o ilkokul ben üniversite mezunu...

Bundan yıllar önce açık lise kayıt bolümunde gorev yapmıştım.Sizin gibi çok örnekle karşılaştım.Esleriyle veya nişanlısıyla gelenler coktu.Bu farki kapatma kaygılarını onlarla yasadim resmen.Hatta bir doktor çocuk gelmişti nişanlısıyla beraber.O çabayı,isteği,ısrarı doktorda gördüm fakat nişanlısı çok ezilmisti sanki yarım ve üzgün hissediyordu kendini gibi hatırlıyorum.Karsindakine bunları hissettirmeyecekseniz yolunuz açık olsun sonuçta çok hassas bir konu bu ama ilerde sorun ederim derseniz bence olmasın daha iyi.Ben olsam ne yapardım onu da söyleyim dengeye inanırım ve bu durum benim için dengesizliktir.

Aman bırak ya hava atabileceği tek şey eğitimiyse eğer. Bir de eğitim almamışa benziyorsun diyor da kendi eğitim almış nolmuş anlayamadım egosunu şişirmekten başka. Ben hala doğruyu diyorum bir yirmi sene öncesine gidelim burda eğitimiyle hava atanların yarısı o ünilerin kapısından içeri hayatta giremezdi zaten. Ha ben de giremezdim belki ona bir lafım yok ama eğitimiyle ego kasıp bizi küçümsemeye çalışanın başını keserim zaten. Onu da eğitimimle üçe katlar beşe bölerim de neyse üzülmesin şimdi

Malesef bi çok insan böyle düşünüyo.Hatta aileler okuldaki başarıya okadar takmışki cocukların ruhları ögütülüyo resmen.İlk kriter şu olmalı bence insanlığı ne düzeyde,kendisine saygısı yüksek mi,hayatla barışık mı vs. sonra egitim derecesi nedir gelir.He kendisini gerçekten geliştirebilmişse,insanlıgı güzelse onunda bi önemi kalmamalı bence ama burda resmen ezmişler küçümsemişler bu devirde ilkokul mezunu mu kaldı diye.Herkes üni.li oldu da noldu peki.Dünyanın geldigi noktaya bak.Bu duruma getirenler hep diplomatlar başkanlar büyük insanlar degil mi?Cocukları katledenler,dünyayı savaş alanına cevirenler.Cok dolmuşum ama gercekten ruhuyla bagı saglam kalmış insanlara cok ihtiyacımız var.Egitim degil ögütüm sisemini tamamlamak bu kadar önemli olmamalı

Çok doğru söylüyorsun. Bunu da anlamazlar şimdi üstüne yürümezler umarım :) "ama eğitim alan insanlar dünyayı bu hale getirmedi ki hep cahiller yüzünden böyle oldu" hatta ileri gidip "cahiller keşke ölseniz ya" diyecekler.
İyi yanından bakın cahiller ilkokul ortaokul lise mezunu olmayanlar olmasa siz nasıl hava atıp kısa günün karı egonuzu şişirecektiniz? Mesele insan olmakta eğitimle mümkün olmadığını burda gene ben gördüm. Eğitim alınca insanın egosu biraz iner diye düşünmüştüm ama iyice şişmiş. Başarılı insanlara bakınca eğitimleriyle hava atmadıklarını da görüyoruz zaten alçakgönüllü olduklarından başarılılar. Diğer eğitim görmüş ama ego kasanlara da son lafım "boş teneke çok ses çıkarır."

zaten tuhaf olan bizim gözümüzde büyütmediğimiz o beğenmediğimiz eğitim sistemini bile beceremeyenlerde.madem o kadar kolay ezbere dayalı neden onu bile beceremiyolar asıl soru bu.küçümsemek ne kadar kolay.sanki okumayıp ülkecek tüm ilkokul mezunları atomu parçalıyolar.zaten eğitime saygı duymayanlar bu hayatta neye saygı duyarlar onu da bilemiyorum tabi.insanlar sizin hayal dünyanızdaki gibi adam olamamış üniversite mezunu ve kendini geliştirmiş ilkokul mezunları olarak ikiye ayrılmıyor.üniversite mezunlarını karalayan örnekler veren kendisi, benim herhangi bu tarz bir örneğim yok sadece fikrimi beyan ettiğim yorumlarım var.ayrıca kendisini savunmak isterse pekala yazar, sizi neden ilgilendirdi onu da çözemedim.

