- Konu Sahibi kahvenindelisi
-
Aman bırak ya hava atabileceği tek şey eğitimiyse eğer. Bir de eğitim almamışa benziyorsun diyor da kendi eğitim almış nolmuş anlayamadım egosunu şişirmekten başka. Ben hala doğruyu diyorum bir yirmi sene öncesine gidelim burda eğitimiyle hava atanların yarısı o ünilerin kapısından içeri hayatta giremezdi zaten. Ha ben de giremezdim belki ona bir lafım yok ama eğitimiyle ego kasıp bizi küçümsemeye çalışanın başını keserim zaten. Onu da eğitimimle üçe katlar beşe bölerim de neyse üzülmesin şimdiOkumuş gibi olmadıgına burdaki cevaplarından yola cıkarak mı kanaat getirdiniz?ki gayette mantıklı cevaplar.Evet okumayı cok büyütüyosunuz.Öyleki evlilik için çok büyük kriter olabiliyor.Evlilikte okumamanın tek sıkıntısı,eşler birbirine denk degilse,okumayan kendini hiç geliştirmemişse ortaya çıkabilir.Konu sahibine,aranızda cok farklılık varsa sorun olabilir tarzı yorumlar yapılabilir de.Okumayanları bukadar ezmek nedir anlamadım.Bu noktada helenranın,evlilikte daha önemli şeylere dikkat çekmesi,örnekler vermesi gayet mantıklı.Heleki günümüz sistemindeki eğitimi hiç gözünüzde büyütmeyin ezberden başka bişey degil.Matematik dahi ezber formüllerle ögretiliyor mantıkla degil.Sisteme makineleşmiş adam yetiştiriliyor okadar.
Malesef bi çok insan böyle düşünüyo.Hatta aileler okuldaki başarıya okadar takmışki cocukların ruhları ögütülüyo resmen.İlk kriter şu olmalı bence insanlığı ne düzeyde,kendisine saygısı yüksek mi,hayatla barışık mı vs. sonra egitim derecesi nedir gelir.He kendisini gerçekten geliştirebilmişse,insanlıgı güzelse onunda bi önemi kalmamalı bence ama burda resmen ezmişler küçümsemişler bu devirde ilkokul mezunu mu kaldı diye.Herkes üni.li oldu da noldu peki.Dünyanın geldigi noktaya bak.Bu duruma getirenler hep diplomatlar başkanlar büyük insanlar degil mi?Cocukları katledenler,dünyayı savaş alanına cevirenler.Cok dolmuşum ama gercekten ruhuyla bagı saglam kalmış insanlara cok ihtiyacımız var.Egitim degil ögütüm sisemini tamamlamak bu kadar önemli olmamalıAman bırak ya hava atabileceği tek şey eğitimiyse eğer. Bir de eğitim almamışa benziyorsun diyor da kendi eğitim almış nolmuş anlayamadım egosunu şişirmekten başka. Ben hala doğruyu diyorum bir yirmi sene öncesine gidelim burda eğitimiyle hava atanların yarısı o ünilerin kapısından içeri hayatta giremezdi zaten. Ha ben de giremezdim belki ona bir lafım yok ama eğitimiyle ego kasıp bizi küçümsemeye çalışanın başını keserim zaten. Onu da eğitimimle üçe katlar beşe bölerim de neyse üzülmesin şimdi
Çok doğru söylüyorsun. Bunu da anlamazlar şimdi üstüne yürümezler umarım :) "ama eğitim alan insanlar dünyayı bu hale getirmedi ki hep cahiller yüzünden böyle oldu" hatta ileri gidip "cahiller keşke ölseniz ya" diyecekler.Malesef bi çok insan böyle düşünüyo.Hatta aileler okuldaki başarıya okadar takmışki cocukların ruhları ögütülüyo resmen.İlk kriter şu olmalı bence insanlığı ne düzeyde,kendisine saygısı yüksek mi,hayatla barışık mı vs. sonra egitim derecesi nedir gelir.He kendisini gerçekten geliştirebilmişse,insanlıgı güzelse onunda bi önemi kalmamalı bence ama burda resmen ezmişler küçümsemişler bu devirde ilkokul mezunu mu kaldı diye.Herkes üni.li oldu da noldu peki.Dünyanın geldigi noktaya bak.Bu duruma getirenler hep diplomatlar başkanlar büyük insanlar degil mi?Cocukları katledenler,dünyayı savaş alanına cevirenler.Cok dolmuşum ama gercekten ruhuyla bagı saglam kalmış insanlara cok ihtiyacımız var.Egitim degil ögütüm sisemini tamamlamak bu kadar önemli olmamalı
Okumuş gibi olmadıgına burdaki cevaplarından yola cıkarak mı kanaat getirdiniz?ki gayette mantıklı cevaplar.Evet okumayı cok büyütüyosunuz.Öyleki evlilik için çok büyük kriter olabiliyor.Evlilikte okumamanın tek sıkıntısı,eşler birbirine denk degilse,okumayan kendini hiç geliştirmemişse ortaya çıkabilir.Konu sahibine,aranızda cok farklılık varsa sorun olabilir tarzı yorumlar yapılabilir de.Okumayanları bukadar ezmek nedir anlamadım.Bu noktada helenranın,evlilikte daha önemli şeylere dikkat çekmesi,örnekler vermesi gayet mantıklı.Heleki günümüz sistemindeki eğitimi hiç gözünüzde büyütmeyin ezberden başka bişey degil.Matematik dahi ezber formüllerle ögretiliyor mantıkla degil.Sisteme makineleşmiş adam yetiştiriliyor okadar.
