- 19 Mayıs 2016
- 970
- 1.982
- 63
- 30
+100Baktirmayin o zaman kendinize
Bir ay yeterli bi sure toparlanmak icin bence
Kadin evine gitsin
Cocukta anasiyla kalsin
Oyle yapragini yiyince guzel
Sapina gelince meeee olmuyo maalesef
Kimse bi haftadan bahsetmiyorArkadaşım ben seni çok iyi anlıyorum; şu başlık altında "Bir aydır baktırmasaydın, gönderseydin kvyi" diyenler de, "Amaan biz de sezaryen olduk ne varmış, 1 günde/1 haftada ayağa kalktım kendi işimi yaptım" diyen de desin dursun, salt bu cevapları alacağımı bildiğim için lohusa konusu açmadım buraya çünkü herkes genellemeyi o kadar seviyor ki bu tip mevzularda... Bi de ben genelleyeyim bari: Aman aman, süper gadın hepsi. Ve hepsine de ilk gün ayağa kalktılar diye madalya taktılar evet(!)
1 ay boyunca kendi annem ve kv bende kaldılar, üstelik eşim 10 gün izin aldığı ve bebek bakımına yardımcı bir insan olduğu halde. Yemeğimden temizliğime her şeyimi yaptılar Allah razı olsun. Sezaryen oldum, vücudum ameliyat sonrası kolay toplayamadı, o ilaç bu ilaç derken kafadan 1 hafta, ağrıdan ne yöne yatacağımı şaştım. Yürümemden yatmama her şeyim sorundu. Herkes aynı olamıyor neticede değil mi? Her vücudun iyileşme süreci, ruhen olumlu hissedebilme yeteneği farklı farklı... Mesela ameliyatın ertesi günü banyo yıkayamadım, hoş yıkamaya kalksaydım da banyodan cesedim çıkardı herhalde.
Evin içinde öyle sıktılar ki beni gerekse annem gerekse kv, gerim gerim gerdiler, ağlama nöbetlerine soktular.
"Hizmet ettirmeseydiniz maadem" demeyle olmuyor, kadınlar kalkıp gitmediler, kovsa mıydım mesela? Ya da sen, kovsan kv çok kolay sanki değil mi? Ama aslına bakacak olursan bir sinir kriziyle kovdum da ikisini. Gitmediler.
Kvnin, bebeğini "Anneem" diye sevmesine takılma canım benim, benimkiler başımda 1 aya yakın aralıksız "Anneeeem, annesinin kuzusuuuu, bitaneeeem, aşkoooom" diye sevdiler çocuğumu. Sevsinler, biri annem, biri kocamın annesi ikisi de başımın tacı, ikisinin de ilk torunu, ikisi de manyak oldu sevinçlerinden çocuğu nasıl seveceklerini şaşırdılar... Senin kv de muhtemelen o halde, kızma ona bu yüzden. Ama onu uyarman gereken noktalar var. Doktora götürme kvni.. "Anne biz gideriz eşimle" de. Benim kontrollere de musallat olacaktı kv, dedim gelme hallederiz biz. Çocuğu giydirirken elinden almaya çalışınca verme "Bırak öğreneyim, evinize gideceksiniz ve ben baş başa kalacağım çocuğumla, pratikleşmem lazım, sen karışma anne" de. Bunları söyle.
Her şey konuşarak aşılır, o kadın senin surat asmandan tüm bunları anlayamaz şimdi. Tamam?
Kimse bi haftadan bahsetmiyor
1 ay diyor
Iyi de ortalamalari baz alirsaniz 3gunde ayaga kalkanBir kez daha okumanı tavsiye ederim ben de bir aydan bahsediyorum
Iyi de ortalamalari baz alirsaniz 3gunde ayaga kalkan
1 ay yatandan daha fazla
Sizinki ekstrem olabilir
Ama hem bana baksin hem bidi bidi yapmasin olmuyo oyle
Hic annesi kv si olmayanlarin cocuklari napiyor
Buyumuyor mu ?
Bu kadinlar bi tek ben evlendimİyi de başkalarının çocuklarından ya da annelerinden şu an bu kadına ne?
Başkalarının çocuklarına çok daha iyi bakılması ya da annelerinin olmayıp da bakılamaması şu anki konunun mahiyetini etkiliyor mu?
Kv yardıma geliyorsa yardıma geliyordur, bunu o da istiyordur, kimse silah zoruyla "Evime gel yemeğimi yap" dememiştir sanırım kadına ve bu yardım hoş bir şey de. Ama yardım haddini aşamaz, çocuğu annesinin elinden almak ne demek?
Konu bu işte. Bıdı bıdı yapar tabi 1 aylık lohusa. En çok bıdı bıdı yapmak onun hakkı.
Bu kadinlar bi tek ben evlendim
Bi tek ben dogurdum
Bi tek ben lohusayim kafasindan cikarsa her sey guzel olur bence ..
Neyse ben dedigimi savunuyorum
Kendine baktirirken oh ne ala
Annem diye sevince kaka kaynana
Olmuyo canim
Ya kendin bakican
Ya da boyle seyleri gormicen
Bu kadar
Demagojiyi ben yapmadimNe alaka bir ben evlendim bir ben doğurdum, bir tek ben lohusayım kısmı? Öyle bir şey geçmiyor ki konuda.
Bir tek ben lohusayım kafası mı yaşıyor yani şimdi bu kadın? Konu nereye gitmiş.
Kendini baktırır da, kv bakar da... Birine yardım etmek, o insan üzerinde tüm haklara sahip olunabileceği anlamı taşımaz. Dediklerimi evirip çevirip tekrarlamayayım, önceki yorumlarımda çok da net yazmışım oraya, demagojiye gerek yok.
Demegojiyi ben yapmadim
Agridan yatamiyorduu
Kv ile anne bakiyorduu
Temali mesajlarinizdan sonra yazdim
Iyi forumlar
Ya kavinvalidemle bi sorunum yok iyide anlasiyoruz bu arada ayaklandim kendime de evimede cocugumada bakabiliyorum. Ama ben çocuğu giydirirken bile elimden kıyafetleri alıp kendi yapmaya calisiyo tamam ilk torunu çok seviyo anlıyorum sevsinde zaten ona bisey demiyorum ama benimde ilk çocuğum o hevesini alsin diye ben alamiyorum. Doktora gidiyoruz doktor cocukla annesi gelsin diyince bile çocuğu aliyo kendi kosuyo. Ama bunu kırmadan söylemenin bi yolu yok galiba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?