM canlı doğdu AĞLADI sizinkiler nasıldı merak ediyorum

merhaba melekçi,
nasılsın? seni merak ediyorum doğum gerçekleşti mi, inşallah sağlıklı bir şekilde bebeğini kucağına almışsındır da benim de biraz ümitlerim tazelenir,kendine çok iyi bak, hoşçakal.

merhabalar ,arkadaşlar lütfen sizden cvp bekliyorum bebeği canlı doğan var mı aranızda?

merhabalar ,arkadaşlar lütfen sizden cvp bekliyorum bebeği canlı doğan var mı aranızda?

canım benımde ılk bebegım ntd lı ıdı 16 haftalıkken ogrenmıstım bende dogurmak ıstıyodum gunah sonucta bı cana kıymak doktorlarla cok konustum ha dogan ozurlu bı cocugu oldurmussunuz ha bunu dedım doktorumun bana dedıgı boyle bebekler yasamaz yasama sansı yok dendı senın saglıgını rıske atarız demıstı dogunca bıle oluyolarmıs bızaman sonra kı benım kızım 3 gun sonra karnımda olmustu yanı canlı dogsa bıle bı sure sonra vefat edıyolarmıs cok zor anlatılmıyo yasayan bılıyo ben ıkıncı bebege hamıle kalmadan once 6 ay folık asıt kullandım suan 4 aylk bı kızım var allaha sukurler olsun ımtıhandı bıttı dıyorum umarım gecmısımdır

sağolasın canım ama ölmüyor çoğu bir sürü çocuk var araştırdınız mı bilmiyorum ama spina bifida ve hidrosefali derneği var orada bakıyorum hepsine aynı teşhis konulmuş ama onlar (can_ı gönulden tebrik ediyorum onları)hayır doğurucam demişler işte üzüldüğüm nokta ben HEMEN VAZGEÇTİM OĞLUMDANdoktorların anlatımıyla cesaret edemedim OĞLUMU öyle görmeye dayanamam dedim o zamanlar(ama şimdi KEŞKE diyorum HER ŞEYE RAĞMEN DOĞSAYDI görseydim ,koklasaydım oğlumu((VİCDANIM RAHAT değil PİŞMAN OLDUM ÇOK ama ne değişr ki?YOK ARTIK OĞLUM O nu toprağa koyduktan sonra bu dunya da ben nasıl mutlu olurum,nasıl gülerim hiç bir şeyi haketmiyorum((dimdik OĞLUMUN arkasında dursaydım da doğduktan sonra ölecekse ölseydi ALLAH IN TAKDİRİ derdim(CANLI CANLI DOĞDU OĞLUM 3 KERE DE AĞLADI (ben nasıl bir ANNEYİM deyip duruyorum (43:

canım neolur kendıne haksızlık etme olan olmus artık psıkolojını dahada bozma bılıyorum cok zor bır karar bende dogurcam demıstım ınat etmıstım ama karnımda oldu senı anlıyorum ama sen kendını boyle yaparak dahada zor bı hayata surukluyosun olmus olan cok zor boyle bebek buyutmek ımtıhan olduk ınsallah allah katında gecmısızdır ben hep oyle dua ettım
hastanede bı doktor vardı ınaclı bırısıydı bana dedıkı ben senı anlıyorum ama ınan gunaha gırmıceksın bu senın kararın degıl yasamıcak bı bebek senın saglıgını etkıler olur anlamassın demıstı kı dedıgı gıbı oldu 3 gun verdı dr 2. gun suyum geldı dr gıttıgımde bana hıc utrasonda gostermedıler bebego dırek yatıs yapıldı sonrası zaten fecıydı hatırlamak bıle ıstemıyorum 9 gun suren dogum maceram olmeye ramak kala dogurdum morarmıstım cok cektım hala bıle yazarken agşıyorum unutulmaz hıc bızaman acısı gecmıcek bılıyorum hastaneden cıkarden anneme doktor kızınızın beynı ve vucudu bebegı bırakmak ıstemıyo o yuden dogurmuyo demısler dogrudur hıc ayrılmak ıstemıyodum olu bıle olsa amannn bak sımdı yıne fena oldum neyse allah bana suan bı kız evlat nasıp ettı bınlerce kes sukurler olsun rabbıme bı kızım gııttı ama allah bana bı kız dha verdı saglıklı

sen kendını rahat tut neolur bak yıne bebegın olcak cok saglıklı olcak ınsallah guzel bı hamılelık yasıcaksın allah yuzunu guldurcek busefer eger boyle yaparsan psıkolojın cok bozulur kı zaten normal bı psıkolojıye sahıp degılızdahada ktu olursun hayat bızım ıcın ıyısıyle kotusuyle bız secmıyoruz allahtan gelene bıse dıyemeyız canım

merhaba,
yazdıklarınızı okudum ve duygulandım. ben de aynı acıları yaşadım malesef ki ben de bebebğimden vazgeçmek zorunda kaldım çünkü banada doktor yaşamaz demişti doğuma kadar da psikoloijk olarak o çökümü yaşamayı göze alamadım. sizinde ilk bebeğiniz ntd lıymiş benimkinde beyin anomalisi vardı, 6 ay oldu önümüzdeki ay da geçtikten sonra hamilelik düşünüyorum çok mu erken bilmiyorum, siz ne kadar zaman sonra hamile kaldınız bir de genetik test yaptırdınız mı? çünkü genetik test yaptıramadım doktorlar gerek görmediği için yapmıyorlar.6 aydır folik asit içiyorum, 3 ayda hamilelik esnasında içtim yani 9 aydır filan içiyorum yine de beklemeli miyim bilmiyorum, aynı acıyı deneyim etmiş birinin yol göstermesi daha kolay olur gibi geliyor başka bir ilaç içtiniz mi ya da ektra yaptırdığınız tahlil var mıydı yardmcı olursanız gerçekten çok sevinirim.