Aman bırak ya hava atabileceği tek şey eğitimiyse eğer. Bir de eğitim almamışa benziyorsun diyor da kendi eğitim almış nolmuş anlayamadım egosunu şişirmekten başka. Ben hala doğruyu diyorum bir yirmi sene öncesine gidelim burda eğitimiyle hava atanların yarısı o ünilerin kapısından içeri hayatta giremezdi zaten. Ha ben de giremezdim belki ona bir lafım yok ama eğitimiyle ego kasıp bizi küçümsemeye çalışanın başını keserim zaten. Onu da eğitimimle üçe katlar beşe bölerim de neyse üzülmesin şimdi
çünkü aynı fikirdeydim.hem konumuz okumayı beceremeyenler degil konu sahibinin sevgilisi şartlardan dolayı okuyamamış.Bunun üzerine hala ilkokul mezunu diye küçümsendiği için tepkim.Hem diyosunuz ya sizin hayal dünyanızdaki gibi adam olamamış üniversite mezunu ve kendini geliştirmiş ilkokul mezunları olarak ikiye ayrılmıyor diye aslında siz tam zıttı yönde ikiye ayırdıgınız için bu bakış acısını size sunmak istedim.ne okuyanlar adam,ilkokul mezunları ezik; nede ilkokullular adam diğerleri insan degil.İki bakış acısıda yanlış ama sizin bukadar abartmanız üzerine diger yönden bakıp örnekler vermek zorunda kalıyoruz.
Ya sanki sen eğitim almışsın da ne olmuş gerçekten? Bir fark göremiyorum sendeki avamlık benimkinden fazla. Çok heyecan yapma yazarken bebeğine bir şey olmasın :) bir dil bilerek kendini tercüman filan zannediyorsun büyük ihtimalle bildiğin tek dil de İngilizcedirya sen kimsin ki tanımadığın insanlarla ilgili böyle konuşabiliyosun.yazıların cehaletini ve avamlığını ortaya koyuyo hiç merak etme sen.bu bitirim ağızlarınla kimsenin eğitimini eleştirecek durumda değilsin duygu sömürünü başka yerde yap.başını kesermiş internetten atıp tutmak ne kolay dimi ay kızma abla ağlarım bak.
şu yazdıklarını bi oku sonra ego kasan kim bidaha dönüp bak.hiçbişey olmadığı halde kendini yere göğe koyamayan, durduk yere eğitimli insanları yeren çamur atan sensin.sen eğitim almışsın da noluyo mesela sana hiç fayda etmemiş ilkokul terk olsan da olurmuş bence.ayrıca ben eğitimin önemini savunduğum için mi egolu oluyorum?ne kadar komiksin.yirmi sene öncesi muhabbetin zaten başlı başına saçmalık o günün şartlarıyla bugününküler birmiş gibi boş boş konuşuyosun o kadar anlamsızsın ki.Çok eğitimli olduğunu iddia edip eğitimi yermene de sadece gülüyorum.senin gibiler ilkokuldan sonra okulu bıraksın mümkünse, hem okuduğunuz okul bi işe yaramıyo tam da verdiğin örnek gibi hem de başkalarının eğitim hakkını gasp ediyosunuz üniversitelerde.
anladım daha önceden karşılıklı sorunlarınız olmuş sanırım buyüzden bu gerginlik.Ben fikrimi söyledim gerisi sanırım aranızdaki mesele hiç girmiyim bi taraf tutmuyorum. özelinizden çözersiniz umarımkonu sahibi daha sonra yorumlarında yazdı takip etseydiniz görürdünüz.sevgilisi hiç de kendini geliştirmiş bi tip falan değil bu bir.ikincisi tüm konu karısını döven üniversite mezunları ve kendini geliştirmiş ilkokul mezunları örnekleriyle dolu o yüzden bana bişey sunmanıza gerek yok ben bişeyi abartmıyorum abartanlar böyle uçarı ve saçma örnekleri verenler onlara söyleyin.
Çözmeye gerek görmüyorum. Saldırıya geçerse ben de saldırırım bu kadar basit fikirlerini avamlıkla söylüyor sonra avamsın diyor böylelerini iyi bilirim gelmiş internetten yazarsın diyor tanısa görürdü tek internetten mi diyorum ama ben onu tanımaya tenezzül etmem zatenanladım daha önceden karşılıklı sorunlarınız olmuş sanırım buyüzden bu gerginlik.Ben fikrimi söyledim gerisi sanırım aranızdaki mesele hiç girmiyim bi taraf tutmuyorum. özelinizden çözersiniz umarım
Genelleme yapılamaz dediğiniz gibi olabilir de olmayabilir de. Bazı kadınlar sadece paraya bakar bazıları sadece paraya değil uyuma da bakar, biz birbirimize olduk mu anlaşabilir miyiz diye düşünür karaktere bağlı yani. Sırf parası var diye niye birinin kapısında sıraya geçeyim ayol. Yazması bile kötü hissettirdi.
Gelismeleri burdan yaz :))Arkadaşlar, bazılarınızdaki konuyu farklı yere çekip münakaşa yaratma merakını şaşkınlıkla izliyorum. Konumun dışına çıkmasak ne mutlu olacağım:) Son durum şu arkadaşlar:
İletişim içindeyiz ve ikimiz de çekincelerimiz yüzünden karşılıklı olarak pek bir adım atamıyoruz. Öylece kaldık. Fikirlerinizden uygun olanları, benim duygularımı kontrol etmemde bir iç ses oldular. Teşekkürler...
Kesinlikle canım bu hava kime aferdersin ama ne üniversite mezunları var işsiz onu bırak üniversite mezunu olup eşini döven aynı masada yemek yemeyen insanlar var anlamıyorum bu sadece bizim insanımıza has bir huy yabancılarda böyle birşey Yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?