- 20 Ocak 2015
- 8.708
- 8.197
- 248
Bazen az emiyordu veya az süt oluyordu bir saat olmadan acıkıyordu kızım. Emzircem diyordum kv şaşırıyordu yeni emzirdin diyordu vermiyordu ikna edene kadar canım çıkıyordu. Bazen de sert ve kararlı olarak söylüyordum ver diye kırılıyor hemen suratı değişiyordu. Allah muhtaç etmesin zor günlerdi valla. Bir ay kaldı çocuğun kilosu sınırda çıktı o gitti gideli toparladık çok şükür rahat rahat emziriyorum kızımıBir ben yaşadım saniyodum anne Verde emzireyim diye elinden aliyodum uyuyo deyip yatağına koyuyordum sizde böyle yapin
bu tarz o kdr çok kvalide okudum ki kendi kvalidemden şüphe ediyorum acep o da bebişimi annem diye sever mi.. Çok garip yahu. Bende kvalide olacağm ileride acaba bende mi böyle olacağım. İlginçArkadaşlar ben bir ay önce doğum yaptım ve dünya tatlısı bi oğlum oldu. Sezaryen olduğum içinde kavinvalidem bizimle kalmaya başladı. Bana yardım ediyo hem ev işlerinde hemde çocukta herşey yolunda ama benim tek sıkıntım benim çocuğumu benden kiskanmasi. Elimden çekip alması ay onu yapma bunu yapma demesi. Bide çocuğu annesinin diye sevmesi. Babane olmayı kabullenmedi galiba ama o çocuğun bi tane annesi var oda benim. O kadar sinir oluyorum ki anlatamam. Ama kadını kırmakta istemiyorum. Kırmadan nasıl soylicem ben bunu yardım edin. 1 aydır kafayı yicem yoksa
Ya sevsin tabide öyle bi konusuyo ki sanki o olmayınca çocuğa bakamiyomusum gibi. Ben yokum diye agliyo, ben gittim diye agliyo diyip duruyo. Hanı sanki ben yokmusum gibi oda bana dokunuyo yani. Eşime bile öyle kabullendirmiski çocuk aglayinca babanen yok o yüzden agliyosun dimi diyo. Gaz sancisindan kıpkırmızı cikiyo agliyo ama yine babanesini ozlemis o zaman agliyo oluyo. Bi defada olsa kimse annesi icin demiyo yani ona cildiriyorum.
Valla burda aldığım tavsiyelerden sonra aynen öyle yapmaya başladım evde bağıra bağıra annemmm yavrum sen benim oglumsun diye geziyorum artık. Kv de bizimde oğlumuz yani falan diyo esimi gosteriyorum bende senin oğlun orda diye. Baya ise yaramaya başladı azalttı yani. Fikir için teşekkürler :)Sen de o halde. Kimse seni, senin lohusalığını, hassasiyetini görmüyorsa, sen de onun babaanneliğini görme.
"Annenden kopardılar diye ağlıyorsun di mi kuzum" "Anneeem balım, her önüne gelen anne diye sevmesin beni, beni annem sevsin diye ağlıyor bebeeem" de.. Çocuk üzerinden sok lafını dinlen bari arkadaşım bu kadar rahatsız ediyorsa davranışları.
Eşine de söyle "Babaannesini özlemiyor, bak mıçamadı, yellenemedi çocuk ondan ağlıyor, gaz ağlaması o" vs de. Böyle takar takar susarsan hasta edersin kendini.
İlk çocukta bunu yaşayan kadın çok fazla, herkes kendi lohusalığını, zor zamanını unutuyor mu, yoksa "Ben yaşadım ses çıkarmadım, sen de çekeceksin ulen" havasına mı giriyor, yoksa yenidoğan görünce babaanneler kafayı mı sıyırıyor, ya da bal börek gibi mi yaşıyorlar lohusalıklarını nedir? Her şeye takıldığın hassas bir dönemdesin, içine atma yeter ki. Elinden almaya kalkarsa çocuğunu verme canım zorla mı? Bakamıyorsun gibi konuşursa da sen de sok lafı "Babaannesi ne diyo bebişimin hıı? Çok biliyor bebişimin babaannesi, annesi hiç bakamaz mı bebişine, ne diyor bebişimin babaannesi kulağı dediğini duymuyor mu, ne sanıyor kendini yoksa senin annen mi? Annen burada kuzuuuum" diye söylen bırak o alınsın.
El kadar bebek babannesinin yokluğunu ne bilsin ya Laf olsun diye konuşup duruyolar. Bebek doğduğunda annesini tanirmis 40 i çıkınca babasını tanirmis Babannesini nerden bilsin Bebeginizi her agladiginda emzirebilirsiniz 1 saat 2 saat zaman tutmayın. Ve bebekler sadece aciktiginda emmek istemezler kendilerini güvende tutmak içinde emmek isteyebilirler.Ya sevsin tabide öyle bi konusuyo ki sanki o olmayınca çocuğa bakamiyomusum gibi. Ben yokum diye agliyo, ben gittim diye agliyo diyip duruyo. Hanı sanki ben yokmusum gibi oda bana dokunuyo yani. Eşime bile öyle kabullendirmiski çocuk aglayinca babanen yok o yüzden agliyosun dimi diyo. Gaz sancisindan kıpkırmızı cikiyo agliyo ama yine babanesini ozlemis o zaman agliyo oluyo. Bi defada olsa kimse annesi icin demiyo yani ona cildiriyorum.
Aynen öyle. Sırf insanı sinir etmek için konuşuyorlar gibi. Ama neyse ki azaldı biraz hepten biter inşallah :)El kadar bebek babannesinin yokluğunu ne bilsin ya Laf olsun diye konuşup duruyolar. Bebek doğduğunda annesini tanirmis 40 i çıkınca babasını tanirmis Babannesini nerden bilsin Bebeginizi her agladiginda emzirebilirsiniz 1 saat 2 saat zaman tutmayın. Ve bebekler sadece aciktiginda emmek istemezler kendilerini güvende tutmak içinde emmek isteyebilirler.
Ben eşime demistimki annen nerdeyse çocuğu emzirecek o da dediki olsa onu da verir. Erkekler annelerinin bu tavrindan mutlu bile oluyorlar o yüzden kafanıza takmayin. Bebeginizle emzirirken uyuturken yalnız kalın.
Canım kırkı ne zaman çıkacak?Aynen öyle. Sırf insanı sinir etmek için konuşuyorlar gibi. Ama neyse ki azaldı biraz hepten biter inşallah :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?