ya sen kimsin ki tanımadığın insanlarla ilgili böyle konuşabiliyosun.yazıların cehaletini ve avamlığını ortaya koyuyo hiç merak etme sen.bu bitirim ağızlarınla kimsenin eğitimini eleştirecek durumda değilsin duygu sömürünü başka yerde yap.başını kesermiş internetten atıp tutmak ne kolay dimi ay kızma abla ağlarım bak.

şu yazdıklarını bi oku sonra ego kasan kim bidaha dönüp bak.hiçbişey olmadığı halde kendini yere göğe koyamayan, durduk yere eğitimli insanları yeren çamur atan sensin.sen eğitim almışsın da noluyo mesela sana hiç fayda etmemiş ilkokul terk olsan da olurmuş bence.ayrıca ben eğitimin önemini savunduğum için mi egolu oluyorum?ne kadar komiksin.yirmi sene öncesi muhabbetin zaten başlı başına saçmalık o günün şartlarıyla bugününküler birmiş gibi boş boş konuşuyosun o kadar anlamsızsın ki.Çok eğitimli olduğunu iddia edip eğitimi yermene de sadece gülüyorum.senin gibiler ilkokuldan sonra okulu bıraksın mümkünse, hem okuduğunuz okul bi işe yaramıyo tam da verdiğin örnek gibi hem de başkalarının eğitim hakkını gasp ediyosunuz üniversitelerde.

çünkü aynı fikirdeydim.hem konumuz okumayı beceremeyenler degil konu sahibinin sevgilisi şartlardan dolayı okuyamamış.Bunun üzerine hala ilkokul mezunu diye küçümsendiği için tepkim.Hem diyosunuz ya sizin hayal dünyanızdaki gibi adam olamamış üniversite mezunu ve kendini geliştirmiş ilkokul mezunları olarak ikiye ayrılmıyor diye aslında siz tam zıttı yönde ikiye ayırdıgınız için bu bakış acısını size sunmak istedim.ne okuyanlar adam,ilkokul mezunları ezik; nede ilkokullular adam diğerleri insan degil.İki bakış acısıda yanlış ama sizin bukadar abartmanız üzerine diger yönden bakıp örnekler vermek zorunda kalıyoruz.

konu sahibi daha sonra yorumlarında yazdı takip etseydiniz görürdünüz.sevgilisi hiç de kendini geliştirmiş bi tip falan değil bu bir.ikincisi tüm konu karısını döven üniversite mezunları ve kendini geliştirmiş ilkokul mezunları örnekleriyle dolu o yüzden bana bişey sunmanıza gerek yok ben bişeyi abartmıyorum abartanlar böyle uçarı ve saçma örnekleri verenler onlara söyleyin.

Ya sanki sen eğitim almışsın da ne olmuş gerçekten? Bir fark göremiyorum sendeki avamlık benimkinden fazla. Çok heyecan yapma yazarken bebeğine bir şey olmasın :) bir dil bilerek kendini tercüman filan zannediyorsun büyük ihtimalle bildiğin tek dil de İngilizcedir şimdiki imkanlarla bu kadar kişi okuyor diyorum hepsi zeki mi illa yok saçma bilmem ne aynen sen hiç saçmalamamışsın zaten.
Bir de başka üye kendi fikirini söylemiş onu niye savundun bilmem ne. Sana mı soracak kimi savunacak ne yazacak filan? Sen bana banlıyken saldırırken iyiydi demi?

