o eski halimden eser yok şimdi

azbiri

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
30 Ağustos 2017
888
533
103
Merhaba kk..
kendimi hiç bu kadar bitmiş hissetmiyordum,belki dahası da olur zamanla bilemiyorum.
4 yıllık evli 2 yaşında kız annesiyim. İşim gücüm var. Ama gelin görün ki son 6 aydır hepten tükendim. Kendimi yemeğe verdim gün be gün şişiyorum. Eşimle kavga ederdim en kötü artık onu bile yapmıyorum. Aramızda cinselliğin olmadığından şikayet ederdim şimdi yatakları bile ayırdım, isteğin i si kalmadığı gibi itici geliyor artık,(eşim değil,durum) onu da çekici bulmuyorum kendimi de o ayrı
Her sabah tamam diyorum bugün o gün,başlıcam düzgün besleneceğim spor yapacağım eşime surat asmaktan başka şeyler yapacağım,kızıma yemek yemiyor diye öfkelenmeyeceğim.. ama yok. Bu arada kızımın uyku sorunu var dolayısıyla bütün aile uyumuyoruz,uyanıkken de sürekli mızıldanır neyse
Eşime de söyledim herşeyi acık acık sessiz kaldı,uyumadığımız için dedi,uykusuzluktan dedi.. çok konuşmayı sevmez zaten.
“Beni motive et de eski halime döneyim kendimi toplayım dedim” tek yaptığı her gün bana çikolata almak,ki bi beni iyice şişiriyor
2 yıl öncesine kadar kendine bakan fit,enerjik pozitif biriydim yaşımı 19-20 sanırlardı. 2 yılda bildiğiniz teyze gibi görünmeyi başardım..
Bana noldu bilmiyorum ama burdan nasıl çıkarım,bi el verseniz?

Merhaba kk..
kendimi hiç bu kadar bitmiş hissetmiyordum,belki dahası da olur zamanla bilemiyorum.
4 yıllık evli 2 yaşında kız annesiyim. İşim gücüm var. Ama gelin görün ki son 6 aydır hepten tükendim. Kendimi yemeğe verdim gün be gün şişiyorum. Eşimle kavga ederdim en kötü artık onu bile yapmıyorum. Aramızda cinselliğin olmadığından şikayet ederdim şimdi yatakları bile ayırdım, isteğin i si kalmadığı gibi itici geliyor artık,(eşim değil,durum) onu da çekici bulmuyorum kendimi de o ayrı
Her sabah tamam diyorum bugün o gün,başlıcam düzgün besleneceğim spor yapacağım eşime surat asmaktan başka şeyler yapacağım,kızıma yemek yemiyor diye öfkelenmeyeceğim.. ama yok. Bu arada kızımın uyku sorunu var dolayısıyla bütün aile uyumuyoruz,uyanıkken de sürekli mızıldanır neyse
Eşime de söyledim herşeyi acık acık sessiz kaldı,uyumadığımız için dedi,uykusuzluktan dedi.. çok konuşmayı sevmez zaten.
“Beni motive et de eski halime döneyim kendimi toplayım dedim” tek yaptığı her gün bana çikolata almak,ki bi beni iyice şişiriyor
2 yıl öncesine kadar kendine bakan fit,enerjik pozitif biriydim yaşımı 19-20 sanırlardı. 2 yılda bildiğiniz teyze gibi görünmeyi başardım..
Tukenmislik sendromu olabilirmi? Insan bazen herseyden bikiyor monotonluktan tekduze yasamdan...sabah kalk aksam yat gun ici saati saatine ayni...gecmeyecek sanirsin ama gecer bu depresif durum..

Hmmmm depresyon :KK14:
Donem donem olur bu tarz şeyler ama sizin ki epey sürmüş gibi...
Size en iyi gelecek şey yine sizsiniz...
Mutlaka sevdiginiz seyler vardır..
Okumaktan hoslanıyorsanız şayet kiyap okuyun.
Kendiniz ile ilgilenin
Farklılaştırmaya çalışın bazı seyleri
Sac sekliniz,dinlediginiz muzikler vs
En önemlisi bir bebeginiz var ve onun için kendinize dikkat etmeniz gerektigini,ruhunuza dikkat etmeniz gerektigini unutmayın....

Kendine bir şişe edin içine kabuklarıyla limon dilimle (suyunu sıkma) . Azaldıkça ekle suyu. Hergün yenile. Ben Doğum kilolarını böyle attım. Birde latex korse diye birşey var. Oda işe yarıyor . İlk aldığımda hoplaya zıplaya giydim. Son kullandığımda 3. Kademede rahatlıkla giydim. Birde tatlidan uzak durmaya çalış. Onun yerine meyve tüket . Bir kuaföre git ve saçını boyat şekil verdir falan. Makyajını yap elbiseni giy eşini güzel bir yemekle mumlarla karşıla . Neden olmasın :) bir yerden başla , devamı gelecektir sadece İnan.
Doğumdan sonra bu şekilde 7 ayda 25 kilo verdim. Diyet falan yapmadım . Sadece tatlı ve ekmek yemedim ve suyun normal tadını unuttum hep limonlu su içtim .

