• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

O benim canım. Güzelim. İnsanlar niye bu kadar kötü

Evet maalesef insanlar kötü ve terbiyesiz ama böylelerine sizde anlayacakları dilden cevap verirseniz bir daha bu denli hadlerini aşmazlar. Eminim kızınız da her çocuk gibi güzeldir, büyüdüğünde kalbi ve karakteri güzel olsun yeter ki. Bana da bazı densizler "kızın ne güzel ama oğlan sanırım babaya çekmiş" dediklerinde çıldırıyordum ve bu ayrımı en çok eşimin ailesi yapardı, kızıma güzellik methiyeleri düzerken oğluma da şakayla karışık bu azıcık olmamış esprileri yaptıklarında o lafları teker teker yedirdim, siz de çekinmeyin söyleyin ağzınıza geleni.

Insanlar hep konusuyor malesef. Soylesen de degismeyecek biz de zihniyet degismiyor cunku. Sen sevmissin esini kime ne. Yada yavrun her yavru gibi dunyanin en guzeli. En iyisi kulak tikamak.
Benim de iki kizim var. buyuk kizima bakip defalarca bu dunya guzeli. Yok guzelligi cok baska dediler. Ki ikisi de birbirine tipatip benziyor sadece buyugu renkli gozlu. Burdan dusun buna bile kiyaslama yapiyorlar laflari tikiyorum. Ilerde dusunsene cocugun psikolojisi bozulur. Iyiyiz hosuz da cok gereksiz konusan bir toplumuz

Valla zeka onemli olan ama o ilk bakista disaridan gorunmedigi icin sanirim neyse kiziniz zeki olmasa da guzel olmasa da bir birey ve degerli.bi de siz takiyosunuz diye souleyeyim.benkm babam da cirkin annem de guzeldi.insanlara gore.ben babama benzerdim su an tipki annemim.tipi degisiuor insanlarin hatta goz rengim bile degisti benim

Bu tarz insanlara sert tepkinizi koyarsanız bir daha konuşamazlar çok sinirlendim açıkçası ne demek eşiniz çirkin ya ne güzeller var karakterlerinin pisliği yüzünden yüzüne bakacağım gelmiyor eşinizin ruhundan haberleri var mıymış iç güzelliğinden haberleri var mıymış dış görünüş itibariyle bakımsız ne insanlar tanıdım ama ne de çok şey öğrendim ruhu güzele 40 yıl doyamazsın

Merhabalar kızlar direk konuya ediyorum. İnsanlara çok canım sıkılıyor çok

Şimdi yargılamayın olanı anlatıyorum. Ben çevremdeki herkes tarafından güzel kategorisinde Hatta çoğu kişi tarafından çok güzel kategorisinde biriyim.
Eşimde tam tersi kimse yakıştırmıyor bizi.

Ama öyle böyle 7 sene geçti insanların ne dediğine hiç takılmadım

Ama artık takılıyorum galiba çünkü kızım tıpkı eşim. Eşim bile 9 ay Boyunca inş sana benzer diye söylerdi şaka ile karışık.
Ve ben çirkinim nasıl benle evlensin falan derdi ilk başlarda şaka ile karışık.

Patronum. Kuaförüm.arkadaşlarım.ailem herkes niye sana benzemedi ki diyorlar şaka gibi.

Daha 3 yaşında benim canım o canım ister istemez üzülüyorum. Her girdiğim ortamda bunu duyuyorum. Üzülüyorum kızımı çok seviyorum ama insanları sevmiyorum..

Niye bu kadar acımaaızlar sağlıklı olsun başka ne isterim ki ben.

Ama onlar çirkin diyorlar sinirleniyorum.
Annemde ilk evlendiğimde şey demişti akrabalarımız şey diyor damadın çirkin falan.
Ondan sonra en yKın Arkadaşım nasıl evlendin falan demişti.

İlk doğduğunda kızım abim şey demişti aman babasına çekmesinde.