anladım daha önceden karşılıklı sorunlarınız olmuş sanırım buyüzden bu gerginlik.Ben fikrimi söyledim gerisi sanırım aranızdaki mesele hiç girmiyim bi taraf tutmuyorum. özelinizden çözersiniz umarım

Çözmeye gerek görmüyorum. Saldırıya geçerse ben de saldırırım bu kadar basit fikirlerini avamlıkla söylüyor sonra avamsın diyor böylelerini iyi bilirim gelmiş internetten yazarsın diyor tanısa görürdü tek internetten mi diyorum ama ben onu tanımaya tenezzül etmem zaten

Arkadaşlar, bazılarınızdaki konuyu farklı yere çekip münakaşa yaratma merakını şaşkınlıkla izliyorum. Konumun dışına çıkmasak ne mutlu olacağım:) Son durum şu arkadaşlar:

İletişim içindeyiz ve ikimiz de çekincelerimiz yüzünden karşılıklı olarak pek bir adım atamıyoruz. Öylece kaldık. Fikirlerinizden uygun olanları, benim duygularımı kontrol etmemde bir iç ses oldular. Teşekkürler...

Tabii ki sırf parası var diye biriyle evlenmek yuva kurmak demek olmuyor, onun adı başka bir şey.
Ama erkeğin maddi durumu iyiyse eğitimli olmamasını sorun etmez kimse, zaten görmüş geçirmişlikle o açığı kapatır. Bu genellenebilir bir şey.

Gelismeleri burdan yaz :))

Su anda benim gördüğüm kadarıyla erkekler bile (genelde istisnalardan bahsetmiyorum) kendinden daha az eğitimli bir kadını tercih etmiyor. Hatta mesleklerde bile denklik oluyor: öğretmen öğretmenle, doktor doktorla, mühendis mühendisle şeklinde.

Ben de eşimde mühendisiz ve ortak dilimiz var yani her alanda. Esim sosyal okumuş, sözel kafası gelişmiş biriyle asla yapamazdı. Aşırı analitik düşünen ve mantık üzerine yaşayan biri, yani oyle edebiyat parçalayan duygusal biri değil ve erkekten duygusal söz, çiçek , hediye bekleyen bir kadin esimle yapamazdi. Ben de mesela öyleyim. Benim için hediye, çiçek, romantizm değil çok farklı şeyler önemli. Hatta bunlardan hoşlanmıyorum. O yüzden kafa yapım analitik düşünen bir insanla uyabilirdi. Romantik, duygusal, edebi bi adam benden nefret edebilirdi.

Mesela doktorlari herkes tasiyamaz zor insanlardır ve genelde ruhsuz ve soguk olurlar. O yuzden doktorlar genelde doktorla evlenir ya da yakin bir meslekle. Yani benimki size uc gelebilir ama ben üniversite mezunu üniversite mezunuyla evlenir tezini geç yakın mesleklerde olmalı diyen biriyim. Birbirlerini anlaması daha kolay oluyor her alanda.

Bir de her daim siz ama sevdim eğitimi önemli değil desenizde toplum baskısı maalesef galip geliyor ve bu durum hep karşınıza çıkıyor. Hele ki evliyim dediğinde herkesin ilk sorduğu esin ne is yapıyor, meslegi ne sorusu. Kimseyi ilgilendirmez ama bunun lafının yapılacağını ve her daim konusulacagini bilerek adım atın.

Ben okudum esim okumadi, 4 senedir evliyiz ve inanin birbirimizi cok seviyoruz, o simdi patron oldu 30 kisi yonetio bense nrmal bir isci amaaaaaa amaaaa kultur farki var cok farkli dusunuyoruz. Gorus acimiz farkli. Mesala partiiiiide bile. Birimiz evetci birimiz hayirciyizzzz. Yeri gelio ben altan aliyorum yeri gelio o altan aliyor ve yuvarlanip gidiyoruz.

Aynen ya esini tekme tokat döven profesör adam mi yani şimdi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…