Mesajınız,yazış tarzınız falan beni rahatsız etti..Kendinizi güzel,hatta çok güzel kategorisinde görüp eşinizi de çok çirkin kategorisinde etiketlemişsiniz. (Çevre böyle diyor falan demeyin sizin de gerçeğiniz bu)
Sizi şu an rahatsız eden şey kızınızı kendinizin de çirkin bulması.Çünkü babasına benziyor.Kafanızda ; kocam=çirkin ,kocama benzeyen kızım=çirkin.
Sıkıntı insanların dedikleri değil.Sizin insanlara bakış açınız. 32 yaşındayım daha bir kere birisini tanımlarken çirkin sıfatını kullanmadım.Kibarlığımdan değil varlığına inanmadığımdan..Bana öğretilen de böyleydi çünkü..Anneannem derdi ki herkes güzeldir,kiminin kaşı,kiminin gözü,kiminin burnu vs.Allah'ın yarattığının güzel olmaması mümkün mü ?? Çok da haklı.Kimin suratına baksam beğendiğim bi yerini bulurum.
Siz saçmasapan bu etkiletlerinizi çocuğunuza da yansıttığınızdan garibim "yüzüm şişti,çirkinleştim,dışarı çıkmayım" vs diyebiliyor.İnsanların sözleri üzerinize düşüneceğinize (ki kimseye doğruları anlatamazsınız ama annesi olarak çocuğunuza öğretebilirsiniz) kızınıza güzelliğini aşılayın.İnsanların güzel olduğunu ,önemli olanın güzel gözle bakmayı bilmek olduğunu hatta daha da önemlisinin iç güzelliği olduğunu vs.Siz kendiniz kocanızla kendinizi bu kadar rahat etiketlerken o çocuk napsın ki.