Nefret ediyorum kötü insanlardan hiç takmıyorum ama bupğn bilmiyorum kızımın gözü şişmişti alerjik bir durum.
Hadi annem dışarı çıkalım hava alalım dedim. Hemen aynaya baktı ben böle çıkamam çirkin derler dedi. Çok üzüldüm. Çok. Saçma ama duygulandım. Kızımı çok seviyorum insanlardan nefret ediyorum.

Söylenenleri söylesem yok artık dersiniz çoğunu yazmadım mizacım yumuşak ondanmı bu haller.

Bir kere. De iş arkadaşlarımı eşiyle hiç yakışmıyor diye dedikodumu yaptıklarına şahit oldum.
Naaıl baş edicem bilmiyorum.
Kızınıza yapılan şey çok çirkin bir davranış ama buna sebep olan yine bizleriz yanlış yetişiyoruz yanlış yetiştiriyoruz unutmayın hamam böcegide, ugur böcegide böcektir birini elimize alıp ona şarkılar söyleriz, digerinin varlığına bile katlanamayız hepimiz Bi yerde aynı zihniyete sahip degilmiyiz ?! Ne zaman güzellik bedensel olmaktan çıkacak merak ediyorum

Allah öncelikle kalbi güzel bir insan olmamızı nasip etsin.Güzel bakan güzel görür.Bir insana çirkin diyen, önce kendine dönüp bakmalı.Küçücük bir çocuktaki, kalp güzelliğini ve saflığı, sevimliliği göremeyipte, çirkin diyenlerin hiçbirini konuşturmayın, canınızı da sıkmayın.Laftan anlamayan olursa azarlayın bence.

Mesajınız,yazış tarzınız falan beni rahatsız etti..Kendinizi güzel,hatta çok güzel kategorisinde görüp eşinizi de çok çirkin kategorisinde etiketlemişsiniz. (Çevre böyle diyor falan demeyin sizin de gerçeğiniz bu)

Sizi şu an rahatsız eden şey kızınızı kendinizin de çirkin bulması.Çünkü babasına benziyor.Kafanızda ; kocam=çirkin ,kocama benzeyen kızım=çirkin.

Sıkıntı insanların dedikleri değil.Sizin insanlara bakış açınız. 32 yaşındayım daha bir kere birisini tanımlarken çirkin sıfatını kullanmadım.Kibarlığımdan değil varlığına inanmadığımdan..Bana öğretilen de böyleydi çünkü..Anneannem derdi ki herkes güzeldir,kiminin kaşı,kiminin gözü,kiminin burnu vs.Allah'ın yarattığının güzel olmaması mümkün mü ?? Çok da haklı.Kimin suratına baksam beğendiğim bi yerini bulurum.

Siz saçmasapan bu etkiletlerinizi çocuğunuza da yansıttığınızdan garibim "yüzüm şişti,çirkinleştim,dışarı çıkmayım" vs diyebiliyor.İnsanların sözleri üzerinize düşüneceğinize (ki kimseye doğruları anlatamazsınız ama annesi olarak çocuğunuza öğretebilirsiniz) kızınıza güzelliğini aşılayın.İnsanların güzel olduğunu ,önemli olanın güzel gözle bakmayı bilmek olduğunu hatta daha da önemlisinin iç güzelliği olduğunu vs.Siz kendiniz kocanızla kendinizi bu kadar rahat etiketlerken o çocuk napsın ki.

Eee kucucuk kiza cirkin diyebilen varliklar da aynaya bakip dis guzellikleriyle ovunsunler, kalp kara olduktan sonra.....

Onu çok sever değer verir ve bunu gösterirseniz ilerde kimsenin onayına ihtiyaç duymaz. İnsanların ne dediği önemli değil her zaman heryerde böyle insanlar var. Gerekene cevabını verin. Önemli olan güzellik değildir. Kendine güvenen parlar. Sen de kızını yüzeysel düşüncelerle değil, kalıcı değerlerle yetiştir. Kendini sevsin güvensin, iyiliğin dürüstlüğün sürekli değişen güzellik pazarından daha önemli olduğunu içselleştirir böylece. Kimse güzelsin demesede güzelliğini bilir. Yapman gereken sadece bu

Back
X