canımm oncelıkle kendını rahatlat ben 6 ay ara verdım sonra hamıle kaldım bu arada hergun folık asıdımı ıctım sende hamıle kalabılrsın bence fazla bekleme derım ınan cok guzel olcak bak ılla ılk bebegımız boyle oldu dıye ıkıncısı boyle olcak anlamına gelmıyo zaten mılyonda bırmıs bana doktorum ıkıncı bebekte dırek amnıyosentes yapcaz dedı ama ınan 2li testım 3lu testım ıyı cıkınca yaptırmadık ona bıle gerek kalmadıkı zaten yaptırmıcaktım bı yıkım daha kaldırmazdı bunyem cunku

bız hıc bı genetık test yaptırmadık canım gerek yok demıstı dr boyle olabılıyomus ılk bebeklerde neyse sen mutlu ol kafana takma nolur ınsallah cok saglıklı bı bebegın olcak

bu arada benımkısıde hem omurılık acıklıgı vardı hem beyın dokusu gelısmemıstı daha neler nelerr patalojı sonucunu gorunce zaten sok oldum yasaması bıle mucuzeymıs karnımda okadar hafta sana tek tavsıyem cok saglıklı beslen hergun duzenlı kahvaltını yap yumurtanı sutunu etını nebılım ıste faydalı olan herseyı bol bol ye esınde bebek yapmadan vıtamın alsın spermlerde etkılı sonucta bıde son bı rıca eger hamıle kalırsan bana yaz olurmu dua edıcem senın ıcın saglıklı bı bebıs ıcın

subatın 29 unda ılk bebgımı (olen )dogum yaprım eylulde hamıle kaldım tam 6 ay ara vermıs oldum yanı dr gore o bıle fazlaydı hemen kal demıstı bana dınlemedım doktoru 6 ay bekledım cunku psıkolojım kaldırmazdı hemen bı gebelıgı

Son düzenleme:

çok teşekkür ederim gerçekten şu yazdıkların çok moral oldu bana , çünkü benim bebeğimde seninki ile aynıydı hem omurilik hem de beyin dokusu gelişmemişti ama artık o kadar çok korktum ve ümitsizliğe kapıldım ki hamile kalırsam ne olur diye çok düşünüyorum. tavsiyelerin için de çok teşekkür ederim benim ,ilk hamileliğim plansızdı ve çok kederli sıkıntılı bir ortamdayken hamile kalmışım yemek yediğimi bile hatırlamadığım günlerden sonra hamile olduğumu öğrenmiştim. ama 6 aydır çok dikkat ediyorum beslenmeme, inşallah neticede güzel olur. Bu arada hamile kalırsam ailelerimizle bile paylaşmamaya karar verdik en azından ilk 5 ay ama sadece buraya yazacağım ve bana dua edeceksen ne mutlu bana, mesajın ve verdiğin moral için çok teşekkür ederim,sağ ol gerçekten üzerinden ne kadar zaman geçse de ihtiyaç duyuyorum böyle olumlu güzel şeyler duymaya..

benimde ilk bebegim plansizdi ayni senin gibiydi ya valla aayni seyleri yasmisiz nerdeyse sen merak etme bebek yao bak cok guzel olcak bende soylemedim kimseye ilk 3ay hatta bazilarina son ayimda soyledim korkuyodum bise olcak diye soylemek istemiyosan soyleme canim milletin laflari daha bi can yakiyo onlara laf anlatmak insani yoruyo insallahh allahim sana saglikli bi bebis vercwk dua et ve calismalara basla bence en kisa zamanda guzel haber ver bize opuyorum seni inanki ye i bebek sana cok ugur getircek cok uzulduk ama cok sevinc ez buna inan canim

teşekkür ederim desteğin için ama sanırım sıkıntılar hiç bitmeyecek bugün haşimato teşhisi kondu bu da gebelikte düşük vs gibi problemlere yol açabiliyormuş şu anda değerlerim normal gözüküyor ama ömür boyu kullanacağım bir ilaç verdi levotrin diye ve bu ilacın bebeğe zarar vermesinden korkuyorum her ne kadar doktor olumsuz bir etkisi olmayacağını söylese de. ama her ne yaşayacak isem de bundan kaçmak mümkün değil bir ay daha bekleyip kasımdan sonra inşallah gebelik düşüneceğim tabi Allah nasip ederse.
teşekkür ederim yeniden, kendine iyi bak..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…