Son düzenleme:
Uykusuzluk bitiriyor insanı. Benim kızım 1 buçuk yaşına kadar hiç uyumadı. Uyuyan çocuklara nasıl imrenirdim Hayalet gibi gezdim ortalıkta. Bi de çalıştım o halde.Kaç yaşındasın.
Evet uykusuzluk herşeyi aldı götürdü benden.. 31 ama bi 40 gösteriyorumdur

Gerçekten uykusuzluktan. Bedensel ve ruhsal olarak tükenmişsiniz. Çocuğun uyku düzenini halletmeye çalışın gündüz uykusunu falan azaltın vs. Ve bir diyetisyen gidin. Birinin takibinde kilo vermek daha kolay oluyor. Ve yanlız değilsiniz. Sizin gibi binlerce kadın var. Herkes sosyal medyada ki doğurdum 35 kilo birden verdim 34 bedene düştüm çocuğunda akşam yatar sabah kalkar annesi değil. Sabır.

kızlar öyle hayatlar var ki
sağlıklıyız çocuklarımız sağlıklı yalnızca çikolata alsa dahi bizi anlayan anlayamasa da neler oldugunu çözmeye çalışan eşlerimiz var

başımızda bir musibet bir hastalık yok
şükredecek o kadar çok şey var ki

kendinizi salmayın hayat yeni başlıyor

çocuk sorun çıkarır kilo alırız sevişmek istemeyiz evet olabilir..

Allah başka dert vermesin bizler güçlü kadınlarız

istersek üstesinden gelemeyeceğimiz şey yok

Depresyondasın bence. Psikolojini duzeltmekle başla derim. Psikoloğa git. Diyetten önce depresyonu yen. Zaten bu yemek yeme ihtiyacı duygusal açlıktan.

Merhaba kk..
Ay bir an beni anlatiyorsun gibi geldi ben psikolojik olarak bu durumdan cikmasam da 1,5 aydir diyetteyim 3 kilo verebildim ama olsun yavas yavas bu ay gidip bir ombre yaptiracagim kendime biraz alis veris inan en yakinlarim bile yuzume soyluyordu ne bu halin dilenci gibi azicik kendine ceki duzen ver diye

Depresif duygu durumunun kötü yanı da budur zaten. İnsanı hareketsiz bırakır ve bir kısır döngüye sokar. Bir anda kendinize yüklenmeyin. Ufak ufak değişikliklerle başlayın. Örneğin hergün 20 dk yürüyüşe başlayabilirseniz, hem mutluluk hormonu salgılayacaksınız hem de daha fit olmaya başlayacaksınız. Bir süre bunu deneyin. Eğer bir türlü yapamazsanız yani sizi hareketsiz bırakacak kadar bir depresiflik varsa yardım almanız gerekebilir.

Çok dışarı ilk önce biraz alias veriş yap.. makyaj yap... spor kıyafeti al.. her gün bir saat belirle dışarı çık yürüş yap.. bir anda veremezsiniz kiloyu.. en fazla 1 2 ay kendinize müddet verin sonuçları göreceksiniz... yaza fit girersiniz.. eşinizede güzel olursunuz... kendinize olan güveniniz gelir..
... bir başlayıp bir birakmayin.. pes etmeyin.. canınız sıkıldığında buzdolabına gitmeyin.. dışarı çıkın dolaşın...

Sadece uykusuzluktan olduğunu düşünmüyorum, hem iş hem eve yetemiyor, günler nasıl geçiyor anlamıyor, dahası kendine zaman ayıramıyor ve rutine bağlamış olabilir misin?

Kendine bir şişe edin içine kabuklarıyla limon dilimle (suyunu sıkma) . Azaldıkça ekle suyu. Hergün yenile. Ben Doğum kilolarını böyle attım. Birde latex korse diye birşey var. Oda işe yarıyor . İlk aldığımda hoplaya zıplaya giydim. Son kullandığımda 3. Kademede rahatlıkla giydim. Birde tatlidan uzak durmaya çalış. Onun yerine meyve tüket . Bir kuaföre git ve saçını boyat şekil verdir falan. Makyajını yap elbiseni giy eşini güzel bir yemekle mumlarla karşıla . Neden olmasın :) bir yerden başla , devamı gelecektir sadece İnan.
Doğumdan sonra bu şekilde 7 ayda 25 kilo verdim. Diyet falan yapmadım . Sadece tatlı ve ekmek yemedim ve suyun normal tadını unuttum hep limonlu su içtim .
Bunu ben de deneyeceğim..

Merhaba kk..

Sabahları 2 yumurta ekmeksiz yeşil çay Mısır püsküllü çayları gün içinde içtim akşam 4 gibi ara öğünde tarçınlı süt içtim biraz yediklerime dikkat ettim 68 den 64 e düştüm 1,5 aydır da spora başladım bazen haftada 3 bazen 4 bazen 2 gün gidiyorum ama fark var herkes incelediğimi söylüyor moralim yerine geldi biraz.Tavsiye ederim spor merkezine yazılabilirseniz biraz da yediklerinize dikkat ederseniz farkı görürsünüz.

Back
X